Zöld Piszok
A CsaM legzöldebb segge
Mákos süti!
Hozzávalók: 300g sima liszt, egy csipetnyi só, 1/2 csomag sütőpor, 50g porcukor, 150g vaj, 2 tojásnak a sárgája, 1/2 deci tejföl.
A sütöporral és a csipetnyi sóval elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáljuk. Azután a cukorral, vajjal, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk és kettéosztjuk.
A tészta egyik felét lisztezett deszkánkisodorjuk és a kikent tepsire helyezzük, megkenjük ribiszkeízzel, azután a töltelékkel és betakarjuk a tészta kisodort másik felével.
Előmelegített sütöben sütjük és hűlni hagyjuk, felszeleteljük és megcukrozzuk!
(porcukorral megszitálni a tetejét kicsit)
Töltelék: 50g vaj, 170g porcukor, 2 dl tej, 170 g darált mák (a könyv szerint dió is lehet), 140g darás liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojás fehérjéje.
A vajat a cukorral jól elkeverjük. Beletesszük a tejet, a darált mákot, majd hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
Végűl könnyedén hozzávegyítjük a keményre felvert tojáshabot.
Hozzávalók: 300g sima liszt, egy csipetnyi só, 1/2 csomag sütőpor, 50g porcukor, 150g vaj, 2 tojásnak a sárgája, 1/2 deci tejföl.
A sütöporral és a csipetnyi sóval elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáljuk. Azután a cukorral, vajjal, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk és kettéosztjuk.
A tészta egyik felét lisztezett deszkánkisodorjuk és a kikent tepsire helyezzük, megkenjük ribiszkeízzel, azután a töltelékkel és betakarjuk a tészta kisodort másik felével.
Előmelegített sütöben sütjük és hűlni hagyjuk, felszeleteljük és megcukrozzuk!
(porcukorral megszitálni a tetejét kicsit)
Töltelék: 50g vaj, 170g porcukor, 2 dl tej, 170 g darált mák (a könyv szerint dió is lehet), 140g darás liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojás fehérjéje.
A vajat a cukorral jól elkeverjük. Beletesszük a tejet, a darált mákot, majd hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
Végűl könnyedén hozzávegyítjük a keményre felvert tojáshabot.