Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Tortadísz, esküvőkre.
A jó öreg kínais zöldséges tészta házilag.
Kell hozzá:
sárgarépa, fehérrépa/petrezselyem, vöröshagyma, fokhagyma, kínai kel vagy sima kel vagy fejeskáposzta, esetleg bambuszrügy, chili vagy cseresznye paprika, só, bors, szójaszósz és spagetti tészta. Sőt télen mehet bele akár vajretek vagy jégcsap retek (nem viccelek)
Mennyiséget azért nem írok, mert lövésem nincs róla Ráadásul abszolút ízlés dolga miből mennyit teszel bele. De spagettiből fele mennyiség kell kb, mint amit egy szószós tésztához főzöl ugyanannyi emberre.
A hagymát félbe vágom és úgy szelem "félkörre", a káposztát falatnyi darabokra vágom, a fokhagymát csak durvára vágom, a répákat, retket és a bambuszt pedig gyufaszálakra hasonlító darabokra (na ez a pepecs része a dolognak). Egy nagy teflonban olajat melegítek, és szépen sorban beleteszem a zöldségeket, és szépen összepárolom őket, hogy mindenki jól beleadja az ízét a közösbe, a fokhagymát csak a legvégén teszem bele és a chilit is. Közben felteszem persze főni a tésztát, ha megfőtt leszűröm, és hozzáöntöm a zöldségekhez, jó alaposan összekeverem, felhúzom a lángot, jól meglocsolom szójaszósszal, hogy szép barna legyen és kevergetve pirítom egy kicsit. Itt már azért lehet sózni-borsozni, sőt a zöldséges téma végén már mehet bele, ki hogy szereti. Az eredmény finom, magában is jó, de nálunk azért igénylik a husit hozzá, az általában valami kockázott hús, bepácolva pár órára szintén szójaszószba és wok fűszerbe majd megsütve és szójás szaftosra hagyva.
Nekem pont ez hiányzik az életemből - feltéve, ha a receptek hülyebiztosakVálság-szakácskönyv összeállítását tervezem! (Persze vegiset...)
A lényege az lenne, hogy olyan kajákat szeretnék összeszedni, amik 3-500Ft/fő-nél nem drágábbak.
Pl. ilyenekre gondoltam, hogy valamelyik nap, nem volt kedvem boltba menni, meg spórolni is kell, így aztán sós vízben megfőztem egy adag kukoricadarát, megcukroztam és finom lett. Jót ebédeltem és vacsiztam, fillérekből. Vagy babpörkölt nokedlivel is olcsón kijön, tésztával még pénztárca barátabb egy főnél. (Nem annyira, mint a vízben főtt kukoricadara )
Gyűjtök bele olyan tippeket is, mint pl. drága tisztítószereket mivel lehet helyettesíteni, melyik konyhai "hulladék" mire használható, főzés maradékból. (Itt nagyimat be kéne léptetni szerzőtársnak, ő csípőből vágja.)
Lenne erre kereslet, ha megírnám és kiadnám?