Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Mai menü ma találtam ki ilyet sem csináltam még de isteni lett :

Karajszeletek sósan borsosan olajon kis vízen megpárolva egyik oldala kissé lesütve aranybarnára.

Kivenni a húsokat egy tálba lefedni hagy puhuljon még. Az olajba szeletekre vágott hagymát és gombát pici ecettel jó sok taco porral megpárolni.
ha kész van akkor egy hőálló edénybe alulra a husikat rá a hagymás gombás egyveleget be a sütőbe 20 percig sütni
hajába sült krumpli a köret
 
Nagyon fincsi édesség próbáljátok ki!5 perc alatt kész van.
2 doboz natúr joghurt
1 nagy doboz tejföl
fél l tejszín
vaníliás cukor és porcukor ízlés szerint

Ezeket össze kell keverni és ha szeretitek,akkor tehettek bele túrót,gyümölcsöt,babapiskótát.Mindent ami van otthon.Utána hűtő és már ehetiktek is!!fagyi helyett is jó!
 
Nagyon fincsi édesség próbáljátok ki!5 perc alatt kész van.
2 doboz natúr joghurt
1 nagy doboz tejföl
fél l tejszín
vaníliás cukor és porcukor ízlés szerint

Ezeket össze kell keverni és ha szeretitek,akkor tehettek bele túrót,gyümölcsöt,babapiskótát.Mindent ami van otthon.Utána hűtő és már ehetiktek is!!fagyi helyett is jó!
Köszi! Ezt nekem találták ki! :cool:
 
Nagyon fagyi!
Kb 20 perc alatt megvan, ez függ a városi forgalomtól is! :D
Ráülsz a mocira is húzod a Rigó Jancsiig!
Ott nagyon finom a fagyi! ;)
 
Nekem a tojákrémes kenyér volt a kedvencem az általános suli menzáján, azóta sehol nem ettem olyat.:( Valaki tudja hogy kell készíteni? Mármint nem a kenyeret, hanem a krémet.:cool:
 
Évci! Én ezt a receptet használom, nekem bevált, isteni!!! Mint régen a menzán.

TOJÁSKRÉM: 6 tojást főzz keményre és reszelj le. Ezt a pépet dolgozd össze egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával, 8 dkg margarinnal, 2 teáskanál mustárral, és fűszerezd finomra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, borssal, sóval.
Felhasználás előtt pihentesd egy órát a hűvösön.

Sőt ami még az oviban volt a kedvencem, a "halas" kenyér! Azt is szeretem, és mostanában csinálok is. Ha érdekel azt is leírom neked.
 
Évci! Én ezt a receptet használom, nekem bevált, isteni!!! Mint régen a menzán.

TOJÁSKRÉM: 6 tojást főzz keményre és reszelj le. Ezt a pépet dolgozd össze egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával, 8 dkg margarinnal, 2 teáskanál mustárral, és fűszerezd finomra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, borssal, sóval.
Felhasználás előtt pihentesd egy órát a hűvösön.

Sőt ami még az oviban volt a kedvencem, a "halas" kenyér! Azt is szeretem, és mostanában csinálok is. Ha érdekel azt is leírom neked.

szia teki! :)
tök jól hangzik ez a tojáskrém, valamelyik nap majd csinálok én is :)
köszi, hogy leírtad nekünk!!
:köszi:
 
Évci! Én ezt a receptet használom, nekem bevált, isteni!!! Mint régen a menzán.

TOJÁSKRÉM: 6 tojást főzz keményre és reszelj le. Ezt a pépet dolgozd össze egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával, 8 dkg margarinnal, 2 teáskanál mustárral, és fűszerezd finomra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, borssal, sóval.
Felhasználás előtt pihentesd egy órát a hűvösön.

Sőt ami még az oviban volt a kedvencem, a "halas" kenyér! Azt is szeretem, és mostanában csinálok is. Ha érdekel azt is leírom neked.

Köszönöm szépen!:love: Főzhetnékem támadt, azt hiszem hétvégén megvillantom a nem létező konyhatündérségem a kis családomnak.:) Ezt néztem ki, szerintem nagyon jól hangzik:

Tejszínben sült tepsis csirke füstölt sajttal és füstölt szalonnával

<TABLE class=text12 style="COLOR: #585242" cellSpacing=0 cellPadding=3 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD style="COLOR: #585242">Hozzávalók:

1 kg csirkemell
1 dl fehér száraz bor
5 dl tejszín
1 db szép póréhagyma
35 dkg füstölt sajt
15 dkg főtt füstölt császárszalonna
csirke fűszersó
kis vaj a tepsi aljára
olaj a sütéshez
Köretnek:
rizs
kukoricakonzerv
hagyma

</TD></TR><TR><TD style="COLOR: #585242">Elkészítés: A csirkemelleket fűszerezve kisütjük, de ne ropogósra, hogy a tepsiben majd a szaftból is tudjon felszívni. Közben a póréhagymát felszeleteljük. Egy jénai tál aljára szeletelünk egy kis vajat, ráöntjük a bort, majd ráhelyezzük a csirkemelleket. Egyenletesen ráaszórjuk a felkarikázott póréhagymát. Meglocsoljuk a tejszínnel, kicsit megigazgatunk a húsokat, hogy alul is elkeveredjen a szaft. A főtt füstölt császárszalonnát felkockázva kisütjük, és a tejszín tetejére szórjuk, óvatosan megsózzuk, majd a reszelt füstölt sajttal beborítjuk. Letakarva előmelegített sütőbe tesszük, hogy kicsit összeforrjon, majd a tetejét levéve pirosra sütjük a sajtot. A körethez megfőzzük a rizst, kevés olajon hagymát dinsztelünk, majd összeforgatjuk a rizzsel és a leszűrt kukoricával.

:jo
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 
Szeretem ezt az oldalt! Sokat böngészem, ritkábban beírogatok. Meg máshova is:).
A tejszínben sült csirke csábító. Lehet hogy én is megpróbálkozom vele. :)
 
Főzhetnékem támadt, azt hiszem hétvégén megvillantom a nem létező konyhatündérségem a kis családomnak.:) Ezt néztem ki, szerintem nagyon jól hangzik:

Tejszínben sült tepsis csirke füstölt sajttal és füstölt szalonnával


Sziasztok!:csa

Szombat este nekiláttam a tejszínes csirkének és szerintem jól sikerült, legalábbis a visszajelzések alapján ezt szűrtem le.:) Apukám azt mondta ezentúl én főzzek.:D A bor kimaradt, de így is fini volt. Szívvel-lélekkel csináltam és volt egy lelkes segítőtársam is.;) Én alig ettem belőle, sokkal jobb látni azt, ha másoknak örömet okozok vele és ízlik a főztöm.:) Ja és Bupu is kóstolta, eljött bulizni Tóalmásra és amíg készülődtem, addig a barátaim falatoztak.:) Kedvem támadt főzőcskézni, ezentúl azt hiszem gyakrabban teszem. Egészen az első pofáraesésig, vagyis amíg ehetetlent nem alkotok.:D
 
itthon "szenvedek"(???) betegen és jön Ati és főzök vacsit...mindig főzök,csak most unatkozok és gondoltam megosztom veletek,kb 1 órác művelet,a végeredmény (remélhetőleg) egy finom vacsi:)

gombás-tejszínes sertéskaraj Kataaa-módra:)

szóval vettem ilyen előre felszelt és csomagolt sertéskarajt(6 db) ezeket sózni,borsozni(igy olyan "átlagos" lesz,de mivel én nem szeretem az átlagosat,igy én nem sózom-borsozom,hanem vettem kotányi fokhagymás grill fűszersót és ebben forgatom meg:D)aztán a hússzeleteket előbb lisztbe,majd tojásba forgatom, végül reszeltsajtba.kivajazom a tepsit és az aljára fektetem.
a gombát felszeletelem és 10percig előfőzöm,majd lecsepegtetem és a sajtos húsra hintem.
ezután az egészre tejszínt öntök(kb2-3deci-ellepje),megszórom a tetejét friss petrezselyemmel és kakukkfűvel.alufóliával lefedem és mehet a sütőbe,kb 40 percre.

köretként rizs vagy krumplipüré.

jó étvágyat mindenkinek!
(ne legyetek lusták finomat főzni,a befektetett munka mindig duplán megtérül! vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?:love: )
 
Nem, a pasid a szerencsés. :D
Az enyém csak szeretné, hogy ilyen finomakat főzzek neki.
 
mivel még mindig unatkozok,leírom a másik best receptem...igazabol ez volt estére az eredeti vacsi ötlet,de mivel már 7végén is csirke volt,ezért lett most a gombás-malac megszavazva...

szóval veszünk 2(nekünk ennyi az adag:) )csirke alsó-felső combot.ezeket megtűzdelem fokhagymával, megforgatom Kotányi(nekem a Kotányi a minőség..ez van...de biztos más márkával is ilyen finom lenne..nemtom) sültcsirke fűszersóban.tepsit kivajazom és beleteszem a combokat.a tetejére 2almát és 2 körtét kimagozok és nagyobb darabokba felvágok és a tetejére rakom,majd az egészre mézet öntök.nem kell rá sok,csak ugy kb2 evőkanálnyi.hintés képp.mellé teszek pár szem durvára vágott krumplit és az egészre alufolia kerül.kb 1.5 óra sütés a végén 10-15perc pirosítás és kész.van hús, van köret és minden egy helyen és egy időben lesz kész. mi imádjuk a sült almát és körtét.ráadásul a mézes öntés miatt ami még inkabb karamellizálja az egész cuccost még finomabb.Mmmmm...
 
Sajtos és sima pogi ala Szacsa:

Az élesztőt 1,5 deci tejben csipet cukorral, sóval felfuttatjuk (kb 15 perc langyos tejben). 1 kg lisztet két rama kockával összemorzsolunk. A tojássárgáját és fehérjét elválasztjuk, a sárgáját a lisztbe tesszük. A masszába teszünk 4 kávéskanál sót, majd tejfölt. Ezután beletesszük a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk az egészet. Kinyújtjuk kör alakúra, majd lekenjük margarinnal, összetekerjük mint egy piskótaroládot. Hagyjuk letakarva pihenni, ezt 3 x ismételjük meg 20 percenként, ettől lesz szép leveles. A tepsit megkenjük margarinnal és beszórjuk vékonyan liszttel. A tésztát 2,5 cm magasra kell nyújtani, majd kiszaggatni. A tetejére tesszük a sajtot, majd kb 180-200 fokos sütőben amíg a teteje meg nem pirosodik addig sütjük.

Ha a tésztába is teszünk sajtot, akkor egy kicsit keményebbre kell gyúrni. Kb 10-15 deka javasolt. Ha diónyi zsírral is meg akarjuk vadítani, hogy jobb legyen, akkor fele sajtot tegyünk bele.

Na most megyek és kipróbálom! (aszonta megsütni egyszerűbb mint leírni..)
 
Nekem egyszer egy barátnőm olyan jót főzött ! Vacsorához készülődtünk,én épp csak hazaestem .A furcsa csak az volt,hogy semmilyen ételillatot nem éreztem,pedig terítve volt már .Kíváncsian megkérdeztem,hogy mi jót készített,erre szó nélkül a bugyiját a tányéromra helyezte ...:p :D:D:D
 
lángos

Egyszerű krumplis lángos Szacsásan

kb 1-1,5 dl tej, csipet só mokkás kanál cukorral langyos tejben felfuttatod az élesztőt kb 2,5 dekát (fele amit lehet kapni az élesztőnek.)
50-60 dkg lisztet, egy kávés kanál só, 1 főtt tört krumpli (Kb 5-6 db nagyobb lesz belőle)
A főtt krumplit úgy teszed, hogy megfőzöd széttöröd és hidegen beleteszed a lisztbe.
Az egészet össze gyúrod és figyelsz arra, hogy ne legyen kemény a tészta, hogy majd szépen kézzel nyújtani tudd.
Általában akkor jó amikor az edény faláról leszedi a kovászt és összeáll a tészta. kilisztezett edénybe teszed keleszteni.
Aztán, letakarod és valami meleg helyre teszed ahol olyan 25 fok van. A kelesztő edényben kb. 2 szeresére kell dagadjon!!!!
Ez Kb. 1 óra.
Aztán kiporciózod lisztezett asztallapra, hogy ne ragadjon oda olyan 8-10 dkg gombócokba és még letakarod egy konyharuhával picit hagy térjenek észhez olyan 10 15 perc után szépen vékonyra széthúzva arany sárgára sütöd.
Az olajat úgy tudod megnézni hogy forró e, hogy egy pici kovászt belecsippentesz és a sül azt látod ha elmerül és nem sül akkor nem elég meleg az olaj.

reszelt sajt tejföl fokhagyma elengedhetetlen hozzá


Asszem ennyi .... jó étvágyat...
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére