Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Ez pedig a finom málnakrémlevesem, mentás túrógombóccal.... :)
Ez is egyszerű.....
 

Csatolások

  • Sasf 007.jpg
    Sasf 007.jpg
    531.5 KB · Olvasás: 14
A szezámmag

A halhatatlanság magja
A szezámmagot egyesek a Szunda-szigetekről, míg mások Indiából
származtatják, s a hindu mitológia szerint a Yama istenség által
megáldott mag Keleten a halhatatlanság szimbólumává vált.

Nem véletlenül: a szezámmagot a magok királyának is szokták nevezni,
hiszen a legtöbbet tartalmazza bizonyos ásványi anyagok közül.

Súlyarányosan hétszer több kálcium található benne, mint a
tehéntejben, E-, B1-, B2-, D-vitamin-, foszforsav-, lecitin-,
szezamin- és telítetlen zsírsav-tartalma pedig igazi jótéteményt
jelent szervezetünk számára.

A Tajvani Egyetem kutatói egy kísérlet során be is bizonyították
jótékony és hamar jelentkező hatásait: 5 héten át 24 egészséges
személy 50 gramm szezámmag port fogyasztott, amelynek eredménye
egyértelmű és jelentős volt: a teljes koleszterinérték, a
rossz-koleszterinérték csökkent, javult a jó-rossz koleszterin aránya,
megnőtt a vérben az antioxidánsok szintje, valamint az
emésztőrendszerben ösztrogénszerű anyagok keletkeztek.

Pozitív élettani hatásai:
. erősíti az idegszöveteket és a szívizmot
. fáradtság, álmatlanság ellen kiváló
. gyógyítja a máj és az epehólyag betegségeit, a kisebb epeköveket kihajtja
. a melanoma növekedését a szezámolaj gátolja leghatásosabban
. segíti az emésztést
. megvédi a vérereket a koleszterin-lerakódástól
. csökkenti a koleszterinszintet
. fiatalító, sejtmegújító hatású
. béltakarító, salaktalanító
. emésztésserkentő, anyagcsere-javító
. erősíti a csontokat, jó hatással van a fogakra és a hajra

Hogyan fogyasszuk?
A napi ajánlott mennyiség egy evőkanálnyi, melyet fogyaszthatsz
reggelire gabonapelyhekkel, salátákkal, joghurtokkal, panírba
keverheted, megszórhatod vele a kész főtt ételeket.

A dióra allergiásak csak csínján fogyasszák!

Az egészség krémje
Keleten a szezámmag az egyik legfontosabb energiaforrásnak számít, s
önmagában is teljes érték, napi eledelként fogyasztják. Íme néhány
rendkívül egészséges és ízletes recept!

Natúr szezámkrém
Hozzávalók: 1 csomag szezámmag, só, víz.
Elkészítés: A szezámmagot szárazon világosra pirítjuk (ügyeljünk arra,
nehogy megégjen, mert keserű lesz!). Kávédarálón megőröljük. Ízlés
szerint kevés sót, vizet adunk hozzá és krémes, kenhető sűrűségűre
kikavarjuk. Kenyérre kenve mézzel vagy lekvárral fogyasztjuk.

Szezámkrém édesen (Halvakrém)

Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, méz ízlés szerint
Elkészítés: Az őrölt szezámmagot ízlés szerinti mennyiségű mézzel
keverjük össze.
Pikáns szezámkrém (Tahini, arab étel)
Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd áttört fokhagyma, 2
evőkanál olaj, tengeri só, 1/2 citrom leve
Elkészítés: A szezámmagot őröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a
vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és jól dolgozzuk össze. Majd
adjuk hozzá a sót és az olajt. A vizet apránként adjuk hozzá, s csak
keveset, hogy krémszerű legyen.
 
Ez az! Gyerekkoromban lehetett kapni valami bizonytalan eredetű édességet és az a Halva volt! :)
Celofánba volt csomagolva és világos-barnás színű volt!
 
Ez az! Gyerekkoromban lehetett kapni valami bizonytalan eredetű édességet és az a Halva volt! :)
Celofánba volt csomagolva és világos-barnás színű volt!

Igen, az valam ibalkáni eledel és talán szotyiból csinálják és édes... nem olyan rossz.. én szerettem aszem...
 
Ez pedig májkrémmel töltött burgonya.....

A nyers burgonyát félbe vágjátok és kiszeditek a közepét. A kivajazott tepsibe teszitek a kiszedett belsejét.... én öntök alá egy kis húsleves kockából készített lét...

Majd a májkrémes tölteléket elkészítitek. Májkrém, tejbe áztatott zsömi, só (én helyette ételvarázst teszek a legtöbb ételbe, nekem bejött :)), majoranna, bazsalikom, hagyna, bors, fokhagyma, petrezselyem, színes bors is meget bele... tojás, sajt... bacon szalonna majd ezzel megtöltitek a burgonyákat, megszórjátok sajttal... fóliával lefeditek és mehet be a sütőbe. Mikor majdnem kész fóliát leveszitek és pirosodásik sütitek tovább....
 

Csatolások

  • 2011,03,12 013.jpg
    2011,03,12 013.jpg
    528.5 KB · Olvasás: 11
a multkor olvastam egy fini receptet. mozzarella golyot felszeleteled, kb kisujjnyi vastagra, megsozod es beleorgatod frissen vagott bazsalikomba. aztan bepanirozod szokasos modon. meg is csinaltam, nagyon finom lett. egy megjegyzes kezdo szakacsoknak, nagyon forro legyen az olajod es nagyon alaposan panirozd be, kulonben szetfolyik a sajt es a panirhaz marad(tapasztalat! :) ) egyebkent iiiisssteni fini:)
mi spenottal ettuk. nyammmm:)
 
Mascarpone-s brokkoli - könnyű, finom, gyors.

Brokkolit megmosom, meghámozom. (Vagyis a "fából" apró "bokrokat" kell alkotni... :D) Aztán sós vízben puhára főzöm. Ez sem sok idő, ha jól leszedem a kemény szárakat. Aztán jénaiba kis (oliva)olaj, bele a főtt brokkoli, só, bors, pici víz és 1 doboz mascarpone. Akinek van türelme egyenletesen elkenegetni rajta a sajtot, tegye, jó anélkül is. Berakom sütőbe, kb 150-170 fokra, amíg a sajt meg nem olvad. Utána pár perc pirítás, és kész is. Köretnek is, magában is isteni! (Most ettem meg egy ilyet egyedül, 2!!!! brokkoliból... :beteg:) Az is nyugodtan kipróbálhatja, aki nem szereti a brokkolit, előtte én se szerettem.
 
Gyógyszerhatalom áll a parlagfű, mint GYÓGYNÖVÉNY kiirtása mögött.
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).
Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát.

Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok, és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül
talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim.
Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítményjavulásokat lehetett tapasztalni.

Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufásdoboznyi zöld port több tízezer forintért.
Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága?

Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben.
Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, inkább megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok!

Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el.

Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségűk is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.

A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irttatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is
kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt!

Nekem erre is meg van a válaszom! A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak (én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos, a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne.
Ezért a világ urai,a fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több földtörténeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak. Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől. A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak
Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségűket!

Weil-Várhegyi László

feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta,
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász,
a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és
Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője
 
Gyógyszerhatalom áll a parlagfű, mint GYÓGYNÖVÉNY kiirtása mögött.
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).
Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát.

Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok, és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül
talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim.
Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítményjavulásokat lehetett tapasztalni.

Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufásdoboznyi zöld port több tízezer forintért.
Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága?

Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben.
Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, inkább megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok!

Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el.

Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségűk is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.

A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irttatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is
kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt!

Nekem erre is meg van a válaszom! A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak (én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos, a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne.
Ezért a világ urai,a fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több földtörténeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak. Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől. A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak
Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségűket!

Weil-Várhegyi László

feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta,
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász,
a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és
Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője

Engem, mint régóta allergiás egyént, nem győzött meg.
 
Hm, ez érdekes. Egyik egyébként általánosságban csak eszementnek titulált haverom 3 éve kitalálta, hogy neki elege van a parlagfű allergiából, és most aztán tesz ellene. Taknyanyála egybefolyós volt szezon idején. Konkrétan hallott valami sokkterápiás de irtódrága kezelésről, és a maga módján benevezett rá...Kiment a rétre, összeszedte az összes parlagfüvet amit talált, bedörzsölte az orrába és rágcsálta is, (állítása szerint úgy érezte most meg fog dögleni), aztán főzött belőle teát is vagy 3 litert, és megitta. Aztán két nap múlva elmúlt a 10 éve küszködős allergiája... Szentül meg van győződve, hogy ettől múlt el, és tényleg azóta nem láttam taknyoskodni parlagfű szezonban.
 
Hm, ez érdekes. Egyik egyébként általánosságban csak eszementnek titulált haverom 3 éve kitalálta, hogy neki elege van a parlagfű allergiából, és most aztán tesz ellene. Taknyanyála egybefolyós volt szezon idején. Konkrétan hallott valami sokkterápiás de irtódrága kezelésről, és a maga módján benevezett rá...Kiment a rétre, összeszedte az összes parlagfüvet amit talált, bedörzsölte az orrába és rágcsálta is, (állítása szerint úgy érezte most meg fog dögleni), aztán főzött belőle teát is vagy 3 litert, és megitta. Aztán két nap múlva elmúlt a 10 éve küszködős allergiája... Szentül meg van győződve, hogy ettől múlt el, és tényleg azóta nem láttam taknyoskodni parlagfű szezonban.
Én a másik verziót, azaz az irtódrága kezelést próbáltam (gyerek voltam még, nem tudtam tiltakozni, amikor az orvos felírta:)), de az allergiagyógyszerre is allergiás voltam, ráadásul a már megszokott prüszkölés helyett feldagadt tőle a nyelvem, és zabálhattam a fagyit, hogy ne fulladjak meg tőle... Azóta feladtam, köszönöm, gyógyszer nélkül is elvagyok.
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére