Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Most sima készült a fiúknak, ez nagyon jó lett, de pont akkor kellett telefonálnom, amikor lejárt az ideje, szóval jól megégett a héja. Mondjuk az ízén nem lehetett érezni. Belül pedig fantasztikus lett. Szóval a kép megint elmarad :D Egyszer biztos sikerül majd olyan sütnöm, ami szép is nem cska finom :D A szakajtó viszont másodjára viccelt meg, hiába liszteztem beleragadt. Lehet kipróbálom a javasol rizslisztes szórást és vagy a ruhával bélelést. Bár azzal se vagyok beljebb, ha a ruhába tapad bele :D
 
Tisztellek a kitartásodért... :D Engem ez a kenyérsütés nem hoz lázba. Próbálkoztam persze én is, de már elmúlt.
 
Tisztellek a kitartásodért... :D Engem ez a kenyérsütés nem hoz lázba. Próbálkoztam persze én is, de már elmúlt.
Köszi, asszem kell is hozzá, mert minden újabb típusú lépés általában kudarccal kezdődik :D Az első kenyereimhez képest a maiak ég és föld. Persze motivál az is, hogy amit megehetek bolti 6-700 ft (nálunk sajna ez a pur-pur egyedül, aminek a nagyobb része teljeskiörlésű) a család amit eszik sima fehér kenyér is 400 ft már és közel nem olyan finom. Az adalékokról meg egyebekről nem is bszélve. Persze nekem is jól jön, hogy otthonról dolgozok és munka és gyerek mellett is sikerült ezeket a hosszú, összességében nem egyszerű metódusokat elvégezni. Igaz nem sokat vele eltölteni egyhuzamban, de fél 1 óránként foglalkozni kell vele és egy ilyen hajtott kovászos kenyér kb. reggel kezdődik és vagy másnap reggelig tart (ha hűtőbe téve keleszted meg az utolsó lépésben) vagy legalábbis késő délutánig. De a végeredményt látva, vagy inkább ízlelve, a bókokat begyűjtve azt mondom megéri :D
 
Lementünk a nyaralóba a hétvégén és meglepetésként tapasztaltuk, hogy bizony érik a sárgabarack. Méghozzá a nagyszemű, insteni édes fajtából. Egyetlen kihívás volt csak, levarázsolni a nem túl alacsony fa legtetejéről. Végül a létre méretét elnézve az uram felmászott és lerázott egy pár kg-t. Persze mivel jó érettek estek le, sok összenyomódott, de csak a hazautat kellett kibírnia. Enni párat tudtam csak félretenni, a többség ment a lekvárba. Lett is 6 nagy befőttse üveg, most a dunsztban csücsülnek :) És a család kérésére cukorral készült és jó édes lett. Mondjuk szerintem alig tettem fél kg-t a kb 5 kg barackhoz (nem mértem mennyi, csak hogy 4 liter körül volt a lekvár formátum). Ami még bőven nem a nagykönyv szerinti 1:1 esetleg 1:2 arány. De így is nagyon édes lett, gondolom könszönhető a kellően érett baracknak. Van még egy fa, azon apróbb szeműből van mázsaszámra. Remélem lesz még legalább pár kg rajta ennivalónak, mire legközelebb lejutunk. Most még csak a legeslegteteje volt halványan sárga, a többség zöld. Nekem már megérte a nyaraló :D Igaz olyat kértem, amit egy nagy diófa van, de beérem két nagy sárgabarackkal, nem vagyok telhetetlen :D Azért egy kis bokorszerű diófa is van :bang:
 
De jó, nálunk lefagyott az összes barack...
Hol van a nyaraló?
Itthon a kis fán menetrendszerűen idén is lefagyott minden. A nyaraló Balatonakarattyán van. Akiktől vettük állították, hogy van ott valami a talajba/klimába. Mert mindig szép a termés, pedig nem sokat foglalkoznak vele. Mondjuk az látszott a kerten és házikón is. A fákat is valahogy metszeni kéne, mert ahhoz képest nem volt rajta sok termés, hogy mekkora. Csak hát igen, elég nagy a fa, ezért nem könnyű. Mikor megvettük márciusban épp virágzott. Szerintem sok le is fagyott, de talán az volt a mázlink, hogy akkor már nem virág, hanem kisbarackok voltak. Nekem elég korai fajtának tűnik.
 
Tegnap találtam 1 db barackot a fánkon itthon. :D

Viszont az olasz szőlő (uva italia), az roskadozik. Remélem nem zabálják le megint a madarak meg a darazsak, mint eddig mindig. Bár eddig csak max 1 fürt volt rajra
 
Nekünk a legelső évben, amikor megvettük a kis barackfát és nem fagyott le a virága 1 szem volt rajta :) 3 indult el, de sajnos zölden lepotyogott 2. De az az egy isteni finom volt. Megosztoztunk rajta 3-an :cool:
Idén a körtének szurkolok nagyon, megint jóval kevesebb van rajta, mint amennyi elkezdett nőni. De talán idén már lesz rajta 3-4 szem is :)
 
Most néztem (locsoltam) én is, és mintha lenne pár szem körte meg szilva is...
 
Kajatippeket kérek, mit főzzem ma? :D Persze nem ma, hanem a közeljövőben. Jöhet húsos, mentes, laktatós, minél gyorsabb, egyszerűbb, annál jobb :hura:
 
:D
Ezzel én is mindig bajban vagyok.

A végén maradnak a főzelékek: tegnap kelkáposzta főzelék volt, előtte húsleves, chillis bab...
Ma megeszem a kelkáposzta maradékát (még nem néztem, hogy maradt-e, ha nem, akkor főznöm is kell. Mit főzzek? :D
 
Chilis bab itt is volt a múlt héten, a múltkori adag túl sok volt és ment a fagyasztóba, szerencsére :)
Végülis mézes-mustáros csirkepulyka lett, barna rizzsel.
Hétvégére anyukámék jönnek, ő főz, ő találta ki a menüt is. Fasírt, raguleves, meg citromos csirkecombok. Remélem marad a jövő hétre is és akkor megint lesz pár napon gondolkodni :D Amúgy pizzát akarok, de annak nem állok neki meló közben, mert az frissen jó, csak fater leszavazta, neki az nem kaja :D Meg a paradicsomleves is eszembe van. Mostanában káposztára is rá vagyok kattanva, csak még nincs anyós féle savanyú, a boltitól meg mindig fosok. Jah meg tökfőzeléket kértem anyutól, hogy csináljon, igazi lisztest, egészségtelent :D A többieket nem akartam vele terhelni, szóval azt csak én eszem meg a pocaklakó :D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére