Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Igyekszem majd, bár muffint még sosem sütöttem, de ha killnek sikerült... :D:D:D

Lehet, hogy kill egy szakács-mester hozzám képest... :)
Én ikrek-jegyű vagyok és egyszer régen olvastam valami jó kis általános horoszkópban magamról, hogy "nem háziasszony tipus". Na, ha a többi nem is stimmelt volna rám, hát ez teljes mértékben. :D Nem szégyellem, én nem vagyok háziasszony tipus: én nem szeretek sütni, főzni. Viszont megcsinálom (mert kell) és azért persze örömöt okoz, ha ízlik. :)
 
Én ikrek-jegyű vagyok és egyszer régen olvastam valami jó kis általános horoszkópban magamról, hogy "nem háziasszony tipus". Na, ha a többi nem is stimmelt volna rám, hát ez teljes mértékben. :D Nem szégyellem, én nem vagyok háziasszony tipus: én nem szeretek sütni, főzni. Viszont megcsinálom (mert kell) és azért persze örömöt okoz, ha ízlik. :)
Akkor már értem...én is ikrek vagyok...:jo :D
Betti!!!KÖSZÖNÖM az almásat!!!ISTENI lett!!!:love:
 
Na a húsz perc sütés után légkeverésesben szépen megpirult kívülről, de belülről még eléggé takonyka :( Úgyhogy visszatettem. Csacska neked villany- vagy gázsütőd van?
 
A hagymás bab receptjét tudja valaki jányok?
Nem vagyok lyány, de tudom a hagymásbab receptjét, legalábbis már csináltam olyat.

Hozzávalók:

1 kanál zsír
1 fej hagyma
0.5 kg bab.
1 (vagy több) kávéskanál erőspista
1 cikk fokhagyma
0.5dl ketchup

1. A babot megpároljuk.
2. Hagymát minél apróbbra vágjuk, zsírban üvegesre pirítjuk.
3. Beletesszük a babot a hagymászsírba
4. Fokhagymát összetörjük, összekeverjük erőspistával és ketchuppal
5. Amikor már jól megsült a hagymásbab, ráöntjük a 4. pontban kikevert cuccot, és felrottyantjuk egy picit.
6. Elvileg kész...
 
Köszi! :D
Én mondjuk konzerv babot szoktam használni mert az elég finom és már puhára van főzve ha jóltudom! ;)
Én a hagymát szeretem csíkra vágni mert úgy nekem esztétikusabb!
(nemtudom erre a konyhában mit mondanának helyette)
Szalonna nem kell bele?
Azt viszont nemtudtam, hogy erős is kell bele! :D
 
Oh, jeahh, remélem, hogy csütörtökön senki nem akar főzni... :)
Ugyanis Torkos Csütörtök lesz febr. 26-án!!! :D
Ez olyan "urbánus népszokás lett"...van ahol évente 3x is megrendezik. :)
http://www.menjunkenni.hu/

Amolyan marketingfogás,hogy becsábítsák a vendégeket az éttermekbe 50%-os árengedménnyel. Most keressük a helyet,hogy hova menjünk. :)
KT Bock Bisztrót javasol,én meg csak úgy szimplán vadat ennék.
A honlapon fent van az éttermek listája.
 
Oh, jeahh, remélem, hogy csütörtökön senki nem akar főzni... :)
Ugyanis Torkos Csütörtök lesz febr. 26-án!!! :D
Ez olyan "urbánus népszokás lett"...van ahol évente 3x is megrendezik. :)
http://www.menjunkenni.hu/

Amolyan marketingfogás,hogy becsábítsák a vendégeket az éttermekbe 50%-os árengedménnyel. Most keressük a helyet,hogy hova menjünk. :)
KT Bock Bisztrót javasol,én meg csak úgy szimplán vadat ennék.
A honlapon fent van az éttermek listája.

Azt hiszem, ez nekünk most kimarad:( Februárban sikerült egy kicsit leapasztani a kasszát, és még egy csomó mindenre kellett volna félretenni...
 
ananászos rizs? vagy az már tul sok gyümölcs? ugy,hogy felönteném kicsit a pulykesz szaftjával és akkor nem lenne olyan sima rizses ize...ahhj..tök jo ez a recept,de ez a köretkérdés elég megoldatlan...
 
Szerintem a köretet nem kell túlbonyolítani, jó a rizs, és a szafttal picit meglocsolni. Elég változatos már maga a pulyka is.
 
ZalaiDodolle.jpg
Papacs szülinapjának a tiszteletére itt egy táj étel ami a zalaságban ismeretes legfőképpen:

Dödölle recept

Kategória:
Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25 dkg liszt
1-2 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl

olaj

Elkészítés:
A burgonyát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt saját vizével összetörjük.Annyi lisztet adunk hozzá állandóan kevergetve ,amennyit a borgonya felvesz, vigyázva ,hogy sem csomós sem ragacsos ne legyen.
A felaprított hagymát egy kis olajon megpirítjuk ,majd a krumplis masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kicsit megpirítjuk és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat! :)

Tanácsok:
Ki lehet próbálni úgy is, hogy a lisztet, mielőtt hozzáadnánk az összetört krumplihoz kicsit megpirítjuk.
 
Eme étel Somogyban is ismert (hiába na,közel vannak egymáshoz). Itt azonban használatos még a gánica elnevezés is.
Drága nagyim csinálta nagyon jól,de azért az általam készítettet is mindenki dícsérte eddig (nem tudtak mihez viszonyítani).
 
Insta360 Black Friday sale

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére