T
Tagama
Vendég
Márka? Tehénből jön mindegyik, nem?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
akkor először is tegyünk helyre egy kis fogalomzavart: a készen, flakonban kapható borzadály NEM TEJSZÍNHAB És ez a kijelentésem kőkomolyan is megállja a helyét, csak a feliratot nézd meg rajta, általában úgy szól, hogy cukrozott habspray növényi zsiradékkal... még jó, ha legalább valamennyi tej van benne (persze alacsony zsírtartalmú abból is ). Szóval ne csúfoljuk már ezt a szemetet tejszínhabnak lécciMinden márka más. Van aminek tényleg semmilyen íze, de van olyan, ami finom édeskés. A legjobb a házilag készített. Volt egy idő, hogy a kúton mi csináltuk, egyszer kissé több cukor került bele, mint kellett volna. Senki nem cukrozta a kávéját
Én is így értettem. A flakonosaktól meg főleg kiráz a hideg. Oké, h azok cukrozottak, de az meg olyan "poros" ízű. Azok különben is általában növényi eredetűek, tejet még tehénen kívül sem láttak.akkor először is tegyünk helyre egy kis fogalomzavart: a készen, flakonban kapható borzadály NEM TEJSZÍNHAB És ez a kijelentésem kőkomolyan is megállja a helyét, csak a feliratot nézd meg rajta, általában úgy szól, hogy cukrozott habspray növényi zsiradékkal... még jó, ha legalább valamennyi tej van benne (persze alacsony zsírtartalmú abból is ). Szóval ne csúfoljuk már ezt a szemetet tejszínhabnak lécci
Városban élek, mit vársz tőlem??? nekem ez a tejszínhab, de ha készítesz nekem igazit, állok elébeakkor először is tegyünk helyre egy kis fogalomzavart: a készen, flakonban kapható borzadály NEM TEJSZÍNHAB És ez a kijelentésem kőkomolyan is megállja a helyét, csak a feliratot nézd meg rajta, általában úgy szól, hogy cukrozott habspray növényi zsiradékkal... még jó, ha legalább valamennyi tej van benne (persze alacsony zsírtartalmú abból is ). Szóval ne csúfoljuk már ezt a szemetet tejszínhabnak lécci
Ha normális, finom tejszínből van akkor kell, hogy legyen egy kis édeskés íze De mondjuk magában én sem falnám két pofára, nekem olyan, mint mondjuk a rántott sajthoz a tartármártás - imádom a tartármártást, alapvetően minden rántott dologhoz, de nyilván magában nem nem fogom kanalazni Viszont nélküle meg megenni sem vagyok hajlandó a rántott sajtot, sőt, általában dupla-tripla adagra van szükségem szimpla adag sajthozDe, pedig utálom Ha pl. sütin is túl sok van, inkább leszedegetem. Na jó, kávéban még elmegy. Azért nem szeretem, mert semmi íze, de tetejében jó zsíros.
városban is lehet habtejszín nevű folyadékot vásárolni, és most már a titkot is tudod, miért is így hívják Ahhoz már csak egy habszifon és habpatron - avagy egy habverő szükségeltetik (illetve édesszájúaknak még cukor), és kész a tejszínhabVárosban élek, mit vársz tőlem??? nekem ez a tejszínhab, de ha készítesz nekem igazit, állok elébe
Úgy csináltuk a kúton is Azt cukrozták el valahogy. Meg aztán apám rájött, hogy nem jön ki olcsóbban így, mintha megvesszük a flakonosatvárosban is lehet habtejszín nevű folyadékot vásárolni, és most már a titkot is tudod, miért is így hívják Ahhoz már csak egy habszifon és habpatron - avagy egy habverő szükségeltetik (illetve édesszájúaknak még cukor), és kész a tejszínhab
nekem a habpatronnal van a bajom, mert már kapni is csak hosszas zsákmányszerző körúttal lehet, visszaváltani, becserélni meg már tényleg sehol semÚgy csináltuk a kúton is Azt cukrozták el valahogy. Meg aztán apám rájött, hogy nem jön ki olcsóbban így, mintha megvesszük a flakonosat
Olcsóbban lehet, h nem, viszont akkor TEJSZÍNHABOT árult volna, és nem egy flakonos, fehér habot.Úgy csináltuk a kúton is Azt cukrozták el valahogy. Meg aztán apám rájött, hogy nem jön ki olcsóbban így, mintha megvesszük a flakonosat
az tény, hogy lényegesen kevesebb a flakonossal a macera vendéglátó egységekben, bár Svájcban például alapfelszereltség mindenhol a tejszínhabkészítő gép, amibe beleállíthatod a literes dobozos tejszínt és CO-val megküldi, csak a gombot kell nyomni... persze, nem tudom, nálunk milyen árban van ez a gépezet, de cukrászdákban sok helyen láttam már, és csak egyszer kell rá beruházni... de nyilvánvalóan egy benzinkút kávézójában nem vár el ilyen extrákat az ember, viszont egy drága cukrászdában lehet, hogy a pultos hajára kenném a sütit, ha a flakonból küldené meg nekem "tejszínhabbal"...Olcsóbban lehet, h nem, viszont akkor TEJSZÍNHABOT árult volna, és nem egy flakonos, fehér habot.
Nemrég olvastam valakitől, h a vásárban ki volt írva az egyik kajálóhoz, h TEJFÖLÖS lángos, az eladó bácsi pedig bőszen kenegette rá a frissfölt. Mikor a vásárló rákérdezett, a bácsi nagyon csúnyán nézett rá...
Egyetértekaz tény, hogy lényegesen kevesebb a flakonossal a macera vendéglátó egységekben, bár Svájcban például alapfelszereltség mindenhol a tejszínhabkészítő gép, amibe beleállíthatod a literes dobozos tejszínt és CO-val megküldi, csak a gombot kell nyomni... persze, nem tudom, nálunk milyen árban van ez a gépezet, de cukrászdákban sok helyen láttam már, és csak egyszer kell rá beruházni... de nyilvánvalóan egy benzinkút kávézójában nem vár el ilyen extrákat az ember, viszont egy drága cukrászdában lehet, hogy a pultos hajára kenném a sütit, ha a flakonból küldené meg nekem "tejszínhabbal"...
Hja, a frissföl tejföl helyett, meg a pizzafeltét/szendvicsfeltét sajt helyett, ezek s kedvenc vesszőparipáim a főzőtejszín és a reggeli ital mellett...
Simán az asztallapon. Ez egy Michelin 3 csillagos étterem, szóval elképzelheted, h kb annyiba kerülhet csak ez a "desszert", mint a kettőnk fizetése együtt. Hacsak nem alábecsültem...
Bár a sarki krimóban simán az abrosz néz ki így a trehány vendégek után
Lemaradtam, bocsi... időnként az esküvőfotózások miatt eljutok 4 meg 5 csillagos helyekre, no egyik alkalommal korán reggeltől kellett a párral legyek, ebédre választhattam az ötcsillagos hivatalos étlapról... Gondoltam eszek már valami lájtos libalevest (4500,- ez az olcsóbbik kategória volt) meg valami olcsóbb húsfélét (13.500,-). Jön ki a pincér valami óriási nagy tállal az első kanyarban, magamban már örültem csöndben, hogy hú de jó lesz.... na a nagy tálban volt egy kis tálca, és a tálcán a csészécsKE....! Abban elsunnyogott a kb. két és fél deci leves, uszkált benne némi zöldség, húskockával, szigorúan csak bemutató jelleggel... Noh, kb fél perc alatt elfogyott, jó volt, de annyira nem hogy a fél lelkemet odaadjam érte,, szimpla húsleves, de nem háztáji libából, hanem valami tápos szarból. No jött a második fogás, hosszú tál, ekkor már nem tudtak átvágni hogy lelkesedjek a méretért.... (no, itthon a csokigolyókat szoktam kitálalni az olyat úgy huszasával), amin kihozták az öt, írd és mondd 5 db evőkanálnyi méretű húsbogyót, plussz dizájnyosan szétterítve a félcsészényi körítést egy óriási tányéron meg a színes-ízes maszatot... Ekkor ismét felnéztem csalódottan a pincérre, mire az együttérzően megkérdezte, hogy még desszerttel is tudunk szolgálni... mondtam neki hogy áh, hagyjuk, megint csak összekenik a cájgot.... A végösszeget tekintve közel húszezer forintból NEM laktam jól, de még az az érzés se volt meg, hogy ettem valami istenkirályat - erős középmezőnynek jellemezném inkább, szép tálalással, igényes vászonszalvétálval, szép étkészlettel. Ebből itthon egy hétig az egész család elvan... úgy, hogy új étkészletet is kaptak.
Ritka egyébként, hogy ezek a dizájnerkaják annyira jók legyenek... Néha belefutok egy-egy zseniálisba, ahol tényleg elég az a kevés, de nekem legtöbbször az jön le, hogy annyit foglalkoztak már a kajával, hogy elmúlt az íze, és csak a külalakra gyúrtak rá...
Jesszus Erről az egyik film jut eszembe, amiben Al Pacino lebassza casino séfjét, mert az egyik muffinban több áfonya van, mint a másikbanAz egyik ismerősünk fia most gyakornok egy ilyen Michelines étteremben.
Ő mesélte, hogy a mérőszalaggal kell mérnie a köretet, hogy minden tányéron ugyanakkorák legyenek a répák, és mindenkiké ugyanúgy nézzen ki...
Nem tudom, meddig bírnám ezt idegekkel. Főleg az én ronda kajáim után.
6 számjegyű?Ez olyan, mint mikor két éve elmentünk torkos csütörtöközni a Nobuba... Ez az Andy Vajna japán étterme. Az uram együtt boxol az egyik ottani szakáccsal, és ő intézett nekünk asztalt, mert amúgy full tele volt. Ilyen kóstoló jellegű menüt kértünk 12 fogásból, de egyik sem volt nagyobb a fél tenyeremnél. Olyanok voltak benne,hogy alaszkai mittudoménymilyen hal hasa alja,meg ilyenek.
A végén a szakács küldött ajándékba egy jelentősebb méretű fagyitálat. Na azután kicsit meg kellett pihennünk.
Hogy mennyit fizettünk féláron, azt el sem árulom. (Bár lehet, hogy akkor, amikor még friss volt az élmény, már elárultam.)
Megpirítod előtte zsiradékon?Nem tudjátok, hogy mitől lesz a rizs olyan pergős? Úgy értem, hogy nem tapad össze, hanem külön vannak a szemek és nem kemények, hanem szép fényesek. Olyan Uncle Ben's reklám