Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Házi praktikák

Nekem meg a muffinnal az a bajom, hogy sokkal több pancsolás, mintha ugyanazt a kevert tésztát egy tepsibe öntöm és ott sütöm meg. Több is lesz belőle, és csak fel kell szeletelni a végén. Meg nincsen egyből papírba csomagolva, de azt meg úgyis kidobnánk. :D
 
Nekem meg a muffinnal az a bajom, hogy sokkal több pancsolás, mintha ugyanazt a kevert tésztát egy tepsibe öntöm és ott sütöm meg. Több is lesz belőle, és csak fel kell szeletelni a végén. Meg nincsen egyből papírba csomagolva, de azt meg úgyis kidobnánk. :D
Pedig a világ legegyzserűbb dolga :)
Van bögrés verzió is, ahho még mérleg sem kell ;) Én nem szoktam papírozni, minek. Egyszer pbáltam, de nem jött fel tőle a süti.

Apropó. Macaron? Karácsonyra gondoltam nem vacakolok. Lesz beigli, medvehagymás pogi és macaron. Prágában vettünk és kva finom volt. Valakinek kipróbált recept? Ötlet a sütéshez? Nem vettem vagyonokért ilyen szilikon "formát". Meg azt mondják a profik, hogy jobb a sütőpapír, csak jó minőségű kell. Mivel külföldi oldal, így nem hiszem hogy nálunk is van olyan, ami a franciáknál. Valakinek jól bevált, minőségi sütőpapír ötlete?
 
Nekem meg a muffinnal az a bajom, hogy sokkal több pancsolás, mintha ugyanazt a kevert tésztát egy tepsibe öntöm és ott sütöm meg. Több is lesz belőle, és csak fel kell szeletelni a végén. Meg nincsen egyből papírba csomagolva, de azt meg úgyis kidobnánk. :D
....én is úgy szoktam :D
 
de tényleg, valaki mondja már el miért jó a sütőpapír?
ezt most komolyan kérded????? :eek:
Hát mert nem kell mosogatni a mosogatóba amúgy sem beférő tepsit, nem kell vakargatni, sikálni, hisztériás rohamokat produkálni, ha mégis itt-ott leragadna benne a cucc, nem kell vajjal-liszttel maszatolni sütés előtt, a világ legjobb találmánya!!!! ;)
 
Sütőpapír forever!!!!
Csak bőszen bólogatni tudok Witch mondandójára. Nem kell mosogatni minden sütés után a tepsit, véletlenül sem ragad le semmi, piskótatekercset is könnyedén készíthetsz így. A sütőpapír ha nem piskótát készítesz benne, hanem pl linzer tésztát, pogácsát, leveles tésztát, hasonlókat, akkor ráadásul többször is használható!
Nincs többé csuklóig vajas/zsíros kéz, pultra, földre mindehová hulló liszt, és pápá nehézkes mosogatás. Még leégni is kevésbé ég a tészta!!!
 
Sütőpapír forever!!!!
Csak bőszen bólogatni tudok Witch mondandójára. Nem kell mosogatni minden sütés után a tepsit, véletlenül sem ragad le semmi, piskótatekercset is könnyedén készíthetsz így. A sütőpapír ha nem piskótát készítesz benne, hanem pl linzer tésztát, pogácsát, leveles tésztát, hasonlókat, akkor ráadásul többször is használható!
Nincs többé csuklóig vajas/zsíros kéz, pultra, földre mindehová hulló liszt, és pápá nehézkes mosogatás. Még leégni is kevésbé ég a tészta!!!

így-így... :)
Én a meleg szendvics, de még a mirelit pizza alá is teszek mindig, mert ha lefolyik róla a sajt, akkor sem üt meg a guta, csak kidobom a papírt, a tepsi pedig érintetlen és ragyogóan tiszta :ok:
 
őőőő.... hát nekem ezek igen ritkán fordulnak elő.... :) Ha valami leég mégis, sós vízbe áztatod egy éjszakára, vagy szódabikarbónásba... utána simán szivaccsal kimosod... vakargassa csak az, akinek nincs jobb dolga :D A vajat úgy fogom meg, hogy félig rajta van a csomagolása és hidegen sokkal egyszerűbb kikenni a kockával a tepsit... lisztezni meg egy csapott evőkanál is elég, nem kell azt széthinteni a konyhában.... :D Ha előveszed a nyujtódeszkát egyébként is minden lisztes lesz, az a kicsi már nem oszt, nem szoroz.... :D Egyébként a legjobb bőrápoló a vaj (nem a margarin), tehát ha véletlen hozzáér a kezedhez, nem kell sikoltozva pánikba esni! :D Melegszendót meg egy pici grillsütőben sütök, aminek a kéttenyérnyi kis tepsijét elmosni nem nagy cucc... Noh, akkor vásárolgassátok csak a papírt továbbra is.... a lustaság vámja egy kis odafigyelés ellenében.
 
őőőő.... hát nekem ezek igen ritkán fordulnak elő.... :) Ha valami leég mégis, sós vízbe áztatod egy éjszakára, vagy szódabikarbónásba... utána simán szivaccsal kimosod... vakargassa csak az, akinek nincs jobb dolga :D A vajat úgy fogom meg, hogy félig rajta van a csomagolása és hidegen sokkal egyszerűbb kikenni a kockával a tepsit... lisztezni meg egy csapott evőkanál is elég, nem kell azt széthinteni a konyhában.... :D Ha előveszed a nyujtódeszkát egyébként is minden lisztes lesz, az a kicsi már nem oszt, nem szoroz.... :D Egyébként a legjobb bőrápoló a vaj (nem a margarin), tehát ha véletlen hozzáér a kezedhez, nem kell sikoltozva pánikba esni! :D Melegszendót meg egy pici grillsütőben sütök, aminek a kéttenyérnyi kis tepsijét elmosni nem nagy cucc... Noh, akkor vásárolgassátok csak a papírt továbbra is.... a lustaság vámja egy kis odafigyelés ellenében.

most azt ne mondd, hogy a vaj, a liszt, a mosogatószer, a mosogatóvíz olcsóbbra jön ki, és egyszerűbb a vajjal-liszttel macerázni meg aztán egy tepsivel a mosogató felett bűvészkedni, mint venni évente 1 tekercs sütőpapírt 300 forintért :D :D :D

De mondjuk én nem akarlak meggyőzni, úgy csináld, ahogy Neked jó - én csak válaszoltam, mert kérdezted, mire jó a sütőpapír... hát szerintem egyszerűbb, gyorsabb, tisztább, kényelmesebb :) És igen, én tipikusan lusta háziasszony vagyok, ahol könnyíthetek a dolgomon, ott megteszem :) Ahol csak egy kicsit is spórolhatok az időmmel, energiámmal, ott spórolok :)
 
Mondjuk mosogatógépem van, tehát lehet azért vagyok ilyen nagyszájú. :D Mennyire elég egy tekercs, nálam mondjuk heti 2x3x4x megy a sütő, és elég sokszor csinálok sütőben készült dolgokat, rakott tésztát, rakottkrumplit, sültzöldséget, az alá is megy... ?
 
Mondjuk mosogatógépem van, tehát lehet azért vagyok ilyen nagyszájú. :D Mennyire elég egy tekercs, nálam mondjuk heti 2x3x4x megy a sütő, és elég sokszor csinálok sütőben készült dolgokat, rakott tésztát, rakottkrumplit, sültzöldséget, az alá is megy... ?

hja, mosogatógéppel könnyű... :gurul:
Nem, ezek alatt szét szokott ázni a sok zsírtól-víztől... legalábbis egybe sült fasírt alá próbáltam már őzgerinc-formában, és cafatokra ment, ott kellett szedegetni a fasírtszeletekről az ázott papírt :D Bár bele sem égett a formába a hús, az tuti, de a mosogatást nem úsztam meg :D
Nem tudom, "normális" háziasszonyoknál meddig elég, én ugye egy évből fél évet itthon se vagyok - viszont cserébe majd' mindennap sütök meleg szendvicset vagy pizzát, ami alá ugye teszek papírt és tavaly nyáron vettem a 20 méteres tekercset, most megnéztem, kábé a fele még megvan :D Mondjuk így ki is számolható, ha tudod, mekkora a tepsid és tudod, hogy 20 méter a sütőpapír (35-40 centi széles), akkor hány sütés jön ki belőle :) (ja, amúgy ez drága sütőpapír volt, asszem valami 500 ft körül a Lidl-ben, de elég jó strapabíró :) )
 
Idővel és energiával nem lehet spórolni a konyhában. Ha feltekered a sütőt kívül megég belül nyers marad... időt ugyan nyertél, de a kaja nem lesz olyan. Az ilyen most gyorsan megnyert dolgokért a számla majd hosszútávon lesz benyújtva. A mosogatószer már mindegyik környezetbarát, kb másfél hét alatt nyomtalanul eltűnnek a természetben. Egy fa viszont évtizedekig nő.... Kering a neten egy halmazábra, 3 halmaz találkozik benne. Az egyik halmazban a Gyorsan van, a másikban az Olcsón, a harmadikon a Jót. Alatta a felirat: Kedves megrendelőink ebből csak két opciót választhatnak. A mekikaja az olcsóngyorsan. Cserébe nem is olyan jó mint egy fél délelőttig sülő kacsacomb párolt lilakáposztával....
 
Idővel és energiával nem lehet spórolni a konyhában. Ha feltekered a sütőt kívül megég belül nyers marad... időt ugyan nyertél, de a kaja nem lesz olyan. Az ilyen most gyorsan megnyert dolgokért a számla majd hosszútávon lesz benyújtva. A mosogatószer már mindegyik környezetbarát, kb másfél hét alatt nyomtalanul eltűnnek a természetben. Egy fa viszont évtizedekig nő.... Kering a neten egy halmazábra, 3 halmaz találkozik benne. Az egyik halmazban a Gyorsan van, a másikban az Olcsón, a harmadikon a Jót. Alatta a felirat: Kedves megrendelőink ebből csak két opciót választhatnak. A mekikaja az olcsóngyorsan. Cserébe nem is olyan jó mint egy fél délelőttig sülő kacsacomb párolt lilakáposztával....
ja, nem feltétlenül így gondoltam a spórolást :) Csak olyanokra értettem, mint ez a sütőpapír dolog, amivel megspórolhatom magamnak a mosogatást, meg a macerát, vagy például a halálom az átürítgetés, hogy a kihűlt kajákat bedobozolva tesszük a hűtőbe, miáltal el kell mosni a főzéshez használt lábasokat is, aztán majd később a kiürült dobozokat is... minek????? Ha befér a hűtőbe lábasostól, akkor megy úgy, én nem dolgozom feleslegesen az átpakolással se meg a dupla mosogatással se :D
De nyilván, aminek a megfőzéséhez idő kell, ahhoz idő kell, én se gyártok félig nyers dolgokat hidd el :D Csak ahol leehet, ott igyexem megkönnyíteni magamnak a házimunkát :)
 
hja, mosogatógéppel könnyű... :gurul:
Nem, ezek alatt szét szokott ázni a sok zsírtól-víztől... legalábbis egybe sült fasírt alá próbáltam már őzgerinc-formában, és cafatokra ment, ott kellett szedegetni a fasírtszeletekről az ázott papírt :D Bár bele sem égett a formába a hús, az tuti, de a mosogatást nem úsztam meg :D.... Mondjuk így ki is számolható, ha tudod, mekkora a tepsid és tudod, hogy 20 méter a sütőpapír (35-40 centi széles), akkor hány sütés jön ki belőle :) (ja, amúgy ez drága sütőpapír volt, asszem valami 500 ft körül a Lidl-ben, de elég jó strapabíró :) )
Akkor ez nem ilyen univerzális mindenhezvaló. Hát én annyira nem vagyok kiborulva a tepsimosogatástól, pedig az nem fér bele a mosogatógépbe. Ha nem égeted oda, nem nagy kunszt elmosni. Aztán meg a fémdörzsi egy éjszakás áztatás után mindent levisz... Vacsora után meg úgyse állok neki mosogatni. :D
 
Hát a hűtőben való tárolásnál nálam is az van, hogy lábasostul, kihülés után beköltöznek. Na az mondjuk aggaszt, hogy a hűtő szögletes, a lábas meg kerek és mekkora üres tér képződik körülöttük :D Viszont a hűtőbe tett kaja nálunk veszélyforrás, mert ott nem veszik észre és ottmarad. Viszont ha előlhagyom és jól sikerült dolog, akkor ebédről vacsiig nem marad, mert azt nyomják be ötóraira... Ha meg nem ettem, mert rohannom kellett, akkor rábactam..... :)
 
Sütőpapír ügyben továbbra is Witch-el kell egyetértenem. Természetesen rakott tepsis dolgokhoz nem alkalmazható, a már említett nagymennyiségű zsiradék miatt. Viszont én tényleg nagyon utálok a mosogató felett zsonglőrködni a tepsivel, és ráadásul képtelen vagyok úgy elmosni hogy ne legyen minden vizes körülöttem, plussz a kilisztezés se ment soha anélkül hogy ne került volna véletlenül a padlóra/asztalra. Viszont (nem egybesült) fasirtnál jól használható, és mint mondtam többször is fel lehet használni, ennél is meg, leves tésztánál, rétesnél, kelt tésztás dolgoknál egyaránt többször használatos cucc. Kizárólag a piskótáknál használódik el azonnal. Számomra egyrészt időspórolás, mert ezt belerakni a tepsi aljába kb 3 másodperc, míg kivajazni, kilisztezni tovább tart azért. Ezután pedig nagy ajándék hogy nem kell tepsit mosogatnom (fent említett okokból kifolyólag). Szóval én imádom. Arra viszont vigyázni kell milyent vesz az ember, mert a rossz minőségűbe belesül az étel és vakarászhatod az aljáról. Szilikonosat éri meg venni szerintem. A fakivágás kapcsán meg annyit mondhatok, hogy egy fából szerintem kijönne annyi sütőpapír amit én 20 évig is használhatok, és a tudatos erdőgazdálkodás híve vagyok: tessék a kivágott helyébe újat ültetni!!!
 
Sütőpapír ügyben továbbra is Witch-el kell egyetértenem. Természetesen rakott tepsis dolgokhoz nem alkalmazható, a már említett nagymennyiségű zsiradék miatt. Viszont én tényleg nagyon utálok a mosogató felett zsonglőrködni a tepsivel, és ráadásul képtelen vagyok úgy elmosni hogy ne legyen minden vizes körülöttem, plussz a kilisztezés se ment soha anélkül hogy ne került volna véletlenül a padlóra/asztalra. Viszont (nem egybesült) fasirtnál jól használható, és mint mondtam többször is fel lehet használni, ennél is meg, leves tésztánál, rétesnél, kelt tésztás dolgoknál egyaránt többször használatos cucc. Kizárólag a piskótáknál használódik el azonnal. Számomra egyrészt időspórolás, mert ezt belerakni a tepsi aljába kb 3 másodperc, míg kivajazni, kilisztezni tovább tart azért. Ezután pedig nagy ajándék hogy nem kell tepsit mosogatnom (fent említett okokból kifolyólag). Szóval én imádom. Arra viszont vigyázni kell milyent vesz az ember, mert a rossz minőségűbe belesül az étel és vakarászhatod az aljáról. Szilikonosat éri meg venni szerintem. A fakivágás kapcsán meg annyit mondhatok, hogy egy fából szerintem kijönne annyi sütőpapír amit én 20 évig is használhatok, és a tudatos erdőgazdálkodás híve vagyok: tessék a kivágott helyébe újat ültetni!!!
Szívemből szóltál Cicc :love:

(off: remélem, elfogadták a számlát! :) És becsomagoltam a boszit, amit kaptam Tőled, holnap jön velem Svájcba, vigyázni rám, köszönöm!!!!! :sze: )
 
Csak hogy beleszóljak: a sütőtököt sütőpapíron szoktam sütni, mert kifolyik belőle a cukor és odakozmál, és utálom pucolni. Így viszont többször is felhasználom ugyanazt a papírt. A végére olyan állaga lesz a papírnak, hogy kb. por alakban bele tudom tördelni a komposztba... nem tudom, amúgy miből van, de elvileg akomposztba hamut is lehet tenni...

A tepsis kaják alá pedig természetesen nem rakok sütőpapírt, csak áztatom napokig a tepsit vagy az edényt, amiben készült mosogatás előtt.
 
"A mosogatószer már mindegyik környezetbarát, kb másfél hét alatt nyomtalanul eltűnnek a természetben."

Elképzelhető, hogy a mosogatószerek többsége környezetbarát, de ez sajnos nem azt jelenti, hogy a gyártása közben is csak környezetbarát anyagok képződnek.... az az elképzelés meg, hogy a gyárak minden környezetre káros anyagot szépen külön tárolnak és megsemmisítik...háát...sajnos nagy eséllyel köszönőviszonyban nincs a valósággal :/ Szóval nem tudom mennyire léteznek "környezetbarát" termékek, mert lehet, hogy a végtermékre rá lehet nyomni a plecsnit, de az hogy a legyártása közben mi történik az szerintem megint másik dolog.. :(
 
Insta360 karácsonyi akció

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére