Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

szóval NaNa: rántott sajt, rántott gomba, rántott karfiol? Pizza???? Én ezeket sosem tudnám megunni... :D :D :D

Amúgy ebben a svájci kantonban, ahol vagyok, van két speckó helyi kaja, mindkettő vega és igen finomak - bár tészták ezek is... :)
Az egyik a Pizokels - ez tulajdonképpen egy fűszeres nokedli (só, bors, apróra vágott petrezselyem, és/vagy ami még eszedbe jut), a lényeg, hogy víz helyett tejjel csinálják. Amikor megfőtt, akkor egy jénaiban leöntik tejszínnel és jó bőven megszórják reszelt sajttal, végül pedig ropogós rostélyos hagymával megszórva tálalják (ezt itt lehet készen kapni, én otthon neki nem állnék... ) Akkor jó, ha a tejszín a sajttal egy jó sűrű szósszá sült össze, amit aztán akár kenyérrel is ki lehet mártogatni, vagy csak simán bekanalazni :)
A másik a Capuns, ugyanez a tésztája, csak keményebbre keverik (és ha nem vega a közönség, akkor apróra vágott szalámit is tesznek bele), és mángold-levelekbe csavarják, mint a töltött káposztát (ez olyan spenótféle leveles zöldség). Aztán ugyanúgy tejszín-sajt-hagyma...

Nekem nagyon bejött mindkét kaja, bár az is tény, hogy sokat dob rajta a 35%-os svájci tejszín és a finom, jóízű svájci sajt...
Lehet már nálunk is kapni igazi tejszínt :) Én egyszer kipróbáltam, azóta eszembe se jut mást venni. Leírhatatlan, hogy mennyivel finomabb. Csak hát a vonalaim... Kit érdekel? :D Élejn a vaj, a tejszín meg a cheddar :D Lehetőleg sok fokhagymával :D
 
Tegnap vettem káposztát (fejeset), mert az mondjuk hazai, olcsó, zöldség, és mondhatjuk, hogy van szezonja... Aztán elkezdtem keresgélni a neten és nem találtam semmi normális kaját belőle, csak salátákat (mindenféle más zöldséggel keverve), meg párolt káposztát húsokhoz.

Aztán ma megvilágosodtam, hogy van a paradicsomos káposzta, úgyhogy holnap azt csinálok. Olyat még sosem főztem. :)


Viszont valaki elmondhatná, hogy kell pattogatott kukoricát csinálni (nemmikróban)!
Vettem pattogatni való kukoricát,mert megkívántam, aztán a felét szénné égettem a legjobb rozsdamenetes lábosommal együtt.
Pedig tisztán emlékszem, hogy régebben házibulikban így csináltuk. Vagy nem?

Hogy kell csinálni, hogy ne égjen meg???
 
Tegnap vettem káposztát (fejeset), mert az mondjuk hazai, olcsó, zöldség, és mondhatjuk, hogy van szezonja... Aztán elkezdtem keresgélni a neten és nem találtam semmi normális kaját belőle, csak salátákat (mindenféle más zöldséggel keverve), meg párolt káposztát húsokhoz.

Aztán ma megvilágosodtam, hogy van a paradicsomos káposzta, úgyhogy holnap azt csinálok. Olyat még sosem főztem. :)


Viszont valaki elmondhatná, hogy kell pattogatott kukoricát csinálni (nemmikróban)!
Vettem pattogatni való kukoricát,mert megkívántam, aztán a felét szénné égettem a legjobb rozsdamenetes lábosommal együtt.
Pedig tisztán emlékszem, hogy régebben házibulikban így csináltuk. Vagy nem?

Hogy kell csinálni, hogy ne égjen meg???

Én csak simán vajat szoktam alá tenni és egy fedővel lefedni meg ha nagyon pattog akkor picit leveszem összerázom
 
De nekem miért égett oda.. lehet, hogy pl. a lábosnak túl vékony volt az alja vagy ilyesmi?
 
De nekem miért égett oda.. lehet, hogy pl. a lábosnak túl vékony volt az alja vagy ilyesmi?

igazából lövésem sincs... maga a kukorica égett oda vagy vajat tettél alá és az? mert nekem max a vaj szokott megégni ha nem figyelek rá annyira
 
A vaj nagyon hamar meg tud égni. Mondjuk én már csak a mikrós változatot csinálom, de úgy emlékszem, h régen egyszerű alumínium serpenyőben készítettük, amelyik jó könnyű, és semmi bevonat nincs rajta. Na és persze az összes létező dimenzió irányában el volt deformálódva :)
A mostani, modern edények már nem alkalmasak erre.
 
Kipróbáltam a kacsasütőt, végre kacsa sütésre is (amit Tagama ajánlott, azt vettem meg végül).
Söndör ma beállított egy kacsával, és egy kiló vegyes gombával hogy csináljak belőle valamit, és most elmegy edzésre és éhes lesz mire visszajön. (én már akkor éhes voltam, na mindegy) Nekiálltam, belehajigáltam a kacsába a maradékot amit találtam a hűtőben, és elkeresztelem részeges kacsának. :D

Recept:
Végy egy pasit, kacsával, gombával.
Vedd el tőle a kacsát (lehetőleg megpucolva, tolla nélkül, kibelezve), majd a gombát is. A gombát pucold meg, szeleteld fel, majd a felét tedd el későbbre a mélyhűtőbe.
Koncold fel a madarat, az aprólék, nyak, belsőség részét tedd le a fagyasztóba későbbi kacsalének, mert leves még van vasárnapról.
Nézz körül a hűtőben, mi van még. Fellelhető anyagok a konyhában és tájékán: szalonna, majoranna szárított, bazsalikom élő a lépcsőfordulóból, hagyma, krumpli, libazsír, grillfűszerek, húsleveslé, hagyma, fél fej lilakáposzta, egy kis maradék sör kb két deci, egy kibontott tokaji aszú az alján egy deci borral.
Pucolj meg egy kiló hagymát, karikázd fel a 3/4-ét. Szedd le a kacsa aprólék részéről a zsírosabb részeket, tedd a kacsasütőbe. A kacsának a meghagyott darabjait irdald be, a szalonnát dugd bele a résekbe, szórd meg a fűszernövényekkel, sóval ízlés szerint. A maradék szalonnát dobd a kacsasütőbe a hájasbőr mellé és olvaszd meg őket a sütőben. A félig kisült szalonnákat és hájakat-bőröket szedd ki, a leve marad. A zsírra hajigáld rá a hagymakarikákat, arra a kacsacombikat és a mellehusát. Tedd rá a félig kisült szalonna és hájdarabkákat. A maradék hagymakarikát dobáld rá. Dobáld rá a krumplikat az egészre, locsold le a maradék sörrel és még egy kis fűszersó mehet a krumplira. Rá a födőt, ha az egész szépet átpárolódott a saját levében úgy 100 fokon két óra hosszán keresztül a végén vedd le a fedőt és piríts rajta egyet. A gombából tejszínes gombaleves lett a maradék húslével felturbózva. A lilakáposztából szokásos párolt káposzta, elején vízzel párolva, a végén a maradék tokajival.
Söndör annyit mondott, ebből még ennie kell... én meg nem vártam meg míg visszaért edzésről, hanem még frissiben kellett lemeózzam. Hiába no, az a kacsasütő vaslábos jó a kacsához is.
:D
 
Tegnap vettem káposztát (fejeset), mert az mondjuk hazai, olcsó, zöldség, és mondhatjuk, hogy van szezonja... Aztán elkezdtem keresgélni a neten és nem találtam semmi normális kaját belőle, csak salátákat (mindenféle más zöldséggel keverve), meg párolt káposztát húsokhoz.

Aztán ma megvilágosodtam, hogy van a paradicsomos káposzta, úgyhogy holnap azt csinálok. Olyat még sosem főztem. :)


Viszont valaki elmondhatná, hogy kell pattogatott kukoricát csinálni (nemmikróban)!
Vettem pattogatni való kukoricát,mert megkívántam, aztán a felét szénné égettem a legjobb rozsdamenetes lábosommal együtt.
Pedig tisztán emlékszem, hogy régebben házibulikban így csináltuk. Vagy nem?

Hogy kell csinálni, hogy ne égjen meg???
Én úgy csináltam régen pattogatott kukit mikróban, hogy jénaiba beleszórtam, rá sót, olajat és a tetejére a fedőt. Szerintem ez gázon is működhet.
 
A pattogatott kukoricát én üveges fedős lábosban szoktam pattogatni. Vaj, rá egy kis só, megolvasztod, és amikor folyik, akkor belehajintod a pattogatni való kukoricát és rázogatod rajta a fedővel. Kb 2-3 perc nagy lángon mire nekiáll ugrálni. Tökjó nézni ahogy pattognak, közben rázogatni kell tovább, különben megégnek. Az arány úgy néz ki, hogy kb egy marék kukoricához egy evőkanál vaj. Van aki rámával csinálja, de szerintem akkor már inkább igazi vajjal... az íze is finomabb annak.
 
A pattogatott kukoricát én üveges fedős lábosban szoktam pattogatni. Vaj, rá egy kis só, megolvasztod, és amikor folyik, akkor belehajintod a pattogatni való kukoricát és rázogatod rajta a fedővel. Kb 2-3 perc nagy lángon mire nekiáll ugrálni. Tökjó nézni ahogy pattognak, közben rázogatni kell tovább, különben megégnek. Az arány úgy néz ki, hogy kb egy marék kukoricához egy evőkanál vaj. Van aki rámával csinálja, de szerintem akkor már inkább igazi vajjal... az íze is finomabb annak.
Nagy popcorn-fan vagyok, szerintem hamarosan kipróbálom:)
 
Kilóra kell venni a pattogatnivalót, úgy sokkal olcsóbb, a zöldséges pultok környékén szokott lenni. Viszont terményboltban nem ér a vetni való kukorica, mert az nem pattog ki! :D
 
Akarok csokis kekszet csinálni, ilyen teafilter formájút ami nemrég körbekúszott a fércbukon, de sehol se találom.. van valami egyszerű finom keksz receptetek amit meg lehet csokizni?
 
Akarok csokis kekszet csinálni, ilyen teafilter formájút ami nemrég körbekúszott a fércbukon, de sehol se találom.. van valami egyszerű finom keksz receptetek amit meg lehet csokizni?
Én meg zabkeksz gyártásba vagyok mostanában. Nekem meg olyan keksz kéne, ami olyan ropogós, omlós, mint azok az amcsi cuccok. Nyamm :)
 
Én meg zabkeksz gyártásba vagyok mostanában. Nekem meg olyan keksz kéne, ami olyan ropogós, omlós, mint azok az amcsi cuccok. Nyamm :)
Van nagyon fincsi cookie receptem, csak otthon. Ha van türelmed estig akkor beírom :) bár az igaz, hogy ez elvileg fehérlisztes, nem zabos... de szerintem lehet variálni.
 
Van nagyon fincsi cookie receptem, csak otthon. Ha van türelmed estig akkor beírom :) bár az igaz, hogy ez elvileg fehérlisztes, nem zabos... de szerintem lehet variálni.
Jah, ráér. A lisztből jó a fehér is. Csak példának írtam a zabkekszet. Amúgy meg nekem a zabkeksz egyenlő a teljes kiőrlésű lisztes keksz zabpehellyel :D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére