Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Bátor vagy. Mi lesz a menü?
Borleves, karácsonyi tésztasaláta, pezsgőben főtt csirke, desszertnek meg mézeskalács és olyan somlói-szerű izé, amit néha szoktunk csinálni. Szóval a desszert nem lesz idegen terep:)
Amúgy meg naná, hogy bátor vagyok, ha mindig csak olyat ennénk, amit meg tudok csinálni, hamar ráunnánk arra a három fajta kajára:)
 
No házi szaloncukor fronton úgy állunk, hogy végül háromféle készült.
Rumos-diós EZ alapján a recept alapján: Annyi megjegyzéssel, hogy kell bele egy kis kekszpor, hogy keményebb legyen. Pár csepp édesítőt tettünk még bele, de ez abszolút ízlés kérdése.
Rumos-kakaós - ez a kókuszgolyó receptje alapján, viszont semmilyen tejterméket nem raktam bele, tehát vízzel dolgoztam össze tej/margarin helyett a cuccot
Vajkaramellás EZ alapján - hát ez bukás recept volt, mert max kanalazni lehetett volna. Végső megoldásként újrafőztem az egész cuccot kekszporral, de nagyon sok kellett, hogy megálljon a massza, úgyhogy kicsit elvette a karamella ízét. Egyébként teavajból és nádcukorból készült.

A máz mindegyiknél Tibi étcsokiból és teavajból volt összeolvasztva. Villára téve forgattam meg a csokiban és sütőpapírra kiszedve száradtak.
Csomagoláshoz pedig vékony sütőpapírt vágtam, krepp-papírt és alufóliát. Ilyen sorrendben tekertem bele a cukkereket is.

Ízre nekem egész bejönnek, még nem számoltuk ki végül mennyibe került. De időben nem volt olyan vészes. Összesen kb. 180 db. készült, durván egy nap melóval.
Amúgy az ízről kérdezzétek NaNát :)DSCF4032.jpg
 
Utoljára módosítva:
Sörkifli

70dkg liszt
2 tojás
1 kefir
1dl tej
1dl étolaj
5dgk élesztő
1 ráma margarin
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 tojás sárgája a sütés előtti kenéshez
Szezámmag vagy tökmag a kifli tetejére

A margarint kikeverem a sóval, felfuttatom a langyos cukros tejben az élesztőt.
Kimérem a keverő tálba a lisztet bele a 2 tojást, a kefirt, olajat és a felfutott élesztőt, SÓ csak a margarinhoz kell ebbe nem!
A tésztát jól összedolgozom, hogy elváljon a keverőtál falától…
8 gombócra osztom kb nagy tányér nagyságúra nyújtom és megkenem a sós margarinnal, egy másik gombócot is kinyújtok, és azt ráteszem a meg kentre.
Késsel elvágom 4 szeletre a szeleteket még 3 fele így 12 cikket kapok, a szélesebb felétől szorosan feltekerem és a margarinnal kikent, lisztezett tepsibe teszem kb egy normál tepsibe 24 db kerül tojás sárgájával meg kenem és ízlés szerinti magvakkal vagy reszelt trappistával díszítem.
Fontos hideg sütőbe teszem hő keveréses üzemmódban 180 fokon (20-25 percig) zsemleszínűre sütöm. kb. két tepsivel lesz, várjuk első meg sütés után, hogy kihűljön egy kicsit a sütő!!!!!

383158_310336225663934_100000626764236_1027606_1979517931_n.jpg
 
Gyümölcscentrifugával préseltünk alma meg narancslét. Viszont egy csomó gyümölcsrost megmaradt. nincs szívem kidobni.
Arra gondoltam, csinálnék belőle valami sütit.. kekszfélét, ami sokáig eláll vagy ilyesmit.
Nincs valakinek ötlete? Receptje?
 
...talán aszalni lehet belőle valamit... ha nincs aszalógéped, a sütőt kitámasztod és kis lángon lassan szárítod amíg a megfelelő állagot el nem éri...

No, de itt a csokigolyó recept, amit néhányan kóstoltak már.
 
Ez most nem főzés, csak egy kérdés:
Kell-e valakinek japán kristálygomba. :)

Kedden kaptam egy adagot, kétszer csináltam már belőle limonádét, de már most kétszer annyi van. Nem szívesen dobnám ki.
 
Ez most nem főzés, csak egy kérdés:
Kell-e valakinek japán kristálygomba. :)

Kedden kaptam egy adagot, kétszer csináltam már belőle limonádét, de már most kétszer annyi van. Nem szívesen dobnám ki.

Hát, én szívesen elfogadnám, de szerinted bélelt borítékban túlélnék a postázást? Mert Pestre csak elvétve megyek.
 
Megpróbáltunk itthon popcornt csinálni (nem zacskósat), de elég sikertelenül:( Tudja valaki, hogy kell, hogy finom legyen? Még van itthon fél zacskó kukorica, van mivel kísérletezni:)
 
Megpróbáltunk itthon popcornt csinálni (nem zacskósat), de elég sikertelenül:( Tudja valaki, hogy kell, hogy finom legyen? Még van itthon fél zacskó kukorica, van mivel kísérletezni:)

Én annó úgy csináltam, hogy összekevertem olajjal meg sóval és be a mikróba. Először 2-3 percre, utána ami kész le a maradékot vissza, de már csak 1 percre. Ilyen kis jénaiba fedővel :D De lehet vajjal is, akkor még finibb ;)
 
Én annó úgy csináltam, hogy összekevertem olajjal meg sóval és be a mikróba. Először 2-3 percre, utána ami kész le a maradékot vissza, de már csak 1 percre. Ilyen kis jénaiba fedővel :D De lehet vajjal is, akkor még finibb ;)

Hm. Holnap teszek egy próbát:)
 
Mina profin rázta a lefedett fazékban "rendes" kályhán, vajjal, sóval. Ott is kipattogott. És finom volt :)
 
Mahasti hírlevelében olvastam:

Melegítő hatású ételek télen

A tartós hideg jelentősen igénybe veszi szervezetünket, ezért ilyenkor nem csak a réteges öltözködésre, bőrápolásra kell odafigyelni, hanem a megfelelő táplálkozásra is. Tudatos táplálkozással - belső fűtéssel energikusabbak, egészségesebbek lehetünk.


Táplálkozzunk az évszaknak megfelelően: sütőtök, cékla, káposztafélék és hüvelyesek kerüljenek az asztalunkra, mert ezek nemcsak fűtenek, de a szükséges ásványi anyagokról és vitaminokról is gondoskodnak. Célszerű ilyenkor „fűtő” gabonaféleket enni – köles, zab és hajdina. Az ételek hőmérséklete is fontos, a hideg étkezések közé mindenképpen iktassunk be meleg folyadékfogyasztást. Figyeljünk oda a meleg ételek – levesek, párolt zöldségek fogyasztására is. A teafogyasztás ilyenkor „melegen ajánlott”. Méz és olajos magvak szintén belülről melegítenek.

A csípős ételek – tormás, chilipaprikás, fokhagymás, gyömbéres ételek jótékony hatását ki lehet használni, mert nemcsak az emésztésünkre gyakorolnak pozitív hatást, hanem az energiaszintünket is növelik. Fogyasszunk belőlük bátran!

A déligyümölcsökről tudni kell, hogy azok mediterrán származásuk miatt hűtenek. Aki fázik, keze-lába hideg, ne fogyassza őket, kivéve láz esetén, mert olyankor kifejezetten ajánlott a facsart narancslé vagy akár a narancs, mandarin, ananász. Ha fázunk, inkább gyömbéres, fahéjas teát, jógi teát vagy akár forralt bort fogyasszunk (mértékkel), ezek szépen átmelegítenek. Nem beszélve arról, hogy nemcsak fűtenek, de távol tartják a vírusokat és bacilusokat is.

Nem éppen hazai íz világú, de nagyon hatásos fűtő és betegség távoltartó tea.
Jógi tea:
pár szem feketebors, kardamom és szegfűszeg
reszelt gyömbér – lehetőleg friss
egy kisebb fahéj
A hozzávalókat le kell forrázni és egy pár percet főzni, állni hagyni, majd melegen a teát elkortyolgatni.

Gyerekeknél inkább az alábbival próbálkozzunk: egy teáskanál mézbe pici fahéj és/vagy gyömbér elkeverve és napi szinten adagolva. (Életkor és allergizáló hatás miatt körültekintést igényel!)

A hidegben is jó egészséget kíván:
Mádai Andrea
Természetgyógyász
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére