Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

És mit? :D Zsíroskenyeret? :love:
A recept hivatalos nevére nem emlékszem, gyakorlatilag fél krumplik egy tepsiben, arra paradicsomos-darálthúsos-cucc, arra meg tejfölös cucc, a tetején sajttal.
Az éjszaka lába kelt a cucc háromnegyedének, ma délutánra csak egy adag maradt, az is inkább csak az illem kedvéért, szóval jónak tűnik:)

(pedig több helyen is eltértem a hivatalos kottától, mert szokás szerint menetközben jöttem rá, hogy néhány hozzávaló hibádzik.)
 
A recept hivatalos nevére nem emlékszem, gyakorlatilag fél krumplik egy tepsiben, arra paradicsomos-darálthúsos-cucc, arra meg tejfölös cucc, a tetején sajttal.
Az éjszaka lába kelt a cucc háromnegyedének, ma délutánra csak egy adag maradt, az is inkább csak az illem kedvéért, szóval jónak tűnik:)

(pedig több helyen is eltértem a hivatalos kottától, mert szokás szerint menetközben jöttem rá, hogy néhány hozzávaló hibádzik.)
Húha. Azért majd keresd meg, mert felkeltetted az érdeklődésem :lecci:
 
Húha. Azért majd keresd meg, mert felkeltetted az érdeklődésem :lecci:
Úgy kell csinálni, hogy krumplikat egészben megfőzni, addig összedobni egy bolognai-szerű ízét: darálthús, paradicsompüré, egy konzerv paradicsom összefőzve, só, bors (cayenne-borsot írt, de az természetesen nem volt). Kell még egy adag creme fresh (ez picit tejfölszerű francia cucc, ami helyett és sima tejfölt használtam) ezt bekeverjük reszelt sajttal.

Amikor a krumplik megfőttek, meghámozzuk, félbevágjuk, kivajazott (esetemben olívaolajozott) tepsibe tesszük, rá a bolognai-szerű, arra a tejfölizé, végül az egészre sajt, sütő, csókviszlát.
 
Úgy kell csinálni, hogy krumplikat egészben megfőzni, addig összedobni egy bolognai-szerű ízét: darálthús, paradicsompüré, egy konzerv paradicsom összefőzve, só, bors (cayenne-borsot írt, de az természetesen nem volt). Kell még egy adag creme fresh (ez picit tejfölszerű francia cucc, ami helyett és sima tejfölt használtam) ezt bekeverjük reszelt sajttal.

Amikor a krumplik megfőttek, meghámozzuk, félbevágjuk, kivajazott (esetemben olívaolajozott) tepsibe tesszük, rá a bolognai-szerű, arra a tejfölizé, végül az egészre sajt, sütő, csókviszlát.
Az adagokat meg ex has :D
 
Marha jó... most a szörpfőzést kellene megorganizálni... most végre alszik mindenki.
 
Főzz jó adag cukorszirupot. Hűtőbe vele. Utána már csak az aktuális virágok kell leszedni (orgona, bodza, rózsa stb.). Befőttes üvegbe tölteni, bele 4-5 citromkarika, cukorszirup és 3 nap állás. Hűtőből itatandó. :)
 
Megfőztem... most az a bajom, hogy elfogytak az üvegeim, nem tudom majd mibe rakni a bodzát.
Tavaly kidobálták a gyűjteményem (üveg) a konténerbe. :mad:
 
Pénteken este alkottam. Aztán még szombaton is folytatódott a dolog :D Anyukám 50. szülinapjára gondoltam sütök egy egyszerű feketeerdő tortát, de annyi csavart tettem bele, hogy fehércsokis lett volna a krém. A recept amit találtam elég jónak és megbízhatónak tűnt. Hát öcsém, tévedte. Pont a krémet illetően, ugyanis a fehércsokis tejszínt nem lehet felverni, vagy legalábbis nekem nem. 6 órát melóztam a konyhában, még a csokis piskótát is sikerült elrontanom, amit régen sokszor csináltam, laposabb formában, igaz évek óta nem csináltam, de nem gondoltam volna hogy gondot okoz... De a krém, hát az valami botrány volt. Direkt vettem rendes tejszínt, cserpest, mert az tuti abból van. Sikerült elérnem, hogy vaj szerűség lett belőle. De nem az a klasszik hogy túlveri az ember és savó+vaj, mert ugyebár benne volt egy tábla fehércsoki megolvasztva. Ezért lett egy vajas szerű krémes trutyi, meg egy bolti madártejhez hasonló ízű lötty. És a krémet ahogy próbáltam rádolgozni a tortára, mindenhol maradt csak a cuccon nem cserébe folyamatosan távozott belőle ez a savós szerű folyadék... Sírni tudtam volna, immár éjfélkor. Aztán valahogy ráimádkoztam, be a hűtőbe és elmentem lefeküdni, hogy majd valamit kezdek vele anyunál, másnap... Jah igen, a második adat Okééé habtejszínt se sikerült felverni, abban igaz nem volt már csoki, csak félúton raktam bele cukrot. Aztán fél óra után, mondom ok, akkor habfixáló. Igen ám, de azt az elején a folyékony tejszínbe kellett volna rakni. Egy életem egyhalálom, belevágtam, miután elolvastam, hogy az gyakorlatilag csak keményítő. Kicsit javított rajta de amúgy semmi. Ezt kentem a lapok közé a meggyes cuccra. gondoltam a piskóta mejd beszívja. AMúgy másnapra kiderült, hogy esze ágában sem volt beszívni :D És végül a 3. adag habtesjzínt anyunál vertem keméyn habbá. Igen, sikerült. A kulcs pedig a szódabikarbóna volt. Lehet kicsit sok lett, mert mintha érezni lehetett volna az ízén. De 3 perc alatt betonkemény lett a hab és tudtam vele díszíteni. No meg elfedni az előző esti romhalmazt a tortán. Így all in all nem lett rossz a dolog, sem ízre sem kinézetre. Mádnak tudom javasolni, hogy tartson egy főpróbát és csak kipórbálta recepttel kezdjen.
 
Hú, szerintem szegény Lőrinc az összes szülinapjára ugyanazt a bannos piskótát fogja kapni különféle díszítéssel tortának. :D
 
Én anno megígértem nemtáviratnak, hogy ha lediplomázik, akkor elkészítem életem első tortáját. Tavaly átvette az elő-diplomát, torta még sehol. Azzal vigasztalaom magam, hogy végülis még neki is hiányzik a nyelvvizsgája...
 
Bodzaszörp (virágból)

Én ezt a receptet csinálom már 3-4 éve. NAgyon egyszerű, és nagyob finom is.

Hozzávalók:
4 bodzavirágtányér
1 kg cukor
2 dkg citromsav

Bodzavirágból olymódon készíthető szörp, hogy 4 bodzavirágtányért, miután jól kiráztuk, leöntünk 1 liter forró vízzel, majd hozzáadunk 1 kg cukrot és 2 dkg citromsavat. Ezt a keveréket egy–két napig szobahőmérsékleten áztatjuk, közben egyszer–egyszer felkeverjük. Két nap múlva a keveréket leszűrjük, felforraljuk és előmelegített üvegekbe töltjük, majd jól lezárjuk, s száraz dunsztban kidunsztoljuk. A felbontott szörpös üveget ajánlatos hűtőben tárolni.


Felhoztam ezt a posztot, mert most van itt a szezonja, és mindenki kéri a receptet.
Én ma szedtem negyven tányért, abból 10 liter bodzaszörp lesz kb.
 
Nálunk anyukám a bodzaguru. Idén először saját bodzából lesz, mert van a kert végében egy fa/bokor.
 
Én is sajátból szoktam, de már nagyon forgalmas lett az utcánk, nem akarok koszosból csinálni
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére