Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

A kaja a hajón valami barna zöldség volt rizsel és ismeretlen hal ismeretlen szósszal, a kis dobozban pocsék bor volt!
3-ast kapott a vacak bor miatt!
Az angol reggeli paradicsomos bab, tükör tojás, kolbász, sonka, piritós, tea vaj,tea (citrom nemvolt tejet meg nem raktam bele mert nem akartam hányni).
a tea miatt 3-ast kapott
A reggeli a kamionban tükörtojás(oliva olajon sütve), paradicsom, paprika, tea (citrommal), piritóssal (szintén oliván piritva).
5-öst kapott (nemazért mert én csináltam hanem mert jó volt)

(amúgy a svéd hajón a svédasztal a lazaccal és egyebekkel *5-öst kapott volna de arról nincs fotóm)
 

Csatolások

  • reggeli a kamionban.JPG
    reggeli a kamionban.JPG
    85.9 KB · Olvasás: 11
  • angol reggeli.JPG
    angol reggeli.JPG
    110.6 KB · Olvasás: 12
  • kaja a hajĂłn.JPG
    kaja a hajĂłn.JPG
    105.9 KB · Olvasás: 12
A kaja a hajón valami barna zöldség volt rizsel és ismeretlen hal ismeretlen szósszal, a kis dobozban pocsék bor volt!
3-ast kapott a vacak bor miatt!
Az angol reggeli paradicsomos bab, tükör tojás, kolbász, sonka, piritós, tea vaj,tea (citrom nemvolt tejet meg nem raktam bele mert nem akartam hányni).
a tea miatt 3-ast kapott
A reggeli a kamionban tükörtojás(oliva olajon sütve), paradicsom, paprika, tea (citrommal), piritóssal (szintén oliván piritva).
5-öst kapott (nemazért mert én csináltam hanem mert jó volt)

(amúgy a svéd hajón a svédasztal a lazaccal és egyebekkel *5-öst kapott volna de arról nincs fotóm)

Ismerős a kamionos élet!!!
a kajád majdnem olyan mint a Miskolci burgerem :)
http://club.csajokamotoron.hu/album.php?albumid=410&pictureid=3189
 
Ünnepélyesen bejelentem, hogy Zsiráf margarinos-bazsalikomos csirkereceptje lakótársam ötleteivel kiegészítve igazán bevált, nemtávirat olyan vacsit csinált nekem, hogy most is szuszogok:)

Ja, és az ötletgazdának külön üzenem, hogy a Deák téri Match-ban lehet norit (algalap sushihoz) kapni...
 
Kicsit undorító, de most, hogy megvan a recept, miért ne lehetne kipróbálni?
Ha valaki megtette az meséljen! :D

<big>Burgundi csiga</big>



<big><big> </big><big>Inyenceknek!
Az igazi francia éti csiga elkészítése,lépésről lépésre.
Nagyon időigényes de megéri!</big>
</big> <big><big>Esős időt követően összegyűjtjük a csigákat. Mivel elég időigényes az elkészítése érdemes legalább 120-150 db-ot gyűjtenünk a méretesebb példányokból. Az összeszedett csigákat egy hálóval bélelt faládába helyezzük úgy, hogy a láda alja ne érintkezzen a földdel (például téglákra helyezhetjük).</big></big>
<big><big>6 napig éheztetjük őket, hogy kitisztuljanak. Az első és a második este vízsugárral alaposan lemossuk őket, mert ez elősegíti a tisztulásukat, majd három napig száradni hagyjuk őket. </big> </big>
<big><big>Elérkezett az elkészítés napja.</big></big>
<big><big>A csigákat forró vízbe tesszük és az újraforrástól számítva kb. 3-4 percig főzzük. A csigákat ezek után kiszedjük a házukból és lecsipkedjük róluk a hátsó fekete részt. Az így kapott csupasz csigákat 20 percre sós hideg vízbe tesszük, majd alaposan lemossuk. </big><big>Csigáink végre készen állnak a főzésre!</big></big>
<big><big>Egy nagy lábosban 3 liter vizet, 1 liter fehér bort, </big><big>5 gerezd fokhagymát, </big><big>5 egészben hagyott vöröshagymát, amelyek mindegyikébe 2-2 szegfűszeget szú</big><big>runk, 5 sárga</big><big>répát karikákra szelve, </big></big>
<big><big>5-6 babérlevelet, lehetőleg frisset, ízlés szerint </big><big>petrezselymet, </big><big>kakukkfüvet, sót és borsot felforralunk, majd beletesszük a csigákat és lassú tűzön </big><big>5-6 órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni. (Így</big><big> a csigákat átjárja az összes aroma)</big> </big>
<big><big>Míg a csigákat főzzük, nekiláthatunk a házak tisztogatásának. Kitisztítás után forró vízbe dobjuk a házakat, fertőtlenítjük, majd kiszárítjuk (sütőben célszerű, mert úgy gyorsabb).</big></big>
<big><big>Közben elkészítjük a vajkrémet is az alábbi összetevőkből.
Vajkrém elkészítése:</big>
</big>

<big><big>25 dkg vaj</big></big>
<big><big>5 gramm só</big></big>
<big><big>1 gramm bors</big></big>
<big><big>40 gramm préselt fokhagyma </big></big>
<big>nagyon finomra vágott <big>petrezselyem</big></big>
<big><big>1-2 db finomra vágott újhagyma </big></big>
<big><big>Ezeket alaposan összedolgozzuk.</big></big>
<big><big>A kitisztított, kiszárított csigaházba beleteszünk egy kis vajkrémet, majd belehelyezzük a megfőtt csigát, majd újra egy kis vajkrém következik, így zárjuk le a csigaház nyílását. </big></big>
<big><big>Ezután sütőbe tesszük éppen csak annyi időre, hogy a vaj megolvadjon és már tálalhatjuk is.</big></big>
<big>Általában 12 db-ot készítünk személyenként. A többi csigát nyugodtan lefagyaszthatjuk és bármikor elő tudjuk venni és egyszerűen csak sütőben megmelegítjük.
</big>
 
Nahát,de örülök! :)

Láttam én a Emailen...őőő nem táviraton, hogy lelkes kis kukta. :D
Ahogy mondtam a receptet láttam,hogy fejben máris jegyzetel. :)

Jó választás. :)
Mosogatni is szokott? :D

Köszi a nori tippet, holnap megyek és veszek egy csomaggal.
Az alga egészséges. :)

Ünnepélyesen bejelentem, hogy Zsiráf margarinos-bazsalikomos csirkereceptje lakótársam ötleteivel kiegészítve igazán bevált, nemtávirat olyan vacsit csinált nekem, hogy most is szuszogok:)

Ja, és az ötletgazdának külön üzenem, hogy a Deák téri Match-ban lehet norit (algalap sushihoz) kapni...
 
Ez ugyan nem recept, de annyira jól jött ki, hogy szétröhögtem az agyam rajta.
Múltkor éppen Betty barátném hívott,amikor vadul szaladgáltam a boltban bevásárlás közben(bár volt majdnem minden itthon)...akkor hangzott el ez a vicces diszkurzus:
Betty: - Na és mit veszel a boltban Szivi?
- Ááá, semmit csak borsót, meg bort.
Betty: - Miért? Mi lesz ma a menü? Falrahányt borsó? :D:D:D
 
Ez ugyan nem recept, de annyira jól jött ki, hogy szétröhögtem az agyam rajta.
Múltkor éppen Betty barátném hívott,amikor vadul szaladgáltam a boltban bevásárlás közben(bár volt majdnem minden itthon)...akkor hangzott el ez a vicces diszkurzus:
Betty: - Na és mit veszel a boltban Szivi?
- Ááá, semmit csak borsót, meg bort.
Betty: - Miért? Mi lesz ma a menü? Falrahányt borsó? :D:D:D
Ha már falra hányt borsó, mi lett a Burgundi csigával?:D
 
Na és akkor a mai napi recept,azért teszem közkinccsé, mert ez is egy olyan recept, amit lassan a csúcsra fejlesztettem.

Szóval nálam mostanság(Márton-nap óta) kacsa és libaszezon van.
Ugye csak egy valami durva ezen kaják fogyasztásában, hogy elég húzós már a nyersanyag ára is. Pl. a libacomb kilója itt 6500Ft a spárban(ha meg étteremben eszed, akkor kéx horror). Annyi pénzért hosszútávon már gazdaságosabb venni egy vadászpuskát, kiváltani a vadászengedélyt,oszt' kijárni vadászni vadkacsára, vadlúdra. :D

De! Én nem vagyok az a lövöldözős, hajnalban kelős,fázós, gyilkolászós típus, így kénytelen vagyok a húsospult kínálatára hagyatkozni.
Tudom, tudom elég húzós a comb ára...néha-néha belefér, de minden nap enni kell és nem csak combból, mellből lehet király kaját csinálni.
Néha lehet kapni liba/kacsaszárnytőt, ami ahhoz képest,hogy mennyire finom egészen nagyon olcsó(800Ft/kg).

Ennek a fajta húsnak 3 figyelemre méltó tulajdonsága van:
- sokszor tele van a bőre tollmaradvánnyal(kotuval), amit a kezdők késsel...a haladók a saját szemöldökcsipeszükkel eggyelnek ki
- ez a hús zsíros(illetve a zsír a bőrhöz tapad, de a bőrét nem érdemes leszedni, mert az is nagyon finom)
- nem szabad csak úgy zsiradékban(olajban) kisütni a kacsát/libát...mert különben száraz lesz és rágós.

Szóval ennyi felvezetés után jöjjön a recept, amit a közelgő szerelmesek ünnepére jól felspiráztam.
Ami kell hozzá 2személyre:
- 4db liba/kacsaszárnytő
- kb. 5 gerezd fokhagyma
- vegeta,őrölt tarkabors, kakukkfű,rozmaring (ág! nem darabos vagy por), zsálya, száraz pirospaprika(egész, NEM POR!) és néhány csepp Worchester sauce
- némi vörös bor (ugye az elmaradhatatlan)

A húsokat megtisztítom(pl szemöldökcsipesszel), aztán hegyes, éles késsel lyukakat szúrok bele, a lyukakba, pedig belenyomom a félbevágott a fokhagymákat. (Kicsit olyan logikai játék típusú a dolog, ugyanis úgy a jó, ha jó sok fokhagyma van benne...a gerezdeket félbevágva szúrkálom bele, de ha már túl sok fokhagyma van a húsban, akkor óhatatlanul egy kisdarab fokhagyma kicsúszik...ilyenkor ki kell találni hova kell szúrni lyukat, hogy az az egy is bent maradjon) :D
Szóval ha sikerült megoldani a húsos fokhagymadugdosós logikai feladványt,akkor be kell szórni azokat vegetával, borssal és kakukkfűvel.
Ezek után a husikat bele kell tenni kuktába, rászórni a KEVÉS zsályát(tényleg keveset, mert intenzív az íze), a pirospaprikát, a tetejére pedig rárakni a rozmaringágakat, majd ráönteni a kb 2dl vörösbort, még 1x annyi vizet és lezárni a kuktát.
Miután a kukta sípolni kezd le kell venni kislángra és jó sokáig főzni benne.
Ez alatt az idő alatt megfő a husi és szépen kiolvad a bőr alól a zsír. Kb. 40perc főzőcskézés után le kell szedni a kukta tetjét(óvatosan!,mert a kukta túlnyomással működik...birge kedvéért) :) és szépen zsírjára kell sütni a husikat.

Bármilyen köret illik hozzá...még az általam kevéssé favorizál száraz főtt rizs is, mert ugye a húsnak marad szaftja(zsírja) és azzal meg leht locsolni.
Savanyúságnak hagymás paradicsomsalátát ajánlok...bár a paradicsom sem olcsó mostanság, de megéri megvenni az olasz import koktél paradicsom változatát, mert annak legalább van íze, zamata.

Na jah, ez után a recept után marad szaft(zsíros húslé vagy csak zsír ha nagyon le lett pirítva). Ezt a szaftot főbenjáró bűn kidobni,kiönteni.
Ez a szaft tökéletes alapja egy rántottának, vagy levesnek.
 
Ez ugyan nem recept, de annyira jól jött ki, hogy szétröhögtem az agyam rajta.
Múltkor éppen Betty barátném hívott,amikor vadul szaladgáltam a boltban bevásárlás közben(bár volt majdnem minden itthon)...akkor hangzott el ez a vicces diszkurzus:
Betty: - Na és mit veszel a boltban Szivi?
- Ááá, semmit csak borsót, meg bort.
Betty: - Miért? Mi lesz ma a menü? Falrahányt borsó? :D:D:D

Falra hányt borsó,
Mit ér szó??
P-Box,vagy Dinamit..
/Tinédzser dal/
 
Nahát,de örülök! :)

Láttam én a Emailen...őőő nem táviraton, hogy lelkes kis kukta. :D
Ahogy mondtam a receptet láttam,hogy fejben máris jegyzetel. :)

Jó választás. :)
Mosogatni is szokott? :D

Köszi a nori tippet, holnap megyek és veszek egy csomaggal.
Az alga egészséges. :)

Hálistennek szeret és tud főzni, el is mosogat olykor, meg egy csomó egyébben is kész főnyeremény;) Mesélte, miti súgtál a fülébe, amíg én Pannikát nézegettem, és nagyon jól tetted: hatni kell a gyerekre:D
 
Muffin alaptészta avagy a sajtos muffin, és a csokis muffin. - Muffrajongók részére különösen ajánlva.

Tehát, az alaptészta baromiegyszerű, keverős dolog, kb 5 perc (ha nem számoljuk a bevásárlás kínkeserveit):

- 1 db féllityis joghurt,
- 1,5 féllityis joghurtospohár liszt,
- fél zacsi sütőpor,
- ugyanannyi szódabikarbóna,
- egy tojás,
- csipet só,
- kb egy deci étolaj, inyenceknek olvasztott vaj,
- kis tej, kb annyi, hogy jó ragacsos mócsingos tésztát sikerüljön kikeverni, ami épp gusztustalan állagú lesz - pont akkor jó.

Ezek összekeverése után el kell döntsük édeset vagy sósat akarunk.

Amikor édességvágyunk a tetófokára hágik, és nem bírunk magunkkal, ráborítunk még egy fél joghurtosdoboznyi cukrot, majd előkotorunk valami jófajta 10 dekányi csokoládét és lereszeljük a nagyobb sajtreszelőn. Beledöntjük a tésztába, úgy hogy maradjon egy kicsi, amivel majd díszitjuk a sütőbe rakáskor a sütit. Az édeseknél, müzlis, diós és egyéb témánál ezt a mennyiségű cukrot variálhatjuk ízlés szerint, ki mennyire érzi a hiányzó fölös kilókat.

Sós téma esetén lereszeljük a sajtot, esetleg inyencek hajigálhatnak sült szalonnadarabkákat is a tésztába, és még egy kis sóval megtuningolva jöhet a sütés.

Sütés:
Akinek nincs muffinsütő formája, kikeni a sütőt vajjal, meglisztezi és majd összevágja kihülés után kockákra, az íze ugyanaz lesz.
Muffinsütő formában:
vagy papírost raksz bele és aztán kidobod a felét a sütinek mert képtelenség belőle normálisan kienni, vagy kivajaz, kilisztez és utána könnyen kijön a sült bigyó és még jól is laksz, plusz alig kell mosogatni.
Már meleg sütőbe illik betenni, és 150 fokon kevés nyitogatással (közben emelkedik a tészta) szép aranybarnára sütögetni.
 
Szivem, egyébként KT is egy házitündér...bár nem gányolja össze a konyhámat, de mosogatni szokott. :)

A súgásról: úgyis tudom mire vágysz, a barátnők ezt megsúgják az arra érdemes embernek. :)

Hálistennek szeret és tud főzni, el is mosogat olykor, meg egy csomó egyébben is kész főnyeremény;) Mesélte, miti súgtál a fülébe, amíg én Pannikát nézegettem, és nagyon jól tetted: hatni kell a gyerekre:D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére