Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Mi évek óta egy cukrászdából vesszük a beiglit, Nóri szállítja. Marha finom.
Egyszer próbálkoztam beiglivel, de olyan kemény lett, hogy csak na.

Amúgy csodálom azokat a z anyukákat, akik ugyanekkora gyerekkel vannak otthon, mint Lőrinc, vagy ráadásul kettővel, és a facén folyton azt olvasom, hogy most mézeskalácsot sütnek, most ilyen díszeket gyártanak, olyan mittudoménmit főznek... mikor van erre idejük???
Akkor mikor Te pl. kötsz vagy a munkáddal foglalkozol, ők akkor sütnek :D
 
Na már évek óta szenvedek a krumplis pogival, hogy nem tudok olyat, mint a nagymamám, mert nincs meg a recept.
Kaptam egy fülest a facén, hogy próbáljam a Horváth Ilona receptjét. Ma meg is csináltam.
Mondjuk furcsa volt, hogy nem kell bele élesztő meg semmi afféle... azt nem mondom, hogy olyan, de már közelít... tök finom lett. Még ha egy kicsit magasabb lenne, meg sűrűbb a tészta... namég próbálkozok.

És képzeljétek felemelkedett így is, meg leveles is lett. Hihetetlen.
 
Én most kevertem be a mézest, holnap nyújtom, szaggatom és sütöm :) Elvileg adventi koszorú is lesz belőle :)
 
A beigli tészta lassan jön ki a hűtőből nyújtásra. A töltelékek, hm... lerhatatlanul jó illatk van :) Azért bekeverte mégegy adag jénais kenyeret, mert kell valamit enni maholnap. Már az is kel. Ha kenem a beiglit kezdem sütni a mézest. Nyamm :)
 
Én valahol olvastam egy olyat, hogy garantáltan megszárad ha úgy vered habbá hogy közben alulról gőzölöd a tálat. Kicsit fura jelenet volt ahogy tavaly a tűzhelyen a forrásban lévő vízzel teli tálon a rárakott fém keverőtálban habverővel alkottam a dolgot, és szentségeltem ahogy átforrósodott az egész és már sehol sem lehetett megfogni hogy stabilizáljam... Viszont bejött a dolog. A mézeskalácsokat gyönyörűen lehetett díszíteni vele (még melegében) és másnap reggelre teljesen szárazak voltak, mehetett mind a dobozába, nem ragadtak össze.
Nekem van direkt egy gőzölésre való edényem, gömbölyű az alja (le sem tudod tenni, mert eldől :) ), és hosszú nyele van. Szerezz be egy ilyent :)
 
De sajnos egyik sem olyan volt, amilyet elképzeltem a kis fejemben:(
Mondjuk húsvéti formák között nem kerestem, de ez itt elég aranyos: http://sodrofa.co.hu/hu/product/kiszuroformak/husveti-kiszuroforma-szett-5-db/
resizeof301846-colouredeasterset.jpg


De a legtutibb biztos ez, csak ez sajnos nem kiszúró:
:D
ccd6_1_big.jpg
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Hagyományos módon, vizsgaidőszakban mindig kitalálok valamit, hogy... addig se kelljen tanulni. :)

Tegnap például juhtúrós pogácsát sütöttem. Életem első pogácsája, isteni lett! És viszonylag gyors is, a nyújtás, szaggatás vett el több időt csak, de gondolom ez rutin kérdése, meg azé, hogy se nyújtódeszkám, se sodrófám, se pogácsa-szaggatóm.

25 deka liszt, 25 deka juhtúró, 20 deka margarin, csipet só, kevés tejföl, egy tojás. Ezeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, kb. 2 ujjnyira, (soknak tartottam, egy ujjnyira nyújtottam, tényleg kétujjnyira kéne, bár nem tudom, akkor is átsül-e rendesen anélkül, hogy megégne a teteje) ha van idő kétszer hajtogathatjuk (én úgy ítéltem, nincs időm, nem hajtogattam egyszer se), kiszaggatjuk, tojással lekenjük a tetejét, sajttal megszórjuk, megsütjük. Én dupláztam az adagot, és nem tettem bele sót, mert anélkül is elég sósnak ítéltem. Fogok még ilyet sütni az tuti! Bevittem munkahelyre kóstoltatni, mindenkinek ízlett.
 
Macs, a hajtogatás azért kell, mert attól lesz leveles. Akkor pedig szépen feljön, és levegős, gyönge lesz, nem fog megégni, és átsül szépen, hidd el. Ilyesmihez tényleg idő kell, ezzel nem lehet kapkodni. Legközelebb hajtogasd, majd meglátod a különbséget.

Egyébként korábban én is konyakospohárral szaggattam :)
 
Az első medvehagymás pogit egy ikeás műanyag lapon (ilyen vágólap, nem deszka mert hajtható, de valamennyire hőálló) folpackal nyújtottam és feles pohárral szaggatam :D Most már volt nyújtófám és szaggatóm, meg szilikon lapom. De a deszka azért jobb (talán nem fog úszni a konyha nyakik lisztben meg tojásban, sajtban :D)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére