Pénteken este alkottam. Aztán még szombaton is folytatódott a dolog
Anyukám 50. szülinapjára gondoltam sütök egy egyszerű feketeerdő tortát, de annyi csavart tettem bele, hogy fehércsokis lett volna a krém. A recept amit találtam elég jónak és megbízhatónak tűnt. Hát öcsém, tévedte. Pont a krémet illetően, ugyanis a fehércsokis tejszínt nem lehet felverni, vagy legalábbis nekem nem. 6 órát melóztam a konyhában, még a csokis piskótát is sikerült elrontanom, amit régen sokszor csináltam, laposabb formában, igaz évek óta nem csináltam, de nem gondoltam volna hogy gondot okoz... De a krém, hát az valami botrány volt. Direkt vettem rendes tejszínt, cserpest, mert az tuti abból van. Sikerült elérnem, hogy vaj szerűség lett belőle. De nem az a klasszik hogy túlveri az ember és savó+vaj, mert ugyebár benne volt egy tábla fehércsoki megolvasztva. Ezért lett egy vajas szerű krémes trutyi, meg egy bolti madártejhez hasonló ízű lötty. És a krémet ahogy próbáltam rádolgozni a tortára, mindenhol maradt csak a cuccon nem cserébe folyamatosan távozott belőle ez a savós szerű folyadék... Sírni tudtam volna, immár éjfélkor. Aztán valahogy ráimádkoztam, be a hűtőbe és elmentem lefeküdni, hogy majd valamit kezdek vele anyunál, másnap... Jah igen, a második adat Okééé habtejszínt se sikerült felverni, abban igaz nem volt már csoki, csak félúton raktam bele cukrot. Aztán fél óra után, mondom ok, akkor habfixáló. Igen ám, de azt az elején a folyékony tejszínbe kellett volna rakni. Egy életem egyhalálom, belevágtam, miután elolvastam, hogy az gyakorlatilag csak keményítő. Kicsit javított rajta de amúgy semmi. Ezt kentem a lapok közé a meggyes cuccra. gondoltam a piskóta mejd beszívja. AMúgy másnapra kiderült, hogy esze ágában sem volt beszívni
És végül a 3. adag habtesjzínt anyunál vertem keméyn habbá. Igen, sikerült. A kulcs pedig a szódabikarbóna volt. Lehet kicsit sok lett, mert mintha érezni lehetett volna az ízén. De 3 perc alatt betonkemény lett a hab és tudtam vele díszíteni. No meg elfedni az előző esti romhalmazt a tortán. Így all in all nem lett rossz a dolog, sem ízre sem kinézetre. Mádnak tudom javasolni, hogy tartson egy főpróbát és csak kipórbálta recepttel kezdjen.