Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Ha a főzelékzöldség háromnegyedét összeturmixolod, nem kell sem rántani, sem habarni. És ha tettél bele hagymát, noha nem kellett volna, az is eltűnik nyomtalanul.;)
 
Húúúúúúúúúú......... olyan isteni túrós csuszát csináltam, hogy el se hiszem... mondjuk nagyon-nagyon kívántam már, úgyhogy kissé túlméreteztem az adagot, szerintem most 1 hétig ehetem :D Már egy jó nagy tányérnyit bevágtam, most szánt szándékkal fogom vissza magam, különben képes lennék annyit megenni hirtelen, hogy rosszul leszek tőle... bár inkább tőle, mint érte... :)
 
Na ezt majd kipróbálom.
Azért megnézném, ahogy az ilyen hülyeségekre rájönnek. :) Hogy kerülfőzés közben a kezébe az üveg...
 
Na igen, ezen én is elgondolkoztam. Gondolom elcseszte a kézzel szétválasztást. és addig vakargatta a fejét míg ki nem találta hogyan szedhetné ki másképp a más feltört tojás sárgáját. ... De ezt az ötletet produkálni... tuti valami fizikusféle volt...
 
Amúgy legutóbb simán fel tudtamverni a habot a Rákóci Túróshoz, pedig majdnem egy fél sárgája beleesett. Mondjuk a nagy részét kipecáztam... Pedig úgy tanultam a nagymamámtól, hogy ha belemegy a sártgája, akkor nem eleghet felverni.
 
A jó öreg kínais zöldséges tészta házilag.
Kell hozzá:
sárgarépa, fehérrépa/petrezselyem, vöröshagyma, fokhagyma, kínai kel vagy sima kel vagy fejeskáposzta, esetleg bambuszrügy, chili vagy cseresznye paprika, só, bors, szójaszósz és spagetti tészta. Sőt télen mehet bele akár vajretek vagy jégcsap retek (nem viccelek) :)
Mennyiséget azért nem írok, mert lövésem nincs róla :D Ráadásul abszolút ízlés dolga miből mennyit teszel bele. De spagettiből fele mennyiség kell kb, mint amit egy szószós tésztához főzöl ugyanannyi emberre.
A hagymát félbe vágom és úgy szelem "félkörre", a káposztát falatnyi darabokra vágom, a fokhagymát csak durvára vágom, a répákat, retket és a bambuszt pedig gyufaszálakra hasonlító darabokra (na ez a pepecs része a dolognak). Egy nagy teflonban olajat melegítek, és szépen sorban beleteszem a zöldségeket, és szépen összepárolom őket, hogy mindenki jól beleadja az ízét a közösbe, a fokhagymát csak a legvégén teszem bele és a chilit is. Közben felteszem persze főni a tésztát, ha megfőtt leszűröm, és hozzáöntöm a zöldségekhez, jó alaposan összekeverem, felhúzom a lángot, jól meglocsolom szójaszósszal, hogy szép barna legyen és kevergetve pirítom egy kicsit. Itt már azért lehet sózni-borsozni, sőt a zöldséges téma végén már mehet bele, ki hogy szereti. Az eredmény finom, magában is jó, de nálunk azért igénylik a husit hozzá, az általában valami kockázott hús, bepácolva pár órára szintén szójaszószba és wok fűszerbe majd megsütve és szójás szaftosra hagyva.

Na ma lőttem róla menet közben egy képet is, még tészta nélküli állapotban.
20121005615.jpg
 
Válság-szakácskönyv összeállítását tervezem! (Persze vegiset...)
A lényege az lenne, hogy olyan kajákat szeretnék összeszedni, amik 3-500Ft/fő-nél nem drágábbak.
Pl. ilyenekre gondoltam, hogy valamelyik nap, nem volt kedvem boltba menni, meg spórolni is kell, így aztán sós vízben megfőztem egy adag kukoricadarát, megcukroztam és finom lett. Jót ebédeltem és vacsiztam, fillérekből. Vagy babpörkölt nokedlivel is olcsón kijön, tésztával még pénztárca barátabb egy főnél. (Nem annyira, mint a vízben főtt kukoricadara :D )
Gyűjtök bele olyan tippeket is, mint pl. drága tisztítószereket mivel lehet helyettesíteni, melyik konyhai "hulladék" mire használható, főzés maradékból. (Itt nagyimat be kéne léptetni szerzőtársnak, ő csípőből vágja.)
Lenne erre kereslet, ha megírnám és kiadnám?
 
Az a baj, hogy kiba drágák már a könyvek is :(
Szóval max. jófejségből párszáz forintért tudnád eladni, ha már válság szakácskönyv (lesz) a neve.
 
Ez igaz... Akkor maradok karitatív és ha elég recept és tipp összegyűlt, nyitok neki egy FB oldalt. (Van egy olyan érzésem, hogy az ötleteimből sosem fogok meggazdagodni. De nem is akartam soha vállalkozó lenni. :) Inkább így és ha valaki kiadja, jól beperelem. :D )
 
Anyukám szokott főzni tejfölös karfiolt meg tejfölös krumplit (újkrumpliból) nokedlivel, én nem tudok vele betelni. Vagy pl. a tojásos rizst is szeretem, ami magában is kiadós, és alap dolgokkal jól lehet fűszerezni/variálni.
Ó és a kelrizottó is király :) (-csak épp nem találom a neten a receptjét :( )
 
Utoljára módosítva:
Na ma pont :azt vacsoráztam, tojásos rizst sárgarépával és tai chilly szósszal. ::cool:
 
Válság-szakácskönyv összeállítását tervezem! (Persze vegiset...)
A lényege az lenne, hogy olyan kajákat szeretnék összeszedni, amik 3-500Ft/fő-nél nem drágábbak.
Pl. ilyenekre gondoltam, hogy valamelyik nap, nem volt kedvem boltba menni, meg spórolni is kell, így aztán sós vízben megfőztem egy adag kukoricadarát, megcukroztam és finom lett. Jót ebédeltem és vacsiztam, fillérekből. Vagy babpörkölt nokedlivel is olcsón kijön, tésztával még pénztárca barátabb egy főnél. (Nem annyira, mint a vízben főtt kukoricadara :D )
Gyűjtök bele olyan tippeket is, mint pl. drága tisztítószereket mivel lehet helyettesíteni, melyik konyhai "hulladék" mire használható, főzés maradékból. (Itt nagyimat be kéne léptetni szerzőtársnak, ő csípőből vágja.)
Lenne erre kereslet, ha megírnám és kiadnám?
Nekem pont ez hiányzik az életemből - feltéve, ha a receptek hülyebiztosak:)
 
Osztálytársamtól kaptam tegnap egy szupi receptet, ma nem, de jövő héten valamikor tuti kipróbálom!

Túrókrém

25 deka túrót és 7 deka cukrot összeturmixolunk. Egy csomag főzős vaníliapudingot megfőzünk 4 deci tejjel, egy csomag vaníliás cukorral, két kanál cukorral. Ráöntjük a túróra és újra összeturmixoljuk. Hűtve fogyasztjuk, de türelmetleneknek (mint én...) melegen is fincsi. Vaníliás cukor kihagyható.
Szerintem én rakok bele mazsolát is, mert amiben mazsola van, az rossz nem lehet. :D
Azt hiszem, legjobb lesz, ha dupla adaggal indítok... :)


Update: ma megcsináltam, nagyon fincsi. Lövésem sincs, mennyi cukrot raktam bele, kóstolgattam közben. A túrót baromi nehéz turmixolni, de ha közben adagolod hozzá a pudingot, akkor könnyebb. A dupla adaggal tele lesz egy levesestál, elég lett volna szimpla adaggal indítanom... :D Most napokig csak ezt fogom enni. :)
 
Utoljára módosítva:
tepsi-->sertés zsír-->sertés tarja-->csemege pirosarany-->mustár-->borókabogyó-->vöröshagyma karika-->paradicsom karika-->zöldpaprika karika-->padlizsán karika-->gomba-->füszerpaprika/őröltbors/só keverék-->alufólia-->180 C fokos sütő-->30 perc
hagymával,petrezselyemmel párolt rizs
fokhagymás pirított hasábburgonya (félig megfőzni,majd forró zsírban kisütni)
tartármártás
:D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére