Ezt most nem. De amúgy megszoktam és akkor sem lesz olyan pergős.Megpirítod előtte zsiradékon?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Ezt most nem. De amúgy megszoktam és akkor sem lesz olyan pergős.Megpirítod előtte zsiradékon?
Pici olajon megpirítom a rizst, sózom, felöntöm kétszeres vízzel és minimumra véve a tüzet alatta fedő alatt hagyom, had főjön. Néha keverek egyet rajta, max kétszer míg megfő. És te?Hm, nem értem, nekem mindig olyan lesz... Írd le, hogy csinálod!
JesszusErről az egyik film jut eszembe, amiben Al Pacino lebassza casino séfjét, mert az egyik muffinban több áfonya van, mint a másikban
6 számjegyű?
Forró vízzel öntöd föl?Pici olajon megpirítom a rizst, sózom, felöntöm kétszeres vízzel és minimumra véve a tüzet alatta fedő alatt hagyom, had főjön. Néha keverek egyet rajta, max kétszer míg megfő. És te?![]()
Az is elég... Még szilvásgombócból is sokNem, csak öt...
Nem.Forró vízzel öntöd föl?
Nem azzal van a gond, hogy rossz lenne. Csak, hogy nem pergős, mint a reklámbanNem szabad főzés közben megkeverni SOHA a rizstAddig kell pirítan, amíg már halványan sárgásak a szemek (az még kifehéredik főzés közben), aztán a kétszeres víz + só, és amíg fel nem forr, addig kevergetni, de ahogy felforrt, kicsire tenni és TILOS keverni
Később én a fakanál nyelét szoktam beledugni, azzal kicsi kört "tisztítok" az edény alján, így látom, van-e még víz alatta. Ha nincs már, akkor fedő rá, tűz lezár és még 5-10 percig hagyni a saját gőzében. Ezzela módszerrel mindig tökéletes lesz a rizs, még a legolcsóbb fajtából is
![]()
értem énNem azzal van a gond, hogy rossz lenne. Csak, hogy nem pergős, mint a reklámbanMondjuk ma nem pirítottam, csak megfőztem, jól össze is ragadt
De amúgy úgy csinálom, ahogy fentebb írtam s fasza szokott lenni, csak nem pereg
![]()
igen, a sütős hivatalos verzió, elvégre azért is "párolt" rizsÉn mondjuk úgy tanultam anno, h felöntés után, fedőt rá, és mehet a sütőbe. Egyszer-kétszer meg is csináltam így, tényleg nagyon finom. Aztán egyszer elolvasztottam a tesóm bakelit-fogantyújú fedőjét
Persze a szállóban sem tettük be a 25 literes lábosokat a sütőbede háztartási mennyiséget simán kipróbálhatod.
azért kevergetem, amíg fel nem forrDe a hidegtől leragadnak a szemek, nem? Nekem van vízforralóm, szóval előbb felforr a víz, minthogy megpirulna a rizs
Én meg amikor kicsi voltam, mindig azt mondogattam, h ha nagy leszek, nekem kínai férjem lesz, h minden nap rizst ehessekMég szerencse, h ez nem ilyenen múlik
Egyébként Babu, a tarhonyát is lehet ugyanígy a sütőben csinálni.
A barnarizs pont olyan mint a sima, csak rajta a héja. Éppen ezért kb. kétszer annyi ideig fő, ennyi a különbség. Hogy finomabb-e? Nekem semleges. Én szoktam venni ilyen vegyest, amiben van fehér, barna és vadrizs. Nekem az a kedvencBarnarizst még sosem főztem. Viszont pont hétvégén vettem egy kilót, gondoltam kipróbálom, mert egészségesebb. (Hátha finomabb is...) Gondolom ugyanúgy kell főzni mint a többit.
És a gerslit kipróbáltátok már? Én azt nagyon szeretem, ugyanúgy kell főzni mint a rizst.