Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Hu most annyira örülök, hogy nálunk senki nem szereti a marcipánt... :D
Babulu köszi a videókat. Vajkaramellás, rumos-diós és zselés az ötéves terv, aztán meglátjuk. Anyukámat nem kellett sokáig győzködnöm:)
 
Egyszer csinaltam tojas levest de nem voltam benne biztos hogy eleg e a rantas amit csinaltam.Atmentem a szomszedasszonyhoz megmutattam nek es megkerdeztem eleg e.Üditö volt a valasz mert mondta hogy eleg de egesz evre:)
 
Köszi már találtam egy másikat, ami cukormentes recept, mert az egyik nagynéném cukros. De meglesem ezt is:)
Meglestem, ez ugyanaz csak más oldalon :D
 
A marcipánt szeretem, de a marcipános dolgokat nem (többnyire azért, mert fekete csokival kombinálják és nem csípem a keserűt) ellenben ez nekem is bejött.

Mina, mi minden évben (ill anyu) végigjátszuk ezt a pucolást, csak mi megpirítjuk és picit sózzuk. Majd karácsonytól januárig recsegünk :D Finom és egészséges.
 
A valódi marcipán bíbelős meló, de eredményes, mert piszkosul finom. Be kell szerezni egy csomó pucolt mandulát amin még rajta van a barna héja. Hogy ezt eltávolítsuk (mert elég erős íze van ami a marcipántól távol áll), lobogó forró vízbe bele kell hajintani pár percre az egészet, és hidegvizes fürdő után egyesével kibujtatni az így már mozgékonnyá vált barna héjtól. Elég csúszkálós és köpködős a mandula ekkor, a kevesebb rutinnal rendelkezők majd összeszedik és leöblítik a kezükből szétugrált szemeket... :) A fehér és már kihűlt, hámozott mandulaszemeket kávédarálóval ledarálod (puha bizarr massza lesz), hozzáadsz porcukrot ízlés szerint, hogy mennyire legyen édes, és tojás fehérje fogja össze az egészet, azzal már jól gyúrható és formálható. Ha kettéosztod és az egyik felét megvadítod kókuszreszelékkel, az jobb lesz mint a raffaello. Azt szoktam csinálni, hogy ezt a kókuszos-marcipános masszát kis bogyókká gyúrom, és étcsokiba mártom, dekornak egy fél szem fehér mandula a tetejébe, esetleg rászórok még kókuszt ha nagyon cifrázhatnékom van. A marcipánisták közelharcot vívnak érte.

Nyamm.. Csak tudnám, hol lehet nagymennyiségű mandulát kapni nem horror áron...
 
Mondjuk a piacon. Bár mi osanba szoktuk venni. Legutóbb a kilós 2000 ft volt. Bár karácsonykor szerintem a magok ára minima másfélszeres. Ha nem sürgős javaslom a januárt :D
 
Az a helyzet, hogy született városlakóként és gyerekkori rossz emlékek miatt akkut piacallergiám van, szóval ja. De néha kidugom az orrom...
Baszki ezt hittem hogy csak én vagyok ilyen!
Tervezem egy ideje de egyszerűen amikor huuu voltam vagy 10-15 éve akkor is végig mentem egy soron és se jobbra se balra nem néztem csak át a tömegen :D
ÓÓ de jó hogy nem csak én vagyok ilyen :love:
 
Baszki ezt hittem hogy csak én vagyok ilyen!
Tervezem egy ideje de egyszerűen amikor huuu voltam vagy 10-15 éve akkor is végig mentem egy soron és se jobbra se balra nem néztem csak át a tömegen :D
ÓÓ de jó hogy nem csak én vagyok ilyen :love:

Én is azt hittem, hogy egyedül vagyok ezzel:) Szerintem a legrosszabb az egészben az az állandó hentes-meg savanyúkáposzta szag, hát azzal a világból ki lehetne üldözni!
 
:D :D én amúgy próbálok meggyógyulni mivel a legjobb lenne itt beszereznem a bébi papihoz való dolgokat DE mindig van kifogás ..pl. most olyan hideg van...esik... ma sem megyek mert őő--- :)
Annyiból viszont jó hogy nekem hogy mi is sok mindent megtermelünk így az ott beszerezni való minimális és még elmismásolható... ;)
 
Az a helyzet, hogy született városlakóként és gyerekkori rossz emlékek miatt akkut piacallergiám van, szóval ja. De néha kidugom az orrom...
Rengeteg falusi paraszt van, aki hajlandó házhoz küldeni = munkahelyre kiszállítani a terményét, legyen az állat, vagy növény. De azért ezzel is van némi probléma: 1. ki fogja a dobozt hazakeccsölni (hacsak nincs a szomszédban kismama, aki átveszi. Vagy nyugdíjas.) 2. tudni kell egy hétre előre, hogy mit fogsz főzni, és ehhez mire van szükséged. :)
 
;) nekem, majdnem mindenre van egy alternatívám, hogy kihez kell menni krumpliért, hagymáért, zöldségért, csirkéért, Malackát meg már magamnak vágok, pálinkám borom már van saját :p
 
Szaloncukor első felvonás mára kész :) Cukormentes rumos-diós összecsokizva pihenget a kamrában, a vajkaramella meg hűl boldogan. Mind a kettő nagyon finom :) Nemsokára teszek képet is, csak kiteregetek.
 
Rengeteg falusi paraszt van, aki hajlandó házhoz küldeni = munkahelyre kiszállítani a terményét, legyen az állat, vagy növény. De azért ezzel is van némi probléma: 1. ki fogja a dobozt hazakeccsölni (hacsak nincs a szomszédban kismama, aki átveszi. Vagy nyugdíjas.) 2. tudni kell egy hétre előre, hogy mit fogsz főzni, és ehhez mire van szükséged. :)
Sajnos esetemben mindkét probléma kizáró ok:S
 
Számolgattunk anyukámmal. A cukormentes rumos-diós körülbelül 80-85 dkg és nagyjából 1500 forint volt előállítani. Egy kg. diabetikus szaloncukor 4000 forint...
 

Csatolások

  • DSCF4024.jpg
    DSCF4024.jpg
    701.5 KB · Olvasás: 4
  • DSCF4025.jpg
    DSCF4025.jpg
    634.2 KB · Olvasás: 4
  • DSCF4029.jpg
    DSCF4029.jpg
    792.4 KB · Olvasás: 4
  • DSCF4027.jpg
    DSCF4027.jpg
    437.5 KB · Olvasás: 4
  • DSCF4031.jpg
    DSCF4031.jpg
    662 KB · Olvasás: 4
Utoljára módosítva:
Mi is megálmodtuk a karácsonyi menüt, csupa olyan kaja lesz benne, amit még soha nem próbáltam, se csinálni, se enni, szóval tiszta izgi lesz...
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére