papacs
Gyalog
Jó hagymássan, fokhagymássan, kicsit hosszabb lére engedve, kolbásszal szalonnával, tolyással. Jó sok köret és savanyúság mellé. Igazi jó magyar kaja.:joÉn a lecsót szeretem!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Jó hagymássan, fokhagymássan, kicsit hosszabb lére engedve, kolbásszal szalonnával, tolyással. Jó sok köret és savanyúság mellé. Igazi jó magyar kaja.:joÉn a lecsót szeretem!
Na, eljött az idő, nem csigázok tovább senkit, íme a szombati ellátmány receptje:
Sajtos-baconos (hagymás) muffin
15 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt (a fele füstölt, még finomabb)
4-6 szelet bacon szalonna, vagy sonka, apróra vágva
2,5 dl víz
1 tojás
1 cs. sütőpor
(én most szombaton tettem bele jópárpár karika póréhagymát is, sztem nem rontott rajta)
A lisztet a száraz dolgokkal (sajt, bacon, sütőpor) keverd össze. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze, de nem kell nagyon kikeverni. A vajjal kikent sütőformákba töltve (nem tele) 200 fokos sütőben 20 percig kell sütni.
Saját tapasztalat, hogy ehhez a muffinhoz nem jó a papír, mert nagyon nehéz leszedni a sütiről, ha kihűlt.
kill te tudsz pudlingot főzni :jocsináltam ma nagyon állat tortát,vettem kész piskota tekercset két rúddal,megkentem egyiket eperlekvárral másikat ribizli lekvárral,felszeltem szeletekre majd főztem puncs,vanillia,csoki pudingot és szép rétegesen beleraktam mindent egy jénaiba...lehült már annyira hogy betehessem a hűtőbe,remélem kijön egybe majd belőle ahogy anyának szokotttőlem szokatlan modon elvileg nem csesztem el semmithát csak finom leszha nem van egy édes száju cicca,ha neki se teccik,kuka azt majd legközelebb
kill te tudsz pudlingot főzni :jo
az igen!!!
De még mindig folyós mi??
Nem köll mindig mulálni szegén féfi embört. Tud ö keménnet is csinyáni.:csakill te tudsz pudlingot főzni :jo
az igen!!!
De még mindig folyós mi??
köszi csacskamacs holnap kiprobálom,bár nincs sütö formám max karácsonyfa alaku...én beprobálkozok a papírral az van
Húúú, Zsiri, ez a rakott krumpli tényleg nagyon trükkös...Csacskám: köszi a receptet, emléxem, hogy ezt mondtad nekem a börzén.
Egyébként majdnem mindent meg lehet csinálni sütő nélkül...tudod, nekem nincs konkrétan sütőm, mert a tűzhely aljában is van egy hűtőm(2 hűtő jobb,mint egyse alapon).
Múltkor rakott krumplit csináltam SÜTŐ NÉLKÜL!
Jó poén egyébként csak egy Rodolpho-féle trükk szükségeltetik hozzá és 2db egyforma átmérőjű lábas.
Szóval össze kell rakni a rakottkrumplit egy lábasban(főtt krumpli karikában, karikázott főtt tojás, kolbász, rétegekben egymásra rakva...de itt a tetejére nem öntünk rá a tejfölt, hanem kb 1 dl vizet.
Aztán fedő alatt kislángon főzni kell kb. 40 percet, aztán fogni a másik lábast és fejjel lefelé,nagyon pontosan célozva és lehetőleg minél rövidebb idő alatt át kell zuttyintani az 1.es számú lábas tartalmát az ugyanolyan átmérőjű 2.számú lábasba, anh ezek után r lehet önteni a tejfölt(én kis sajjtal, vegetával és oreganoval szoktam felütni), lassú tűzön még 30perc...és teljesen olyan a rakottkrumpli, mint a sütős változat ha még kicsit oda is égeted.
(Persze a tetején a tejföl nem fog megpirulni.)
csacska én is nagyon köszönöm a receptet
Beraktam a tagi jegyzeteim közé
anyukámnak kinyomtatom
kiváncsi leszek az eredményre...
dél körül neki álloksztem több bacont rakok bele,meg sonkát is rakok asszemmajd csinálok képet,már ha nem lesz annyira gáz a végeredmény
Na és még valami, ami az ilyen "nem háziasszony típusú" lányok-asszonyoknak való süti (nekem nagyon bevált):
Almás süti sütés nélkül
50 dkg háztartási keksz (ha lehet szögletes)
3 cs. főzni való vaniliás pudingpor (12 dkg)
20 dkg kristálycukor
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma
1 kiskanál őrölt fahéj (vagy amennyit szeretnél)
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukrot is, 8-10 percig főzzük. Közben a vanilia ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és az egészet kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Én szoktam bele tenni a végén örölt fahéjat is, ettől még finomabb lesz. Egy kisebb tepsi (kb. 30 x 25 cm-es, az enyém nem tudom, mekkora, de legyen magas a széle) alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen ráöntjük. Ezért kell, hogy széle legyen a tepsinek, mert melegen az almakrém folyik. A tetejére szép sorban keksz kerül.
A felső kekszek tetejére pedig étcsokis tortabevonó, felolvasztva.
Egyetlen hátránya, hogy a fogyasztás előtti nap meg kell csinálni, hogy legalább egy éjszakát álljon, lefedve a tepsiben, valami hűvösebb helyen (nálunk: lehetőleg, ahol nem eszi meg a kutya). Ettől megpuhulnak a kekszek és az almakrém megszilárdul, NAGGYON FINOM lesz, olyan mint az igazi almás süti, vékony tésztával, vastag alma töltelékkel.... Nyammm...