Jó hát nem mindenkinek osztják egyformán, ez tény. De a lényeg azé' gondolom átjött
Szóval aki azt mondja, hogy nem lapul a hűtőjében legalább egy csomag elősütött csirketallér/csirkemell és társai (jójó tudom a vegáknál ilyen nincs) valamint legalább egy üveg bármilyen szósz a szekrényben, az tuti hazudik. Bár szeretek főzni (meg állítólag még meg is lehet enni
) azért van, hogy nekem is csak annyi időm-erőm-kedvem van, hogy bedobok sülni valami ilyet és összelökök mellé egy kis salátát és hajrá. Ja erről jut eszembe, hogy már egy ideje eszemben van, hogy leírok nektek tésztareceptet, nálunk ez szőrén-szálán eltűnik elég gyorsan, de még Ádám sem hagyott belőle semennyit, pedig ő általában mindig meghagyja a kaja végét.
Szóval, semmi durva, csak a jó öreg kínais zöldséges tészta házilag.
Kell hozzá:
sárgarépa, fehérrépa/petrezselyem, vöröshagyma, fokhagyma, kínai kel vagy sima kel vagy fejeskáposzta, esetleg bambuszrügy, chili vagy cseresznye paprika, só, bors, szójaszósz és spagetti tészta. Sőt télen mehet bele akár vajretek vagy jégcsap retek (nem viccelek)
Mennyiséget azért nem írok, mert lövésem nincs róla
Ráadásul abszolút ízlés dolga miből mennyit teszel bele. De spagettiből fele mennyiség kell kb, mint amit egy szószós tésztához főzöl ugyanannyi emberre.
A hagymát félbe vágom és úgy szelem "félkörre", a káposztát falatnyi darabokra vágom, a fokhagymát csak durvára vágom, a répákat, retket és a bambuszt pedig gyufaszálakra hasonlító darabokra (na ez a pepecs része a dolognak). Egy nagy teflonban olajat melegítek, és szépen sorban beleteszem a zöldségeket, és szépen összepárolom őket, hogy mindenki jól beleadja az ízét a közösbe, a fokhagymát csak a legvégén teszem bele és a chilit is. Közben felteszem persze főni a tésztát, ha megfőtt leszűröm, és hozzáöntöm a zöldségekhez, jó alaposan összekeverem, felhúzom a lángot, jól meglocsolom szójaszósszal, hogy szép barna legyen és kevergetve pirítom egy kicsit. Itt már azért lehet sózni-borsozni, sőt a zöldséges téma végén már mehet bele, ki hogy szereti. Az eredmény finom, magában is jó, de nálunk azért igénylik a husit hozzá, az általában valami kockázott hús, bepácolva pár órára szintén szójaszószba és wok fűszerbe majd megsütve és szójás szaftosra hagyva.