Hagyományos módon, vizsgaidőszakban mindig kitalálok valamit, hogy... addig se kelljen tanulni.
Tegnap például juhtúrós pogácsát sütöttem. Életem első pogácsája, isteni lett! És viszonylag gyors is, a nyújtás, szaggatás vett el több időt csak, de gondolom ez rutin kérdése, meg azé, hogy se nyújtódeszkám, se sodrófám, se pogácsa-szaggatóm.
25 deka liszt, 25 deka juhtúró, 20 deka margarin, csipet só, kevés tejföl, egy tojás. Ezeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, kb. 2 ujjnyira, (soknak tartottam, egy ujjnyira nyújtottam, tényleg kétujjnyira kéne, bár nem tudom, akkor is átsül-e rendesen anélkül, hogy megégne a teteje) ha van idő kétszer hajtogathatjuk (én úgy ítéltem, nincs időm, nem hajtogattam egyszer se), kiszaggatjuk, tojással lekenjük a tetejét, sajttal megszórjuk, megsütjük. Én dupláztam az adagot, és nem tettem bele sót, mert anélkül is elég sósnak ítéltem. Fogok még ilyet sütni az tuti! Bevittem munkahelyre kóstoltatni, mindenkinek ízlett.