Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

nem rossz recept,csak...inkább csinálnám meg kedden ebédre,mint egy pénteki vacsorára...tul egyszerű...:)
 
Egyszerű paraszti étel (volt). Amolyan "tömős" kaja,amivel dédapámnak az volt a legnagyobb problémája,hogy nem lehetett utána bort inni (lehetni lehetett,de nem esett neki jól).
 
tök fel vok háborodva...most voltam tecsoban..vettem paprikát,paradicsomot, 1 ubit,1 lilahagymát 2 s.stanglit 1 csom salátamixet 4db almát és több mint 2000Ftot fizettem...szegény nyugdíjasok,akik kapnak havonta 60.000 ftot...abból t5uti nem telik nekik zöldségre-gyümölcsre...
 
egyébként ami miatt ezt a nagy zöldségfelvásárlást csináltam...mégse pulyka lesz a vacsi,hanem van itthon ilyen vékonyra szeletelt császárszalonna,abba teszek sajtot és ananászt,megborsozom,felgöngyölöm és joghurtos zöldségsali lesz mellé...és sajtos stangli...vacsira tényleg nem lenne célszerű vmi nagyon töményet csinálni...
 
tök fel vok háborodva...most voltam tecsoban..vettem paprikát,paradicsomot, 1 ubit,1 lilahagymát 2 s.stanglit 1 csom salátamixet 4db almát és több mint 2000Ftot fizettem...szegény nyugdíjasok,akik kapnak havonta 60.000 ftot...abból t5uti nem telik nekik zöldségre-gyümölcsre...

De húsra sem!
 
tutiszuper pulyka alsócomb receptem 2 főre:

végy egy jó nagy pulyka alsócombot, szeletelt bacon szalonnát,konzerv gombát,fokhagymát,trapista sajtot...

1-Főzzük meg fűszeres lében a combot.ha kicsit átfőtt,szedjük le a bőrét és tüzdeljük meg fokhagymával.
2-egymás mellé,egymást kicsit fedve teritsük le a bacon szeleteket akkora nagyságban mint a comb
3-csorgassuk le a konzervgomba levét,majd hintsük rá a bacon szőnyegre.
4-tegyünk közzé felkockázott trapista sajtot
5-szórjuk meg pulyka fűszersóval
6-tegyük az ágyásra a combot és tekerjük fel/köré a bacont
7-tegyük bele a tepsibe..alá kicsi olaj(én inkább kivajaztam a tepsit..) és víz,tetejére felkarikázott hagyma...Fólia és irány a sütő

jó étvágyat!
 
mittom én...ezt sose tudom megmondani...majd látod...ha lejön a hus a csontrol,akkor még tedd vissza 10percre pirulni...sztem 40perc+10 a pirulás..de nemtom...nézzed és meglátod...;)
 
tegnap este megsütöttem...istenien nagyon finom volt...nagyon bekajáltunk...mivel előtte épp csak megfőztem,így a sütő 4es fokozatán(5 a max) kb 1 órát sütüttem még és 10 percet pirult...de....uhhh...rég sütöttem már ilyen finomat...
 
a mai vacsi római tálban sütött csülök...csülköt csont menté ketté vágtam,kicsontoztam,só,bors,vegeta,fokhagyma...római tálat beáztatni min félórára vízbe...
1 krumplit lapjára beleszelni az aljába,csülköt ráfektetni...ami még mehet mellé;paradicsom,paprika,vöröshagyma,új zöldhagyma,alma,répa,gyökér,krumpli egészben.az egészet felkarikázott vöröshagymával zárjuk le...fedő rá és irány a sütő...a bmennyi időre..hát..ennek is fog kelleni jó bő óra...

Jó étvágyat!
 
Én most két napig a nagyimnál lakom, úgyhogy halálra vagyok zabáltatva.. most is annyit főz (hangsúlyoznám, ketten vagyunk itthon) hogy erősítést kellett hívnom (a pasi képében) mire nagymamám: "Hát ha már így meghívtuk ebédre, akkor nokedlit is kell csinálnom a pörkölt mellé..." Szóval elmondanám, mit jelent a nagymamámnál egy laza vasárnapi ebéd 2+1 főre:
Rakott krumpli
Marhapörkölt nokedlivel
Töltött káposzta
Tökfőzelék
Sült csirkemell
Négyféle sütemény

Ha soha többet nem jelentkezem, kipukkadtam...
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére