Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Alja leég, teteje kemény, gázon, kétszeres adag vízzel, elején pirítással.
Akkor túl erős a tűz, sztem. Próbáld meg, h átteszed a lehető legkisebb lángra párolódni. Szóval ne csak a hangerőt vedd le, hanem a legkisebb gázrózsára tedd át. Más ötletem nincs.
 
Alja leég, teteje kemény, gázon, kétszeres adag vízzel, elején pirítással.
akkor jó az irány pedig :) Amíg fel nem forr a kétszeres vízzel, addig kevergesd, aztán takarékláng és ne nyúlj hozzá többet :) Ha elforrt a víz, fedő rá, 5-10 perc múlva átkevered, kész és tökéletes :)
 
akkor jó az irány pedig :) Amíg fel nem forr a kétszeres vízzel, addig kevergesd, aztán takarékláng és ne nyúlj hozzá többet :) Ha elforrt a víz, fedő rá, 5-10 perc múlva átkevered, kész és tökéletes :)
Most akkor keverni, vagy nem keverni?
Ez itt a kérdés!

Azt hittem, hogy van egy kaja a világon, amihez nem vagyok tökhülye. Hát nincs:D
 
Azt is szokták az egyenletes hőeloszlás érdekében, hogy a gázláng és a fazék közé vaslemezt tesznek, és akkor nagyobb felületen megy át, lassabban a power a kajába. Ezzel is tudod egy kicsit csökkenteni a láng erejét. Van ilyen formára hajtogatott vas főzőlap, nemtom mi a neve, de ha elmondod a lényegét, egy vasedényben tudni fogják mit kérsz.
 
Azt is szokták az egyenletes hőeloszlás érdekében, hogy a gázláng és a fazék közé vaslemezt tesznek, és akkor nagyobb felületen megy át, lassabban a power a kajába. Ezzel is tudod egy kicsit csökkenteni a láng erejét. Van ilyen formára hajtogatott vas főzőlap, nemtom mi a neve, de ha elmondod a lényegét, egy vasedényben tudni fogják mit kérsz.
Lángterelőnek hívják :), jó ötlet, nekem ez eszembe sem jutott! Elszoktam már a gázos tüzhelytől, na... :)
4832-5968-large_default.jpg
 
Nézegettem az edényeket, és mostanában kezd felkapott lenni a vasnak látszó, ám könnyű, "kovácsolt alumínium" fajta. Na most akkor az káros vagy nem? Elég drágák, s masszívnak is tűnnek.
 
Azt is szokták az egyenletes hőeloszlás érdekében, hogy a gázláng és a fazék közé vaslemezt tesznek, és akkor nagyobb felületen megy át, lassabban a power a kajába. Ezzel is tudod egy kicsit csökkenteni a láng erejét. Van ilyen formára hajtogatott vas főzőlap, nemtom mi a neve, de ha elmondod a lényegét, egy vasedényben tudni fogják mit kérsz.
Ilyenünk is van, használom is.
 
Most akkor keverni, vagy nem keverni?
Ez itt a kérdés!

Azt hittem, hogy van egy kaja a világon, amihez nem vagyok tökhülye. Hát nincs:D
A rizs az egyik legnehezebb kaja.
A tészta és a krumplipüré az már tényleg nehezen elszúrható. Bár abból is ettem már rosszat.
Én a rizst úgy főzöm, hogy kell egy vastag! aljú edény, hogy ne csak a gázláng fölött egy gyűrűben főjön a cucc.
1 rész rizs, 2 rész víz. Simán felforralom. Ezen fázisban keverem kicsit, hogy ne tapadjon le. Utána, ahogy fő úgy veszem vissza a lángot és fedem le. Át teszem a legkisebb égő, legkisebb lángjára. Ha elfőtt a víz és még kicsit kell puhulnia, elzárom a gázt és fedő alatt a gőzben hagyom még puhulni. Nagyanyám még rongyba is tekerte az edényt, hogy ne hűljön ki.
Kevés lángon, lassan, türelmesen kell csinálni.
Utána petrezselyemmel, borsóval, kukoricával lehet ízesíteni. Nyami :D

Ui.: A nem jó rizs mindig szét fő, az amerikai nagyszemű, pergő meg csak frissen ehető. Kihűlve olyan mint a kavics. Meg kell találni az igazit.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
A rizs az egyik legnehezebb kaja.
A tészta és a krumplipüré az már tényleg nehezen elszúrható. Bár abból is ettem már rosszat.
Én a rizst úgy főzöm, hogy kell egy vastag! aljú edény, hogy ne csak a gázláng fölött egy gyűrűben főjön a cucc.
1 rész rizs, 2 rész víz. Simán felforralom. Ezen fázisban keverem kicsit, hogy ne tapadjon le. Utána, ahogy fő úgy veszem vissza a lángot és fedem le. Át teszem a legkisebb égő, legkisebb lángjára. Ha elfőtt a víz és még kicsit kell puhulnia, elzárom a gázt és fedő alatt a gőzben hagyom még puhulni. Nagyanyám még rongyba is tekerte az edényt, hogy ne hűljön ki.
Kevés lángon, lassan, türelmesen kell csinálni.
Utána petrezselyemmel, borsóval, kukoricával lehet ízesíteni. Nyami :D

Ui.: A nem jó rizs mindig szét fő, az "amerikai nagyszemű, pergő meg csak frissen ehető. Kihűlve olyan mint a kavics. Meg kell találni az igazit.
Te annyira hülye vagy! :D:D:D:D:D:D:D:D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére