Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Ez az utóbbi nagyon cuki, de milyen sütit lehet ezzel csinálni???
Most már meg nem mondom, h hogy' kerestem rá, de találtam olyan képet is, amin kész süti volt, nem ez a gyurma-birka. Tök cukik voltak kidíszítve :) Szerintem fondant lehet, vagy valamilyen muffin-tészta.
 
Macs, a hajtogatás azért kell, mert attól lesz leveles. Akkor pedig szépen feljön, és levegős, gyönge lesz, nem fog megégni, és átsül szépen, hidd el. Ilyesmihez tényleg idő kell, ezzel nem lehet kapkodni. Legközelebb hajtogasd, majd meglátod a különbséget.

Egyébként korábban én is konyakospohárral szaggattam :)


Mivel már régóta keresem a nagymamám krumplis pogi receptjét, azt a tippet kaptam, hogy próbáljam ki a Horváth Ilona félét...
A múltkor megcsináltam, és meglepődve tapasztaltam, hogy nincs benne élesztő (sem afféle), és mégis felemelkedtek a pogik, és levelesek is lettek a hajtogatástól. Csak szerintem kicsit sótlan lett, meg túl kicsi szaggatóval szaggattam, és emiatt alig volt olyan jó, krumplis, puha része...
 
Hú, a Mama krumplis pogácsája... valamikor sütnöm kell olyat, az nem volt leveles, csak simán élesztős, de én úgy szerettem... remélem elő tudom kotorni az emlékeim közül a receptjét...
 
Itt indítottam a molyok elleni hadjáratom? Már nem emlékszem :D
Minden esetre tegnap meglett a bűnös, legalábbis azt hiszem, remélem. Lassan mindent zárok, üvegbe, dobozba tartok. Viszont a csapda nem telik. Pedig látom röpködni a kis rohadékokat, igaz már egyre ritkábban. Is mindig igyekszem is kioltani az életét. Csak hát ez okos állat, mert ahogy érzi, hogy közeledek, megy a lámpa vagy a plafon felé... Ahol persze nem érem el...
 
Na és mi lehetett a bűnös? Amúgy biztos jó csapdát vettél? mert nem mindegy hogy ruhamoly, vagy élelmiszermoly.
 
Na és mi lehetett a bűnös? Amúgy biztos jó csapdát vettél? mert nem mindegy hogy ruhamoly, vagy élelmiszermoly.
Tudom szőke vagyok, de kajamoly ellenit vettem :D Ruhamoly ellen az egész lakás tele van levendula csomagokkal :)
Nyitva maradhatott az Ízvarázs nevű csoda s beleköltöztek. Pedig ilyen aromazárós, vagy mianeve, műanyag csíkja is van, de valahogy beszorulnak a darabok s nem zár rendesen. Ezeknek meg ennyi is elég... De mondjuk nem abban vittem a lakásba az tuti, ha egyáltalán én vittem és nem voltak már ott előttem is.
 
Adjatok tanácsot, mit főzzek!
Már a tököm kivan a tészta-rizs-krumpli Bermuda-háromszögtől... Hiányoznak a zöldségek...
Mit lehet enni télen?

Most előbányásztam két zacskó mirelit spenótot, úgyhogy ma bébipapit eszünk, de az kb. egy evésre lesz elég nálunk, úgyhogy már gondolkodhatok is a következő főzésen.
 
Én például ma fogom megcsinálni a régóta áhított toros káposztát:D, de ha valami zöldségesre vágysz akkor csak simán csinálj párolt zöldséget valami csirkemellfélével nem?
Kezdő vagyok főzés téren tőlem egyenlőre csak ennyire tellett :szelet:
 
Adjatok tanácsot, mit főzzek!
Már a tököm kivan a tészta-rizs-krumpli Bermuda-háromszögtől... Hiányoznak a zöldségek...
Mit lehet enni télen?

Most előbányásztam két zacskó mirelit spenótot, úgyhogy ma bébipapit eszünk, de az kb. egy evésre lesz elég nálunk, úgyhogy már gondolkodhatok is a következő főzésen.
Múlthéten sütőtök főzelék, most póréfőzelék volt. De nekem muszáj e mellé húsos kaját csinálni a hét másik két napjára mert kitérünk a hitünkből :D Amúgy ma zöldséges kínai lesz, ahhoz répa, bambusz, kelkáposzta meg csíra dukál. De a karalábéfőzelék is izgassa a fantáziám, szerintem lesz az is. Meg chilis bab, azt lehet hússal meg a nélkül is. Milyen zöldségre vágysz még? :D Jah meg a maradék savanyú káposztából korhely leves volt, kis szalonka meg kolbászka alé pirítva :)
 
Székelykáposztát csináltam múlt héten egyszer...

Mondjuk a póréfőzelékről még nem hallottam... így elsőre rémesen hangzik.
Amúgy a spenóromat Lőrinc nem ette meg. :( Ilyenkor szoktam rárakni második körben tésztára, és úgy már elfogy, laktatóbb is, meg tovább tart...de akkor ugyanott vagyunk.

Meg a gombapöri megy még nálunk.

Jobb híján csináltam mirelitből majonézes zöldségsalátát.
A káposztátmindig nézegetem, de nem tudom, mit lehet abból csinálni, max a savanyúból. :D
 
Én például ma fogom megcsinálni a régóta áhított toros káposztát:D, de ha valami zöldségesre vágysz akkor csak simán csinálj párolt zöldséget valami csirkemellfélével nem?
Kezdő vagyok főzés téren tőlem egyenlőre csak ennyire tellett :szelet:
NaNa alapvetően nem eszik húst - bár lehet, ezt mostanában kicsit megint fellazítja ;)

Én sajnos vega főzésben nem nagyon vagyok otthon, pláne ilyen kritériumokkal... nekem nem szoktak hiányozni a zöldségek :D :D :D
 
Székelykáposztát csináltam múlt héten egyszer...

Mondjuk a póréfőzelékről még nem hallottam... így elsőre rémesen hangzik.
Amúgy a spenóromat Lőrinc nem ette meg. :( Ilyenkor szoktam rárakni második körben tésztára, és úgy már elfogy, laktatóbb is, meg tovább tart...de akkor ugyanott vagyunk.

Meg a gombapöri megy még nálunk.

Jobb híján csináltam mirelitből majonézes zöldségsalátát.
A káposztátmindig nézegetem, de nem tudom, mit lehet abból csinálni, max a savanyúból. :D
a gomba az jóóóóóóóó, rántva egyenesen imádom!!!!! :ok:

Amúgy meg csak ilyen kommersz kaják jutnak eszembe, mint krumplifőzelék, kelkáposztafőzelék, vagy vega zöldséges lasagne (ezt én paradicsomszósz helyett sajtos besamellel szoktam csinálni és zöldborsót, répát, cukkinit, esetleg kukoricát teszek bele, de lehet gombával is ) ... :)
 
Na nálunk ez megy: krumplifőzelék, kelkáposzta (abban is krumpli van), spenótos tészta, gombapörkölt, zöldséges rizs, savanyú káposztás rizs, tészta valami bolti szósszal (amikor már megunom, hogy minden nap főzni kell), Esetleg pörkölt nokedlivel (ez is tészta), gnocchi valamilyen szósszal (ez krumpligombóc)..

A múltkor találtam egy jó kelbimbó receptet thai chilli szószba forgatva és megsütve sütőben. Annak sikere volt, de az is csak egy kajálásra volt elég. Ja, rizzsel...
És akkor jön a rakott krumpli, bajor rakott krumpli (savanyú káposztával és csirkemellel), sütőtök egy héten háromszor...

Nagyjából ennyi a repertoár, ha jól végiggondolom. Most így január közepe-vége felé kicsit kezdem unni...
 
basszus, írtam egy bazi hosszú választ, amit úgy láttam, kétszer ment el, ezért a másodikat töröltem... erre eltűnt mindkettő... :mad:
 
Na nálunk ez megy: krumplifőzelék, kelkáposzta (abban is krumpli van), spenótos tészta, gombapörkölt, zöldséges rizs, savanyú káposztás rizs, tészta valami bolti szósszal (amikor már megunom, hogy minden nap főzni kell), Esetleg pörkölt nokedlivel (ez is tészta), gnocchi valamilyen szósszal (ez krumpligombóc)..

A múltkor találtam egy jó kelbimbó receptet thai chilli szószba forgatva és megsütve sütőben. Annak sikere volt, de az is csak egy kajálásra volt elég. Ja, rizzsel...
És akkor jön a rakott krumpli, bajor rakott krumpli (savanyú káposztával és csirkemellel), sütőtök egy héten háromszor...

Nagyjából ennyi a repertoár, ha jól végiggondolom. Most így január közepe-vége felé kicsit kezdem unni...
Jamie 15 meg 30 perces kajái közt van mindenféle, szerintem találni a neten elektronyos formában, nem kell feltételn megvenni a könyvet ;)

Amúgy még van a padlizsán, cukkini, rakott vagy nem rakott változatban. Karfiol, rántva vagy levesnek. Kuszkuszt nagyon hamar lehet csinálni. Én múltkor citromos csirkét rittyentettem, mondjuk krumplival. Kukorica főzelék, én szeretem nagyon. A lasagne nagyon finom, bár az is tészta, akárcsak a mac and cheese névre hallgató amcsi tepsis makaróni. A brokkolis meg spenótos tészta se rossz, tejszínesen, csak hát az is tészta. Esetleg a Quesadilla (jó ez is tészta :D) Általában nálam úgy megy, hogy megkívánok vagy kitalálok egy alapanyagot és köré rakom a kaját :D
 
szóval NaNa: rántott sajt, rántott gomba, rántott karfiol? Pizza???? Én ezeket sosem tudnám megunni... :D :D :D

Amúgy ebben a svájci kantonban, ahol vagyok, van két speckó helyi kaja, mindkettő vega és igen finomak - bár tészták ezek is... :)
Az egyik a Pizokels - ez tulajdonképpen egy fűszeres nokedli (só, bors, apróra vágott petrezselyem, és/vagy ami még eszedbe jut), a lényeg, hogy víz helyett tejjel csinálják. Amikor megfőtt, akkor egy jénaiban leöntik tejszínnel és jó bőven megszórják reszelt sajttal, végül pedig ropogós rostélyos hagymával megszórva tálalják (ezt itt lehet készen kapni, én otthon neki nem állnék... ) Akkor jó, ha a tejszín a sajttal egy jó sűrű szósszá sült össze, amit aztán akár kenyérrel is ki lehet mártogatni, vagy csak simán bekanalazni :)
A másik a Capuns, ugyanez a tésztája, csak keményebbre keverik (és ha nem vega a közönség, akkor apróra vágott szalámit is tesznek bele), és mángold-levelekbe csavarják, mint a töltött káposztát (ez olyan spenótféle leveles zöldség). Aztán ugyanúgy tejszín-sajt-hagyma...

Nekem nagyon bejött mindkét kaja, bár az is tény, hogy sokat dob rajta a 35%-os svájci tejszín és a finom, jóízű svájci sajt...
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére