Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Én ma ezt sütöttem... Elég horrorul néz ki, de finom lett.
Céklás, krumplis csirkemell... vagy valami ilyesmi. Csak belehánytam őket a tepsibe (úgy is néz ki), megfűszereztem, és megsütöttem...
 

Csatolások

  • DSCN3576.JPG
    DSCN3576.JPG
    2.3 MB · Olvasás: 4
ehhhh, h
Minek ezt a jó kaját cukkinivel elrontani? :D :D :D
Mert abban van a vitamin! :p

ehhh... ha vitamint akarok enni, akkor eszek hozzá egy salátát, de nem rondítok bele egy isteni carbonaraba cukkinivel... :D :D :D (egyébként ne vegyetek komolyan, csak az beszél belőlem, hogy nem igazán szeretem a cukkinit... még rántva esetleg... ha muszáj :D )
 
ehhhh, h


ehhh... ha vitamint akarok enni, akkor eszek hozzá egy salátát, de nem rondítok bele egy isteni carbonaraba cukkinivel... :D :D :D (egyébként ne vegyetek komolyan, csak az beszél belőlem, hogy nem igazán szeretem a cukkinit... még rántva esetleg... ha muszáj :D )
Igazad van! Majd beszélek Jamievel, hogy találjon ki mást! :D Mit szólnál a gombához és/vagy a kukoricához?
 
Én ma ezt sütöttem... Elég horrorul néz ki, de finom lett.
Céklás, krumplis csirkemell... vagy valami ilyesmi. Csak belehánytam őket a tepsibe (úgy is néz ki), megfűszereztem, és megsütöttem...

Hú, ez jól néz ki még annak ellenére is, hogy a céklától furcsán rózsaszín... :D Amúgy isteniek tudnak lenni az ilyen mindent bele tepsis kaják... ;) Én egy etióp csajtól tanultam azt a kaját, ami egyébként vega, de ilyen tepsis-hajigálós... abba megy krumpli, rengeteg laskára vágott hagyma, fokhagyma, sárgarépa, (aki szereti, annak cukkini, brokkoli), só, bors és rengeteg kakukkfű... olaj, kis víz alá, fólia rá, ha félig puha, fólia le és kicsit megpirítani a tetejét... én szoktam bele csirkemell csíkokat is keverni, de az eredeti kaja hús nélküli és mindkét változat rendesen zabáltatja magát :D
 
Most hogy jön a hideg idő, jöhetnek ezek a kaják.. Már nem kapunk hőgutát, ha megy a konyhában a sütő... sőt, addig fűteni sem kell. Aztán meg jöhet a kemence...
 
Ma pizzát sütöttem, gondoltam megosztom a tészta receptjét, amit anyumtól kaptam.
Hozzávalók (nekem két tepsi jön ki belőle):
- 1kg liszt
- 1/2liter víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál foghagymakrém
- 1tojás
- 1 dl olaj
(A tésztát megbolondíthatjuk egy kis oregánóval és majorannával.)

A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beletesszük a sót, a foghagymakrémet (és a fűszereket).
A vizet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük az olajjal és a liszthez öntjük.
Jól összedolgozzuk amíg el nem válik az edény falától.
1 órahosszat kelesztjük meleg helyen, majd nyújtjuk, formázzuk, megrakjuk minden földi jóval és 220 fokon megsütjük. (kb. 20 perc)

És van egy isteni tejfölös alap receptem is hozzá bónuszba, mert a paradicsomosért nem rajongok (1 tepsire):
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors
- 1 púpos teáskanál kakkukfű
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 nagy gerezd fokhagyma

Jó étvágyat!
 
Fújjjj, neeeeem! Egyrészt nekem nincs is, másrészt az egyik ismerősnél láttam a mosogatógép belsejét és blőőőő! :eek:
Ki kéne ám néha azt is takarítani...
Tőlem egyszer valaki megkérdezte, h használom-e egyáltalán a sütőt? Merthogy olyan tiszta. visszakérdeztem, h miért, az övé milyen? Hát, őőőő, izé... nem ilyen, mint az enyém -volt a válasz :)
 
Ki kéne ám néha azt is takarítani...
Tőlem egyszer valaki megkérdezte, h használom-e egyáltalán a sütőt? Merthogy olyan tiszta. visszakérdeztem, h miért, az övé milyen? Hát, őőőő, izé... nem ilyen, mint az enyém -volt a válasz :)


Valószínűleg a főbérlőm is ilyen lehetett... Amikor beköltöztünk fél napig vakartam a sütőt. Még mindig gáz, de már használható. Olyan mintha beleborogattak volna egy tepsi kaját, mondjuk kacsasültet vagy nem tom és nem takarították volna ki, vagy nem nagyon. Viszont nálad tényleg mindenen seggreesik a légy :)
 
Valószínűleg a főbérlőm is ilyen lehetett... Amikor beköltöztünk fél napig vakartam a sütőt. Még mindig gáz, de már használható. Olyan mintha beleborogattak volna egy tepsi kaját, mondjuk kacsasültet vagy nem tom és nem takarították volna ki, vagy nem nagyon. Viszont nálad tényleg mindenen seggreesik a légy :)
Az előző albiban volt egy 3 égőfejes picike tűzhely, én elsőre valami óvodai babaházból kilopott játéknak néztem. Kérdésemre a tulaj közölte, hogy ez egy igazi, jól működő tűzhely, csak ha nem használom zárjam el a gáz főcsapját, mert egyébként nonstop ömlik a gáz! :eek:
Mondom, akkor intézzen nekem egy másikat, mert nem akarok meghalni! Azt mondta, akkor megkapom az övét, mert úgy is másikat akar venni, csak akkor megtakarítja előtte. Másnap délutánra megvolt az új tűzhely, amit elmondása szerint súrolószerrel és fémdörzsivel pucolt le, mert "picit" piszkos volt. ??? :heureka:Úgy nézett ki a tűzhely, mintha valami tengermélyéről hozták volna fel a kutatóbúvárok. És a gáz ugyan nem ömlött belőle, de a sütő ajtaját ki kellett támasztani, hogy ne nyíljon ki. :D Kérem szépen vannak ám igények!!! :D
De nem panaszkodom, kérésemet gyorsan teljesítették és az életveszély is elmúlt.
 
Az előző albiban volt egy 3 égőfejes picike tűzhely, én elsőre valami óvodai babaházból kilopott játéknak néztem. Kérdésemre a tulaj közölte, hogy ez egy igazi, jól működő tűzhely, csak ha nem használom zárjam el a gáz főcsapját, mert egyébként nonstop ömlik a gáz! :eek:
Mondom, akkor intézzen nekem egy másikat, mert nem akarok meghalni! Azt mondta, akkor megkapom az övét, mert úgy is másikat akar venni, csak akkor megtakarítja előtte. Másnap délutánra megvolt az új tűzhely, amit elmondása szerint súrolószerrel és fémdörzsivel pucolt le, mert "picit" piszkos volt. ??? :heureka:Úgy nézett ki a tűzhely, mintha valami tengermélyéről hozták volna fel a kutatóbúvárok. És a gáz ugyan nem ömlött belőle, de a sütő ajtaját ki kellett támasztani, hogy ne nyíljon ki. :D Kérem szépen vannak ám igények!!! :D
De nem panaszkodom, kérésemet gyorsan teljesítették és az életveszély is elmúlt.

Életveszély? :D Pár tíz évvel ezelőtt még CSAK ilyen gáztűzhelyek voltak, a "biztonsági égős" csak egy utopisztikus fogalom volt... :) Bizony, azok a jó kis régi gáztűzhelyek még palackról mentek és először a palackot kellett elzárni, hogy a csőben se maradjon gáz... a nagymamámnak még pár éve is ilyen tűzhelye volt, most pedig gyanítom a nagybátyámnak van, aki megörökölte tőle :)
 
Valószínűleg a főbérlőm is ilyen lehetett... Amikor beköltöztünk fél napig vakartam a sütőt. Még mindig gáz, de már használható. Olyan mintha beleborogattak volna egy tepsi kaját, mondjuk kacsasültet vagy nem tom és nem takarították volna ki, vagy nem nagyon. Viszont nálad tényleg mindenen seggreesik a légy :)
Nem iiis... :) Pedig nem is takarítok sokat, csak egyszerűen nem hagyok semmit elmocskolódni.
(De azért köszi :love:)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére