Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

De az én nagyim állandóan attól fél, hogy a családja éhen fog veszni.. mondjuk mellette ez elég nehéz lenne.
 
nem tud valaki jó tökfőzelék receptet?? tudjátok,olyat amit a menzán csináltak anno,olyan finom édes-kaprosat??? S.O.S. nagyon olyan ehetnék vagyok
 
ahoz kell tök,kapor meg cukor:Damugymeg fujj má:)mondom a receptet

hozzávalók:

1 kiló cukor
4 kiló tök
fél kiló kapor
1 kilo liszt
4 liter víz
20 dkg só
2 liter tejföl
2 liter kannásbor(vörös)
egy üveg sör(ez a főzés alatt fogyasztandó)

elkészítés:A tököt fejszável vagy láncfürésszel héjastul mindenestül(mosás nélkül)apro kockákra vágjuk,a vízet felforraljuk és beletesszük a 4 kilo apróra vágott tököt:Daddig főzzük amig xarrá fő,beleszorunk minden cuccot(és egy nagyot húzunk a sörből)a kaprot összevisszatépjük,oszt beledobjuk azt is,a 2 liter tejfölt beleöntjük,majd izlés szerint beleüntünk úgy két liter kannást,4 óra alatt az izek jól összefőnek,és voálá kész.

megjegyzés:lehet 4 üveg sört is használni,a borból a tabletás is jó!!!

remélem segíthettem Kata drága barátom:)
 
nem tud valaki jó tökfőzelék receptet?? tudjátok,olyat amit a menzán csináltak anno,olyan finom édes-kaprosat??? S.O.S. nagyon olyan ehetnék vagyok

Kata én másmilyet tudok de ez is fini..

A gyalult gyengén sózott tököt felteszed egy kis olajban dinsztelt hagymára, levéve a tűzről kis pirospaprikát teszel bele és ráteszed a tököt meg a kaprot.
Általában nem kell alá víz de én kicsit lucskosabban szeretem így szoktam. Mikor már majdnem megfőtt, hogy ne essen szét egy evőkanálnyi ecetet teszek, hogy ne szakadjon szét.
Ha édes a tök akkor nem cukrozom, de egy-két evőkanállal elbír minden esetben. Pici borsot teszek bele, 1 kiló tökhöz teszek egy pohár tejfölt megrottyantom és kész.

Hideg sült oldalassal a fain s arra szedve a forró tökfőzelék. Kicsit furi, de felénk "savanyú tök" a neve, nekem hosszú évek óta ez a kedvencem azért is tanultam meg, hogyan kell készíteni.

Hozzávalók:
1kg gyalult tök
1 pohár tejföl
kis kapor só bors piros édes fűszerpaprika egy evőkanálnyi 10% ecet.
 
nem tud valaki jó tökfőzelék receptet?? tudjátok,olyat amit a menzán csináltak anno,olyan finom édes-kaprosat??? S.O.S. nagyon olyan ehetnék vagyok


Most azon gondolkodom, hogy hogy csináltam legutóbb...mert sokszor elkezdek főzni és improvizálok valamit, ami jól esik:D De most asszem pár napja úgy csináltam, hogy a megdinsztelt hagymával egy kevés vízzel és a kaporral megfőztem a tököt, utána tejfölt, pirospaprikát és lisztet összekevertem és egy kis hűlés után belekevertem. (szoktam a tejfölbe egy kis vizet tenni, hogy könnyebb legyen összekeverni és úgy vettem észre, hogy így nincs az a veszély, hogy összecsomósodna amikor a forró vízbe beletöltöm)
Én nem szoktam bele cukrot tenni és ecetet sem, csak sót, esetleg pirosaranyat (igaz, csak házit).
Finom, könnyű kellemes-krémes íze van, legutóbb egy olyan barátom bukott rá a főzelékemre, aki amúgy utálja :) háromszor evett belőle és még el is vitt egy adagot:D
Nagyon szeretek fűszerezni-mindig újítani, de ez az egyik olyan dolog, amit úgy imádok, ahogy van.
Fasírttal-oldalassal-tojással...
 
uhh..köszi szépen..majd vmit összeügyeskedek én is...főzelék vonalon nem vagyok tul erős..:) de azt tudom,hogy én nagyon édesen szeretem a tökfőzeléket..és fasírttal:)
 
Tőkfözelék, ahogy én csinálom:
Vajon megfuttatok egy kis cukrot (majdnem addig míg elkezd karamellizálódni), bele a tök, a kapor, megsózni, megfőzöd, ha kell egy pici vizet tölhetsz rá, de általában elég a saját leve. (ha kell közben még cukrozhatod, sózhatod ízlés szerint
Tejes habarással sűrítem. Én fogyasztáskor szoktam beletenni az ecetet, ki mennyire szereti savanyúan.
 
Tőkfözelék, ahogy én csinálom:
Vajon megfuttatok egy kis cukrot (majdnem addig míg elkezd karamellizálódni), bele a tök, a kapor, megsózni, megfőzöd, ha kell egy pici vizet tölhetsz rá, de általában elég a saját leve. (ha kell közben még cukrozhatod, sózhatod ízlés szerint
Tejes habarással sűrítem. Én fogyasztáskor szoktam beletenni az ecetet, ki mennyire szereti savanyúan.


Ez a cukros megfuttatásos dolog nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni:)
 
Addig tárgyaltatok itt a tökfőziről, hogy megrendeltem Anyumtól estére.:D A melóhelyen is épp van ma a menük között, de itt inkább nem próbálkoznék vele.:boa:
 
Adjatok tanacsot, mit fozzek ma??? Tokfozin kivul... :) Ures a fejem... Raadasul itt sok alapveto hozzavalot nem is tudok beszerezni. :beteg:
 
mi van a hűtőben és erre arra..én szeretek kiötölni...

A huto ures, de venni tudok barmit. Ami alapveto lenne, de nem beszerezheto: turo, juhturo, kolbasz, spenot. Mas talan megoldhato... :)

Hopp, lehet, hogy tojasos nokedlit kene csinalnom??? Ubival? :) Nah, ez mar perspektiva... :D
(eddig olyan jol elvoltam azzal, hogy folyamatosan palacsintat meg spenotot akartam enni, erre most elmult a palacsinta es spenot maniam, es egybol nem tudom mit egyek... Johetne valami ujabb mania...)
 
tojásos nokedli? és uborka? huhh..kicsit furcsa...:D
darálthus? és kicsi hagymával meg dinszteled? só,bors,vagy maggi kocka...ha kész,ráboritasz tejfőltpár csepp citromlé...főzöl tésztát...mondjuk pennét..ha kész,összekevered vele a tejfölös husos szoszt,berakod egy jénai tálba,még tejfölözöd,a tetejére sajtot szorsz összesütöd 20 percre,10 percig pirul..és Mmmm...én nagyon szeressem az ilyen fajta rakott tésztát..ha nincs darálthus,virslivel is tudod helyettesiteni...
 
A huto ures, de venni tudok barmit. Ami alapveto lenne, de nem beszerezheto: turo, juhturo, kolbasz, spenot. Mas talan megoldhato... :)

Hopp, lehet, hogy tojasos nokedlit kene csinalnom??? Ubival? :) Nah, ez mar perspektiva... :D
(eddig olyan jol elvoltam azzal, hogy folyamatosan palacsintat meg spenotot akartam enni, erre most elmult a palacsinta es spenot maniam, es egybol nem tudom mit egyek... Johetne valami ujabb mania...)

Ismerem ezt az érzést:) Én is egysíkúan táplálkozom, aztán elmúlik az adott mánia, akkor meg éhkopp van napokig, amíg kitalálom, most mit is ennék:)
 
csutka,mondjam a receptet?:D/Kíváncsi lennék amúgy ki szerkesztett bele az ezelőtti hozzászólásomba....//ja én:D/
 
Utoljára módosítva:

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére