Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Nincs valami tippetek vöröshagyma bármilyen tartósítására? (fagyasztás lehetőleg) Valaki kérdezte tőlem, mert nagy mennyiségben kapott valahonnan, de nem találok semmit erről
 
Brassóit akarok csinálni...ezer éve és csak egyszer volt hozzá szerencsém. Esetleg, ha elhalmoznátok pár recepttel, ötlettel, tanáccsal, annak örülnék:köszi:
 
Brassóit akarok csinálni...ezer éve és csak egyszer volt hozzá szerencsém. Esetleg, ha elhalmoznátok pár recepttel, ötlettel, tanáccsal, annak örülnék:köszi:
Hú, de jó, hogy írtad van is otthon minden hozzá és én is ezer éve csináltam.
Keresgéltem a receptek között és nálam ez nyert:

Ujjnyi vastag baconszalonnát felkockázok és megpirítom. Amikor elég zsírt engedett, a kockára vágott húst hozzáadom. Mikor <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:smarttags" /><st1:City><st1:place>minden</st1:place></st1:City> oldalán bezáródtak a pórusok, mennyiségtől függően egy-másfél deci száraz fehérbort öntök hozzá és fedő alatt félpuhára párolom. Fél-egy fej szétnyomott fokhagymát belekeverek, ízlés szerint fűszerezem, levett fedővel kicsit tovább párolom míg összeérnek az ízek. Ezalatt felkockázott krumplit félig megfőzök (a vízből, amiben a krumpli főtt klasz tejfölöd krumplilevest lehet csinálni), a leszűrt krumplit összekeverem a baconos hússal, tepsire teszem és előmelegített sütőben készre sütöm.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
 
50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, őrölt bors,
só.
Elkészítés:
A húst (sertést vagy pulykát) vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk finomra, és az olajon előbb pirítsuk üvegesre, majd pici vizet aláöntve pároljuk meg. Tegyük hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt pároljuk puhára. Közben a vizet szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elfogyni.
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya.
igy sem rossz...
 
50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, őrölt bors,
só.
Elkészítés:
A húst (sertést vagy pulykát) vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk finomra, és az olajon előbb pirítsuk üvegesre, majd pici vizet aláöntve pároljuk meg. Tegyük hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt pároljuk puhára. Közben a vizet szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elfogyni.
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya.
igy sem rossz...
Neked is Szülinapi ló étvágyat!!
 
50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, őrölt bors,
só.
Elkészítés:
A húst (sertést vagy pulykát) vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk finomra, és az olajon előbb pirítsuk üvegesre, majd pici vizet aláöntve pároljuk meg. Tegyük hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt pároljuk puhára. Közben a vizet szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elfogyni.
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya.
igy sem rossz...

valami ilyesmi készül most:)
 
50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, őrölt bors,
só.
Elkészítés:
A húst (sertést vagy pulykát) vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk finomra, és az olajon előbb pirítsuk üvegesre, majd pici vizet aláöntve pároljuk meg. Tegyük hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt pároljuk puhára. Közben a vizet szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elfogyni.
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya.
igy sem rossz...

Nyamm.....nyamm... :)
Én annyival csinálom másképp, hogy vékonyka szalonnacsíkokat piritok és a sült szalonna alatt keletkezett zsíron piritom a hagymát a hús alá. A husit csíkokra szoktam vágni, és majorannával is fűszerezem azon kívül, amit te is írtál...
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére