Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Sütőt nem akarok macerázni, de Witch a tied bejövős :) Még megálmodom, hogy tejszínnel vagy nélküle.

Ananászos meg a barackos csirke is jó. Sőt a camembert rántva, áfonyával. Jah nem bírom nyersen a szagát sem :D Akarok most csináálni majd szilva chutneyt. Eredetileg lekvárt akartam, csak elriasztott a 6 órás sütési/főlési idő :eek: Egyszer ettem szamócás mártásos szarvast. Hát az valami mennyei volt :ehes: De páromék pl. vajaskenyérrel eszik a dinnyét :boa: Egy volt osztálytársam meg zsíros-nutellás kenyeret :confused:
 
Meg mindig jobb mint a volt baratnöm aki a 7 napbol 6 szor cukkinit csinalt fötsült krumplival es a krumplit mar a het elejen megfözte egesz hetre:boa:
Erről jut eszembe.
Ifjú házasok összeköltöznek. Első nap hazamegy a férj:
-Asszony mit főztél?
-Egy kis tésztát, de nem tudtam rá mit kitalálni, hát mit tegyek rá?
-Tegyél rá egy kis túrót, jó lesz túrós tésztának.
Második nap hazamegy a férj:
-Asszony mit főztél?
-Egy kis tésztát, de nem tudtam rá mit kitalálni, hát mit tegyek rá?
-Tegyél rá egy kis mákot, jó lesz mákos tésztának.
Harmadik nap hazamegy a férj:
-Asszony mit főztél?
-Egy kis tésztát, de nem tudtam rá mit kitalálni, hát mit tegyek rá?
-Tudod mit! Tedd rá a fedőt és tanulj meg főzni!!!!!

:D
 
Ugy kb 25 evvel ezelött a fiam anyja korhazba volt es amikor bementünk hozza azt mondta a fiam
.Anya ne legyel sokaig beteg mert apa cipötalpat add nekem enni.
Kurca kölyök pedig mennyit kinlodtam hogy jol mesüssem a hust.
Sikerült egesz delutan egy szelet hust ragcsaltunk.:D
 
A csirkéről jut eszembe. Nem vagyok nagy leveses, de ezt nem tudom megunni. A neten találtam, tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves.
Hozzávalók 4 főre:
  1. A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
  2. Tegyük bele a fűszereket is (só, bors, ételízesítő), és fehéredésig pirítsuk.
  3. Amikor már puhul a hús, beletesszük a sárgarépát, zöldborsót és a petrezselymet.
  4. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és dobjuk bele a leveskockákat.
  5. Amíg puhulnak a zöldségek, a tejszínhez hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  6. Amikor már megpuhult minden, beleöntjük lassan a tejszínt, és beleszórunk a végére egy jó adag tárkonyt.
  7. Még ezután 10 percig főzzük, és készen van a finom leves.
  8. Citromlével kedvünk szerint savanyítsuk tálaláskor vagy mikor még forr a leves beledobunk két szelet citromot. (tálalás előtt ki kell venni, mert keserű lesz)
Gyorsan megvan és nagyon finom. Jó étvágyat!
 
Utoljára módosítva:
Mondj
Sütőt nem akarok macerázni, de Witch a tied bejövős :) Még megálmodom, hogy tejszínnel vagy nélküle.

Ananászos meg a barackos csirke is jó. Sőt a camembert rántva, áfonyával. Jah nem bírom nyersen a szagát sem :D Akarok most csináálni majd szilva chutneyt. Eredetileg lekvárt akartam, csak elriasztott a 6 órás sütési/főlési idő :eek: Egyszer ettem szamócás mártásos szarvast. Hát az valami mennyei volt :ehes: De páromék pl. vajaskenyérrel eszik a dinnyét :boa: Egy volt osztálytársam meg zsíros-nutellás kenyeret :confused:

Mondjuk az még nem jutott eszembe, hogy pont a tejszínt hagyjam ki belőle, mert az maga a mézes-mustáros mártás... de így belegondolva, mártás nélkül is tutira finom lehet :ehes:

A másik téma: a Zanyukám is ugyan vaj nélkül, de kenyérrel eszi a dinnyét... a volt férjeméknél sűrűn volt tejbegríz olvasztott zsírral (és arról győzködtek, hogy ez olyan, mint a túrós csusza - van aki füstölt szalonnával, van, aki cukorral eszi, hát nemtom... nekem túl bizarrnak tűnt :D )
 
Na elarulok meg egy nagy titkot a fözesi tumanyombol.Ugy nagyon regen szegeny anyam azt mondta ott a leves csak be kell rantani.Hat nekialltam rantast csinalni de valahyog hol mez hol az tünt kevesnekMinegy a rantas kesz lett de kicsit gyanus volt nekem a dolog igy atmentem megkerdezni a szomszedasszonyt hogy eleg lessz e.Na mi volt a valasz?Erre az evre biztos:D
 
A csirkéről jut eszembe. Nem vagyok nagy leveses, de ezt nem tudom megunni. A neten találtam, tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves.
Hozzávalók 4 főre:
  1. A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
  2. Tegyük bele a fűszereket is (só, bors, ételízesítő), és fehéredésig pirítsuk.
  3. Amikor már puhul a hús, beletesszük a sárgarépát, zöldborsót és a petrezselymet.
  4. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és dobjuk bele a leveskockákat.
  5. Amíg puhulnak a zöldségek, a tejszínhez hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  6. Amikor már megpuhult minden, beleöntjük lassan a tejszínt, és beleszórunk a végére egy jó adag tárkonyt.
  7. Még ezután 10 percig főzzük, és készen van a finom leves.
  8. Citromlével kedvünk szerint savanyítsuk tálaláskor vagy mikor még forr a leves beledobunk két szelet citromot. (tálalás előtt ki kell venni, mert keserű lesz)
Gyorsan megvan és nagyon finom. Jó étvágyat!

3 leveskocka és még ételízesítő is? Húha, lehet azt kihagynám. Nekem a tárkonyos tejszínes vargányás gombaleves a tuti :)
 
Mondj


Mondjuk az még nem jutott eszembe, hogy pont a tejszínt hagyjam ki belőle, mert az maga a mézes-mustáros mártás... de így belegondolva, mártás nélkül is tutira finom lehet :ehes:

A másik téma: a Zanyukám is ugyan vaj nélkül, de kenyérrel eszi a dinnyét... a volt férjeméknél sűrűn volt tejbegríz olvasztott zsírral (és arról győzködtek, hogy ez olyan, mint a túrós csusza - van aki füstölt szalonnával, van, aki cukorral eszi, hát nemtom... nekem túl bizarrnak tűnt :D )

Úristen, még pár ilyen bizarr kaja és visszadobom a sajtkrémes pirítóst :beteg:
 
Na elarulok meg egy nagy titkot a fözesi tumanyombol.Ugy nagyon regen szegeny anyam azt mondta ott a leves csak be kell rantani.Hat nekialltam rantast csinalni de valahyog hol mez hol az tünt kevesnekMinegy a rantas kesz lett de kicsit gyanus volt nekem a dolog igy atmentem megkerdezni a szomszedasszonyt hogy eleg lessz e.Na mi volt a valasz?Erre az evre biztos:D

Volt egy tüneményes szomszédunk egészen kis gyerekkoromban, harminc-egynéhány éves pasi, levágta a vonat a fél lábát még tinédzserkorában, de egy haláli jó humorú, kedves pali maradt - és az anyjával és a bátyjával élt a szomszédunkban. Na, egy nap a mama valami kivizsgálásra kórházba került, Csipi pedig úgy döntött, lángost fog csinálni. Amúgy egész jól főzött, de a lángos akkor debütált nála. Elsőre túl lágy lett a tészta, tett még bele lisztet - ekkor túl kemény lett, tett hát még vizet. Ez így folytatódott, míg volt otthon liszt (cirka 3 kiló), majd még tovább, amíg a teljes szomszédságot is kifosztotta a lisztkészletekből... végül már a mosóteknőben dagasztotta a töméntelen mennyiségű tésztát több órán keresztül, míg a bátyja haza nem ért és törvénytelen röhögés keretében ki nem ebrudalta a kukába a konyhát már-már beterítő lángostésztát... :D :D :D
 
ja, azóta szállóige a családunkban, hogy úgy jársz majd, mint Csipi a lángossal, vagy ez úgy nyúlik/dagad, mint a Csipi lángosa, szóval hasonlatként beépült a családi szótárba :D
 
Volt egy tüneményes szomszédunk egészen kis gyerekkoromban, harminc-egynéhány éves pasi, levágta a vonat a fél lábát még tinédzserkorában, de egy haláli jó humorú, kedves pali maradt - és az anyjával és a bátyjával élt a szomszédunkban. Na, egy nap a mama valami kivizsgálásra kórházba került, Csipi pedig úgy döntött, lángost fog csinálni. Amúgy egész jól főzött, de a lángos akkor debütált nála. Elsőre túl lágy lett a tészta, tett még bele lisztet - ekkor túl kemény lett, tett hát még vizet. Ez így folytatódott, míg volt otthon liszt (cirka 3 kiló), majd még tovább, amíg a teljes szomszédságot is kifosztotta a lisztkészletekből... végül már a mosóteknőben dagasztotta a töméntelen mennyiségű tésztát több órán keresztül, míg a bátyja haza nem ért és törvénytelen röhögés keretében ki nem ebrudalta a kukába a konyhát már-már beterítő lángostésztát... :D :D :D
Én a palacsintát szoktam így csinálni :bang: Szerintem a végén kéne még bele tojás is, mert eggyel kezdem, meg arányosan a liszttel, de aztán mindig vagy 40 db lesz, mire kisütöm :cool:
 
Én a palacsintát szoktam így csinálni :bang: Szerintem a végén kéne még bele tojás is, mert eggyel kezdem, meg arányosan a liszttel, de aztán mindig vagy 40 db lesz, mire kisütöm :cool:

én a nagymamámtól úgy tanultam, hogy a palacsintatésztát kicsit hígra kell csinálni, és hagyni állni fél órát sütés előtt... ezalatt megdagad a belekevert liszt, felvesz a tejből és pont jó lesz :) Ha van türelmem várni vele fél órát, akkor így is szoktam csinálni és tényleg működik :)
 
én a nagymamámtól úgy tanultam, hogy a palacsintatésztát kicsit hígra kell csinálni, és hagyni állni fél órát sütés előtt... ezalatt megdagad a belekevert liszt, felvesz a tejből és pont jó lesz :) Ha van türelmem várni vele fél órát, akkor így is szoktam csinálni és tényleg működik :)

Én is így tanultam, de nem szokott lenni türelmem. Így a sütés vége mindig a legjobb, mert addigra jól összeáll :)
 
ööööö.... én egészen másfajta mézes-mustáros csirkére gondoltam... apróra vágott hagyma megpirít, rá a csirkemellcsíkok, ha megpirult, mézzel meglocsol, rákaramellizál, tejszínnel felönt, mielőtt teljesen készre forrna, rengeteg mustár bele (különben elfő a mustár íze belőle, ha előbb rakom bele). Sült krumpli, rizs, nagykanál :D


ez is jól hangzik...
 
A mai menü: Cukkinis penne carbonara Jamie Olviver módra
Hozzávalók (2 főre):
4 zsenge fiatal cukkini
. 25 dkg. penne tészta
. 2 tojás sárgája
. ½ dl. tejszín
. 5 dkg parmezán
. 10-12 dkg húsos füstölt szalonna
. 1-2 gerezd fokhagyma
. friss kakukkfű
. durvára őrölt bors, só

1. Felteszem a vizet forrni, közben a cukkinikat hosszában négybe vágom és az így kapott csíkokat ferdén vágva tollhegyformára darabolom, akkorára kb. mint a penne tészta.
2. A tojás sárgáját a tejszínnel alaposan kikeverem, majd belekeverem a frissen reszelt parmezánt.
3. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban, közepes fokozaton sütni kezdem a csíkokra vágott szalonnát.
4. Mikor a zsírja fele kisült, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, megszórom rendesen durvára tört feketeborssal, majd rádobom a cukkinit.
5. Közben a tésztát is elkezdem főzni...
6. Friss (ha van) kakukkfüvet tépkedek a cukkinis szalonnára, és ha kell sózom.
7. Mikor a szalonna már megpirult (de nem ropogósra!) és a cukkini is puhulni kezd, de azért még harapható, van tartása, rászedem a kifőtt tésztát.
8. A serpenyőt félrehúzom, és várok pár pillanatig és ha már nem serceg, hozzáöntöm a tojásos masszát. Gyors mozdulatokkal elkeverem, hogy a szósz mindenhol bevonja. Pár kanálnyit löttyintek rá a tészta főzőlevéből, hogy még krémesebb legyen a szósz a tésztán.
9. Azonnal, frissen tálaljuk!

Jó étvágyat! :)
 
A mai menü: Cukkinis penne carbonara Jamie Olviver módra
Hozzávalók (2 főre):
4 zsenge fiatal cukkini
. 25 dkg. penne tészta
. 2 tojás sárgája
. ½ dl. tejszín
. 5 dkg parmezán
. 10-12 dkg húsos füstölt szalonna
. 1-2 gerezd fokhagyma
. friss kakukkfű
. durvára őrölt bors, só

1. Felteszem a vizet forrni, közben a cukkinikat hosszában négybe vágom és az így kapott csíkokat ferdén vágva tollhegyformára darabolom, akkorára kb. mint a penne tészta.
2. A tojás sárgáját a tejszínnel alaposan kikeverem, majd belekeverem a frissen reszelt parmezánt.
3. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban, közepes fokozaton sütni kezdem a csíkokra vágott szalonnát.
4. Mikor a zsírja fele kisült, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, megszórom rendesen durvára tört feketeborssal, majd rádobom a cukkinit.
5. Közben a tésztát is elkezdem főzni...
6. Friss (ha van) kakukkfüvet tépkedek a cukkinis szalonnára, és ha kell sózom.
7. Mikor a szalonna már megpirult (de nem ropogósra!) és a cukkini is puhulni kezd, de azért még harapható, van tartása, rászedem a kifőtt tésztát.
8. A serpenyőt félrehúzom, és várok pár pillanatig és ha már nem serceg, hozzáöntöm a tojásos masszát. Gyors mozdulatokkal elkeverem, hogy a szósz mindenhol bevonja. Pár kanálnyit löttyintek rá a tészta főzőlevéből, hogy még krémesebb legyen a szósz a tésztán.
9. Azonnal, frissen tálaljuk!

Jó étvágyat! :)

Minek ezt a jó kaját cukkinivel elrontani? :D :D :D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére