Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Na és még valami, ami az ilyen "nem háziasszony típusú" lányok-asszonyoknak való süti (nekem nagyon bevált):
Almás süti sütés nélkül
Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukrot is, 8-10 percig főzzük. Közben a vanilia ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és az egészet kevergetve 2 percig főzzük, .
Egyetlen hátránya, hogy a fogyasztás előtti nap meg kell csinálni, hogy legalább egy éjszakát álljon, lefedve a tepsiben, valami hűvösebb helyen (nálunk: lehetőleg, ahol nem eszi meg a kutya). Ettől megpuhulnak a kekszek és az almakrém megszilárdul, NAGGYON FINOM lesz, olyan mint az igazi almás süti, vékony tésztával, vastag alma töltelékkel.... Nyammm...
H... egy tepsiben csináltam meg úgy, hogy alufóliával gátat emeltem a krumplik közé, hogy ne fojjon át a tejföl az egyik részről a másikra...
Hát igaz, hogy sütés nélkül de mégis meg kell főzni!
Hát igaz, hogy sütés nélkül de mégis meg kell főzni!
Megcsináltam...eredmény holnap...Na és még valami, ami az ilyen "nem háziasszony típusú" lányok-asszonyoknak való süti (nekem nagyon bevált):
Almás süti sütés nélkül
50 dkg háztartási keksz (ha lehet szögletes)
3 cs. főzni való vaniliás pudingpor (12 dkg)
20 dkg kristálycukor
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma
1 kiskanál őrölt fahéj (vagy amennyit szeretnél)
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukrot is, 8-10 percig főzzük. Közben a vanilia ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és az egészet kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Én szoktam bele tenni a végén örölt fahéjat is, ettől még finomabb lesz. Egy kisebb tepsi (kb. 30 x 25 cm-es, az enyém nem tudom, mekkora, de legyen magas a széle) alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen ráöntjük. Ezért kell, hogy széle legyen a tepsinek, mert melegen az almakrém folyik. A tetejére szép sorban keksz kerül.
A felső kekszek tetejére pedig étcsokis tortabevonó, felolvasztva.
Egyetlen hátránya, hogy a fogyasztás előtti nap meg kell csinálni, hogy legalább egy éjszakát álljon, lefedve a tepsiben, valami hűvösebb helyen (nálunk: lehetőleg, ahol nem eszi meg a kutya). Ettől megpuhulnak a kekszek és az almakrém megszilárdul, NAGGYON FINOM lesz, olyan mint az igazi almás süti, vékony tésztával, vastag alma töltelékkel.... Nyammm...
Aha...csak összekevered, és már öntöd is az almához...
Én is...kb 20 éve...
Nekem is ezért tetszik..:joLizi: kiváncsi leszek majd, hogy izlik, de nekem ez pont azért tetszik, mert ennyire egyszerű és tuti, hogy jó...
Hűtőbe kell tenni, vagy elég a hideg hely /10 fok/?
Én nem szoktam a hűtőbe, mert nem fér be, csak kiteszem a műhelybe, mert ott nem fér hozzá a kutya...
Majd írd meg, hogy milyen lett...Csacskamacs azt hiszem muffinlázat indítottál a recepteddel Holnap Ádámnál vad muffin sütés lesz