vajsa kenyér kakaóval Hozzávalok: 1 szelet kenyér 1 bögre tej kakaó por mindenki a saját szájize szerint édesithetö cukorral Jó étvágyat
És a vaj, mint hozzávaló hol marad? (Vagy ez a fogyókúrás változat ahol a kenyeret teflon késsel kell kenegetni? )
nahát igen,én sem hiszek ezekben a fokhagyma porokba,stb... amit én szoktam csinálni,az az.hogy veszek néhány gereszd fokhagymát,megtisztitom,és egy 1/2l-es űvegbe beleteszem,és arra őntők olajat... és utnána amikor használom,márcsak utántőlteni kell amikor használok belőle... és tőkéletesen fokhagyma izű lesz az étel...
nem is beszlve,hogy manapság az a vaj már margarin lett... a vajat szeretem,de a margarint utálom... viszont az előbbi csillagászati áron van... bár én a fövám téri csarnikba járok kaját venni,mert ott még van házi tej,házi kenyér,és vaj tőmbőkben,és viszonylag olcsó...
igen,van... a csarnok hátso bejáratánál.ami a raktár utca felé néz,ott van termelő aki arulja őntve a tejet 200/l az ára,de van ott neki vaja is... az valami 1600/kg... a libazsir sem rossz őtlet,de azt vagy magad olvasztodd,vagy inkább ne vedd,mert sajnos nem tiszta... de ugyanott lehet kapni nyers libahájat,vagy kacsahájat is,ugyhogy hajrá... ja és a csarnok főbejáratánál van egy olyan,hogy lipótí pékség,ott van olyan,hogy parasztkenyér,ami 3kg-os,de lehet akár negyedet is venni... tartos,nem savanyszik,és mivel kovászolt,nekem 1,5kg akár 10napig is elég,annyira laktató... és legalább magyar termelőket támogatok,nem valami idiota off-sor céget,amit a minőség nem érdekli,csak az eledott mennyiség...
Köszi, meg fogom nézni. A libahájat is kösz, mert a libazsírt én szoktam készíteni, főleg a töpörtyű miatt
szivesen... most néztem a fotódat,és azt sem tudni lány vagy e,vagy fiú... nem te voltál velűnk a balatonnál május 2.-án?
Na, ha már írtam a bodzavirág fagyiról, remélem kapok egy pár bodzavirág tányért és szörpöt is csinálok és a recept, ha valaki kedvet kap hozzá: Bodzavirág szörp Hozzávalók: 6 l víz 3 kg cukor 10 dkg borkősav 3 felkarikázott citrom 10-15 nagyobb bodzavirág(én többet szoktam,jobban érződik a bodza ize) Elkészítés: a cukrot a vízbe keverem, felforralom, és szirupot főzök belőle. Megvárom, amíg teljesen kihűl, és belekeverem a borkősavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedem, és hűvös helyen (hűtőben, spájzban) 1 hétig tárolom. (ez idő alatt minden reggel és este átkeverem az egészet) A hét leteltével literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverek a fazékba, majd leszűröm és jó alaposan kimosott üvegekbe töltöm a kész szörpöt. Parafadugóval lezárom, és elteszem a spájzba.
haha.nálam a szűleim csináltak egy kis bodzavirág szőrpőt.... de ők máskép csinálják... majd,ha kijőssz a nyugatihoz,elmesélem... mert egy kicsit kőrűlményes leírni... én holnap csinálok májkrémet... ma reggel pizza tésztát csináltam,na még pizzát... de még maradt belőle...
Bodzaszörp (virágból) Én ezt a receptet csinálom már 3-4 éve. NAgyon egyszerű, és nagyob finom is. Hozzávalók: 4 bodzavirágtányér 1 kg cukor 2 dkg citromsav Bodzavirágból olymódon készíthető szörp, hogy 4 bodzavirágtányért, miután jól kiráztuk, leöntünk 1 liter forró vízzel, majd hozzáadunk 1 kg cukrot és 2 dkg citromsavat. Ezt a keveréket egy–két napig szobahőmérsékleten áztatjuk, közben egyszer–egyszer felkeverjük. Két nap múlva a keveréket leszűrjük, felforraljuk és előmelegített üvegekbe töltjük, majd jól lezárjuk, s száraz dunsztban kidunsztoljuk. A felbontott szörpös üveget ajánlatos hűtőben tárolni.