Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Na és még valami, ami az ilyen "nem háziasszony típusú" lányok-asszonyoknak való süti (nekem nagyon bevált):

Almás süti sütés nélkül

Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukrot is, 8-10 percig főzzük. Közben a vanilia ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és az egészet kevergetve 2 percig főzzük, .

Egyetlen hátránya, hogy a fogyasztás előtti nap meg kell csinálni, hogy legalább egy éjszakát álljon, lefedve a tepsiben, valami hűvösebb helyen (nálunk: lehetőleg, ahol nem eszi meg a kutya). Ettől megpuhulnak a kekszek és az almakrém megszilárdul, NAGGYON FINOM lesz, olyan mint az igazi almás süti, vékony tésztával, vastag alma töltelékkel.... :D Nyammm...

Hát igaz, hogy sütés nélkül de mégis meg kell főzni! :D
 
jelentem finom lett,vagyis rajtam kivül senki nem kostolta,mivel magányos élem öreg napjaim,de nekem izlett am is az a lényeg,jah és jelentem tök simán lejött a papír:)csak rohadt sok lett,két fullra megrakott tepsivel lett:Dcsináltam képeket holnap felbököm ide most mennem kell ismét:D
 
Na és még valami, ami az ilyen "nem háziasszony típusú" lányok-asszonyoknak való süti (nekem nagyon bevált):

Almás süti sütés nélkül

50 dkg háztartási keksz (ha lehet szögletes)
3 cs. főzni való vaniliás pudingpor (12 dkg)
20 dkg kristálycukor
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma
1 kiskanál őrölt fahéj (vagy amennyit szeretnél)

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukrot is, 8-10 percig főzzük. Közben a vanilia ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és az egészet kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Én szoktam bele tenni a végén örölt fahéjat is, ettől még finomabb lesz. Egy kisebb tepsi (kb. 30 x 25 cm-es, az enyém nem tudom, mekkora, de legyen magas a széle) alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen ráöntjük. Ezért kell, hogy széle legyen a tepsinek, mert melegen az almakrém folyik. A tetejére szép sorban keksz kerül.
A felső kekszek tetejére pedig étcsokis tortabevonó, felolvasztva.

Egyetlen hátránya, hogy a fogyasztás előtti nap meg kell csinálni, hogy legalább egy éjszakát álljon, lefedve a tepsiben, valami hűvösebb helyen (nálunk: lehetőleg, ahol nem eszi meg a kutya). Ettől megpuhulnak a kekszek és az almakrém megszilárdul, NAGGYON FINOM lesz, olyan mint az igazi almás süti, vékony tésztával, vastag alma töltelékkel.... :D
Nyammm...
Megcsináltam...eredmény holnap...:D
 
Lizi: kiváncsi leszek majd, hogy izlik, de nekem ez pont azért tetszik, mert ennyire egyszerű és tuti, hogy jó... :)

Kill: jól mondta Lizi, nem kell megcsinálni a pudingot ahogy rá van írva, csak a port kell összekeverni a vízzel. Aztán, amikor hozzákevered az almához, ez fogja besűríteni, hogy krém legyen.

Várom az ígért képeket a sütidről. :)
 
Lizi: kiváncsi leszek majd, hogy izlik, de nekem ez pont azért tetszik, mert ennyire egyszerű és tuti, hogy jó... :)
Nekem is ezért tetszik..:jo:cool:
2 edénybe tettem bele, szerintem Zoli már este megkóstolja az egyiket...:D
Hűtőbe kell tenni, vagy elég a hideg hely /10 fok/?
 
Csacskamacs azt hiszem muffinlázat indítottál a recepteddel :) Holnap Ádámnál vad muffin sütés lesz :)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére