RSA tárcsafékzár riasztóval

Főzés

A szállodai szint meg az én háztartásbéli főzésem és a húsleves/alaplé/csontlé hol kapcsolódik? :D Franc akar kondért és tömegeket etetni... úgy biztos másként csinálnám.
 
egyébként ha már a nagyon előírt párolt rizs készítésnél tartunk, akkor felforrás után - párolás előtt egy kis fej vöröshagymát is kell ám beletenni hivatalosan... és a felöntése valóban csontlével VAGY vízzel kivitelezendő :) A hagyma szépen megfő benne egyébként és én azt is szeretem megenni vele, meg a rizsbe belefőtt ízét is szeretem, nem hagymaízű lesz a rizs, hanem valami egészen különös, de finom íze lesz tőle... nem mindig kívánom ezt a fajta ízét a rizsnek, meg lustaságból is legtöbbször kihagyom, de ha már ragaszkodunk a szakácsoknak oktatott rizshez, akkor ez is hozzátartozik :)
 
A szállodai szint meg az én háztartásbéli főzésem és a húsleves/alaplé/csontlé hol kapcsolódik? :D Franc akar kondért és tömegeket etetni... úgy biztos másként csinálnám.
Mert azt írtad, h mesterszakács ismerősöd ajánlotta.
 
egyébként ha már a nagyon előírt párolt rizs készítésnél tartunk, akkor felforrás után - párolás előtt egy kis fej vöröshagymát is kell ám beletenni hivatalosan... és a felöntése valóban csontlével VAGY vízzel kivitelezendő :) A hagyma szépen megfő benne egyébként és én azt is szeretem megenni vele, meg a rizsbe belefőtt ízét is szeretem, nem hagymaízű lesz a rizs, hanem valami egészen különös, de finom íze lesz tőle... nem mindig kívánom ezt a fajta ízét a rizsnek, meg lustaságból is legtöbbször kihagyom, de ha már ragaszkodunk a szakácsoknak oktatott rizshez, akkor ez is hozzátartozik :)
Azért abban megegyezhetünk, h a "szakács" rizs a legegyszerűbb, a háziasszonyok képesek agyonbonyolítani. :)
 
Azért abban megegyezhetünk, h a "szakács" rizs a legegyszerűbb, a háziasszonyok képesek agyonbonyolítani. :)
én nem bonyolítom túl sztem, majdnem szakács-rizst főzök :D Csak nem sütőben és nem fedő alatt, hanem a platnin és fedő nélkül - de ettől nekem még egyszerűbb is :D
 
Én mostanában szoktam egy kis fahéjt szórni bele. Kínai meg indiai kajához egész jól megy :) Vagy csináltam már sáfrányosat is a színe miatt és még valami sárgát, amit nagyon elmértem, szóval keserű lett, le kellett önteni az alaplét párszor :D

Ezt a hagymás cuccot kipróbálom én is, tecc. Anyám is leveskockával vagy vegetával csinálja, de nekem abba sok a tartósító, próbálok egészségesebb maradni. A minden mentes leveskocka meg nagyon nem pénztárcabarát. De lehet, hogy jön a tél, befűtök egy kondér alaplével és mehet a fagyóba jégkockatartóba, eláll egy darabig :)
 
A lehetséges hibák:
-túl erős tűz
-túl kevés / túl sok víz
-túl hosszan hagyod a tűzön.

Ha túl kevés a víz, akkor még kemény is marad, és összeáll. Ha túl sok a víz, akkor meg, -mivel az alja már odakapott- nem engedi át úgy a hőt, és nem bír kipárologni/felszívódni a többlet, és emiatt áll össze. Ha pedig ennek érdekében növeled a hőfokot, akkor csak mégjobban megég az alja.

Egyébként milyen a tűzhelyed? Gáz (láng), vagy elekromos (platni vagy kerámialap)?

Alja leég, teteje kemény, gázon, kétszeres adag vízzel, elején pirítással.
 

Insta360 X5

RSA Trip motoros táska

Legújabb blogbejegyzések

Insta360 X5

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére