Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Az állítólag brutál... meg tele van maggal.de ha kell befőttes üveg, csak szólj! Én mindig lelkesen gyűjtöm őket, aztán nem tudok megszabadulni tőlük. :D
 
Kovászoltam. Na nem uborkát, hanem végre egy év itthoni kenyérsütögetés után rávettem magam, hogy nevelgessek egy kovászkát. Most lett kész, most betettem a hűtőbe aludni :) Remélem nem öltem meg :D A férjem elnevezte tamagocsinak, mert etetni kellett 12 óránként. Az utolsó előtti napon pedig felhízlaltam egy kisebb adagot belőle és készült kenyér. Nagyon szépen felhúzta, csak szakajtó hiányában kelés után szétterült a kenyér, mint a nagy alföld. Amúgy lehet túl is kelt. Na, de elvileg kapok a szülinapomra (utólag) végre szakajtót, szóval jöhet az igazi kevászos kenyér, ami abban kel, ahogy kell :D Gépet már kaptam, végre nem kell agyonra dolgoznom a kezem, ami amúgy is tropa. Bár az igazi kenyeret kézzel dagasszák. Lehet úgy fogom majd, végülis már 2 hete pihentetem, amióta megvan a gép és azzal dagasztottam az öregtésztás kenyereim.

Más nem próbálkozott/szokott sütögetni kenyérkét? Szívesen eszmecserélnék :)
 
Én kihagytam ezt z élményt. Maradok az aldis 450 Ft-os kovászos kenyérnél... :D
De várom a tapasztalatokat. Nekem most ehhez nincs idegrendszerem. :)
 
Én kihagytam ezt z élményt. Maradok az aldis 450 Ft-os kovászos kenyérnél... :D
De várom a tapasztalatokat. Nekem most ehhez nincs idegrendszerem. :)

Hát még tudom érteni :cool: nekem is egy év kellett, hogy rávegyem magam. Majd beszámolok, ha sütok is vele :D
 
Ok.Viszont az jó a kovászos kenyérben, hogy az állítólag gluténmentes lesz, szóval pirítva azt eszem tavaly óta.
 
Nya, megsütöttem az első kovászos kenyeret. Isteni lett :spagetti: rozskovászos fehér kenyér lett most. Nem volt nagy macera megcsinálni se, végre tudtam a követ használni és működött is. Úgy látszik tényleg csak kovászos kenyérrel működik. A fele már elpárolgott, hiába meleg van :D

Utána olvastam, nem lesz gluténmentes a kovászos kenyér, csak a hosszabb fermentáció során elkezd lebomlani a gabona és ez nem téged puffaszt fel, hanem a kenyeret. Aki cöliákiás, annak ugyanúgy nem jó, de akinek enyhe tünetei vannak, annak jobb mint a sima élesztőt "gyorskelesztésű" kenyér.

Még teljes kiőrlésű receptet kell találnom, igazi teljes kiőrlésűt, nem csak mutatósat. Bár itt is végülis a rozskovász miatt van benne kb. 15 dkg tk liszt, de a nagyja 60 dkg sima fehér kenyér liszt.
 
Anno azért hagytam abba a kenyérsütést, mert a férjem egy ültő helyében megevett egy egészet belőle, aztán csodálkozott,hogy vajon mitől hízik...
 
Anno azért hagytam abba a kenyérsütést, mert a férjem egy ültő helyében megevett egy egészet belőle, aztán csodálkozott,hogy vajon mitől hízik...
Mondjuk ez jogos :D Nálunk is azért gyorsabban párolog frissen. Amikor a boltból vettük valahogy nem fogyott ilyen gyorsan. Most van, hogy kétnaponta kell süssek egy kilósat :eek: Azért is kaptam (kértem) a gépet, mert kézzel nem lehet győzni ezt a mennyiséget. Főleg, ha még szar gyange is a kezde.
 
A gép nagyon jó dagasztani, de sütni a sütőben jobb.
Igen, ezért is inkább ilyen "multi" konyhai cuccost kértem, a lehető legkevesebb kiegészítőset, mert helyem az nincs. Ez ilyen kever-dagaszt-habotver cucc. Meg lehet hozzá venni egymillió kiegészítőt, amire se szükségem, se helyem hova tenni :D

Most a nagy melegre való tekintettel már az uborka kovászolódik. Sajnos pont elfogyott a kenyér, nem voltunk itthon 3 napot, szóval nem stílusosan kovászos kenyérrel, csak sima bótival. De remélem fini lesz. Kilószám tudjuk enni ilyenkor és nagyon sajnálom, hogy télen nem tudok csinálni. Akkor marad a bolti, vagy az ecetes. November végétől meg a savanyú káposzta, az is tonnaszám fogy :D
 
Nana nem akarlak elkeseríteni, de a kovászos kenyér nem gluténmentes. A kovász "megeszi" a glutén egy részét, de csak abban az adagban, ami a kovászban van (és azt sem mind) - amikor bekevered a cuccot a liszttel, abban ugyanúgy lesz glutén.
Nekem is volt egy ilyen elképzelésem, hogy kipróbálom, amikor mindenre diétázni kellett, de így már egyáltalán nem éri meg a macerát.
 
Nekem is fura volt... De az aldis kovászos kenyérben nincs semmi adalékanyag (a kiírás szerint). Az összes többi tele van minden szarral. Nekem bejött. Pirítva eszem, kb. napi 1-2 szeletet és nincsenek hisztamin tüneteim tőle, szóval nekem ez számít.
bezzeg, ha megeszem egy kakaós csigát, amit imádok, két napig viszketek...
 
Nekem is fura volt... De az aldis kovászos kenyérben nincs semmi adalékanyag (a kiírás szerint). Az összes többi tele van minden szarral. Nekem bejött. Pirítva eszem, kb. napi 1-2 szeletet és nincsenek hisztamin tüneteim tőle, szóval nekem ez számít.
bezzeg, ha megeszem egy kakaós csigát, amit imádok, két napig viszketek...
Én sokszor mondom ezt, hogy ha neked jobb, hajrá. Én is így voltam, amikor csináltam a diétát, aztán nagyon nem igazolódott a cukorterheléssel, de végül az endokrinológus szerint továbbra is ajánlott a mozgás és a diéta. Persze szerinte kb. mindenkinek kéne :D De anyósom azóta se érti, mert pl. simán eszek fehér liszteset, ha megkívánom. Pl. ez a kovászos kenyér, amit tegnap is sütöttem, messze nem volt tk, mégis ettem belőle. Arról már meg sem emlékezek, hogy barnább volt, mint a bolti tk, pedig ennek csak a kovászában volt rozs. Na de sebaj. A lényeg, hogy úgy egyél, hogy jól legyél :) Én se állom meg a lángost a strandon illetve néhanapján a nem cukormentes édességet se. Ennyi.
 
Na, a múltheti 5000 fokot meglovagolva hétfőn gyorsan vettem uborkát meg kaprnot, kovászolásra fel. Én nem tom mi történt, anyósnak 2-3 nap ebben a dög melegben, nekem tegnapra lett végre ehető :eek: Már azt hittem ki kell dobni az egészet. Vettem is egy újabb adagot, mert ha ez is egy hét múlva érik meg, addigra pont el is fogy az előző :cool: Ti szoktatok uborkát, vagy bármilyen zöldséget kovészolni? Mondjuk előny, ha szeretitek ;) Nálunk még a gyerek is csak azt eszi a kaja helyett, ha meglátja, annyira szereti :comb:
 
Előfordult már, hogy csináltam, de most a regenor mellé nem lehet enni azt hiszem...
 
Tegnap megpróbálkoztam a kovászos tk kenyérrel, hogy nekem is jusson a jóból :) Ízre nagyon frankó, ilyen jó tk kenyeret még nem ettem. Ellenben állagra nem találtam el. Lehet, hogy meleg volt neki, mert mire megkelt, nagyon elfolyósodott a tészta. A végén a szakajtóba is beleragadt és lepényként terült el ahogy próbáltam kihalászni. Viszont ennek ellenére is volt benne bubi bőven. Szóval legközelebb kevésbé lágy tésztával indítok asszem. Fene se gondolta volna, hogy a 20 dkg helyett 25 dkg kovász sok lesz :cool: Amúgy megtaláltam később a valószínűsíthető alap receptet, amibe meg 15 dkg van. Lehet az lesz a nyerő. Pedig dagasztáskor zsenieális volt a tészta érzetre. Na majd a következő etetésnél.
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére