Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Házi praktikák

Akkor a fűszereket nézném át, azokból is a kevésbé erős illatúakat elsődlegesen, na meg a mag alapúakat (pl kömény). Céklát nemtom, de a magam részéről biztos vagyok benne hogy az élelmiszermoly foghagymába nem mászna. Annak rettentő erős szaga van, meg rengeteg illóolaj van benne, amit szerintem nem nagyon szerethetnek. Meg hát ha szétvagdosva raktad bele szerintem észrevetted volna ha kukacos. (A barna foltoknak ehhez semmi köze, olyan nekem is volt már néha)
 
Fokhagymával úgy szoktam , hogy veszek egy nagy kupaccal, megpucolom, és összetörve olajba téve elteszem a hűtőbe egy csavaros üvegben. Így gyorsan és kézbüdösödés nélkül tudok főzni vele. A vöröshagymát meg kisebb adagokban zacsiban a mélyhűtőbe leteszem olyan 4-5 adagonként, és így csak hetente egyszer bőgöm végig a pucolást, szeletelést, nem minden főzés alkalmával... :D Persze tudom vannak trükkök hogy mivel lehet a hagyma marását elvenni, de idén sikerült egy zsák atomerős hagymát beszerezni amin semmilyen trükk sem segít, fagyasztva is lemarja a fél arcod, nemcsak a szemed...
 
Kiadtam az ukászt legutóbb, hogy ott van 3 fej hagyma (de. 10-kor), pucoljátok meg, aztán főzök pörit. Na, délután 6-kor még nem volt megpucolva, a nokedli bánatosan várta a sorsát szarrá dermedve, közben felzabáltak minden könnyen mozdíthatót a hűtőből.... Ekkor megkérdezték, hogy mi van a pörivel? Mondtam várja a hagymát. Erre savanyú pofával nekiálltak megenni az ÜRES nokedlit... szerinted? :D Ezek után levittem a húst a mélyhűtőbe, aztán ráütöttem a tojást a saját adagomra, savanyú elő, mire ők is fogták magukat és lemásolták a folyamatot... Hiába kérem meg az apjukat, hogy némi főzésre ösztökélje már a 15 és 17 éves a lányait, csak kizárólag a kényszer/éhség viszi rá őket... Az egyik "tanul", a másiknak meg "nincs kedve". Az se nagyon segít, ha félig előkészítve hagyom ott a kaját, némi lelki presszúrával, hogy főzzétek meg, mert apátok is melózik ma, csak akkor állnak neki, ha szimpatikus a kaja és már kopog a szemük, délután 5 körül és ha nem találnak más felfalnivalót ami a fogukra való. A rakott krumplival bekészített sütőt vagy elfelejtik beindítani, vagy szarrá égetik. Ott ülnek mellette és tévéznek, vagy fércbukolnak.... Kéthetente van csak ilyen szóval a leszaromtabletta már régóta bejátszik...

Ok, tartunk majd hagymapucolós bulit :D Palacsintasütéssel kombinálva :D
 
Úszó/búvár szemüveg ;) Az a tuti :D
Hát a fűszer, ami benne volt só, bors ilyen őrlős fajta, szóval nem szabadna egybe maradniuk. Meg azokat más kajához is használom és nem volt baj. De az őrölt kömény, na arra ránézek. Amúgy nekem is gyanús az a fokhagymás dolog, de pont utána jöttek elő...
 
Fokhagymával úgy szoktam , hogy veszek egy nagy kupaccal, megpucolom, és összetörve olajba téve elteszem a hűtőbe egy csavaros üvegben. Így gyorsan és kézbüdösödés nélkül tudok főzni vele. A vöröshagymát meg kisebb adagokban zacsiban a mélyhűtőbe leteszem olyan 4-5 adagonként, és így csak hetente egyszer bőgöm végig a pucolást, szeletelést, nem minden főzés alkalmával... :D Persze tudom vannak trükkök hogy mivel lehet a hagyma marását elvenni, de idén sikerült egy zsák atomerős hagymát beszerezni amin semmilyen trükk sem segít, fagyasztva is lemarja a fél arcod, nemcsak a szemed...
:ok: A fokhagymával én is így szoktam, pár gerezdért nem kenem össze a fokhagymaprést. Fele úgyis benne ragadna. A vöröshagymát annyira nem komálom lefagyasztva, már nem lesz ugyanaz kiengedés után. Viszont ha elsokallom valamibe a hagymavágást, akkor inkább fagyasztok le belőle, mintsem túl hagymás legyen az étel.
 
Fokhagymával úgy szoktam , hogy veszek egy nagy kupaccal, megpucolom, és összetörve olajba téve elteszem a hűtőbe egy csavaros üvegben. Így gyorsan és kézbüdösödés nélkül tudok főzni vele. A vöröshagymát meg kisebb adagokban zacsiban a mélyhűtőbe leteszem olyan 4-5 adagonként, és így csak hetente egyszer bőgöm végig a pucolást, szeletelést, nem minden főzés alkalmával... :D Persze tudom vannak trükkök hogy mivel lehet a hagyma marását elvenni, de idén sikerült egy zsák atomerős hagymát beszerezni amin semmilyen trükk sem segít, fagyasztva is lemarja a fél arcod, nemcsak a szemed...


Az indiaiak nem esznek hagymát egyáltalán, mert nem szatvikus étel vagy mi.. (lehet, hogy hülyeséget írok, de lényeg, hogy nem esznek, mert tisztátalan). És az vele a baj, hgy ha már esszük, akkor is CSAK FRISSEN pucoltat szabad, mert a hagyma összeszedi a méreganyagokat a környezetéből... Szóval nem szabad elrakni sem a maradék megpucoltat... Én legalábbis így tudom.
 
...az olaj meg méginkább, ugyanis nem tud benne oxidálódni semmi a levegőtől elzárva...
Oxidálódni tényleg nem, mert még hetek múlva is ilyen sárga, vagy enyhén zöld (főleg, ha már nyúlkáltam benne). De neked nem szokott buborékos lenni? Mindig jól átkeverem pedig az olajjal való felöntés után, de mégis tiszta buborék lesz :( Az meg azért levegő... Jó, elromlani nem szokott, de zavar akkor is.
A képen ez itt 1 hetes:
DSC06506.JPG kinagyítva jól látszanak a buborékok
 
Insta360 karácsonyi akció

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére