Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

www.tvn.hu_f57b85ca1f84718760a1c1ce0006788d.gif


Ez nem látszik... nekem.
 
Mostantól ha bárki, bármilyen módon megpróbál rávenni arra, hogy spagettit egyek, azt minden további figyelmeztetés nélkül leütöm. :spagetti: :dühös:Spagettimérgezésem van. A svájci főnököm olyan szinten fantáziátlan a személyzeti étkeztetésben, hogy egyszerűen képtelen tovább látni a spagettinél. Mindezt tetézi, hogy a svájciak eleve nem tudnak főzni, semminek nincs íze. ANNYIRA várom már, hogy végre otthon legyek és főzhessek magamnak azt és olyat, amit és ahogyan igazán szeretek!!! :ehes:
 
Mostantól ha bárki, bármilyen módon megpróbál rávenni arra, hogy spagettit egyek, azt minden további figyelmeztetés nélkül leütöm. :spagetti: :dühös:Spagettimérgezésem van. A svájci főnököm olyan szinten fantáziátlan a személyzeti étkeztetésben, hogy egyszerűen képtelen tovább látni a spagettinél. Mindezt tetézi, hogy a svájciak eleve nem tudnak főzni, semminek nincs íze. ANNYIRA várom már, hogy végre otthon legyek és főzhessek magamnak azt és olyat, amit és ahogyan igazán szeretek!!! :ehes:

Meg mindig jobb mint a volt baratnöm aki a 7 napbol 6 szor cukkinit csinalt fötsült krumplival es a krumplit mar a het elejen megfözte egesz hetre:boa:
 
Meg mindig jobb mint a volt baratnöm aki a 7 napbol 6 szor cukkinit csinalt fötsült krumplival es a krumplit mar a het elejen megfözte egesz hetre:boa:

Na jó, ilyen rémregényeket én is ismerek... tokánymániás háziasszony - tokánymérgezett férj + 2 gyerek; pipifasírt-fetisiszta asszony - pipifasírt túltengésben agonizáló férj + 3 gyerek, de akár a saját anyámat is említhetném, aki örökké a saját maga által feltalált baconös-tejszínes csirkemellcsíkokat favorizálja, ami valóban isteni, csak nem hetente kétszer... :boa:

De én most egy konyhafőnökről, egy étteremvezetőről beszélek, aki 25 éve séf!!!!! És bazmeg nem bír értelmes, normális, változatos kaját adni a személyzetnek????? Ki vagyok tőle borulva... amúgy soxor annyira kedvem lenne a vendégekkel is elbeszélgetni, amikor az egekbe dicsérik a kaját... hogy ezt most TÉNYLEG komolyan gondolják, hogy EZ jó volt????? :eek: Ezek itt még életükben nem ettek egy jó kaját... magyar éttermet kell nyitnom Svájcban, nincs mese:D
 
Na, én a csirkét ezért utáltam meg: minden családi eseményen nagyim főz: húsleves, töltött csirke. (Karácsonykor ehhez még jön a töltött káposzta, amit alapjáraton utáltam mindig.) Ez még annyira nem lehetne gond talán, de ő sosem kóstolja meg az ételt főzés közben és sajnos emiatt egyre ízetlenebbül, rosszabbul főz... Ki is akadt, amikor először mondtam neki, hogy nem szeretnék húst enni. :D Aztán megnyugodott, amikor egy év után először sikerült rám tukmálnia a sült csirkét.
Amúgy most beszereztem három vegis szakácskönyvet is, az egyikben 1000 recept van, szóval hétvégente kezdhetem a felfedezős játékot. :) Főleg, hogy anyukám is leállt a hússal, mert rosszul van tőle.
 
Na, én a csirkét ezért utáltam meg: minden családi eseményen nagyim főz: húsleves, töltött csirke. (Karácsonykor ehhez még jön a töltött káposzta, amit alapjáraton utáltam mindig.) Ez még annyira nem lehetne gond talán, de ő sosem kóstolja meg az ételt főzés közben és sajnos emiatt egyre ízetlenebbül, rosszabbul főz... Ki is akadt, amikor először mondtam neki, hogy nem szeretnék húst enni. :D Aztán megnyugodott, amikor egy év után először sikerült rám tukmálnia a sült csirkét.
Amúgy most beszereztem három vegis szakácskönyvet is, az egyikben 1000 recept van, szóval hétvégente kezdhetem a felfedezős játékot. :) Főleg, hogy anyukám is leállt a hússal, mert rosszul van tőle.

Mindig is állítottam, hogy rengeteg isteni vega kaja van, hogy az egyik legegyszerűbbet mondjam: én hetekig ellennék például rántott sajton :D
De azért nem hiszem, hogy le tudnék végleg mondani az isteni húsos kajákról... egy cordon bleu-vel, mézes-mustáros csirkével, mustáros szelettel bármikor el lehetne csábítani... :D
 
Én se vagyok igazi vegis, annak a híve vagyok, hogy azt egyem mindig, amit megkívánok. Ha húst, akkor húst. Csak épp jó ideje nem kívánom, ezért rosszul is esik. Viszont a vegis főzési tudományom nem valami változatos, a halat meg sosem kedveltem, pedig tuti rengeteg finomság van. Ott van például a frissen megismert lencsekrém, ami hidegen szendvicsbe is kitűnő.
 
Pont azt akarok a jövő héten csinálni. Valakinek valami jókis mézes-mustáros csirke recept? Kérem a tippeket :)
 
Mustárosmézescsirke.... ahhh, meg az ananászos-sajtos hawai szelet... én nagyon bírom a gyümölcsös husikat... :D


Én az édes kajáktól nem lakom jól.. a desszert. :)
A hússal meg csak ímmel-ámmal. Már nem mondom, hogy vega vagyok,mert ugye a gyerek miatt megint elkezdtem enni, de csak csirke, pulyka meg hal jöhet...

A mézes-mustáros csirkét a múltkor úgy csináltuk, hogy összekevertük a mézet mustárral meg egy kis olívaolajjal, belehempergettük a csirkéket, aztán mentek a grillre. Ennyi. És finom volt.
 
Két evőkanál mustárhoz egy evőkanál méz/1 csirkemell. Két combhoz is ennyi dukál. Éjszakára ebben elvan a csirke, másnap amikor ráérsz berakod a sütőbe fólia alatt, ha már fehér a husi, leveszed róla a fóliát és megpirítod egy hajszálnyit... Nem túl bonyolult :D
 
ööööö.... én egészen másfajta mézes-mustáros csirkére gondoltam... apróra vágott hagyma megpirít, rá a csirkemellcsíkok, ha megpirult, mézzel meglocsol, rákaramellizál, tejszínnel felönt, mielőtt teljesen készre forrna, rengeteg mustár bele (különben elfő a mustár íze belőle, ha előbb rakom bele). Sült krumpli, rizs, nagykanál :D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére