Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Mákos süti!

Hozzávalók: 300g sima liszt, egy csipetnyi só, 1/2 csomag sütőpor, 50g porcukor, 150g vaj, 2 tojásnak a sárgája, 1/2 deci tejföl.

A sütöporral és a csipetnyi sóval elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáljuk. Azután a cukorral, vajjal, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk és kettéosztjuk.
A tészta egyik felét lisztezett deszkánkisodorjuk és a kikent tepsire helyezzük, megkenjük ribiszkeízzel, azután a töltelékkel és betakarjuk a tészta kisodort másik felével.
Előmelegített sütöben sütjük és hűlni hagyjuk, felszeleteljük és megcukrozzuk!
(porcukorral megszitálni a tetejét kicsit)

Töltelék: 50g vaj, 170g porcukor, 2 dl tej, 170 g darált mák (a könyv szerint dió is lehet), 140g darás liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojás fehérjéje.

A vajat a cukorral jól elkeverjük. Beletesszük a tejet, a darált mákot, majd hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
Végűl könnyedén hozzávegyítjük a keményre felvert tojáshabot.
 
Az egyik kedvencem a sajttal sonkával töltött káposzta.
A káposzta leveleit leforrázod és lefejted a fejről, majd kiteríted és ráraksz sonkát (mikor melyik az akciós :D), majd rá sajtot! (szintén zenész;)) Ezután az egészet feltekered, mint a töltött káposztát! És időtől függően vagy bepanírozod és olajban kisütöd, vagy körbetekered baconnal és sütőbe rakod 15-20 percre 180 C-on. Variációk sora számtalan lásd káposzta, sajt, és sonkafajták! :D Jó étvágyat hozzá, ha kipróbálod!
 
Mákos süti!

Hozzávalók: 300g sima liszt, egy csipetnyi só, 1/2 csomag sütőpor, 50g porcukor, 150g vaj, 2 tojásnak a sárgája, 1/2 deci tejföl.

A sütöporral és a csipetnyi sóval elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáljuk. Azután a cukorral, vajjal, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk és kettéosztjuk.
A tészta egyik felét lisztezett deszkánkisodorjuk és a kikent tepsire helyezzük, megkenjük ribiszkeízzel, azután a töltelékkel és betakarjuk a tészta kisodort másik felével.
Előmelegített sütöben sütjük és hűlni hagyjuk, felszeleteljük és megcukrozzuk!
(porcukorral megszitálni a tetejét kicsit)

Töltelék: 50g vaj, 170g porcukor, 2 dl tej, 170 g darált mák (a könyv szerint dió is lehet), 140g darás liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojás fehérjéje.

A vajat a cukorral jól elkeverjük. Beletesszük a tejet, a darált mákot, majd hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
Végűl könnyedén hozzávegyítjük a keményre felvert tojáshabot.
Köszi!!!:bang: :love:
 
A mai menü Tejszines-sajtos rakott ZŐD! :D
Kedvenc ződjeidet (nálam jelen esetben patiszon, gomba és karfiol) panírozd be, majd egy jénait vajjal, v margarinnal kenj ki, a panírozott ződeket egymás mellé, illetve egymásra helyezd, majd főzőtejszinnel öntözd meg és reszelt sajttal szórd be ízlés szerint. És mehet a sütőbe 180C, amíg a sajt megpirul.

Aki nem szereti a ződet, az csirke, vagy pulykamellel is megcsinálhatja, csak max 3 réteg klopfolt hús legyen, hogy kellőképp átsüljön!
Jó étvágyat! nekem volt! :D
 
Ördögpirula

Nagyim Nagyijának régi receptje az uradalmi házból: a szakács azt mondta ez egy gyors fánkféle, kizárólag a váratlan és kedves látogatók számára. Ízletes, egyszerűen és gyorsan elkészíthető nasi, a magát zabáltatós fajtából. Rettenetesebb mint a szotyi, csak akkor lehet abbahagyni az evését amikor már elfogyott.

Hozzávalók:
- Ahány púpozott evőkanál lisztet veszel,
- annyi deci víz és
- annyi tojás sárgája. (Fejenként 2 tojásnyival érdemes kalkulálni.)
- forró olaj amiben kisütöd,
- ízesítésként cukros kakaóporba vagy lekvárba mártogatható.

Tehát, felforralod a vizet, leveszed a tűzről és azonnal és belekevered a lisztet, hogy jó nyúlós-ragadós legyen. Amikor egy kicsit elhűlt, hozzáadod a tojássárgákat, jól összekevered. Mire a tojás is egyenletesen elkeveredik a masszában, már egy kicsit fáj a kezed (akkor jó). Kb olyan sűrűnek kell lennie, mint a grízgaluskának levesbe szaggatás előtt. Ha lazább, lehet még egy kis lisztet kavarni hozzá.

Jó forró olajba beleszaggatjuk a tésztát kiskanállal, azok meg jól megsülnek gyorsan, és rögtön mehet még melegen a kakaós cukorba forgolódni a fánkocska. Akinek a kakaós cukor nem jön be tunkolja lekvárba, vagy amibe jólesik. (Nálunk ritkán bír kihűlni, örülök ha marad pár szem kóstolónak...)

Kellemes nasizást! :)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére