Ezt most nem. De amúgy megszoktam és akkor sem lesz olyan pergős.Megpirítod előtte zsiradékon?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Ezt most nem. De amúgy megszoktam és akkor sem lesz olyan pergős.Megpirítod előtte zsiradékon?
Pici olajon megpirítom a rizst, sózom, felöntöm kétszeres vízzel és minimumra véve a tüzet alatta fedő alatt hagyom, had főjön. Néha keverek egyet rajta, max kétszer míg megfő. És te?Hm, nem értem, nekem mindig olyan lesz... Írd le, hogy csinálod!

JesszusErről az egyik film jut eszembe, amiben Al Pacino lebassza casino séfjét, mert az egyik muffinban több áfonya van, mint a másikban
6 számjegyű?
Forró vízzel öntöd föl?Pici olajon megpirítom a rizst, sózom, felöntöm kétszeres vízzel és minimumra véve a tüzet alatta fedő alatt hagyom, had főjön. Néha keverek egyet rajta, max kétszer míg megfő. És te?![]()
Az is elég... Még szilvásgombócból is sokNem, csak öt...

Nem.Forró vízzel öntöd föl?
Addig kell pirítan, amíg már halványan sárgásak a szemek (az még kifehéredik főzés közben), aztán a kétszeres víz + só, és amíg fel nem forr, addig kevergetni, de ahogy felforrt, kicsire tenni és TILOS keverni
Később én a fakanál nyelét szoktam beledugni, azzal kicsi kört "tisztítok" az edény alján, így látom, van-e még víz alatta. Ha nincs már, akkor fedő rá, tűz lezár és még 5-10 percig hagyni a saját gőzében. Ezzela módszerrel mindig tökéletes lesz a rizs, még a legolcsóbb fajtából is 
Nem azzal van a gond, hogy rossz lenne. Csak, hogy nem pergős, mint a reklámbanNem szabad főzés közben megkeverni SOHA a rizstAddig kell pirítan, amíg már halványan sárgásak a szemek (az még kifehéredik főzés közben), aztán a kétszeres víz + só, és amíg fel nem forr, addig kevergetni, de ahogy felforrt, kicsire tenni és TILOS keverni
Később én a fakanál nyelét szoktam beledugni, azzal kicsi kört "tisztítok" az edény alján, így látom, van-e még víz alatta. Ha nincs már, akkor fedő rá, tűz lezár és még 5-10 percig hagyni a saját gőzében. Ezzela módszerrel mindig tökéletes lesz a rizs, még a legolcsóbb fajtából is
![]()
Mondjuk ma nem pirítottam, csak megfőztem, jól össze is ragadt
De amúgy úgy csinálom, ahogy fentebb írtam s fasza szokott lenni, csak nem pereg 
értem énNem azzal van a gond, hogy rossz lenne. Csak, hogy nem pergős, mint a reklámbanMondjuk ma nem pirítottam, csak megfőztem, jól össze is ragadt
De amúgy úgy csinálom, ahogy fentebb írtam s fasza szokott lenni, csak nem pereg
![]()
De ha megpróbálod így, ahogy írtam, még pergős is lesz - persze nem annyiira, mint a reklámokban, ott kőkemény rizst pergetnek, nyers zöldségekkel csábítanak a levesben, és ilyenek... de különálló szemű, klassz rizsed lesz a módszeremmel, 25 éve így főzöm, mindig tökéletes lesz bármilyen rizsből (csak mert sokan mondják, hogy persze, jó rizst csak drágából lehet csinálni... hülyeség, BÁRMELYIKBŐL lehet, ha így főzöd) 


de háztartási mennyiséget simán kipróbálhatod.igen, a sütős hivatalos verzió, elvégre azért is "párolt" rizsÉn mondjuk úgy tanultam anno, h felöntés után, fedőt rá, és mehet a sütőbe. Egyszer-kétszer meg is csináltam így, tényleg nagyon finom. Aztán egyszer elolvasztottam a tesóm bakelit-fogantyújú fedőjét
Persze a szállóban sem tettük be a 25 literes lábosokat a sütőbede háztartási mennyiséget simán kipróbálhatod.
De az én verziómhoz a forró víz sem feltétel... tudod, mikor állok én neki még külön vizet is forralgatni?!?!?!
Ami ahogy a csapból jön, oszt hadd szóljon... legfeljebb tovább kell kevergetve várni, hogy felforrjon, ha hideg a víz, de a végeredményt még sosem befolyásolta
Pedig én aztán főzök rizst eleget, nálam heti 1-2 kiló rizs fogy, az Édes Apukám anno még azt mondogatta mindig, hogy már várja, mikor kezd csíkká szűkülni a szemem, mert több rizst eszek, mint egy egész kínai család... 

Még szerencse, h ez nem ilyenen múlik 
azért kevergetem, amíg fel nem forrDe a hidegtől leragadnak a szemek, nem? Nekem van vízforralóm, szóval előbb felforr a víz, minthogy megpirulna a rizs
Én meg amikor kicsi voltam, mindig azt mondogattam, h ha nagy leszek, nekem kínai férjem lesz, h minden nap rizst ehessekMég szerencse, h ez nem ilyenen múlik
Egyébként Babu, a tarhonyát is lehet ugyanígy a sütőben csinálni.
És forrás után már nem ragad le
És igen, én is így csinálom a tarhonyát is, azt is imádom!!!! Akár üresen, ketchuppal is képes vagyok megenni 
Amúgy annak a fajta rizsnek a hátán elkészítési javaslatnak az van, hogy az olaszok úgy főzik a rizst, mint a tésztát. nagy vízben, leszűrve. Érdekes. Amúgy amit viszont eddig képtelen voltam megcsinálni az a zacskós fajta. A drágám anno mikor diétázott barnarizsen élt (ez még persze anyuci szárnyai alatt) és hát az ugye tovább tart főzni, meg csak ő ette. Na ők vettek ilyen zacskós express barnarizst. Bár megmaradt a költözés előtt és kénytelen voltam felhasználni. Sose lett az igazi
Mondtam is, hogy nekem ez túl bonyolult 


A barnarizs pont olyan mint a sima, csak rajta a héja. Éppen ezért kb. kétszer annyi ideig fő, ennyi a különbség. Hogy finomabb-e? Nekem semleges. Én szoktam venni ilyen vegyest, amiben van fehér, barna és vadrizs. Nekem az a kedvencBarnarizst még sosem főztem. Viszont pont hétvégén vettem egy kilót, gondoltam kipróbálom, mert egészségesebb. (Hátha finomabb is...) Gondolom ugyanúgy kell főzni mint a többit.
És a gerslit kipróbáltátok már? Én azt nagyon szeretem, ugyanúgy kell főzni mint a rizst.




