Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

sajnos rizst nem tudok termeszteni a kertben, muszáj vennem - így máris "ipari" terméket eszem... de ugyanez a helyzet részemről a tésztával, a hússal, a zöldséggel, bármivel - nem tudom kikerülni... pedig tényleg jó lenne...
Bae: a pergősség és a fűszeresség nem zárja ki egymást :) Só helyett rakhatsz leveskockát, vegetát, fűszerkeveréket a rizsbe; víz helyett pedig felöntheted húslevessel, zöldséglevesssel, csontlével, vagy amivel szeretnéd - a végeredményt nem befolyásolja :) Sőt, a "hivatalos" szakács-szakácskönyv szerint egy kis fej hagymát kell tenni a rizsbe a felöntéskor - egészen furcsa, "éttermi" ízt ad a rizsnek különben, én imádom, de sokan nem szeretik :)
 
Szeletelni :confused: Én azt hittem a tuti jó pergős rizs recepted küldöd majd el :D :D
De azért köszönöm!!:flover: Egyszer kiproszilom hátha nekem bejön! :)
Már olyan mérges voltam ,hogy nekem nem sikerül ,hogy vettem egy gyorsrizst ,de nekem az sem pergett pedig anyukám azt mondta ,hogy azt nem lehet elcseszni :borotva::)
Én arra gondoltam, hogy a végén az olívától pereg esetleg, az akadályozná meg, hogy összeszerelmesedjenek.
De legközelebb akkor a folyadék mellé dobom inkább a zöldséglevest:)
 
  • Like
Reactions: bae
sajnos rizst nem tudok termeszteni a kertben, muszáj vennem - így máris "ipari" terméket eszem... de ugyanez a helyzet részemről a tésztával, a hússal, a zöldséggel, bármivel - nem tudom kikerülni... pedig tényleg jó lenne...
Bae: a pergősség és a fűszeresség nem zárja ki egymást :) Só helyett rakhatsz leveskockát, vegetát, fűszerkeveréket a rizsbe; víz helyett pedig felöntheted húslevessel, zöldséglevesssel, csontlével, vagy amivel szeretnéd - a végeredményt nem befolyásolja :) Sőt, a "hivatalos" szakács-szakácskönyv szerint egy kis fej hagymát kell tenni a rizsbe a felöntéskor - egészen furcsa, "éttermi" ízt ad a rizsnek különben, én imádom, de sokan nem szeretik :)
A hagymát még a vízbe kell rakni? Én úgy tudtam, az már csak az önmagában elpárolódós szakaszban kell...
 
sajnos rizst nem tudok termeszteni a kertben, muszáj vennem - így máris "ipari" terméket eszem... de ugyanez a helyzet részemről a tésztával, a hússal, a zöldséggel, bármivel - nem tudom kikerülni... pedig tényleg jó lenne...
Bae: a pergősség és a fűszeresség nem zárja ki egymást :) Só helyett rakhatsz leveskockát, vegetát, fűszerkeveréket a rizsbe; víz helyett pedig felöntheted húslevessel, zöldséglevesssel, csontlével, vagy amivel szeretnéd - a végeredményt nem befolyásolja :) Sőt, a "hivatalos" szakács-szakácskönyv szerint egy kis fej hagymát kell tenni a rizsbe a felöntéskor - egészen furcsa, "éttermi" ízt ad a rizsnek különben, én imádom, de sokan nem szeretik :)

Tényleg már ezt a hagymást mondta más is és eszembe sem jutna!! Amúgy az a vicc ,hogy amikor megírtam azt amihez szóltál aznap anyukám főzött és rizs volt !! :D Annyit beszéltünk róla ,hogy még ettem is , amúgy neki is tapadt egy kicsit :D
 
Ha kibeszéltük a rizst, jöhet a rántás. Tegnap karfiollevest csináltam éa a lisztgalacsinok megint ott úsznak a grizgaluskák mellett...
 
  • Like
Reactions: bae
Ha kibeszéltük a rizst, jöhet a rántás. Tegnap karfiollevest csináltam éa a lisztgalacsinok megint ott úsznak a grizgaluskák mellett...
Rántást? Nem habarást? Amúgy én úgy láttam anyukámtól, hogy amikor kész van a rántással, habarással, mindig vesz ki a forró levesből vagy főzelékből, amolyan keszonba s úgy nem ugrik össze. Nekem is bejött ez a módszer.
 
  • Like
Reactions: bae
Nálam is az működik. Annyi a lényege, hogy fel kell jól engedni a rántást a kaja saját levével, aztán azt bele az egészbe.
 
  • Like
Reactions: bae
Én eddig úgy tudtam, hogy a rántást hideg vízzel, a habarást meleggel kell felengedni... akkor pont fordítva van?

Amúgy igen, rántásra gondoltam. :D
 
  • Like
Reactions: bae
Anyu a rántásba szokott tenni még pirospaprikát. Na jó lehet hogy hideg vízzel engedi fel s csak kiöblíti a bögrét a lével.:D De nem szabadna összeugrania az fix.
 
  • Like
Reactions: bae

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére