Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

A szállodai szint meg az én háztartásbéli főzésem és a húsleves/alaplé/csontlé hol kapcsolódik? :D Franc akar kondért és tömegeket etetni... úgy biztos másként csinálnám.
 
egyébként ha már a nagyon előírt párolt rizs készítésnél tartunk, akkor felforrás után - párolás előtt egy kis fej vöröshagymát is kell ám beletenni hivatalosan... és a felöntése valóban csontlével VAGY vízzel kivitelezendő :) A hagyma szépen megfő benne egyébként és én azt is szeretem megenni vele, meg a rizsbe belefőtt ízét is szeretem, nem hagymaízű lesz a rizs, hanem valami egészen különös, de finom íze lesz tőle... nem mindig kívánom ezt a fajta ízét a rizsnek, meg lustaságból is legtöbbször kihagyom, de ha már ragaszkodunk a szakácsoknak oktatott rizshez, akkor ez is hozzátartozik :)
 
A szállodai szint meg az én háztartásbéli főzésem és a húsleves/alaplé/csontlé hol kapcsolódik? :D Franc akar kondért és tömegeket etetni... úgy biztos másként csinálnám.
Mert azt írtad, h mesterszakács ismerősöd ajánlotta.
 
egyébként ha már a nagyon előírt párolt rizs készítésnél tartunk, akkor felforrás után - párolás előtt egy kis fej vöröshagymát is kell ám beletenni hivatalosan... és a felöntése valóban csontlével VAGY vízzel kivitelezendő :) A hagyma szépen megfő benne egyébként és én azt is szeretem megenni vele, meg a rizsbe belefőtt ízét is szeretem, nem hagymaízű lesz a rizs, hanem valami egészen különös, de finom íze lesz tőle... nem mindig kívánom ezt a fajta ízét a rizsnek, meg lustaságból is legtöbbször kihagyom, de ha már ragaszkodunk a szakácsoknak oktatott rizshez, akkor ez is hozzátartozik :)
Azért abban megegyezhetünk, h a "szakács" rizs a legegyszerűbb, a háziasszonyok képesek agyonbonyolítani. :)
 
Azért abban megegyezhetünk, h a "szakács" rizs a legegyszerűbb, a háziasszonyok képesek agyonbonyolítani. :)
én nem bonyolítom túl sztem, majdnem szakács-rizst főzök :D Csak nem sütőben és nem fedő alatt, hanem a platnin és fedő nélkül - de ettől nekem még egyszerűbb is :D
 
Én mostanában szoktam egy kis fahéjt szórni bele. Kínai meg indiai kajához egész jól megy :) Vagy csináltam már sáfrányosat is a színe miatt és még valami sárgát, amit nagyon elmértem, szóval keserű lett, le kellett önteni az alaplét párszor :D

Ezt a hagymás cuccot kipróbálom én is, tecc. Anyám is leveskockával vagy vegetával csinálja, de nekem abba sok a tartósító, próbálok egészségesebb maradni. A minden mentes leveskocka meg nagyon nem pénztárcabarát. De lehet, hogy jön a tél, befűtök egy kondér alaplével és mehet a fagyóba jégkockatartóba, eláll egy darabig :)
 
A lehetséges hibák:
-túl erős tűz
-túl kevés / túl sok víz
-túl hosszan hagyod a tűzön.

Ha túl kevés a víz, akkor még kemény is marad, és összeáll. Ha túl sok a víz, akkor meg, -mivel az alja már odakapott- nem engedi át úgy a hőt, és nem bír kipárologni/felszívódni a többlet, és emiatt áll össze. Ha pedig ennek érdekében növeled a hőfokot, akkor csak mégjobban megég az alja.

Egyébként milyen a tűzhelyed? Gáz (láng), vagy elekromos (platni vagy kerámialap)?

Alja leég, teteje kemény, gázon, kétszeres adag vízzel, elején pirítással.
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére