Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Feri, már annyira fáj az arcom, és már többször leprüszköltem a monitort, mert nem bírom abbahagyni a röhögést :D
 
Kiröhögsz....
Csak fussunk össze! :)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Na csináltam kaját. Neve nincs :D Kicsit sok lett a tészta, de Szőrmók, nem hitt nekem, hogy sok lesz a fél kg...
IMAG1761.jpg
2 fej hagyma
Fél kg csirkemell felkockázva
Kukorica
Gomba

Bors
Őrölt szerecsendió és gyömbér érzés szerint
2 ek. szójaszósz

Szőrmóknak is ízlik :D
 
Utoljára módosítva:
A párom meg majonézt tenne rá :D Szín szerint az illene rá. Jól néz ki, de abban megegyezünk, h így kicsit száraz.
Egy apró tanács: spagettihez inkább csíkokra vágd a húst. Szép vékonyra. A kockára vágott inkább rövidtésztához illik, mint spirál, orsó, szarvacska, stb...
Én azt tanultam, h az ételnek szépnek is kell lenni, mert a szemünk is eszik :) , az alapanyagoknak pedig összhangban kell lenniük egymással formára is. Tehát hosszú tésztához csíkokra vágott zöldség, hús, stb, rövidhez meg kockára.
Bár osztályfőnököm mindig azt hangoztatta, h mi ételkészítést tanulunk, nem főzést :)
 
Na csináltam kaját. Neve nincs :D Kicsit sok lett a tészta, de Szőrmók, nem hitt nekem, hogy sok lesz a fél kg...
Csatolás megtekintése 14284
2 fej hagyma
Fél kg csirkemell felkockázva
Kukorica
Gomba

Bors
Őrölt szerecsendió és gyömbér érzés szerint
2 ek. szójaszósz

Szőrmóknak is ízlik :D


Nekem tészta szinte bármilyen formában jöhet... szerintem a rizs a száraz...
 
Én kicsibek sokszor a tésztát ettem ki a levesből. De manapság is előfordul, hogy rájárok, aztán anyum csak azt veszi észre, hogy még egy adagot kell főznie a leveshez, mert megettem a tésztát magában :D
 
Megígértem egy fehér bevonó receptjét:

1 tojásfehérje
kb. 80-90 g porcukor

-habbá verve, legalább 7 percig kell verni, amíg a hab kifényesedik. Ecsettel kenhető. Ha túl sűrű lenne, vagy nagyon habos, akkor pár csepp citromlével oldhatjuk. Ha facsart citromlé, akkor le kell szűrni. Én mondjuk annyi citromlevet szoktam hozzáadni alapból, h folyós legyen, bár akkor később sem szárad meg igazán, hanem ragacsos marad. ez mondjuk egy tortánál nem olyan nagy gond, de ha pl. kekszekre kenjük, akkor azokat nem lehet egymásra rakni emiatt.
Ezt az alapot aztán lehet színezni ételfestékkel, vagy málnaszörppel, stb. de a mértékletesség fontos, h ne legyen ragacsos.

Így fog kinézni a bevonat:
DSC06610.JPG A csillagokat úgy tudjuk szép "élesre" csinálni, h kötőtűvel, vagy más hegyes szerszámmal kihúzkodjuk a bevonót a széléig, és nem ecsettel kenjük, mert akkor lefolyik oldalt.
 
Biztosan puha mézeskalács receptje van valakinek? Annyi recept van a neten, de egyre sem merem azt mondani, hogy, ha ez szimpi. Ugyanis pár éve készítettem én mézeskalácsnak látszó fegyvert és bár hősiesen ettünk belőle, a szívem szakadt meg, amikor ment a kukába. Nem tudom, mit szúrtam el, rossz volt a recept, vagy túlsütöttem, vagy valami, de kőkemény volt és nem puhult meg másnapra. Meg harmadnapra, negyednapra, egy hét múlva se. Vagy a tárolásnak van trükkje?
 
Úgy tudom egy hét kell neki míg puha lesz. A tárolás trükkje meg annyi, hogy attól puhul meg elvileg, hogy a levegő víztartalmát magába szívhatja.... Nagyim valamikor így mesélte...
 
Te birge, a fércbukon vergődsz a birgekivágóval meg a sütifűszerrel, miközben itt megválaszolnának neked mindent a csajok :D
 
Nálatok milyen beiglik lesznek? Nálam leadta a család a rendelést.... a szokásos diós és mákoson kívül kell csináljak gesztenyéset, raffaellósat (kókuszos-mandulás), almásfahéjast, almásdióst, csokismeggyest, meggyestűróst... rumosdiósat akarok még magamnak :D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére