Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Tegnap volt anyósom születésnapja, természetesen ebédre voltak híva a vendégek (2-re) és természetesen én főztem a menüt, mégse már a szülinapos dolgozzon... 1/2 12-től 2-ig sütöttem-főztem, ment a sütő, plusz két gáz, ilyen forróságot elképzelni se tudtam volna, vittem be ventilátort a konyhába, de az meg elfújta a lángot, 5 percenként tartottam a fejem hideg víz alá, rettenetes volt... meg is mondtam a családnak, hogy mostantól amíg ilyen meleg van, addig vagy éjszaka fogok főzni, vagy eszik mindenki hideget, ez már kimeríti az emberkínzás fogalmát... :karomkodik2:
 
el tudom képzelni...
Még a reggeli kávéfőzés is kiborít.
nálunk most főleg saláták vannak, hideg dinnye, meg kb kétnaponta főzök valami főzeléket, amit aztán hidegen eszünk.
 
Tegnap volt anyósom születésnapja, természetesen ebédre voltak híva a vendégek (2-re) és természetesen én főztem a menüt, mégse már a szülinapos dolgozzon... 1/2 12-től 2-ig sütöttem-főztem, ment a sütő, plusz két gáz, ilyen forróságot elképzelni se tudtam volna, vittem be ventilátort a konyhába, de az meg elfújta a lángot, 5 percenként tartottam a fejem hideg víz alá, rettenetes volt... meg is mondtam a családnak, hogy mostantól amíg ilyen meleg van, addig vagy éjszaka fogok főzni, vagy eszik mindenki hideget, ez már kimeríti az emberkínzás fogalmát... :karomkodik2:
Yeahhhhh,a legjobb anyós a porhanyós....:)
 
Ő készült mára:
544379_498417020183906_842969299_n.jpg

Túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 12 evőkanál porcukor (én folyékony édesítőt és 2 kanál cukrot tettem bele)
  • 2 citrom reszelt héja
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 8 dl habtejszín
  • 2 csomag zselatin (kiscsomagos, és nem tortazselé, vagy a zselatin fix is jó Dr.Oetkertől)
  • ízlés szerint gyümölcs (málna, eper, barackbefőtt, meggy, ribizke stb)
  • 2 habfix (opcionálisan, aki akarja, én szeretek tutira menni)
Elkészítés: A túrót összekeverjük a porcukorral (vagy édesítővel), a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, végül az apróra vágott gyümölccsel. (Még szebb lesz a torta, ha a fele gyümit rakjuk a tortaforma aljába, és úgy jön rá a túró bekeverve a másik fele gyümivel, így a torta teteje gyümivel lesz kirakva).A tejszínt felverjük habbá, (én tettem bele 2 kistasak habfixet is) mehet bele a zselatin fix, és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.

A tortaforma tetejébe folpackot ajánlatos tenni, hogy könnyen kijöjjön a formából.


(Ha kistasakos zselatint használunk, akkor 2 dl hideg vízben feloldjuk, felmelegítjük és lassan hozzácsurgatjuk a túróhoz.)


Babapiskótával kirakjuk a tetejét, jól belenyomkodjuk, tálaláskor ez az alján lesz. Hűtőbe tesszük min. 6-7 órára, majd óvatosan kiborítjuk, és tálaljuk.

Próbáld ki, biztos siker, és még aránylag egészséges finomság is!:jo
 
Na, megyek és kipróbálom a rafinált ropogós fokhagymás sütőzacskóval kombinált csodaizét... kíváncsi vagyok a végeredményre. Már csak azért is különösképpen, mert szerintem csirkecombra van kalibrálva, de én csirkemellből fogom kivitelezni... majd beszámolok az eredményről (persze csak ha érdemes lesz)... ha nem, akkor rendelek pizzát :D :ehes:
 
Na, abszolút ehető lett a végeredmény :jo
Apró csalódás csak, hogy a "sütő"zacskó a kilyukasztgatás ellenére is inkább "főző"zacskóként funkcionál, de legalább nem száradt ki a csirkemell, szóval végső soron meg vagyok elégedve :)
 
Hú én nem hiszek ezekben az ilyen-olyan rafinéria izékben, a fűszerkeverék persze más kategória. Egyszer főztem ilyen por szósz cuccal, de nem voltam tőle elájulva. Még a kész szószok azok elmennek (bár azokból is van amit még én megtoldok egy kis fűszerrel), de a por alapú bolognaitól és társaitól rendesen agyfaszt kapok. Inkább szöszölök vele plusz egy órát, de legalább tudom, hogy a paradicsom tényleg paradicsom benne, a bazsalikomot meg a kertből szedtem hozzá.
 
Egyetértek, ezeket a kész balhékat én sem szeretem. Tejcukor érzékeny vagyok és ezek mind tartalmazzák, nem is kis mennyiségben. Úgyhogy én is a saját fűszerezés híve vagyok. Mondjuk mákom, hogy egyszeri kóstolás után meg tudom állapítani (általában), hogy milyen általam ismert fűszerek vannak az ételben és aztán otthon is el tudom készíteni. :)
 
Hú én nem hiszek ezekben az ilyen-olyan rafinéria izékben, a fűszerkeverék persze más kategória. Egyszer főztem ilyen por szósz cuccal, de nem voltam tőle elájulva. Még a kész szószok azok elmennek (bár azokból is van amit még én megtoldok egy kis fűszerrel), de a por alapú bolognaitól és társaitól rendesen agyfaszt kapok. Inkább szöszölök vele plusz egy órát, de legalább tudom, hogy a paradicsom tényleg paradicsom benne, a bazsalikomot meg a kertből szedtem hozzá.

Na, alapvetően én sem hiszek ezekben, ez a cucc egy ajándékcsomag része volt, gondoltam, ha már itt van... a fűszerkeverék része isteni volt (bár ezektől meg azért fázom, mert akármit írnak is rá - tartósítószer- meg ilyen-olyan-mentes - telis teli vannak ízfokozókkal, mesterséges aromákkal, tehát műanyagokkal).
De egyszer-egyszer nem baj ilyet enni szerintem, pláne, mert tényleg percek alatt megvolt :)
 
Hú én nem hiszek ezekben az ilyen-olyan rafinéria izékben, a fűszerkeverék persze más kategória. Egyszer főztem ilyen por szósz cuccal, de nem voltam tőle elájulva. Még a kész szószok azok elmennek (bár azokból is van amit még én megtoldok egy kis fűszerrel), de a por alapú bolognaitól és társaitól rendesen agyfaszt kapok. Inkább szöszölök vele plusz egy órát, de legalább tudom, hogy a paradicsom tényleg paradicsom benne, a bazsalikomot meg a kertből szedtem hozzá.

Hja kérem, akinek nem hal meg a bazsalikomja...
 
Jó hát nem mindenkinek osztják egyformán, ez tény. De a lényeg azé' gondolom átjött :) Szóval aki azt mondja, hogy nem lapul a hűtőjében legalább egy csomag elősütött csirketallér/csirkemell és társai (jójó tudom a vegáknál ilyen nincs) valamint legalább egy üveg bármilyen szósz a szekrényben, az tuti hazudik. Bár szeretek főzni (meg állítólag még meg is lehet enni :D ) azért van, hogy nekem is csak annyi időm-erőm-kedvem van, hogy bedobok sülni valami ilyet és összelökök mellé egy kis salátát és hajrá. Ja erről jut eszembe, hogy már egy ideje eszemben van, hogy leírok nektek tésztareceptet, nálunk ez szőrén-szálán eltűnik elég gyorsan, de még Ádám sem hagyott belőle semennyit, pedig ő általában mindig meghagyja a kaja végét.

Szóval, semmi durva, csak a jó öreg kínais zöldséges tészta házilag.
Kell hozzá:
sárgarépa, fehérrépa/petrezselyem, vöröshagyma, fokhagyma, kínai kel vagy sima kel vagy fejeskáposzta, esetleg bambuszrügy, chili vagy cseresznye paprika, só, bors, szójaszósz és spagetti tészta. Sőt télen mehet bele akár vajretek vagy jégcsap retek (nem viccelek) :)
Mennyiséget azért nem írok, mert lövésem nincs róla :D Ráadásul abszolút ízlés dolga miből mennyit teszel bele. De spagettiből fele mennyiség kell kb, mint amit egy szószós tésztához főzöl ugyanannyi emberre.
A hagymát félbe vágom és úgy szelem "félkörre", a káposztát falatnyi darabokra vágom, a fokhagymát csak durvára vágom, a répákat, retket és a bambuszt pedig gyufaszálakra hasonlító darabokra (na ez a pepecs része a dolognak). Egy nagy teflonban olajat melegítek, és szépen sorban beleteszem a zöldségeket, és szépen összepárolom őket, hogy mindenki jól beleadja az ízét a közösbe, a fokhagymát csak a legvégén teszem bele és a chilit is. Közben felteszem persze főni a tésztát, ha megfőtt leszűröm, és hozzáöntöm a zöldségekhez, jó alaposan összekeverem, felhúzom a lángot, jól meglocsolom szójaszósszal, hogy szép barna legyen és kevergetve pirítom egy kicsit. Itt már azért lehet sózni-borsozni, sőt a zöldséges téma végén már mehet bele, ki hogy szereti. Az eredmény finom, magában is jó, de nálunk azért igénylik a husit hozzá, az általában valami kockázott hús, bepácolva pár órára szintén szójaszószba és wok fűszerbe majd megsütve és szójás szaftosra hagyva.
 
A pékségben ahol dolgoztam,Németországból rendeltek sertéshájat,mert onnan olcsóbb volt szállítással együtt,mintha Magyarországon akarták volna megvenni.Na,persze ők nem ebből akartak milliomossá válni!:(
 
A pékségben ahol dolgoztam,Németországból rendeltek sertéshájat,mert onnan olcsóbb volt szállítással együtt,mintha Magyarországon akarták volna megvenni.Na,persze ők nem ebből akartak milliomossá válni!:(

Igen, ott nem esznek zsírt így, mint mi, nincs füstölt szalonna, töpörtyű (műveltebben kedvéért tepertő :D ) sem, ezért a háj totál értéktelen, felhasználhatatlan rész nekik... pedig nem is tudják, miről maradnak le... :jo
 
Valamennyit ott is feldolgoznak,mivel vannak felvágottak,kolbászok,virslik,stb. náluk is.Szerintem inkább a gyors meggazdagodás lehetőségét nem ismerik,vagyis inkább tudják,hogy ha könnyen jött,könnyen is megy.:)
 
Nagyon durva, hogy mostanában legalább heti egyszer csinálok krumplifőzeléket, de mára elfelejtettem, hogy kell. :D

Mindegy, nem lett rossz így sem.

Pl. hagyma kell alá? Mitől lesz piros? Rántás vagy habarás kell bele?
Ez már a szenilitás első jele. Bár voltak jelek már korábban is.
 
Nagyon durva, hogy mostanában legalább heti egyszer csinálok krumplifőzeléket, de mára elfelejtettem, hogy kell. :D

Mindegy, nem lett rossz így sem.

Pl. hagyma kell alá? Mitől lesz piros? Rántás vagy habarás kell bele?
Ez már a szenilitás első jele. Bár voltak jelek már korábban is.

Szerintem ahány ház, annyi krumplifőzelék :) Hagyma szinte biztosan nem kell alá, de anyukám pl pirospaprikás rántással csinálja (ettől piros), én viszont tejfölös habarással - és sok majorannával, mert úgy szeretem... plusz mikor felteszed főni, akkor só és babérlevél, a vége felé ecet (én szeretem, ha savanykás), és szerintem ennyi... de hallottam már őrölt köményes, sokcukros (tehát édes), meg paradicsomos változatot is... :jo
 
Hát nekem most nem volt alatta hagyma, csak babér meg só, és tejfölös havbarás, de a bizronság kedvéért a végefelé raktam bele pirospaprikát, meg egy paradicsomot (attól kicsit savanykás), meg borsot is, az ártani nem árthat. :D
Amúgy jó lett. Már bevertem egy tányérral... Mégis olyan érzés volt, mintha kimosták volna az agyam.:D
 
Hát nekem most nem volt alatta hagyma, csak babér meg só, és tejfölös havbarás, de a bizronság kedvéért a végefelé raktam bele pirospaprikát, meg egy paradicsomot (attól kicsit savanykás), meg borsot is, az ártani nem árthat. :D
Amúgy jó lett. Már bevertem egy tányérral... Mégis olyan érzés volt, mintha kimosták volna az agyam.:D

Ezek a hormonok... agyi hypoxiát okoznak... :D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére