Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Vasárnap Sajtos húst sütöttem (hülyebiztos recept:D)

Karajszeletek

Bors
Liszt
Tojás
Sajt soksoksok :D
Egy kispohár tejföl
Olaj

A husit kiklopfljuk, sózzuk-borsozzuk (ízlés szerint), majd "bepanírozzuk" liszt-tojás-sajt sorrendben, és a szeleteket tűzálló tál aljára tesszük. A végén megkenjük tejföllel, olajat öntünk a tetejére, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, majd kivesszük, levesszük az alufóliát, megszórjuk még sajttal és így "csupaszon" visszetsszük. Az eredeti recept 5 percet ír, én tovább hagytam bent, hogy szépen meg is piruljon a sajt a tetején. Köretnek én krumplit csináltam, talán ez passzol hozzá a legjobban, de ez ízlés dolga. Savanyúsággal nagyon fincsi.
 
A mai ebéd rakott brokkoli :)
 

Csatolások

  • DSC00101.JPG
    DSC00101.JPG
    409.8 KB · Olvasás: 19
  • DSC00103.JPG
    DSC00103.JPG
    456.6 KB · Olvasás: 12
Hááát csajok.......megcsináltam azt az ördög bigyuszt, de.......nekem nem igazán jött be.
Lehet valamit nem csináltam jól, de ettem már finomabbat is.
Pl. sportszelet :D
 
Én meg sóskafőzeléket tudnék most enni főtt burival és tükörtojással:) nyamiii
De a brokkoli is biztosan finom volt, szerintem finomak a zöldségek is és a sült gyümölcsök, nem kell mindig a húshúshúshús...


és a garnéla saláta az meg a No.1!!
 
Bár ez a főzésről szól, remélem elfér egy süti recept is, illetve sütni sem kell...hamar kész és nagyon finom...hozzávalók:
háztartási keksz
tejföl
és vaniliás valamint porcukor.
borzasztó furfangos..a tejfölbe a cukrokat beletesszük és ezzel kezdve egy tálba rétegesen belepakoljuk...egy tejföl...egy réteg keksz.....az alja és a teteje tejfölös legyen. Bedobod a hűtőbe és pár óra múlva...hmmmmm:)
 
BOLERO SZELET

4-6 tojásból készíts piskótát, ha kihült, tedd vissza a formába.

1 nagy tejföl
2 vaníliás cukor
1 főzés nélküli vaníliás pudingpor
Keverd össze, majd tedd rá a kihült piskótára.

7 dl víz
2 főzős vaníliás pudingpor-3-6 ek cukor
Készítsd el, majd amikor kezd kihülni, keverj bele:
0.5-1 cs Bolero italport,
és tedd a süti tetejére. Hagyd állni a hűtőben minimum 4 órát.
( a pudingporok és a Bolero por lehet bármilyen ízű, ami épp van otthon )

Vickey! Ne feledkezz meg a golyóidról...:D
 
a golyóim...

Marcipángolyó

20 dkg darált kekszer ráöntünk kevés mandula aromát (kb. 1 mokkáskanál). Közbben 10ekanál búzadarára 10 ek langyos tejet öntünk és 10 percig dagadni hagyjuk. Ezután a kekszet, grírzt, 8dkg olvasztott rámát, 20 dkg porcukrot összegyúrunk.
Hűtüben 2 órát pihentetjük.
Dió nagyságú golyókat formázunk, közepébe tehtünk gesztenyét, mazsolát, kandírozott narancshéjat, stb.
Gőz felett 20 dkg ét tortabevonót felolvasztunk, 2 ek étolajjal elkeverjük és a golyókat bevonjuk.

Ez lenne a recept, fontos hogy a búzadarás résznél a tej tényleg csak langyos legyen, mert ha leforrázod, akkor olyan lesz mint a rágógumi és nyúlik. A rama olvasztásnál is érdemes figyelni, hogy ha az is forró ne önts közvetlenül a búzadarára, mert attól is rágós formát ölt.
Amikor elkezded összegyúrni az elején elég száraznak tűnik, de egy idő után össze fog állni, ha nagyon nem megy tegyél bele még pár csepp tejet.
 
Egy süti a holnapi gyereknapra(is): 12dkg lisztet szitáljunk össze 1teáskanál sütőporral és 3dkg kakaóporral.Adjunk hozzá fél bögre(kb 10dkg)cukrot,két felvert tojást,12dkg margarint(puhát!),3-4 evőkanál tejet.Addig keverjük,míg egynemű lesz,utána olajozott tortaformába öntjük.Előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük. Én megszórtam magozott meggyel a tetejét.Ha megsült,ráöntök egy adag pudingot.Ha kihűlt,a meggybefőtt levével csinálok zselatint és azt is ráöntöm,és jól lehűtöm.(akár egy napra is)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére