Házi praktikák

Tagama témája a 'Motoros csajok hobbijai' fórumban , 2013 Október 25.

  1. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,533
    én a fokhagymát is szoktam mélyhűtőbe tenni, ha van kedvem többet megpucolni, vagy túl sok lett az épp főzendőbe. Szerintem felengedés után nem veszít semmit az élvezeti értékéből, viszont könnyebb átnyomni, nem olyan recsegősen-fröcskölősen préselődik, hanem lazán, könnyen átcsusszan a fokhagymanyomón, még érzésre is isteni :D
     
    #241
    NaNa kedveli ezt.
  2. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,576
    Kapott Lájkok:
    11,400
    A fokhagymából sosem túl sok. :D
    Amúgy hogy lehet véletlenül többet pucolni?
     
    #242
    Tagama és Babulu kedveli ezt.
  3. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,533
    hagymából mondjuk ha túl nagy fej... fokhagymából meg egyrészt tényleg sosem elég, és ezzel a hozzáállással megpucolok néha rengeteget, de aztán van, hogy mégis belátom, hogy ennyi azért mégsem kell... illetve én nagyon el tudok veszni a gondolataimban és van úgy, hogy ilyen mechanikus tevékenységek közben egyszerűen átgondolkodom magam egy másik dimenzióba (vagyis totál elbambulok :D ) és csak monoton ütemben pucolok, pucolok és pucolok - aztán ott állok 3 komplett fej megpucolt fokhagymával, miközben csak 5-6 gerezdre lett volna szükségem :D :D :D
     
    #243
    Tagama, Babulu, ekime6 és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. macs

    macs Benzintyúk CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Június 29
    Üzenet:
    1,271
    Kapott Lájkok:
    276
    #244
  5. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,576
    Kapott Lájkok:
    11,400
    Túl sok infót nem ír róla...
     
    #245
  6. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
    Nálam úgy képződik az ilyesmi, hogy szólok Söndörnek, hogy segítsen fokhagymát pucolni majd nekiáll. Addig pucolja amennyi előtte van. Ha az egész hálót teszem elé, azt is megpucolja ha nem figyelek.... :D Most már kiteszem elé. :D
     
    #246
    NaNa és ekime6 kedveli ezt.
  7. Tagama

    Tagama Vendég

    Na, valaki adjon tanácsot, miért így sül a kuglófom? :heureka:

    DSC06633.JPG
    Folyton kirepedezik... A múltkori még durvább volt, az úgy nézett ki, mint a rózsabimbó... :
    [​IMG]
    Akkor kikentem zsírral a formát, most direkt nem, mert a tészta úgyis olajos. Most sülés közben szépen indult pedig, ilyen volt félidőben:
    DSC06628.JPG Csak lefotóztam, nem nyitottam ki a sütőajtót.
     
    #247
    NaNa kedveli ezt.
  8. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Ez nem kuglóf, hanem gömböc :) Én szabadalmaztatnám a sütésben ;)
     
    #248
    NaNa, ekime6 és Tagama kedveli ezt.
  9. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,840
    En meg ugyszoktam hogy megpucolom a fokhagymat es megeszem van amikor csak ugy magaban vagy piritos kenyerhez.:D
     
    #249
    NaNa és leper kedveli ezt.
  10. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,840
    Aztan ugy is szoktam hogy megdürdök es kesz.Ha meg motorozas közben megizzadok ne szagolgasson aki finnyas.:D
     
    #250
    NaNa kedveli ezt.
  11. leper

    leper Vendég

    És olyankor alszol egyedül? :D
     
    #251
  12. leper

    leper Vendég

    Nem olvastam el az összes oldalt, csak látom, hogy fokhagyma a téma.
    Régebben én is utáltam fokhagymát pucolni. Viszont van egy végtelenül egyszerű módja a pucolásnak. A gerezd alsó részét le kell vágni, és a kés lapjával rányomni. Kiesik a héjából. Persze nem köröm piszkáló késsel, hanem rendes szakácskéssel. Utána apróra vágni is könnyebb.
    A másik ami küzdelmes volt a paprika csumátlanítása. Utálom amikor levágják a hússal együtt és megy a drága jó paprika a szemétbe.
    A paprikát meg kell fogni a száránál. Egy határozott mozdulattal be kell tolni, utána vissza. A csuma kiszakad tisztán, a magok egy kis ütögetéssel kiperegnek.
    Talán van aki nem ismerte ezeket. :)
     
    #252
    NaNa és Tagama kedveli ezt.
  13. Tagama

    Tagama Vendég

    Na kösz :D Akkor még csiszolok a technikán, mert nem sikerül mindig ugyanúgy :D
     
    #253
    NaNa kedveli ezt.
  14. Tagama

    Tagama Vendég

    Mivel szakács vagyok, én ismertem:)
    Nyáron a BMW-s talin lecsót főztünk bográcsba, kérdem a séfet, h megvárja-e, amíg kicsumázom a paprikát? Azt mondja: sokáig tart, meg minek? Hát, mondom pl. én utálom, ha a rengeteg mag ott úszkál a lecsóban, és nem is tart sokáig. Mondja, h jajj, de vagdosni, meg piszkálni, meg ilyenek.... Erre bemutattam neki ezt a benyomós trükköt, leesett az álla, aztán megvonta a vállát. Fnéildivel (ő sem ismerte a módszert) pillanatok alatt kicsumáztuk a két nagy szatyor paprikát, még kép is van róla :)
     
    #254
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2013 December 14
    NaNa kedveli ezt.
  15. Tagama

    Tagama Vendég

    [​IMG]
     
    #255
    NaNa, ekime6 és leper kedveli ezt.
  16. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Én úgy szoktam, hogy négybe vágom a paprikát és tőbe le lehet törni. Nem macera és nincs mag se ;)
     
    #256
  17. Tagama

    Tagama Vendég

    Ez is jó, de ha mondjuk nekem karikában kell a paprika, akkor lőhetem ezt a módszert :) Egyébként én is így szoktam, ha le van törve a csumája, de inkább csak félbevágom.
     
    #257
  18. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Akkor addig karikázom, amíg nem érem el a magházat s a maradékot vágom így :)
     
    #258
    NaNa és Tagama kedveli ezt.
  19. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,840
    Az en koromban mar elmegy hogy neha egyedül aludjak:D
     
    #259
    NaNa kedveli ezt.
  20. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
    Múltkor nekiálltam kuglófozni. Sokban a végeredmény nem különbözött a keverős muffintól... viszont sokkal több pancsolás.
     
    #260
    NaNa és ekime6 kedveli ezt.

Megosztás