Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Erről jut eszembe.Meg mindig jobb mint a volt baratnöm aki a 7 napbol 6 szor cukkinit csinalt fötsült krumplival es a krumplit mar a het elejen megfözte egesz hetre
Sütőt nem akarok macerázni, de Witch a tied bejövős Még megálmodom, hogy tejszínnel vagy nélküle.
Ananászos meg a barackos csirke is jó. Sőt a camembert rántva, áfonyával. Jah nem bírom nyersen a szagát sem Akarok most csináálni majd szilva chutneyt. Eredetileg lekvárt akartam, csak elriasztott a 6 órás sütési/főlési idő Egyszer ettem szamócás mártásos szarvast. Hát az valami mennyei volt De páromék pl. vajaskenyérrel eszik a dinnyét Egy volt osztálytársam meg zsíros-nutellás kenyeret
A csirkéről jut eszembe. Nem vagyok nagy leveses, de ezt nem tudom megunni. A neten találtam, tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves.
Hozzávalók 4 főre:
- 600 kg csirkemell
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 700 g zöldborsó
- 3-4 szál sárgarépa
- 3 dl főzőtejszín
- petrezselyem
- tárkony
- 3 leveskocka (csirke)
- só
- bors
- ételízesítő
- 1 ek liszt
Gyorsan megvan és nagyon finom. Jó étvágyat!
- A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
- Tegyük bele a fűszereket is (só, bors, ételízesítő), és fehéredésig pirítsuk.
- Amikor már puhul a hús, beletesszük a sárgarépát, zöldborsót és a petrezselymet.
- Öntsük fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és dobjuk bele a leveskockákat.
- Amíg puhulnak a zöldségek, a tejszínhez hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
- Amikor már megpuhult minden, beleöntjük lassan a tejszínt, és beleszórunk a végére egy jó adag tárkonyt.
- Még ezután 10 percig főzzük, és készen van a finom leves.
- Citromlével kedvünk szerint savanyítsuk tálaláskor vagy mikor még forr a leves beledobunk két szelet citromot. (tálalás előtt ki kell venni, mert keserű lesz)
Mondj
Mondjuk az még nem jutott eszembe, hogy pont a tejszínt hagyjam ki belőle, mert az maga a mézes-mustáros mártás... de így belegondolva, mártás nélkül is tutira finom lehet
A másik téma: a Zanyukám is ugyan vaj nélkül, de kenyérrel eszi a dinnyét... a volt férjeméknél sűrűn volt tejbegríz olvasztott zsírral (és arról győzködtek, hogy ez olyan, mint a túrós csusza - van aki füstölt szalonnával, van, aki cukorral eszi, hát nemtom... nekem túl bizarrnak tűnt )
Na elarulok meg egy nagy titkot a fözesi tumanyombol.Ugy nagyon regen szegeny anyam azt mondta ott a leves csak be kell rantani.Hat nekialltam rantast csinalni de valahyog hol mez hol az tünt kevesnekMinegy a rantas kesz lett de kicsit gyanus volt nekem a dolog igy atmentem megkerdezni a szomszedasszonyt hogy eleg lessz e.Na mi volt a valasz?Erre az evre biztos
Én a palacsintát szoktam így csinálni Szerintem a végén kéne még bele tojás is, mert eggyel kezdem, meg arányosan a liszttel, de aztán mindig vagy 40 db lesz, mire kisütömVolt egy tüneményes szomszédunk egészen kis gyerekkoromban, harminc-egynéhány éves pasi, levágta a vonat a fél lábát még tinédzserkorában, de egy haláli jó humorú, kedves pali maradt - és az anyjával és a bátyjával élt a szomszédunkban. Na, egy nap a mama valami kivizsgálásra kórházba került, Csipi pedig úgy döntött, lángost fog csinálni. Amúgy egész jól főzött, de a lángos akkor debütált nála. Elsőre túl lágy lett a tészta, tett még bele lisztet - ekkor túl kemény lett, tett hát még vizet. Ez így folytatódott, míg volt otthon liszt (cirka 3 kiló), majd még tovább, amíg a teljes szomszédságot is kifosztotta a lisztkészletekből... végül már a mosóteknőben dagasztotta a töméntelen mennyiségű tésztát több órán keresztül, míg a bátyja haza nem ért és törvénytelen röhögés keretében ki nem ebrudalta a kukába a konyhát már-már beterítő lángostésztát...
Én a palacsintát szoktam így csinálni Szerintem a végén kéne még bele tojás is, mert eggyel kezdem, meg arányosan a liszttel, de aztán mindig vagy 40 db lesz, mire kisütöm
én a nagymamámtól úgy tanultam, hogy a palacsintatésztát kicsit hígra kell csinálni, és hagyni állni fél órát sütés előtt... ezalatt megdagad a belekevert liszt, felvesz a tejből és pont jó lesz Ha van türelmem várni vele fél órát, akkor így is szoktam csinálni és tényleg működik
ööööö.... én egészen másfajta mézes-mustáros csirkére gondoltam... apróra vágott hagyma megpirít, rá a csirkemellcsíkok, ha megpirult, mézzel meglocsol, rákaramellizál, tejszínnel felönt, mielőtt teljesen készre forrna, rengeteg mustár bele (különben elfő a mustár íze belőle, ha előbb rakom bele). Sült krumpli, rizs, nagykanál
A mai menü: Cukkinis penne carbonara Jamie Olviver módra
Hozzávalók (2 főre):
4 zsenge fiatal cukkini
. 25 dkg. penne tészta
. 2 tojás sárgája
. ½ dl. tejszín
. 5 dkg parmezán
. 10-12 dkg húsos füstölt szalonna
. 1-2 gerezd fokhagyma
. friss kakukkfű
. durvára őrölt bors, só
1. Felteszem a vizet forrni, közben a cukkinikat hosszában négybe vágom és az így kapott csíkokat ferdén vágva tollhegyformára darabolom, akkorára kb. mint a penne tészta.
2. A tojás sárgáját a tejszínnel alaposan kikeverem, majd belekeverem a frissen reszelt parmezánt.
3. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban, közepes fokozaton sütni kezdem a csíkokra vágott szalonnát.
4. Mikor a zsírja fele kisült, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, megszórom rendesen durvára tört feketeborssal, majd rádobom a cukkinit.
5. Közben a tésztát is elkezdem főzni...
6. Friss (ha van) kakukkfüvet tépkedek a cukkinis szalonnára, és ha kell sózom.
7. Mikor a szalonna már megpirult (de nem ropogósra!) és a cukkini is puhulni kezd, de azért még harapható, van tartása, rászedem a kifőtt tésztát.
8. A serpenyőt félrehúzom, és várok pár pillanatig és ha már nem serceg, hozzáöntöm a tojásos masszát. Gyors mozdulatokkal elkeverem, hogy a szósz mindenhol bevonja. Pár kanálnyit löttyintek rá a tészta főzőlevéből, hogy még krémesebb legyen a szósz a tésztán.
9. Azonnal, frissen tálaljuk!
Jó étvágyat!
Minek ezt a jó kaját cukkinivel elrontani?