Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Nagyon beteg...
Főznék én a mosogatógépben, ha lehetne a sütőben mosogatni... :)


Jogos...
Most arra gondoltam, hogy csinálok körtebefőttet, mert tele van a fa... valahol olvastam, hogy dunsztolásra is jó a mosogatógép... :) Ki kéne próbálni.

Amúgy nincs valakinek egy jó körtebefőtt receptje? Amiben nincs szalicil meg tartósítószer. A dunsztolástól nem félek, a bodzaszörpöt is úgy csinálom...
 
Jogos...
Most arra gondoltam, hogy csinálok körtebefőttet, mert tele van a fa... valahol olvastam, hogy dunsztolásra is jó a mosogatógép... :) Ki kéne próbálni.

Amúgy nincs valakinek egy jó körtebefőtt receptje? Amiben nincs szalicil meg tartósítószer. A dunsztolástól nem félek, a bodzaszörpöt is úgy csinálom...
Majd megkérdem drága jó anyósomat, ő nagyon toppon van e téren. Addig is megosztom veletek a muffin receptemet.
Hozzávalók (48 db):
46 dkg liszt
2 tk szódabikarbóna
fél kk só
34 dkg cukor vagy 30 ml folyékony édesítőszer
2 cs vaníliás cukor
2 tojás
5 dl tej
1,5 dl olaj

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Egy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót (és a cukrot, de én édesítőszerrel szoktam csinálni).

Egy másik tálba mehet az édesítőszer (ha nem cukorral csinálod), vaníliás cukor, a tojás, a tej, és az olaj. Habverővel jól összekeverjük, majd mehet bele a liszt a többi motyóval. Csomómentesre keverjük, majd bele dobálunk minden finomságot, amit épp megkívánunk.

A mostani választásom egy banánra és csokoládéra esett. A banánt és a csokit apróra kockáztam, majd belekevertem a tésztába.
Mehet is a sütőformába, majd kb. 20 percig sütjük, de én egy villával mindig letesztelem és ha már nem ragad hozzá a tészta a villához, már kész is van.
Barátnőm arra esküszik, hogy egy fagyis kanálnyi tésztát kell egy formába rakni, akkor lesz tökéletes a muffin mérete. Én meg úgy vagyok vele, ahogy esik úgy puffan. :kajacsata:

Jó nasizást!
 
Majd megkérdem drága jó anyósomat, ő nagyon toppon van e téren. Addig is megosztom veletek a muffin receptemet.
Hozzávalók (48 db):
46 dkg liszt
2 tk szódabikarbóna
fél kk só
34 dkg cukor vagy 30 ml folyékony édesítőszer
2 cs vaníliás cukor
2 tojás
5 dl tej
1,5 dl olaj

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Egy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót (és a cukrot, de én édesítőszerrel szoktam csinálni).

Egy másik tálba mehet az édesítőszer (ha nem cukorral csinálod), vaníliás cukor, a tojás, a tej, és az olaj. Habverővel jól összekeverjük, majd mehet bele a liszt a többi motyóval. Csomómentesre keverjük, majd bele dobálunk minden finomságot, amit épp megkívánunk.

A mostani választásom egy banánra és csokoládéra esett. A banánt és a csokit apróra kockáztam, majd belekevertem a tésztába.
Mehet is a sütőformába, majd kb. 20 percig sütjük, de én egy villával mindig letesztelem és ha már nem ragad hozzá a tészta a villához, már kész is van.
Barátnőm arra esküszik, hogy egy fagyis kanálnyi tésztát kell egy formába rakni, akkor lesz tökéletes a muffin mérete. Én meg úgy vagyok vele, ahogy esik úgy puffan. :kajacsata:

Jó nasizást!

bakker, most off leszek, de rettenetes, milyen elvonási tüneteim vannak... frankón úgy olvastam a végszót, hogy jó pasizást :D :D :D
 
Rakott krumpli másként:
Végy két db lízingelt gyereket, költözz össze az apjukkal, majd váratlanul állítsanak be este.
Reggelire süss bundáskenyeret nekik majd elégedetten konstatáld, hogy elég holnap bevásárolnod, mert egy családi rakottkrumpliravaló van még a hozzávalókból amivel másnap reggelig kihúzzátok.
A bundáskenyér nem kell nekik, sutyiban az egyik bezabálja reggelire a kolbászt, a másik a maradék tojásokból csinál magának rántottát amíg odavagy melózni.
Délben nagy nyafogás közben elrágcsálják a szikkadt bundáskenyeret. Mosolyogva közöld, hogy sajnos a rakott krumplit reggel megettétek. Értetlen arcok: de hát az nem is volt! Az tényleg nem, csak a hozzávalói, plusz a friss bundáskenyér ami akkor épp nem volt jó, így most ez maradt. Sikerült a körülményekből a legrosszabbat kihoznotok az azonnali ad-hoc élvezet javára. Vágd zsebre a sértődött pofákat.
De hogy legyen mégis valami meleg kaja, kotord elő a maradék hagymát, és a kis darab szalonnát a hűtő aljáról. Pucold meg a krumplit/hagymát, karikázd fel kb 1 centi vastag darabokra. Zsírozd ki a sütőt. Készíts fűszerkeveréket: só,bors,paprika, ízlés szerint még zöldfűszerek. A szalonnát vékony gyufaszálnyi csíkocskákra szeleteld fel. Vastagon zsírozd ki a sütőt, majd kezdj el rétegezni: hagyma, fűszersó, szalonna, krumpli, fűszersó, szalonna és újra. Fóliával takard le és be a forró sütőbe. Az utolsó 10 percre vedd le a fóliát, esetleg keverd át, ahogy jólesik, pirítsd meg ízlés szerint. Olvasztottam volna még rá sajtot, de az nem volt. A zsír nálam libazsír volt amit alátettem, az ad neki egy ütős aromát, olajjal biztos nem olyan jó.
Az illatokra ismét előkerülnek a családtagok, és amint megkérdik mit esznek mondhatod: kifosztott rakottkrumplit. :D :D :D
 
Utoljára módosítva:
Nálunk most árpádföldi körtefesztivál van. Három napja joghurtos körteleves, Anyós pedig csinálja a körtebefőtteket (olyan tanácstalan fejjel kérdeztem biztos, hogy hogy kell csinálni, hogy bevállalta).
Lőrinc is hozzájárul a fesztivál hangulatához, de arról majd később rakok fel képet. :D
 
Valakinek nincs valami tuti tippje a lábos aljára sült tojás lerobbantásához? Jó tudom, nem kellene odaégetni. Mondjuk nem égett oda, hanem az a film szerű réteg rakódott rá, ahogy a forró lábost érte az anyag. Eddig a körmöm volt a leghatásosabb, no de azért mindennek van határa :D
 
Valakinek nincs valami tuti tippje a lábos aljára sült tojás lerobbantásához? Jó tudom, nem kellene odaégetni. Mondjuk nem égett oda, hanem az a film szerű réteg rakódott rá, ahogy a forró lábost érte az anyag. Eddig a körmöm volt a leghatásosabb, no de azért mindennek van határa :D
öööö.... új lábos? Én valószínűleg így oldanám meg, amilyen lusta vagyok :D :D :D
 
Valakinek nincs valami tuti tippje a lábos aljára sült tojás lerobbantásához? Jó tudom, nem kellene odaégetni. Mondjuk nem égett oda, hanem az a film szerű réteg rakódott rá, ahogy a forró lábost érte az anyag. Eddig a körmöm volt a leghatásosabb, no de azért mindennek van határa :D
Nálunk a 3, max 4 napos mosogatószeres vízben ázás bevált. Bármi felázik, utána csak szivaccsal át kell sikálni.
 
Valakinek nincs valami tuti tippje a lábos aljára sült tojás lerobbantásához? Jó tudom, nem kellene odaégetni. Mondjuk nem égett oda, hanem az a film szerű réteg rakódott rá, ahogy a forró lábost érte az anyag. Eddig a körmöm volt a leghatásosabb, no de azért mindennek van határa :D
Áááá, szóval kívülről égett rá? Én az ilyent a cerán-lap kaparójával szoktam leszedni, vagy az Amway-es dörzsivel.
 
Nálunk ez rendszeres, a csajok folyamatosan odaégetik a rántottát. Sós vízbe áztatod egy órát, aztán van ilyen fémforgácsszerű mosogatószivacs, és az villámgyorsan lehozza.
 
Sikerült már odaégetnem máskor is és az áztatás is bejött, de ez most nem is égett oda, csak sült és mégis robbanthatatlannak tűnik :S Fém dörzsi nem jön szóba, mert inox a lábos és nem akarom összekarcolni. Akkor marad az idő, ami megold mindent...
 
Sikerült már odaégetnem máskor is és az áztatás is bejött, de ez most nem is égett oda, csak sült és mégis robbanthatatlannak tűnik :S Fém dörzsi nem jön szóba, mert inox a lábos és nem akarom összekarcolni. Akkor marad az idő, ami megold mindent...
A kaparót attól még megpróbálhatod, neked is üveglapod van, ha jól emléxem, nem? Az Amway-es dörzsi nem karcol, én még a jénai tálakat is azzal kapirgálom.
 
Én az inoxot nyugodt lélekkel dörzsizem mindenfélével, mert nincs rajta semmilyen felület ami lejöjjön mint a teflonnál...
 
Egy órát ázott a ciffben, aztán még egy kis hidegzsíroldó, ujabb körömkaparás és 20 perc után már salamon töke el is bújhat :) A ciff meg jó volt bőrradírnak, még az újjlenyomatom is eltűnt :(
Be kell szerezzek egy dörzsit meg egy üvegmosót. Mondjuk fém krumplinyomó van és az spec összekaristolta az alját :S
 
Sikerült már odaégetnem máskor is és az áztatás is bejött, de ez most nem is égett oda, csak sült és mégis robbanthatatlannak tűnik :S Fém dörzsi nem jön szóba, mert inox a lábos és nem akarom összekarcolni. Akkor marad az idő, ami megold mindent...
Én felfőzni szoktam.. teli rakom vízzel, esetleg mosogatószeres vízzel és forralom.. hosszasan forralom :D
 
Jogos...
Most arra gondoltam, hogy csinálok körtebefőttet, mert tele van a fa... valahol olvastam, hogy dunsztolásra is jó a mosogatógép... :) Ki kéne próbálni.

Amúgy nincs valakinek egy jó körtebefőtt receptje? Amiben nincs szalicil meg tartósítószer. A dunsztolástól nem félek, a bodzaszörpöt is úgy csinálom...
Nem felejtettem ám el és megkérdeztem az anyósom. Egy levegővétellel kb. 15 másodperc alatt elhadarta a körtebefőtt készítés ősi titkát, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Még egy tollat sem volt időm elővenni. :D Legközelebb felveszem és lassítva lejátszva leírom neked.
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére