Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Na, eljött az idő, nem csigázok tovább senkit, íme a szombati ellátmány receptje:

Sajtos-baconos (hagymás) muffin

15 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt (a fele füstölt, még finomabb)
4-6 szelet bacon szalonna, vagy sonka, apróra vágva
2,5 dl víz
1 tojás
1 cs. sütőpor
(én most szombaton tettem bele jópárpár karika póréhagymát is, sztem nem rontott rajta)

A lisztet a száraz dolgokkal (sajt, bacon, sütőpor) keverd össze. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze, de nem kell nagyon kikeverni. A vajjal kikent sütőformákba töltve (nem tele) 200 fokos sütőben 20 percig kell sütni.
Saját tapasztalat, hogy ehhez a muffinhoz nem jó a papír, mert nagyon nehéz leszedni a sütiről, ha kihűlt.
 
Na, eljött az idő, nem csigázok tovább senkit, íme a szombati ellátmány receptje:

Sajtos-baconos (hagymás) muffin

15 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt (a fele füstölt, még finomabb)
4-6 szelet bacon szalonna, vagy sonka, apróra vágva
2,5 dl víz
1 tojás
1 cs. sütőpor
(én most szombaton tettem bele jópárpár karika póréhagymát is, sztem nem rontott rajta)

A lisztet a száraz dolgokkal (sajt, bacon, sütőpor) keverd össze. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze, de nem kell nagyon kikeverni. A vajjal kikent sütőformákba töltve (nem tele) 200 fokos sütőben 20 percig kell sütni.
Saját tapasztalat, hogy ehhez a muffinhoz nem jó a papír, mert nagyon nehéz leszedni a sütiről, ha kihűlt.


ebből a vízben habosítsd a tojást részt nem értem:(meg azt se hogy nagyon kikeverni,hova?:Dvalaki világositson fel mert kiprobálnám:D
 
csináltam ma nagyon állat tortát,vettem kész piskota tekercset két rúddal,megkentem egyiket eperlekvárral másikat ribizli lekvárral,felszeltem szeletekre majd főztem puncs,vanillia,csoki pudingot és szép rétegesen beleraktam mindent egy jénaiba...lehült már annyira hogy betehessem a hűtőbe,remélem kijön egybe majd belőle ahogy anyának szokott:Dtőlem szokatlan modon elvileg nem csesztem el semmit:Dhát csak finom lesz:Dha nem van egy édes száju cicca,ha neki se teccik,kuka azt majd legközelebb:)
kill te tudsz pudlingot főzni :jo
az igen!!! :)
De még mindig folyós mi?? ;);)
 
kill te tudsz pudlingot főzni :jo
az igen!!! :)
De még mindig folyós mi?? ;);)


nem az heeeee,sőt jelentem kijött a jénaibol,és szép sima a felülete a rezgó fégömb alakú tortának:D,még nem kostoltam,mert azota annyira már nem kivánom:Dmajd holnap:)nah meg a mosogatás,nah az is holnap:D
 
na, a "vízben habosítsd fel a tojást" azt jelenti, hogy fogod a tojást és beleütöd egy tányérba, vagy keverőtálba (sárgáját is, fehérjét is, együtt). Aztán ráöntöd a 2,5 deci vizet és villával elkezded kavarni, mint amikor tojásrántottát csinálsz és előtte a villával felvered a tojásokat, pont úgy. Pont olyan habos is lesz, csak lazább, mert tulképpen vizestojás... :) A lazán kikeverni alatt én azt értem (vagyis azt szoktam csinálni), hogy hozzáöntöm ehhez a vizes tojáshoz a többi lisztes-sajtos-baconos izét és összekeverem, de nem túl sokáig, csak hogy ne álljon a vízben csomókban a liszt és a sajt. Ennyi. :)
 
Na és még valami, ami az ilyen "nem háziasszony típusú" lányok-asszonyoknak való süti (nekem nagyon bevált):

Almás süti sütés nélkül

50 dkg háztartási keksz (ha lehet szögletes)
3 cs. főzni való vaniliás pudingpor (12 dkg)
20 dkg kristálycukor
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma
1 kiskanál őrölt fahéj (vagy amennyit szeretnél)

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukrot is, 8-10 percig főzzük. Közben a vanilia ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és az egészet kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Én szoktam bele tenni a végén örölt fahéjat is, ettől még finomabb lesz. Egy kisebb tepsi (kb. 30 x 25 cm-es, az enyém nem tudom, mekkora, de legyen magas a széle) alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen ráöntjük. Ezért kell, hogy széle legyen a tepsinek, mert melegen az almakrém folyik. A tetejére szép sorban keksz kerül.
A felső kekszek tetejére pedig étcsokis tortabevonó, felolvasztva.

Egyetlen hátránya, hogy a fogyasztás előtti nap meg kell csinálni, hogy legalább egy éjszakát álljon, lefedve a tepsiben, valami hűvösebb helyen (nálunk: lehetőleg, ahol nem eszi meg a kutya). Ettől megpuhulnak a kekszek és az almakrém megszilárdul, NAGGYON FINOM lesz, olyan mint az igazi almás süti, vékony tésztával, vastag alma töltelékkel.... :D
Nyammm...
 
Csacskám: köszi a receptet, emléxem, hogy ezt mondtad nekem a börzén. :)

Egyébként majdnem mindent meg lehet csinálni sütő nélkül...tudod, nekem nincs konkrétan sütőm, mert a tűzhely aljában is van egy hűtőm(2 hűtő jobb,mint egyse alapon). :)

Múltkor rakott krumplit csináltam SÜTŐ NÉLKÜL! :D
Jó poén egyébként csak egy Rodolpho-féle trükk szükségeltetik hozzá és 2db egyforma átmérőjű lábas. :)

Szóval össze kell rakni a rakottkrumplit egy lábasban(főtt krumpli karikában, karikázott főtt tojás, kolbász, rétegekben egymásra rakva...de itt a tetejére nem öntünk rá a tejfölt, hanem kb 1 dl vizet.
Aztán fedő alatt kislángon főzni kell kb. 40 percet, aztán fogni a másik lábast és fejjel lefelé,nagyon pontosan célozva és lehetőleg minél rövidebb idő alatt át kell zuttyintani az 1.es számú lábas tartalmát az ugyanolyan átmérőjű 2.számú lábasba, anh ezek után r lehet önteni a tejfölt(én kis sajjtal, vegetával és oreganoval szoktam felütni), lassú tűzön még 30perc...és teljesen olyan a rakottkrumpli, mint a sütős változat ha még kicsit oda is égeted. :D:D:D
(Persze a tetején a tejföl nem fog megpirulni.) :)
 
Köszi Csacskamacs a recepteket a "nem háziasszony típusú" lányok, asszonyok nevében...:jo :love: :D
 
Csacskám: köszi a receptet, emléxem, hogy ezt mondtad nekem a börzén. :)

Egyébként majdnem mindent meg lehet csinálni sütő nélkül...tudod, nekem nincs konkrétan sütőm, mert a tűzhely aljában is van egy hűtőm(2 hűtő jobb,mint egyse alapon). :)

Múltkor rakott krumplit csináltam SÜTŐ NÉLKÜL! :D
Jó poén egyébként csak egy Rodolpho-féle trükk szükségeltetik hozzá és 2db egyforma átmérőjű lábas. :)

Szóval össze kell rakni a rakottkrumplit egy lábasban(főtt krumpli karikában, karikázott főtt tojás, kolbász, rétegekben egymásra rakva...de itt a tetejére nem öntünk rá a tejfölt, hanem kb 1 dl vizet.
Aztán fedő alatt kislángon főzni kell kb. 40 percet, aztán fogni a másik lábast és fejjel lefelé,nagyon pontosan célozva és lehetőleg minél rövidebb idő alatt át kell zuttyintani az 1.es számú lábas tartalmát az ugyanolyan átmérőjű 2.számú lábasba, anh ezek után r lehet önteni a tejfölt(én kis sajjtal, vegetával és oreganoval szoktam felütni), lassú tűzön még 30perc...és teljesen olyan a rakottkrumpli, mint a sütős változat ha még kicsit oda is égeted. :D:D:D
(Persze a tetején a tejföl nem fog megpirulni.) :)
Húúú, Zsiri, ez a rakott krumpli tényleg nagyon trükkös...:)
Nálunk viszont úgy készül a rakott krumpli, hogy két külön jénaiba rakom bele a cuccost, mivel a zuram nem eszi a tejfölt. Ezért még a szokásos dolgokon kívül vöröshagymát is karikázok a kruplik közé, mert az levet ereszt a sütésnél. Aztán az egyik (a nagyobb) adagra öntök tejfölt is (ezt esszük mi a fiammal), a másik tetejére meg szalonnákat szeletelek, úgy sütöm meg (a zuramé). Amikor még nem volt két normál méretű jénaim, akkor egy tepsiben csináltam meg úgy, hogy alufóliával gátat emeltem a krumplik közé, hogy ne fojjon át a tejföl az egyik részről a másikra... :)
 
csacska én is nagyon köszönöm a receptet :)
Beraktam a tagi jegyzeteim közé :D
anyukámnak kinyomtatom :D
 
Na és még valami, ami az ilyen "nem háziasszony típusú" lányok-asszonyoknak való süti (nekem nagyon bevált):

Almás süti sütés nélkül

50 dkg háztartási keksz (ha lehet szögletes)
3 cs. főzni való vaniliás pudingpor (12 dkg)
20 dkg kristálycukor
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma
1 kiskanál őrölt fahéj (vagy amennyit szeretnél)

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukrot is, 8-10 percig főzzük. Közben a vanilia ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és az egészet kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Én szoktam bele tenni a végén örölt fahéjat is, ettől még finomabb lesz. Egy kisebb tepsi (kb. 30 x 25 cm-es, az enyém nem tudom, mekkora, de legyen magas a széle) alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen ráöntjük. Ezért kell, hogy széle legyen a tepsinek, mert melegen az almakrém folyik. A tetejére szép sorban keksz kerül.
A felső kekszek tetejére pedig étcsokis tortabevonó, felolvasztva.

Egyetlen hátránya, hogy a fogyasztás előtti nap meg kell csinálni, hogy legalább egy éjszakát álljon, lefedve a tepsiben, valami hűvösebb helyen (nálunk: lehetőleg, ahol nem eszi meg a kutya). Ettől megpuhulnak a kekszek és az almakrém megszilárdul, NAGGYON FINOM lesz, olyan mint az igazi almás süti, vékony tésztával, vastag alma töltelékkel.... :D
Nyammm...

Hmm.. lehet, h ki kéne próbálni:)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére