Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Na, meg is érkeztek, köszönöm szépen! Holnap hosszú napos vagyok a melóban, de azért igyekszem reggel megcsinálni a limcsit!
Köszi még egyszer!
 
A héten csináltunk megint egy jó kis salátát, már teljesen elfelejtettem, hogy ez is létezik.
Nem kell hozzá más, csak savanyúkáposzta, csemegeuborka, alma, olívaolaj és lehetőleg 100%-os almalé.
A káposztát kicsavarjuk szárazra és még apróbbra vágjuk (kb.1,5-2 centisre), az ubit és az almát pedig a sajtreszelőtől eggyel nagyobb lyukon lereszeljük. Összekeverjük, meglocsoljuk olívával, nagyjából annyival,hogy mindenhol "fényes" legyen, és almalevet öntünk hozzá, de az kóstolgatás kérdése, hogy mennyit. Ha egy estét áll a hűtőben, akkor a legfincsibb.
Mi ötünknek 8-10 uborkából, 4-5 almából és olyan 30-40 dkg káposztából csináltuk. De szerintem ez is olyan, hogy ha egyszer megcsinálod érezni fogod a saját ízléshez miből mennyi kell.
 
<iframe title="indavideo video player" scrolling="no" class="indavideo-player" id="player-638dc282fa" type="text/html" width="460" height="293" src="http://indavideo.hu/player/video/638dc282fa" frameborder="0"></iframe>
 
Szójaszószban pácolt mandulás-szezámos csirke. Első kísérlet volt, de egész jó lett. A házikrémes kanalazós lett, de elfogyott :D
 
Mi nem flancolunk, három napja sonkát eszünk. Nálunk ilyenkor nem is kell más, úgyis csak sonkát eszünk:D
 
Mexikói tokány (4 főre)

- kb. 30-35 dkg sertéshús vagy pulya/csirkemell csíkokra vágva (a sertéssel lassabban készül el)
- egy nagy fej vöröshagyma félkarikára vagy apróra vágva (ízlés dolga)
- mexikói zöldségkeverék legalább 40 dkg (legutóbb nem volt, úgyhogy franciasalátából csináltam egy konzerv babbal megtoldva)
- só, bors, tört chilipaprika vagy cseresznyepaprika (ha egyik sincs, akkor esetleg erős pista)
- sűrített paradicsom
- olaj a sütéshez

A hagymát üvegesre pirítod, rádobod a husit, ha már majdnem puha akkor mehet hozzá a mirelitzöldség és fedő alatt puhulhatnak együtt. Itt már mehet rá só és bors (utóbbit módjával mert még megy bele a paprika). Ha megpuhult a husi és a zöldség is, öntsünk rá paradicsomot és morzsoljuk bele az erőspaprikát (ezt azért fokozatosan adagolva) és forraljuk együtt pár percig.
Én sültkrumplit szoktam hozzá készíteni, van aki rizst.
A paradicsom, zöldség és hús mennyisége abszolút ízlés függő. Ha kevés a husi és sok a zöldség, akkor a köret akár el is hagyható.
 
Ma ebédre ilyet főztem a koranyár örömére. Mivel volt még lefagyasztva tavalyról cukkini meg eltéve karikázott házi paradicsom nyamm.
Annyit hozzátennék, hogy azóta zöldfűszeres krémsajttal csináljuk nem natúrral.
Brigó te most fordulj el: ma sütöttem alá apróra kockázott szalonnát és annak a fincsi kis zsírján pároltam-főztem az egész cuccot plusz bennemaradtak a kis husis kockák.

A mai ebéd nálunk Cukkinis-paradicsomos penne volt:

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg penne rigate
3 cukkini
2 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg natúr krémsajt
20 dkg füstölt sajt

bors
petrezselyem
oregánó
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Sós vizet teszünk fel forrni, majd kifőzzük benne a pennét.

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a félkarikákra vágott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk. Amikor egy kissé megpuhult, beleöntjük a paradicsomkonzerveket, felforraljuk. Hozzákeverjük a krémsajtot és a zöldfűszereket. Pár perc alatt összefőzzük.

Az elkészült szószt a pennével és frissen reszelt sajttal tálaljuk.


Annyi kiegészítést azért hozzátennék, hogy nem kell bele 20 dk krémsajt, 10 bőven elég. A reszelt sajt meg ízlés kérdése, de ha alapból sajtot a szósz, nekem nem kellett hozzá. Egyébként nagyon fincsi.
 
Én szoktam ilyesmiket csinálni, de a krémsajt nekem valahogy nem illik a képbe. Fénykép nem készült róla?

Amúgy én úgy tudtam, a foghagymát a legvégén kell belerakni, különben kifő az íze.

Viszont a malackaraj blogon olvastam egy fokhagymáról, aminek lilás a színe, és az állítólag nem fő ki. De olyat hol lehet szerezni??? Van ilyen valakinek? Akkor átvennék egy-két fejjel.

(Ja, és ugyanitt rengeteg szobanövény elvihető ingyen. :D Most látom, miért nem fértünk be eddig a lakásba...)
 
Hát a maradékot még lefényképezhetem :)
Azon elmélkedtem én is, hogy több paradicsommal jól szétfőzve ugyanúgy besűrűsödne. Majd egyszer... :)
 
Ja, én azt is szoktam, hogy egy olyan kicsi arany fácános sűrített paradicsomot teszek bele a végén...
 
hát bocs, ott még nem tartok, hogy ilyen mennyiségü paradicsomföldem legyen. :)
 
[video=youtube;0d3oc24fD-c]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0d3oc24fD-c[/video]
 
Ilyen melegben kinek van kedve főzni?
Már napok óta főzeléket eszünk, az gyorsan kész van. Csak az tart sokáig,amíg kihül. :)

Most ezt főztem, ez is kb. 20 perc volt, úfgyhogy nem nagyon volt ideje bemelegíteni a konyhát.
545108_4303682117371_1860889724_n.jpg
Ezt a receptet turbóztam fel...http://antalvali.com/boszorkanykonyha/dahl-fuszeres-sargaborso-vagy-voroslencse.html
Meg persez kihagytam pár indiai fűszert, amit valamiért nem tartok itthon...
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére