Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Házi praktikák

én a fokhagymát is szoktam mélyhűtőbe tenni, ha van kedvem többet megpucolni, vagy túl sok lett az épp főzendőbe. Szerintem felengedés után nem veszít semmit az élvezeti értékéből, viszont könnyebb átnyomni, nem olyan recsegősen-fröcskölősen préselődik, hanem lazán, könnyen átcsusszan a fokhagymanyomón, még érzésre is isteni :D
 
A fokhagymából sosem túl sok. :D
Amúgy hogy lehet véletlenül többet pucolni?
hagymából mondjuk ha túl nagy fej... fokhagymából meg egyrészt tényleg sosem elég, és ezzel a hozzáállással megpucolok néha rengeteget, de aztán van, hogy mégis belátom, hogy ennyi azért mégsem kell... illetve én nagyon el tudok veszni a gondolataimban és van úgy, hogy ilyen mechanikus tevékenységek közben egyszerűen átgondolkodom magam egy másik dimenzióba (vagyis totál elbambulok :D ) és csak monoton ütemben pucolok, pucolok és pucolok - aztán ott állok 3 komplett fej megpucolt fokhagymával, miközben csak 5-6 gerezdre lett volna szükségem :D :D :D
 
A fokhagymából sosem túl sok. :D
Amúgy hogy lehet véletlenül többet pucolni?

Nálam úgy képződik az ilyesmi, hogy szólok Söndörnek, hogy segítsen fokhagymát pucolni majd nekiáll. Addig pucolja amennyi előtte van. Ha az egész hálót teszem elé, azt is megpucolja ha nem figyelek.... :D Most már kiteszem elé. :D
 
Na, valaki adjon tanácsot, miért így sül a kuglófom? :heureka:

DSC06633.JPG
Folyton kirepedezik... A múltkori még durvább volt, az úgy nézett ki, mint a rózsabimbó... :
1424526_252042841619694_979758405_n.jpg

Akkor kikentem zsírral a formát, most direkt nem, mert a tészta úgyis olajos. Most sülés közben szépen indult pedig, ilyen volt félidőben:
DSC06628.JPG Csak lefotóztam, nem nyitottam ki a sütőajtót.
 
Nem olvastam el az összes oldalt, csak látom, hogy fokhagyma a téma.
Régebben én is utáltam fokhagymát pucolni. Viszont van egy végtelenül egyszerű módja a pucolásnak. A gerezd alsó részét le kell vágni, és a kés lapjával rányomni. Kiesik a héjából. Persze nem köröm piszkáló késsel, hanem rendes szakácskéssel. Utána apróra vágni is könnyebb.
A másik ami küzdelmes volt a paprika csumátlanítása. Utálom amikor levágják a hússal együtt és megy a drága jó paprika a szemétbe.
A paprikát meg kell fogni a száránál. Egy határozott mozdulattal be kell tolni, utána vissza. A csuma kiszakad tisztán, a magok egy kis ütögetéssel kiperegnek.
Talán van aki nem ismerte ezeket. :)
 
Nem olvastam el az összes oldalt, csak látom, hogy fokhagyma a téma.
Régebben én is utáltam fokhagymát pucolni. Viszont van egy végtelenül egyszerű módja a pucolásnak. A gerezd alsó részét le kell vágni, és a kés lapjával rányomni. Kiesik a héjából. Persze nem köröm piszkáló késsel, hanem rendes szakácskéssel. Utána apróra vágni is könnyebb.
A másik ami küzdelmes volt a paprika csumátlanítása. Utálom amikor levágják a hússal együtt és megy a drága jó paprika a szemétbe.
A paprikát meg kell fogni a száránál. Egy határozott mozdulattal be kell tolni, utána vissza. A csuma kiszakad tisztán, a magok egy kis ütögetéssel kiperegnek.
Talán van aki nem ismerte ezeket. :)
Mivel szakács vagyok, én ismertem:)
Nyáron a BMW-s talin lecsót főztünk bográcsba, kérdem a séfet, h megvárja-e, amíg kicsumázom a paprikát? Azt mondja: sokáig tart, meg minek? Hát, mondom pl. én utálom, ha a rengeteg mag ott úszkál a lecsóban, és nem is tart sokáig. Mondja, h jajj, de vagdosni, meg piszkálni, meg ilyenek.... Erre bemutattam neki ezt a benyomós trükköt, leesett az álla, aztán megvonta a vállát. Fnéildivel (ő sem ismerte a módszert) pillanatok alatt kicsumáztuk a két nagy szatyor paprikát, még kép is van róla :)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Én úgy szoktam, hogy négybe vágom a paprikát és tőbe le lehet törni. Nem macera és nincs mag se ;)
 
Én úgy szoktam, hogy négybe vágom a paprikát és tőbe le lehet törni. Nem macera és nincs mag se ;)
Ez is jó, de ha mondjuk nekem karikában kell a paprika, akkor lőhetem ezt a módszert :) Egyébként én is így szoktam, ha le van törve a csumája, de inkább csak félbevágom.
 
Insta360 karácsonyi akció

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére