Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

finom tortilla tészta recept... finom és egyszerű... :D
Hozzávalok:
80dkg líszt
1 ek só
1dl olaj
2dl langyos víz

a lísztel összekevrni a sót,és utána hozzáadni az olajat... lehetőleg mixer géppel tedd,mert kőnnyebb,máskép kavarj keményen wazzeg.. :D utána add hozzá a langyos vízet,és csomomentesen kavard össze(lehetőleg géppel). tedd a masszát egy foliában,és hagyd szobahőmérsékleten 30percig... utána újra gépbe,és újra kavarni...
ezekután a masszábol tépj ki annyit,és formázz belőle tenisz labda nagyságú golyókat,na még ezt is csomagold foliába(ne száradjon ki). ezt is 30 percig szobahőmérsékleten hagyni....
egy tepsit felheviteni annyira hogy a vízcseppek golyóként pattannyanak benne,és a tésztát nagyon vékonyra sodorni... csak tedd bele a tepsibe.és ha sűtés kőzbwn holyagos lesz,akkor már siker... max 30-45 másodpercig sűtni oldalankéntés utána pakolj bele mindent amit szeretsz egy szendvicsben... hosszú motoros utakra remek... :D
Jó étvagyat:D
 
Most ez az új heppem:
Egy hosszúkávé ugyan annyi tej és méz összemelegítve!
Nagyon jóóó!!
most lőttem be 1et :)
 
:love:
anyukám csinált :jo
Na, ha már írtam a bodzavirág fagyiról, remélem kapok egy pár bodzavirág tányért és szörpöt is csinálok és a recept, ha valaki kedvet kap hozzá:
Bodzavirág szörp
Hozzávalók:
6 l víz
3 kg cukor
10 dkg borkősav
3 felkarikázott citrom
10-15 nagyobb bodzavirág(én többet szoktam,jobban
érződik a bodza ize)

Elkészítés:
a cukrot a vízbe keverem, felforralom, és szirupot főzök belőle. Megvárom, amíg teljesen kihűl, és belekeverem a borkősavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedem, és hűvös helyen (hűtőben, spájzban) 1 hétig tárolom. (ez idő alatt minden reggel és este átkeverem az egészet) A hét leteltével literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverek a fazékba, majd leszűröm és jó alaposan kimosott üvegekbe töltöm a kész szörpöt. Parafadugóval lezárom, és elteszem a spájzba.
 
Ha esetleg valamelyik anyukának a porontyai nincsenek kibékülve a májjal, ajánlom a bolognai májat, én és öcsém is ezen a kaján szerettük meg hátha megér egy próbát :)

Egyszerűen kicsit megpirítjuk a hagymát, félkész állaotban hozzárakjuk a májat (mi csirkemájat szoktunk) szépen megpárolódik a máj és knorr bolognait vízzel felöntünk összefő és kész is gyakorlatilag ennyi az egész.

Egyszer nagybevásárlás előtt totálisan kifogytunk a kajából de mi már döngettük a falat állítólag hogy éhesek vagyunk :) Erre anyu kitalálta hogy spagetti tészta nincs máj viszont sok van és bolgonai por is akad akkor mindent egy lapra kipróbálja hátha legalább a "spagettis májat" megszeretjük. Csinált hozzá rizst mi pedig csont nélkül benyeltük az addig utált májat :)
 
Szeretem a hasam ezért szoktam nézni főzöcskézős műsorokat noha ez kinzás! :)
2 különbséget vettem észre a magyar és az egyébb külföldi műsorok között!

1, A magyar műsorokban a tányér szélléig púposan van rakva sok hússal!

2, A külföldi műsorokban a tányér közepén van egy kicsi kupac! :D

Most olyat néztem a Duna tévében ahol mamikák sütöttek-főztek pogácsát, pörköltet, stb-t!

Eccer 1 "okos" ember azt mondta, hogy ha nem teccik el lehet menni!
Én már csak a hasam miatt is maradok! :D
 
a kedvencem:

Sült kacsacomb párolt káposzta knédli.

Állítólag jól csinálom mert soha sem tudok eleget süni belőle..

Viszont nagyon praktikus mert a megmaradt kacsazsírt 1 hétig eszem, utánna....
 
Ma szabadnapos vagyok itthon... Nem főzök:D
A menü császárszalonna, újhagyma,paprika,paradicsom:pnyami +persze kenyér (teljes kiőrlésű mert diétázom):D
 
Mostanában egy elég érdekes és kinézetre ritka csúf de nagyon fini kaját szoktam csinálni :

zöldborsót, zöld zöldbabot, bébi répát mediterrán fűszerekben kevés balzsamecettel olajjal megpárolom, közben újkrumplit előfőzöm majd az egészet összekeverem és egy kicsit lesütöm majd amikor kész még a tűzön megszórom reszelt sajttal egy párszor átkeverem

ritka csúnyán néz ki de nagyon finom
 
Mostanában egy elég érdekes és kinézetre ritka csúf de nagyon fini kaját szoktam csinálni :

zöldborsót, zöld zöldbabot, bébi répát mediterrán fűszerekben kevés balzsamecettel olajjal megpárolom, közben újkrumplit előfőzöm majd az egészet összekeverem és egy kicsit lesütöm majd amikor kész még a tűzön megszórom reszelt sajttal egy párszor átkeverem

ritka csúnyán néz ki de nagyon finom
Ha szereted a balzsamecetet:
a csirkemellet, újhagymát apróra vágod. először lepirítod a csirkét olivaolajon, hozzá rakod a hagymát, mézet balzsamecetet. pici só, addig párolod amíg jó sűrű szaftos lesz. rizzsel nagyon jó:bang:
 
ha már csirkemell:

citromos csirkemell ahogy én csinálom nem megijedni isteni finom lesz kicsit vadul hangzik de nem lesz az

Filézett csirkemelleket magasságában kettévágod hogy szép vékony nagy méretű melleket kapj 4 mellből így 8 lesz. Olajban és 8 /igen nyolc/ citrom levében megpárolod. Amikor már a csirkemell teljesen puha leveszed a fedőt és az egyik felét kissé lesütöd úgy hogy legyen rajta pár aranybarna folt

fontos semmi fűszerezés még sózni sem kell

én vegyes salátaágyra szoktam tenni amihez semmi öntet nem kell
 
Hegyalja fesztiválon volt egy palacsintázó (utána kell néznem, "civilben" működik-e valahol) nem csak ízre volt valami frenetikus, amit adtak, de méretre is: majdnem akkora volt 1 (!) palacsinta, mint a pasim alkarja, pedig elég hosszú kezei vannak... nyami:D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére