Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Hát nekem ez kicsit csirketrancsírozás... Valahogy nem guszta. Megnéznék egyszer egy hentest, hogy mi a hivatalos mód :D Olyan guszták a külön kapható részek, tuti hogy az se bonyi :)

A kések meg kellenének meg a mellékelt használati utasitás. Mert tuti szétkaszabolnám magam ilyen éles pengékkel :cool:
 
Tanuljunk csirkét bontani!
Pepin Debone Chicken Galantine Ballotine - YouTube
watch
Hű a mindenit,ez nagyon ott van.(bár őzvegy Kukori biztosan máshogy gondolja) :)
 
Érdekel valakit isteni finom kenyereket sütő meg biokrémeket meg salátákat csináló tanfolyás? Gondolkodom rajta, h menjek-e, de egyedül semmiféleképpen...
 
hát, ha azt is megtanítják, hogy hogyan lehet ezeket 10 perc alatt üres hűtő-és konyhaszekrény segítségével előállítani este 10-kor, akkor igen :)
na jó, nem teljesen üres, van benne zsír, meg sajt, meg sör. ja, és néhány zacskósleves is :D
 
hát, ha azt is megtanítják, hogy hogyan lehet ezeket 10 perc alatt üres hűtő-és konyhaszekrény segítségével előállítani este 10-kor, akkor igen :)
na jó, nem teljesen üres, van benne zsír, meg sajt, meg sör. ja, és néhány zacskósleves is :D
Ebből én is főzök neked vacsit, tanfolyam nélkül:)
 
Tojáskrém kenyérre

6 tojást keményre kell főzni, fehérjét apró kockákra vágni. Sárgáját villával 2 evőkanál majonézzel (konyhatündérek sk, többiek dobozból) 1-1 evőkanál tejföllel és mustárral, sóval, fehér borssal, pici citromlével és 1 csokor firss zöld fűszerrel (amit a fotózáson kóstoltatok, az petrezselyemmel volt. De lehet tárkonnyal, bazsalikommal stb.). Amikor sima a krém, bele a fehérje kockákat, pár óra érlelés a hűtőben, és kész.
 
Köszönöm Brigó! :love:
Isteni volt! Aki ott volt tudja miről beszélek, aki nem volt ott, annak ajánlom próbálja ki...:jo
 
[video=youtube;G_mCxJqku1o]http://www.youtube.com/watch?v=G_mCxJqku1o[/video]
Hát nekem ez kicsit csirketrancsírozás... Valahogy nem guszta. Megnéznék egyszer egy hentest, hogy mi a hivatalos mód :D Olyan guszták a külön kapható részek, tuti hogy az se bonyi :)

A kések meg kellenének meg a mellékelt használati utasitás. Mert tuti szétkaszabolnám magam ilyen éles pengékkel :cool:
 
Mondjuk ez pont nem főzés, de jó lett!
"Túró" rudak
30 dkg diót egy éjszakára (max. 24 órára) beáztatni, leöblíteni, lecsepegtetni, majd aprítóban (mozsárban,darálón) ledarálni
kevés kókuszreszelékkel feldúsítani
(friss!) citromlével ízesíteni
mézzel édesíteni, hogy gyúrható massza legyen és rudakká formálni.
Kakaó vagy karob port mézzel, pár csepp vízzel (tényleg pár csepp, különben elfolyik!) csokimázzá keverni, a rudakat leönteni, hideg helyen dermeszteni.
Akinek van (tiszta!) kakaóvaja vagy kókuszolaja (nem a kannás sütőzsír! a kisebb zacskós kell) beletehet kicsit olvasztva. Dermedés után szebb és keményebb lesz tőle a csoki.
Szerintem fini!:csoki2: A dió jó az agynak. Remélem hamarosan látszik rajtam!:hi-hi:
 
Mondjuk ez pont nem főzés, de jó lett!
"Túró" rudak
30 dkg diót egy éjszakára (max. 24 órára) beáztatni, leöblíteni, lecsepegtetni, majd aprítóban (mozsárban,darálón) ledarálni
kevés kókuszreszelékkel feldúsítani
(friss!) citromlével ízesíteni
mézzel édesíteni, hogy gyúrható massza legyen és rudakká formálni.
Kakaó vagy karob port mézzel, pár csepp vízzel (tényleg pár csepp, különben elfolyik!) csokimázzá keverni, a rudakat leönteni, hideg helyen dermeszteni.
Akinek van (tiszta!) kakaóvaja vagy kókuszolaja (nem a kannás sütőzsír! a kisebb zacskós kell) beletehet kicsit olvasztva. Dermedés után szebb és keményebb lesz tőle a csoki.
Szerintem fini!:csoki2: A dió jó az agynak. Remélem hamarosan látszik rajtam!:hi-hi:

A dió jó az agynak, de rossz a bőrnek meg a testsúlynak:)
Amúgy hol van itt a túró?
 
Van valakinek tuti jó brownie receptje? Duplacsokis, ropogós, ragadós?

Hozzávalók egy 24-es tortaformára:



  • 300 g cukor
  • 150 g jó minőségű vaj
  • 2 tojás
  • 150 g liszt
  • 4-5 ek sötét, jó minőségű kakaópor!
  • 1 tk vaníliakivonat - kihagyható (vagy vaníliaaroma vagy vaníliáscukor is jó)
  • 1 csipet só
Elkészítés A.:

  • Olvasszuk a vajat kézmelegre, SOSE FORRÓRA! és keverjük el benne a cukrot, amíg egy kicsit olvadni nem kezd. Ezután tegyük bele a kakaóport, keverjük csomómentesre.
  • Jöhet a tojás, a vanília, a só, majd a liszt.
  • Végül az egészet öntsük egy kivajazott-kilisztezett/kakaózott tortaformába és 175 fokon süssük 25 percig vagy 150 fokon 35 percig.
  • Akkor jó, amikor még kicsit képlékenynek tűnik a közepe, amikor megmozdítjuk. Hagyjuk kihűlni , majd tálaljuk tejszínel, gyümölccsel, fagylalttal vagy faljuk fel nagykanállal.
Elkészítés B.:

  • A vajat olvasszuk kézmelegre, keverjük el benne a kakaóport.
  • A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, ha szükséges, néhány ek vizet.
  • Ezután öntsük hozzá a kakaós vajat. Keverjük simára, öntsük a tortaformába és úgy süssük meg.
Tipp: ízesítése végtelen. A tört mogyorótól kezdve a kávéig, a karamellszirupon át bármivel keresztezhető fajta, a hibridek szinte kivétel nélkül mind életképesek lesznek.
Ez AzEszter receptje, már én is megcsináltam, ajánlom figyelmedbe, én az első változat szerint sütöttem.
Találtam nála még egy brownie-t, tuti, hogy ez lesz a következő áldozatom!:D
http://azeszter.hu/archives/2010/07/22/Narancskrmes_brownie_torta/
 
Amúgy hol van itt a túró?[/QUOTE]

Idézőjelben;)
(Amúgy túróból is elkészíthető, bár inkább a kicsit "szottyogósabb" fajtából, hogy összeálljon (esetleg kis utifűmag héjjal).
Vagy a krémszerűből, amilyet pld. az Aldi-ban árulnak.)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére