Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Szelet kenyér, kevés fűszeres olíva olajon megpirítva.
Fontos, hogy forró legyen az olaj, mert különben egyből felszívja a kenyér az olajat.
Sóval, fokhagymával, esetleg padlizsánkrémmel nagyon finom. :)

Kipróbáltam a múltkor, a forró olajat is felszívta, katasztrofális lett:(
 
Holnapra, fagyasztó tartalmának csökkentése érdekében, felfüggesztem a nem eszem húst, ha nem muszáj című fejezetet és sült kacsacombot készítek, lilakáposztával, krumplipürével. :) Meghívtam ebédre anyukámat, mert igaz ő sem eszik húst, ha nem muszáj, de így legalább tuti el fog fogyni a 4 comb. :)
Knédlivel terveztem, de rájöttem, az túl bonyolult nekem, gyúrni, dagasztani és mindent elrontok ami élesztős cucc... Pedig akkor úgy érezhetnénk, hogy Prágában vagyunk. :D

Könnyebb knédli receptje nincs valakinek?
 
Olyan sütireceptet találtam!

Kell hozzá babapiskóta, pici tej, 1 vaníliás cukor, gesztenyepüré, tejszínhab, csokoládé.
Az eredeti recept úgy szólt, hogy langyos tejbe elkeverjük a vaníliáscukrot és ízlés szerint még egy pici cukrot, belemártjuk a babapiskótát és egy jénai aljára tesszük. Erre rá a geszetenye püré, tejszínhab és a megolvasztott csoki. Picit állni hagyjuk.
Én annyit módosítottam, hogy a gesztenyepürére raktam még egy adag áztatott babapiskótát, ráöntöttem egy konzervnyi vegyes trópusi gyümölcsöt. (Friss és fagyasztott is jó szerintem!) A csokit viszont lehagytam, mert úgy örültem, hogy végre egy sütés-főzés nélküli süti, hogy nem volt kedvem még gőz fölött csokit olvasztgatni. :D
Nagyon finom és 5 perc alatt elkészül! Az erdeti recept Boszorkánymáglya néven fut. Találó név.
 
Macs, ha a rövid sütik jönnek be, próbáld ki az ötperces mikrós sütit. Amíg meleg baromi finom, aztán ha nem bírod megenni, később jó pudinggal, lekvárral is. :D Nálunk ez megy, ha már nagyon nassolnának a népek, de nincs időm piszmogni nekik finomságot.
 
Macs, ha a rövid sütik jönnek be, próbáld ki az ötperces mikrós sütit. Amíg meleg baromi finom, aztán ha nem bírod megenni, később jó pudinggal, lekvárral is. :D Nálunk ez megy, ha már nagyon nassolnának a népek, de nincs időm piszmogni nekik finomságot.

A legjobb borlekvárral:)

Amúgy tessék megdicsérni, tegnap csináltunk egy háromfogásos ebédet és én is hozzájárultam!
 
Nem is tudom, ide passzol-e vagy a kiborítanak a pasik topicba... de az milyen már, amikor egy félig illuminált rockzenekar a kezembe nyom este 7-kor 1,5 kiló fagyott lapockát, hogy éhesek, főzzek valamit?!?!?!? És nem is ez a poén, hanem az, hogy összekudelázom belőle a pörköltet nagy nehezen, bekeverem a nokedlitésztát is, majd amikor nokedliszaggatót kérek, akkor kapok egy ilyet:

reszelő.jpg

Komment: "Miért, ennek a nagy lyukú része teljesen jó nokedlit szaggatni, nem?????" Dehogynem... éjjel 11-re kész is lett... :D :D :D
 
Én azt hiszem ezt fogom sütni karácsonyra. Ha tudok sört szerezni. Állítólag G-Robynál is kapható, de nekem az is egy messzi-messzi pesti galaxisban van.;)

Belga sörtorta

Hozzávalók: 1 cs mirelit omlós tészta, vagy házilag otthon készített:
25 dkg liszt
3 evőkanál cukor
15 dkg hideg vaj
jéghideg víz pár kanálnyi.
A lisztet, cukrot, vajat összedolgozzuk, szükség szerint 2-3 ek szinte jeges vizet keverünk hozzá. Labdává gyúrva min. fél órára, de inkább egy éjszakára hűtőben pihentetni kell (egyszerre több adag is készíthető, téglává formázva fagyasztható, több hónapig eláll).
A tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra kell nyújtani és a sodrófával kivajazott-lisztezett hullámos gyümölcstorta formába teríteni.
Hozzá kell nyomkodni a tészta pereméhez (vagyis legyen "oldalfala" a tésztának), majd a felületét megszórni 2 dkg barna cukorral. Nagyon fontos, hogy valódi, "fura" szagú barna nádcukor legyen, ne melasszal színezett fehér, mert más lesz az íze!

A töltelékhez 2 nagy tojást 28 dkg barna cukorral addig kell keverni, míg a cukor elolvad. Hozzá kell adni 1 dl belga Leffe Brune barna sört (más állítólag szintén az íze miatt nem jó!), majd hozzáadni 1,5 dl tejszínt. Alapos összedolgozás után a sűrű masszát a formába önteni. 165 fokra előmelegített sütőben 30 percig kell sütni. A forró cukor a torta tetején sülés közben pöfékelve, rotyogva karamellizálódik. Langyosan fogyasztható, a maradék sör megivására is biztos van jelentkező. :)
 
Leffe Brune simán van Sparban meg nem madaras Tescoban is, szoktam látni... Amúgy nagyon finom torta nélkül is :D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére