Ezt te rajzoltad? Nagyon szemléletes.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.



Közelednek az ünnepek: ti mit főztök/süttök karácsonyra?
(titokban ötleteket gyűjtök)

Mi pont most beszéltük hogy jövőre csinálunk szaloncukrotSzaloncukrot szokott valaki SK készíteni? Mert tegnap dobtunk egy hátast a bolti áraktól. Szóval azt hiszem annyiért sőt valószínű olcsóbban kijönne a házi, és legalább tudom mit raktam bele.
Az nagyon igaz hogy amit te csinálsz az tuti az viszont nem hiszem hogy olcsóbb!
és annyira szép gesztusnak tartottam hogy ha nem lett volna finom akkor is megdobogtatta volna a szívem

őőőőő erre inkább nem írok semmitMi általában itthon nem nagyon eszünk, inkább vendégségbe megyünk, úgyhogymegúszom a főzést. Remélem idén is.
Majd valamikor a két ünnep közt jön hozzánk a család, és tavaly már bevált, hogy begyújtunk a kemencébe, és töki pompost (magyar pizzát) csinálunk. Mindenki azt tesz rá, amit szeretne. Eddig mindig bejött ez a módszer.
Csinálok valamisütit, talán rákóci túróst.. mind igazi karácsonyi kaja.![]()

megmondom őszintén hogy inkább kevesebbet veszünk de jobb ízűt ami nekünk a lila bockósHát egy kg jobbnak mondható szaloncukor olyan 1500 forintnál indul, és tele van tömve minden szarral. Szerencsére nálunk a marcipán, kókusz nem annyira sláger, úgyhogy a drágább dolgok alapból ugranak. Házi vajjal a vajkaramella mondjuk biztos jobb, de már azzal is előrébb vagyunk, ha sima kockavajjal csináljuk(házi vajat amúgy nálunk árulnak a piacon).
Ja meg az jutott eszembe, hogy pl a kókuszgolyó alapját is lehet szaloncukornak csinálni csak nem tejet kell bele tenni, ráadásul találtam zselés receptet is, amire meg nem is gondoltam hogy lehet házilag.
Na meg ott van a klasszik cukrot felfőzős szaloncukor recept, bár azt nem teljesen értettem.

A tésztához:Na, most éhes lettem, és nincs itthon süti! Csokiba fojtom bánatom.
Recept ehhez a szépséghez? A teteje marcipán? Ha igen, akkor az kihagyható?


) Ilyen diós alapú, hamis marcipán szerű, narancsos meg nem tom volt vagy 3 féle. Ha érdekel megkeresem a receptet 
A fehér és már kihűlt, hámozott mandulaszemeket kávédarálóval ledarálod (puha bizarr massza lesz), hozzáadsz porcukrot ízlés szerint, hogy mennyire legyen édes, és tojás fehérje fogja össze az egészet, azzal már jól gyúrható és formálható. Ha kettéosztod és az egyik felét megvadítod kókuszreszelékkel, az jobb lesz mint a raffaello. Azt szoktam csinálni, hogy ezt a kókuszos-marcipános masszát kis bogyókká gyúrom, és étcsokiba mártom, dekornak egy fél szem fehér mandula a tetejébe, esetleg rászórok még kókuszt ha nagyon cifrázhatnékom van. A marcipánisták közelharcot vívnak érte.

