Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Tzatziki :
( ez tul. képpen egy saláta, vagy kovi ubi helyett )

Ubi meghámoz, lereszel, besóz ( ne sajnáld a sót ). Fél óra múlva jó alaposan nyomkodd ki, minél szárazabb legyen az ubi. Önts rá egy nagy doboz ( asszem 4 decis ) natúr joghurtot és nyomj hozzá kb. két-három kávéskanálnyi fokhagymakrémet. Keverd össze, fél órát hagyd nyugodni a hűtőben és kész !

Hozzávalók :
Két kigyóubi vagy annak megfelelő mennyiségű bármilyen másfajta ubi
Egy nagy doboz natúr joghurt ( 4 Deci ? )
Fokhagymakrém izlés szerint ( kóstolgatni szoktam ) .

Jó étvágyat !
Grillezett húsokhoz isteni ! ( Szerintem. )


Köszi, tényleg nem tűnik bonyolultnak, még nekem sem... :)
Megcsinálom és beszámolok.
 
Tzatziki :
( ez tul. képpen egy saláta, vagy kovi ubi helyett )

Ubi meghámoz, lereszel, besóz ( ne sajnáld a sót ). Fél óra múlva jó alaposan nyomkodd ki, minél szárazabb legyen az ubi. Önts rá egy nagy doboz ( asszem 4 decis ) natúr joghurtot és nyomj hozzá kb. két-három kávéskanálnyi fokhagymakrémet. Keverd össze, fél órát hagyd nyugodni a hűtőben és kész !

Hozzávalók :
Két kigyóubi vagy annak megfelelő mennyiségű bármilyen másfajta ubi
Egy nagy doboz natúr joghurt ( 4 Deci ? )
Fokhagymakrém izlés szerint ( kóstolgatni szoktam ) .

Jó étvágyat !
Grillezett húsokhoz isteni ! ( Szerintem. )

Nem értek a főzéshez, de innen kísértetiesen emlékeztet a tzitzaku salátához... nyamm...
 
vajsa kenyér kakaóval :D
Hozzávalok:
1 szelet kenyér
1 bögre tej
kakaó por mindenki a saját szájize szerint
édesithetö cukorral :D

Jó étvágyat :D
 
nahát igen,én sem hiszek ezekben a fokhagyma porokba,stb... amit én szoktam csinálni,az az.hogy veszek néhány gereszd fokhagymát,megtisztitom,és egy 1/2l-es űvegbe beleteszem,és arra őntők olajat... és utnána amikor használom,márcsak utántőlteni kell amikor használok belőle... és tőkéletesen fokhagyma izű lesz az étel...
 
nem is beszlve,hogy manapság az a vaj már margarin lett... a vajat szeretem,de a margarint utálom... viszont az előbbi csillagászati áron van... bár én a fövám téri csarnikba járok kaját venni,mert ott még van házi tej,házi kenyér,és vaj tőmbőkben,és viszonylag olcsó...
 
nem is beszlve,hogy manapság az a vaj már margarin lett... a vajat szeretem,de a margarint utálom... viszont az előbbi csillagászati áron van... bár én a fövám téri csarnikba járok kaját venni,mert ott még van házi tej,házi kenyér,és vaj tőmbőkben,és viszonylag olcsó...

Én is vajat használok vagy sk. készített libazsír :D
Van vmi bevált helyed a csarnokba ahova jársz?
 
igen,van... a csarnok hátso bejáratánál.ami a raktár utca felé néz,ott van termelő aki arulja őntve a tejet 200/l az ára,de van ott neki vaja is... az valami 1600/kg... a libazsir sem rossz őtlet,de azt vagy magad olvasztodd,vagy inkább ne vedd,mert sajnos nem tiszta... de ugyanott lehet kapni nyers libahájat,vagy kacsahájat is,ugyhogy hajrá... ja és a csarnok főbejáratánál van egy olyan,hogy lipótí pékség,ott van olyan,hogy parasztkenyér,ami 3kg-os,de lehet akár negyedet is venni... tartos,nem savanyszik,és mivel kovászolt,nekem 1,5kg akár 10napig is elég,annyira laktató... és legalább magyar termelőket támogatok,nem valami idiota off-sor céget,amit a minőség nem érdekli,csak az eledott mennyiség...
 
Köszi, meg fogom nézni.
A libahájat is kösz, mert a libazsírt én szoktam készíteni, főleg a töpörtyű miatt :D
 
szivesen... most néztem a fotódat,és azt sem tudni lány vagy e,vagy fiú... nem te voltál velűnk a balatonnál május 2.-án?:D
 
Na, ha már írtam a bodzavirág fagyiról, remélem kapok egy pár bodzavirág tányért és szörpöt is csinálok és a recept, ha valaki kedvet kap hozzá:
Bodzavirág szörp
Hozzávalók:
6 l víz
3 kg cukor
10 dkg borkősav
3 felkarikázott citrom
10-15 nagyobb bodzavirág(én többet szoktam,jobban
érződik a bodza ize)

Elkészítés:
a cukrot a vízbe keverem, felforralom, és szirupot főzök belőle. Megvárom, amíg teljesen kihűl, és belekeverem a borkősavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedem, és hűvös helyen (hűtőben, spájzban) 1 hétig tárolom. (ez idő alatt minden reggel és este átkeverem az egészet) A hét leteltével literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverek a fazékba, majd leszűröm és jó alaposan kimosott üvegekbe töltöm a kész szörpöt. Parafadugóval lezárom, és elteszem a spájzba.
 
  • Like
Reactions: bae
haha.nálam a szűleim csináltak egy kis bodzavirág szőrpőt.... de ők máskép csinálják... majd,ha kijőssz a nyugatihoz,elmesélem... mert egy kicsit kőrűlményes leírni... én holnap csinálok májkrémet... ma reggel pizza tésztát csináltam,na még pizzát... de még maradt belőle...
 
Bodzaszörp (virágból)

Én ezt a receptet csinálom már 3-4 éve. NAgyon egyszerű, és nagyob finom is.

Hozzávalók:
4 bodzavirágtányér
1 kg cukor
2 dkg citromsav

Bodzavirágból olymódon készíthető szörp, hogy 4 bodzavirágtányért, miután jól kiráztuk, leöntünk 1 liter forró vízzel, majd hozzáadunk 1 kg cukrot és 2 dkg citromsavat. Ezt a keveréket egy–két napig szobahőmérsékleten áztatjuk, közben egyszer–egyszer felkeverjük. Két nap múlva a keveréket leszűrjük, felforraljuk és előmelegített üvegekbe töltjük, majd jól lezárjuk, s száraz dunsztban kidunsztoljuk. A felbontott szörpös üveget ajánlatos hűtőben tárolni.
 
Én ezt a receptet csinálom már 3-4 éve. NAgyon egyszerű, és nagyob finom is.

Hozzávalók:
4 bodzavirágtányér
1 kg cukor
2 dkg citromsav

Bodzavirágból olymódon készíthető szörp, hogy 4 bodzavirágtányért, miután jól kiráztuk, leöntünk 1 liter forró vízzel, majd hozzáadunk 1 kg cukrot és 2 dkg citromsavat. Ezt a keveréket egy–két napig szobahőmérsékleten áztatjuk, közben egyszer–egyszer felkeverjük. Két nap múlva a keveréket leszűrjük, felforraljuk és előmelegített üvegekbe töltjük, majd jól lezárjuk, s száraz dunsztban kidunsztoljuk. A felbontott szörpös üveget ajánlatos hűtőben tárolni.
bodza pálinka receptet nem tudsz véletlenül?:D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére