Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Már egy hete áztatom hozzá a mazsolát rumban :D Állat lesz :D A diót nemtom hogy kéne rávenni a jelentős rum felszívására... valakinek ötlet?
 
Én most csinálok először, marcipános áfonyás és whiskeys mogyorós lesz :)
Anyám próbált ellátni jótanácsokkal, remélem sikerül betartani :)
 
Nálatok milyen beiglik lesznek? Nálam leadta a család a rendelést.... a szokásos diós és mákoson kívül kell csináljak gesztenyéset, raffaellósat (kókuszos-mandulás), almásfahéjast, almásdióst, csokismeggyest, meggyestűróst... rumosdiósat akarok még magamnak :D
Én a bejglit a Daubnerben szoktam venni, csak a hagyományos mákos ízesítésben. Semmi extra:)
 
Mina! itt a jénais kenyér, ha még azóta nem tette be senki

Jénaiban sült házi kenyér

Mivel fedő alatt kell sütni, olyan lesz az állaga, mintha kemencében, gőzben készült volna.

Hozzávalók:


45 dkg liszt
1 ek. só
4,2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. olaj

+ a jénai kikenéséhez mogyorónyi vaj, a szóráshoz kevés liszt

Így készítettem:

1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad!
Néhány (6-8) órán keresztül letakarva kelesztettem. Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is.
3. A jénait kivajaztam, megszórtam liszttel. Beleöntöttem a megkelt tésztát, rátettem a jénai tetejét, végül 220 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöttem.
Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levettem a tetőt, és 3-4 percig pirítottam.
Kiborítottam az edényből, langyosan szeleteltem.
Próba alá vetve. Kb 2 órája kel és már nem fér bele a tálba, amiben van (olyan négyszeres már legalább a mérete vagy még több...) Egy darab jénaim van, lehet kettőbe kell sütnöm, ha így folytatja :D
 
Mi évek óta egy cukrászdából vesszük a beiglit, Nóri szállítja. Marha finom.
Egyszer próbálkoztam beiglivel, de olyan kemény lett, hogy csak na.

Amúgy csodálom azokat a z anyukákat, akik ugyanekkora gyerekkel vannak otthon, mint Lőrinc, vagy ráadásul kettővel, és a facén folyton azt olvasom, hogy most mézeskalácsot sütnek, most ilyen díszeket gyártanak, olyan mittudoménmit főznek... mikor van erre idejük???
 
Most találtam. Macaron tanfolyam. :)

http://www.citybrands.hu/2013/12/24...anfolyam-a-lecso-fozoiskolaban-6990-forintert

Mondjuk én megijedtem ezektől a színektől...

1386326125129.jpg
 
Nálatok milyen beiglik lesznek? Nálam leadta a család a rendelést.... a szokásos diós és mákoson kívül kell csináljak gesztenyéset, raffaellósat (kókuszos-mandulás), almásfahéjast, almásdióst, csokismeggyest, meggyestűróst... rumosdiósat akarok még magamnak :D
bejgli, istenem... 2009 óta nem voltam itthon Karácsonykor... :(
A rumos-diósért pedig ölnék-halnék, de csak mazsola nélkül ;)

Amúgy csodálom azokat a z anyukákat, akik ugyanekkora gyerekkel vannak otthon, mint Lőrinc, vagy ráadásul kettővel, és a facén folyton azt olvasom, hogy most mézeskalácsot sütnek, most ilyen díszeket gyártanak, olyan mittudoménmit főznek... mikor van erre idejük???
talán ők nem dolgoznak az ekkora gyerek(ek) mellett, csak "élvezik" a GYES-t ;) Te meg azért lég jól lefoglalod Magad a CSAM körüli tennivalókkal, meg gondolom, akad még egy s más... :)
 
Megígértem egy fehér bevonó receptjét:

1 tojásfehérje
kb. 80-90 g porcukor

-habbá verve, legalább 7 percig kell verni, amíg a hab kifényesedik. Ecsettel kenhető. Ha túl sűrű lenne, vagy nagyon habos, akkor pár csepp citromlével oldhatjuk. Ha facsart citromlé, akkor le kell szűrni. Én mondjuk annyi citromlevet szoktam hozzáadni alapból, h folyós legyen, bár akkor később sem szárad meg igazán, hanem ragacsos marad. ez mondjuk egy tortánál nem olyan nagy gond, de ha pl. kekszekre kenjük, akkor azokat nem lehet egymásra rakni emiatt.
Ezt az alapot aztán lehet színezni ételfestékkel, vagy málnaszörppel, stb. de a mértékletesség fontos, h ne legyen ragacsos.

Így fog kinézni a bevonat:
Csatolás megtekintése 14337 A csillagokat úgy tudjuk szép "élesre" csinálni, h kötőtűvel, vagy más hegyes szerszámmal kihúzkodjuk a bevonót a széléig, és nem ecsettel kenjük, mert akkor lefolyik oldalt.

Én valahol olvastam egy olyat, hogy garantáltan megszárad ha úgy vered habbá hogy közben alulról gőzölöd a tálat. Kicsit fura jelenet volt ahogy tavaly a tűzhelyen a forrásban lévő vízzel teli tálon a rárakott fém keverőtálban habverővel alkottam a dolgot, és szentségeltem ahogy átforrósodott az egész és már sehol sem lehetett megfogni hogy stabilizáljam... Viszont bejött a dolog. A mézeskalácsokat gyönyörűen lehetett díszíteni vele (még melegében) és másnap reggelre teljesen szárazak voltak, mehetett mind a dobozába, nem ragadtak össze.
 
Hogy ti mennyit tudtatok dumálni a Rizsről...... elképedve olvasgattam most végig.
Mellesleg úúúútálom az európai fajta "pergős" rizst. Pont ma is rendkívül negatív élményem volt vele kapcsolatban. Barátom szüleinél kajáltunk, meghívtak. Csirkehúsból ilyen kis cuki tekercsek voltak baconnel és állítólag sajttal töltve. Nekem nem tűnt sajtnak, vagy max mozzarella darabka lehetett, ami nekem nem sajt, mert totál ízetlen cucc.... A lényeg hogy ez eléggé szárazra sikeredett, és hozzá rizs volt. Igazi pergős, totál száraz vacak. Az utolsó falatokhoz már literszám ittam hogy lecsússzon a cucc. Nem volt túl jó, pedig ízvilágilag stimmelt volna.
Én japán módra szeretem,közepesen ragadósan, és Minával egyetértve fűszeresen! Ha nagyon lusta vagyok vegetát hintek rá, de amúgy magam szeretem összeállítani a fűszereket amik rákerülnek. És kedvenc elkészítésem mikrós, jénaiban. Lényegében ez is párolás, csak szerencsére esélytelen hogy leégjen, és ott sem fogom felejteni mert a mikró az bizony lejár.
 
Hogy ti mennyit tudtatok dumálni a Rizsről...... elképedve olvasgattam most végig.
Mellesleg úúúútálom az európai fajta "pergős" rizst. Pont ma is rendkívül negatív élményem volt vele kapcsolatban. Barátom szüleinél kajáltunk, meghívtak. Csirkehúsból ilyen kis cuki tekercsek voltak baconnel és állítólag sajttal töltve. Nekem nem tűnt sajtnak, vagy max mozzarella darabka lehetett, ami nekem nem sajt, mert totál ízetlen cucc.... A lényeg hogy ez eléggé szárazra sikeredett, és hozzá rizs volt. Igazi pergős, totál száraz vacak. Az utolsó falatokhoz már literszám ittam hogy lecsússzon a cucc. Nem volt túl jó, pedig ízvilágilag stimmelt volna.
Én japán módra szeretem,közepesen ragadósan, és Minával egyetértve fűszeresen! Ha nagyon lusta vagyok vegetát hintek rá, de amúgy magam szeretem összeállítani a fűszereket amik rákerülnek. És kedvenc elkészítésem mikrós, jénaiban. Lényegében ez is párolás, csak szerencsére esélytelen hogy leégjen, és ott sem fogom felejteni mert a mikró az bizony lejár.
majd megutálnád Te is a ragacsos rizst, ha úgy járnál, mint én... :D :D :D Amikor kiderült, hogy orrpolipom van, az úgy történt, hogy 6 teljes hónapon át nem éreztem sem szagokat, sem ízeket... tudod milyen volt ízek és szagok nélkül enni a a ragacsosra sikerült rizst????? Az érzékeny gyomrúak itt ne olvassanak tovább...


mintha takonyba áztatott sörétet rágtam volna, frankón majdnem hánytam, undorító volt :D Szóval nekem csak peregjen az a rizs :D
 
Akkor te valószínűleg a tejberizst és a ricskók-ot sem szeretheted. Amúgy eltudom képzelni milyen, voltam már egy párszor jó bedugult orrú náthás... :D
 
Akkor te valószínűleg a tejberizst és a ricskók-ot sem szeretheted. Amúgy eltudom képzelni milyen, voltam már egy párszor jó bedugult orrú náthás... :D
valóban nem szeretem egyiket sem :D
Ellenben elképzelni és megtapasztalni távolról sem ugyanaz... a legközelebbi náthánál próbáld ki, valóban leírhatatlan élmény... :gurul::gurul::gurul:
 
Ma rizottot csináltam. S a Mamóca féle jénais kenyeret. Ki sem hült, de már a fele sincs meg a kenyérnek.
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére