MotoZem RSA Dakar 2 motoros kabát homokos-fekete-piros

Főzés

Na, meg is érkeztek, köszönöm szépen! Holnap hosszú napos vagyok a melóban, de azért igyekszem reggel megcsinálni a limcsit!
Köszi még egyszer!
 
A héten csináltunk megint egy jó kis salátát, már teljesen elfelejtettem, hogy ez is létezik.
Nem kell hozzá más, csak savanyúkáposzta, csemegeuborka, alma, olívaolaj és lehetőleg 100%-os almalé.
A káposztát kicsavarjuk szárazra és még apróbbra vágjuk (kb.1,5-2 centisre), az ubit és az almát pedig a sajtreszelőtől eggyel nagyobb lyukon lereszeljük. Összekeverjük, meglocsoljuk olívával, nagyjából annyival,hogy mindenhol "fényes" legyen, és almalevet öntünk hozzá, de az kóstolgatás kérdése, hogy mennyit. Ha egy estét áll a hűtőben, akkor a legfincsibb.
Mi ötünknek 8-10 uborkából, 4-5 almából és olyan 30-40 dkg káposztából csináltuk. De szerintem ez is olyan, hogy ha egyszer megcsinálod érezni fogod a saját ízléshez miből mennyi kell.
 
<iframe title="indavideo video player" scrolling="no" class="indavideo-player" id="player-638dc282fa" type="text/html" width="460" height="293" src="http://indavideo.hu/player/video/638dc282fa" frameborder="0"></iframe>
 
Szójaszószban pácolt mandulás-szezámos csirke. Első kísérlet volt, de egész jó lett. A házikrémes kanalazós lett, de elfogyott :D
 
Mi nem flancolunk, három napja sonkát eszünk. Nálunk ilyenkor nem is kell más, úgyis csak sonkát eszünk:D
 
Mexikói tokány (4 főre)

- kb. 30-35 dkg sertéshús vagy pulya/csirkemell csíkokra vágva (a sertéssel lassabban készül el)
- egy nagy fej vöröshagyma félkarikára vagy apróra vágva (ízlés dolga)
- mexikói zöldségkeverék legalább 40 dkg (legutóbb nem volt, úgyhogy franciasalátából csináltam egy konzerv babbal megtoldva)
- só, bors, tört chilipaprika vagy cseresznyepaprika (ha egyik sincs, akkor esetleg erős pista)
- sűrített paradicsom
- olaj a sütéshez

A hagymát üvegesre pirítod, rádobod a husit, ha már majdnem puha akkor mehet hozzá a mirelitzöldség és fedő alatt puhulhatnak együtt. Itt már mehet rá só és bors (utóbbit módjával mert még megy bele a paprika). Ha megpuhult a husi és a zöldség is, öntsünk rá paradicsomot és morzsoljuk bele az erőspaprikát (ezt azért fokozatosan adagolva) és forraljuk együtt pár percig.
Én sültkrumplit szoktam hozzá készíteni, van aki rizst.
A paradicsom, zöldség és hús mennyisége abszolút ízlés függő. Ha kevés a husi és sok a zöldség, akkor a köret akár el is hagyható.
 
Ma ebédre ilyet főztem a koranyár örömére. Mivel volt még lefagyasztva tavalyról cukkini meg eltéve karikázott házi paradicsom nyamm.
Annyit hozzátennék, hogy azóta zöldfűszeres krémsajttal csináljuk nem natúrral.
Brigó te most fordulj el: ma sütöttem alá apróra kockázott szalonnát és annak a fincsi kis zsírján pároltam-főztem az egész cuccot plusz bennemaradtak a kis husis kockák.

A mai ebéd nálunk Cukkinis-paradicsomos penne volt:

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg penne rigate
3 cukkini
2 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg natúr krémsajt
20 dkg füstölt sajt

bors
petrezselyem
oregánó
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Sós vizet teszünk fel forrni, majd kifőzzük benne a pennét.

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a félkarikákra vágott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk. Amikor egy kissé megpuhult, beleöntjük a paradicsomkonzerveket, felforraljuk. Hozzákeverjük a krémsajtot és a zöldfűszereket. Pár perc alatt összefőzzük.

Az elkészült szószt a pennével és frissen reszelt sajttal tálaljuk.


Annyi kiegészítést azért hozzátennék, hogy nem kell bele 20 dk krémsajt, 10 bőven elég. A reszelt sajt meg ízlés kérdése, de ha alapból sajtot a szósz, nekem nem kellett hozzá. Egyébként nagyon fincsi.
 
Én szoktam ilyesmiket csinálni, de a krémsajt nekem valahogy nem illik a képbe. Fénykép nem készült róla?

Amúgy én úgy tudtam, a foghagymát a legvégén kell belerakni, különben kifő az íze.

Viszont a malackaraj blogon olvastam egy fokhagymáról, aminek lilás a színe, és az állítólag nem fő ki. De olyat hol lehet szerezni??? Van ilyen valakinek? Akkor átvennék egy-két fejjel.

(Ja, és ugyanitt rengeteg szobanövény elvihető ingyen. :D Most látom, miért nem fértünk be eddig a lakásba...)
 
Hát a maradékot még lefényképezhetem :)
Azon elmélkedtem én is, hogy több paradicsommal jól szétfőzve ugyanúgy besűrűsödne. Majd egyszer... :)
 
Ja, én azt is szoktam, hogy egy olyan kicsi arany fácános sűrített paradicsomot teszek bele a végén...
 
hát bocs, ott még nem tartok, hogy ilyen mennyiségü paradicsomföldem legyen. :)
 
[video=youtube;0d3oc24fD-c]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0d3oc24fD-c[/video]
 
Ilyen melegben kinek van kedve főzni?
Már napok óta főzeléket eszünk, az gyorsan kész van. Csak az tart sokáig,amíg kihül. :)

Most ezt főztem, ez is kb. 20 perc volt, úfgyhogy nem nagyon volt ideje bemelegíteni a konyhát.
545108_4303682117371_1860889724_n.jpg
Ezt a receptet turbóztam fel...http://antalvali.com/boszorkanykonyha/dahl-fuszeres-sargaborso-vagy-voroslencse.html
Meg persez kihagytam pár indiai fűszert, amit valamiért nem tartok itthon...
 

Insta360 X5

MotoZem Street Racer Aqua vízálló kabát fluo sárga

Legújabb blogbejegyzések

Insta360 X5

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére