Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Igyekszem majd, bár muffint még sosem sütöttem, de ha killnek sikerült... :D:D:D

Lehet, hogy kill egy szakács-mester hozzám képest... :)
Én ikrek-jegyű vagyok és egyszer régen olvastam valami jó kis általános horoszkópban magamról, hogy "nem háziasszony tipus". Na, ha a többi nem is stimmelt volna rám, hát ez teljes mértékben. :D Nem szégyellem, én nem vagyok háziasszony tipus: én nem szeretek sütni, főzni. Viszont megcsinálom (mert kell) és azért persze örömöt okoz, ha ízlik. :)
 
Én ikrek-jegyű vagyok és egyszer régen olvastam valami jó kis általános horoszkópban magamról, hogy "nem háziasszony tipus". Na, ha a többi nem is stimmelt volna rám, hát ez teljes mértékben. :D Nem szégyellem, én nem vagyok háziasszony tipus: én nem szeretek sütni, főzni. Viszont megcsinálom (mert kell) és azért persze örömöt okoz, ha ízlik. :)
Akkor már értem...én is ikrek vagyok...:jo :D
Betti!!!KÖSZÖNÖM az almásat!!!ISTENI lett!!!:love:
 
Na a húsz perc sütés után légkeverésesben szépen megpirult kívülről, de belülről még eléggé takonyka :( Úgyhogy visszatettem. Csacska neked villany- vagy gázsütőd van?
 
A hagymás bab receptjét tudja valaki jányok?
Nem vagyok lyány, de tudom a hagymásbab receptjét, legalábbis már csináltam olyat.

Hozzávalók:

1 kanál zsír
1 fej hagyma
0.5 kg bab.
1 (vagy több) kávéskanál erőspista
1 cikk fokhagyma
0.5dl ketchup

1. A babot megpároljuk.
2. Hagymát minél apróbbra vágjuk, zsírban üvegesre pirítjuk.
3. Beletesszük a babot a hagymászsírba
4. Fokhagymát összetörjük, összekeverjük erőspistával és ketchuppal
5. Amikor már jól megsült a hagymásbab, ráöntjük a 4. pontban kikevert cuccot, és felrottyantjuk egy picit.
6. Elvileg kész...
 
Köszi! :D
Én mondjuk konzerv babot szoktam használni mert az elég finom és már puhára van főzve ha jóltudom! ;)
Én a hagymát szeretem csíkra vágni mert úgy nekem esztétikusabb!
(nemtudom erre a konyhában mit mondanának helyette)
Szalonna nem kell bele?
Azt viszont nemtudtam, hogy erős is kell bele! :D
 
Oh, jeahh, remélem, hogy csütörtökön senki nem akar főzni... :)
Ugyanis Torkos Csütörtök lesz febr. 26-án!!! :D
Ez olyan "urbánus népszokás lett"...van ahol évente 3x is megrendezik. :)
http://www.menjunkenni.hu/

Amolyan marketingfogás,hogy becsábítsák a vendégeket az éttermekbe 50%-os árengedménnyel. Most keressük a helyet,hogy hova menjünk. :)
KT Bock Bisztrót javasol,én meg csak úgy szimplán vadat ennék.
A honlapon fent van az éttermek listája.
 
Oh, jeahh, remélem, hogy csütörtökön senki nem akar főzni... :)
Ugyanis Torkos Csütörtök lesz febr. 26-án!!! :D
Ez olyan "urbánus népszokás lett"...van ahol évente 3x is megrendezik. :)
http://www.menjunkenni.hu/

Amolyan marketingfogás,hogy becsábítsák a vendégeket az éttermekbe 50%-os árengedménnyel. Most keressük a helyet,hogy hova menjünk. :)
KT Bock Bisztrót javasol,én meg csak úgy szimplán vadat ennék.
A honlapon fent van az éttermek listája.

Azt hiszem, ez nekünk most kimarad:( Februárban sikerült egy kicsit leapasztani a kasszát, és még egy csomó mindenre kellett volna félretenni...
 
ananászos rizs? vagy az már tul sok gyümölcs? ugy,hogy felönteném kicsit a pulykesz szaftjával és akkor nem lenne olyan sima rizses ize...ahhj..tök jo ez a recept,de ez a köretkérdés elég megoldatlan...
 
Szerintem a köretet nem kell túlbonyolítani, jó a rizs, és a szafttal picit meglocsolni. Elég változatos már maga a pulyka is.
 
ZalaiDodolle.jpg
Papacs szülinapjának a tiszteletére itt egy táj étel ami a zalaságban ismeretes legfőképpen:

Dödölle recept

Kategória:
Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25 dkg liszt
1-2 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl

olaj

Elkészítés:
A burgonyát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt saját vizével összetörjük.Annyi lisztet adunk hozzá állandóan kevergetve ,amennyit a borgonya felvesz, vigyázva ,hogy sem csomós sem ragacsos ne legyen.
A felaprított hagymát egy kis olajon megpirítjuk ,majd a krumplis masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kicsit megpirítjuk és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat! :)

Tanácsok:
Ki lehet próbálni úgy is, hogy a lisztet, mielőtt hozzáadnánk az összetört krumplihoz kicsit megpirítjuk.
 
Eme étel Somogyban is ismert (hiába na,közel vannak egymáshoz). Itt azonban használatos még a gánica elnevezés is.
Drága nagyim csinálta nagyon jól,de azért az általam készítettet is mindenki dícsérte eddig (nem tudtak mihez viszonyítani).
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére