Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Anyukámnak villanytűzhelye volt, mert nem volt ablak a konyhán (lakótelep), ezért nem lehetett gáz. Ő rendszeresen pirított kenyeret a platnin főzés után... ("nem pocsékolunk") mondjuk meg is ette, mert szerette és azt mondta, a puha kenyértől fáj a gyomra...Lehetne rajta pl. kenyeret pirítani, vagy mittudomén, hogy felhasználjuk a hőenergiát.
Nálunk olyan tűzhely van, amin két gáz, két villany sőző rész van. A villanyosat sosem használom, mert egyszerűen nincs türelmem megvárni, míg megmelegszik, meg utána a hőmérsékletét tök nehéz szabályozni.
Most itt van Anyu két hónapig, és ő főz. Mivel az egyik gázfej nehezen gyullad be, ő a villanyossat használja inkább. Az egy dolog, hogy leégett a tűzhely körül a műanyag szigetelés, de még órák múlva is hőségvan a konyhában, mert a rezsó még mindig fűt. Ugyanaz, mint a sütő. Lehetne rajta pl. kenyeret pirítani, vagy mittudomén, hogy felhasználjuk a hőenergiát.
Kéred a mikrós receptet?Csatlakozom a béna rizsfőzőkhöz Én is törzstag vagyok
Kéred a mikrós receptet?
Tengeri tehén.. LOL
Rizs, jól átsütve.Ezt barátnőm küldte 2 napja
http://mediapanda.blog.hu/2014/09/0..._ids=908137269199845&fb_action_types=og.likes
Ha csak simán felteszi +sem nézem ,de mivel privátba jött megnéztem és megéri!!!
Nincs róla kép?
Rizs, jól átsütve.
Na, az enyém is pont ilyen.
Az eredeti receptet nem lelem, szóval memóriából írom:
vaj üvegtálba, üvegtál mikróba, vaj megolvaszt (erre emlékszem: 2 dkg vajat írt 4 percre, nekem 2 perc is elég volt alacsony fokozaton)
Rizs a tálba (1 bögrényi assz'em)+ só, cucc összekutyul, tál vissza a mikróba kb 5 percre nem a legmagasabb fokozaton (az eredeti receptben kW-ok is szerepeltek, a mikrónkra az nincs ráírva, szóval azt tudom, hogy a 2. legmagasabb fokozat)
4 dl víz a rizsre, vissza a mikróba. (20 percre talán.. a memória nem az erősségem). Kb. félúton kivesz, egyszer átkavar.
Ha kész (nem árt azért csekkolni, hogy puha lett-e), akkor még lefedve hagyni, hadd puhuljon.
Mivel az eredeti recept szerint elég íztelen volt, én a puhulós fázisban még adtam neki egy picit a zöldséglevesből, mellédobtam még fél hagymát meg a tetejére petrezselymet.)
A receptben még az is volt, hogy a végén átkutyulni egy kis olívaolajjal (gondolom ettől lenne nem ragadós...?) de mivel az nem volt itthon, a napraforgóolaj meg nem ugyanaz, ezért ezt a részt kihagytam. Miután kihűlt, már szeletelni is lehet
Voilá, mikrós rizs!
lehet, Birge mikrós rizse azért lett ragadós, mert félúton hozzáöntött még zöldséglevest - így túl sok lett a folyadék, szétfőttek a rizsszemek, összeragadtak (az összeragadt rizs pedig kihűlve bizony szeletelhető)
A pergés titka pedig az alapos pirítás az elején - nyugodtan lehet addig pirítani a rizst, amíg már halványan sárgásak lesznek a szemek, az még visszafehéredik főzés közben - plusz miután felforrt a vízzel, már TILOS keverni! Ezzel a módszerrel nekem tökmindegy, hogy a 150 forintos takarmányrizst főzöm-e, vagy a 700 forintos jázmin rizst, mindegyik egyformán jó lesz