Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Azért jó, hogy bejelentkeztél közben..

Akkor nekem is van egy kérdésem:

Csináltam csicseriborsó fasírtot, de őzgerincben, mert nem akartam olajban sütni.
Most először megfőztem a csicserit mielőtt bekevertem.

Az a bajom, hogy szétesik a fasírt, pedig van benne két tojás.
Csinált már valaki olyat, ami nem esett szét? Mi a titka?
 
Azért jó, hogy bejelentkeztél közben..

Akkor nekem is van egy kérdésem:

Csináltam csicseriborsó fasírtot, de őzgerincben, mert nem akartam olajban sütni.
Most először megfőztem a csicserit mielőtt bekevertem.

Az a bajom, hogy szétesik a fasírt, pedig van benne két tojás.
Csinált már valaki olyat, ami nem esett szét? Mi a titka?
Néha a sok tojástól is szét tud ám esni. Az átesel-a-ló-túloldalára effektus. :(
 
ilyen csicseriizét én még sosem csináltam... nah, lett négy tepsi, bezúdult a hiénahad, a csoki nem bír rádermedni a nyomorékra.... úgy tűnik akkor jó lett. :)
 
Na szóval az van, hogy három tepsinyi összevisszán sikerül teafilterforma után ledobta magát az ékszíj az agyamról és a maradékra elővettem a pogácsaszaggatót hogy nézzen már ki valahogy a cucc. :D Mivel megdagad egy kicsit nekem nem maradt meg különösebben a forma. [photo]64457[/photo] A kerekek már egész jól néznek ki. [photo]64458[/photo]
 
Valamivel jobb :) Mint a vaj a margarin helyett.
Hát azért ne említsük egy lapon a vajat a margarinnal. Klasszisokkal jobb a vaj. Multkor gondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy francia voltam előző életemben, mert imádom a vajat, főzni, sütni, ennyi, bárhogyan :D
 
Én valahol olvastam egy olyat, hogy garantáltan megszárad ha úgy vered habbá hogy közben alulról gőzölöd a tálat. Kicsit fura jelenet volt ahogy tavaly a tűzhelyen a forrásban lévő vízzel teli tálon a rárakott fém keverőtálban habverővel alkottam a dolgot, és szentségeltem ahogy átforrósodott az egész és már sehol sem lehetett megfogni hogy stabilizáljam... Viszont bejött a dolog. A mézeskalácsokat gyönyörűen lehetett díszíteni vele (még melegében) és másnap reggelre teljesen szárazak voltak, mehetett mind a dobozába, nem ragadtak össze.
Nekem van direkt egy gőzölésre való edényem, gömbölyű az alja (le sem tudod tenni, mert eldől :) ), és hosszú nyele van. Szerezz be egy ilyent :)

Most találtam meg a képeket, amiket lőttem neked erről az edényről :)

DSC06700.JPG DSC06702.JPG DSC06705.JPG garantáltan nem csúszik bele a vízfürdőbe, és nem éget a nyele :)
 
Most találtam meg a képeket, amiket lőttem neked erről az edényről :)

Csatolás megtekintése 14440 Csatolás megtekintése 14441 Csatolás megtekintése 14442 garantáltan nem csúszik bele a vízfürdőbe, és nem éget a nyele :)
Hát még sose láttam ilyet, de mostmár legalább tudom mit kell keresnem...
Erről jut eszembe Bence anyuja meg nemhiszi el nekem hogy jobban jár ha gőz fölött olvasztja a csokit, és hogy ne pakoljon már bele annyi margarint ha bonbont akar készíteni.... Temperálni sem hajlandó a csokoládét, pedig már a legegyszerűbb eljárásokat is elmondtam neki ami tényleg cseppet sem macerás. A vége az hogy a bonbonjai (azon túl hogy nekem túl keserűek) fénytelenek, szobahőmérsékleten puhák, a hűtőben meg kővé dermednek, és bár ez is olyan kategória mint a vaj és margarin (csak a hozzáértő/rajongó érzi a különbséget) de egyszerűen érezni hogy valami itt kimaradt, mégpedig a temperálás....
 
Cookie (Kuki) recept:
1 kocka vajat, 2 tojást, 125 ml kristálycukrot, 250 ml barnacukorral habosra kavarni, hozzáadni 2 teáskanál vaníliát, (vaníliáscukor vagy aroma is lehet) 2 és 1/4 bögre (250 ml) lisztet, 1 teáskanál sütőport, fél teáskanál sót és vagy 1 csomag 300 gr csokichipset (süthető csokiból ilyen kis cseppek pl lidl-ben, penny-ben kapni), vagy ugyanennyi feldarabolt csoki is jó, és még 1 csésze apróra vágott diót. A dió végülis elhagyható, de szerintem úgy az igazi. Púpozott kávéskanállal zsírtalan sütőlapra (vagy Mina esetében kivajazott tepsire) 5 cm-enként rakunk belőle kis halmokat. Nem kell ellapítani a forró sütőben úgyis szétfolyik. Végül előmelegített 190 C-fokos sütőben 10-12 percig világosra sütjük. kb 60 db lessz, de ez változó attól is függ mekkora halmokat csinálunk.
 
Cookie (Kuki) recept:
1 kocka vajat, 2 tojást, 125 ml kristálycukrot, 250 ml barnacukorral habosra kavarni, hozzáadni 2 teáskanál vaníliát, (vaníliáscukor vagy aroma is lehet) 2 és 1/4 bögre (250 ml) lisztet, 1 teáskanál sütőport, fél teáskanál sót és vagy 1 csomag 300 gr csokichipset (süthető csokiból ilyen kis cseppek pl lidl-ben, penny-ben kapni), vagy ugyanennyi feldarabolt csoki is jó, és még 1 csésze apróra vágott diót. A dió végülis elhagyható, de szerintem úgy az igazi. Púpozott kávéskanállal zsírtalan sütőlapra (vagy Mina esetében kivajazott tepsire) 5 cm-enként rakunk belőle kis halmokat. Nem kell ellapítani a forró sütőben úgyis szétfolyik. Végül előmelegített 190 C-fokos sütőben 10-12 percig világosra sütjük. kb 60 db lessz, de ez változó attól is függ mekkora halmokat csinálunk.
Te Cicc, a 2 és 1/4 BÖGRE liszt kizárt, hogy 250 ml legyen... egy bögre van kábé ennyi, általában 2,5 decisek a bögrék... most akkor mennyi az a liszt? :eek:
 
Cookie (Kuki) recept:
1 kocka vajat, 2 tojást, 125 ml kristálycukrot, 250 ml barnacukorral habosra kavarni, hozzáadni 2 teáskanál vaníliát, (vaníliáscukor vagy aroma is lehet) 2 és 1/4 bögre (250 ml) lisztet, 1 teáskanál sütőport, fél teáskanál sót és vagy 1 csomag 300 gr csokichipset (süthető csokiból ilyen kis cseppek pl lidl-ben, penny-ben kapni), vagy ugyanennyi feldarabolt csoki is jó, és még 1 csésze apróra vágott diót. A dió végülis elhagyható, de szerintem úgy az igazi. Púpozott kávéskanállal zsírtalan sütőlapra (vagy Mina esetében kivajazott tepsire) 5 cm-enként rakunk belőle kis halmokat. Nem kell ellapítani a forró sütőben úgyis szétfolyik. Végül előmelegített 190 C-fokos sütőben 10-12 percig világosra sütjük. kb 60 db lessz, de ez változó attól is függ mekkora halmokat csinálunk.
Az a kocka vaj az 125 vagy 250 gramm? És vaj vaj, vagy margarin vaj? :D
 
Te Cicc, a 2 és 1/4 BÖGRE liszt kizárt, hogy 250 ml legyen... egy bögre van kábé ennyi, általában 2,5 decisek a bögrék... most akkor mennyi az a liszt? :eek:
Szerintem úgy értette, h a bögre legyen 250 ml-es :) Vagy úgy, h 250 gramm :) Mert az meg nagyjából 2 bögre, konkrétan tudom, mert a húgomnak nincs mérlege, és két hete felhívott, h sütni akar, és mérjem már ki neki, h mennyi a 125 g liszt egy bögrében, és az épp tele volt ekkora mennyiséggel :D
 
Szerintem úgy értette, h a bögre legyen 250 ml-es :) Vagy úgy, h 250 gramm :) Mert az meg nagyjából 2 bögre, konkrétan tudom, mert a húgomnak nincs mérlege, és két hete felhívott, h sütni akar, és mérjem már ki neki, h mennyi a 125 g liszt egy bögrében, és az épp tele volt ekkora mennyiséggel :D
mindazonáltal én nem értem ezt az újfajta mértékrendszerezést a bögrével meg csészével, meg szilárd halmazállapotú hozzávalók milliliterben való megadásával, gutaütést tudok kapni tőle... miért nem volt jó a hagyományos gramm és deka???
Egyébként nekem anno cukrászatból azt tanították, hogy ha nincs mérlegem, akkor egy evőkanál liszt (az a régi, öblös fajta) nagyjából 2 deka, cukorból ugyanez kábé 3 deka. Még aranygaluskát is csináltam többször mérleg híján ilyen kanalazós módszerrel és mindig tökéletesen sikerült - pedig a kelt tésztánál pláne fontosak a pontos mennyiségek :)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére