Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Nah, sikerélményem van! Képzeljétek, a zöldbabot eddig csak úgy megettem (meregészségesésabbanvanavitamin), de most sikerült jófajta kis füstölthusival összefőzni, és állati finom lett a zöldbabfőzelék.... :D
 
Minden mikrohullámtól ódzkodónak csak úgy csöndben megsúgom, hogy a Nato légvédelmi radarjai is mikrohullámúak, folyamatosan pásztázzák az ország légterét, és ezzel együtt minket is. Sőt, újabb horrorisztikus adatot fogok megosztani, a színérzékelésünk is elektromágneses hullámok miatt van... Sőt, a hőérzet is attól alakul ki, elektromágneses hullámoktól.... szóval ésszel a baromságokkal. A mikró valóban elektromágneses hullámzás, de nem ördögtől való, csak másképpen melegít.
 
  • Like
Reactions: bae
Én minimalizálom a mikro használatát ha tehetem. Nekem megy a főzölapon főzés. Megpirit, felenged dupla vizzel, felforral, visszavesz vagy lezár. Basmati vagy előfőzött rizzsel sosem ég se és nem ragad össze. Igazából még nem sikerült soha elrontani max elsózni vagy elfűszerezni. IKEA 365+ lábos, inox, mindent csak abba csinálok. Imádom öket.
Nekem nincs is mikróm...
Ez szívás másk szerint a kisbabák mellett, de a gyerekeknek végképp nem melegíteném mikróban a kaját. Inkább megesszük hidegen. :)
 
  • Like
Reactions: bae
Én annyit teszek, hogy lehetőleg nem állok végig a mikró mellett, mikor fél órán át fő benne valami - hátha véletlenül szarul árnyékolták :D
Mert az tény, hogy elég víztartalmú vagyok ahhoz, hogy engem is melegítsen, ha véletlenül elszabadul:D
Különben meg az ételnek mi baja lenne tőle? Valahol olvastam olyat, hogy "rezgésbe hozza az anyag molekuláit", és az milyen szörnyen veszélyes. Vazz. A molekulák rezgését parasztosan csak úgy hívják, hogy hő...:D
 
Én nem szeretem a jázmin rizst:S
Szerintem tutira számít az is, hogy milyen rizst veszel. Én a panda (jázmin) rizsre esküszöm. Szintén gázon főzöm, úgy, ahogyan Nana írta, de csak a fedőt hagyom rajta a végén, nem teszek rá kabátot és így is tökéletes lesz, nem ég le, nem ragad...[/QUOTE
 
  • Like
Reactions: bae
Én annyit teszek, hogy lehetőleg nem állok végig a mikró mellett, mikor fél órán át fő benne valami - hátha véletlenül szarul árnyékolták :D
Mert az tény, hogy elég víztartalmú vagyok ahhoz, hogy engem is melegítsen, ha véletlenül elszabadul:D
Különben meg az ételnek mi baja lenne tőle? Valahol olvastam olyat, hogy "rezgésbe hozza az anyag molekuláit", és az milyen szörnyen veszélyes. Vazz. A molekulák rezgését parasztosan csak úgy hívják, hogy hő...:D
Én meg egyáltalán nem állok mellette. Amikor csilingel, odasétálok szépen.
Amúgy melegítésre pl. alig használom, levest meg ilyesmiket a mi mikrónk az istennek sem tud rendesen átmelegíteni, csak a tányért forralja.
 
  • Like
Reactions: bae
Tök egyszerűen le tudjátok ellenőrizni a mikrót, hogy működik-e az árnyékolása. Ha beleteszed a telefonodat (és nem indítod el a mikrót!, csak simán rácsukod az ajtót) és egy másikkal megcsörgeted, ha teljesen jól működik az árnyékolás, akkor nem kapcsolhatónak kell lenned a telefonnak mert le van árnyékolva.
Birge, a tényér azért forr, mert és az a kerámia fémtartalmú és jobban ráugranak az elektromágnese hullámok mint a vízre. Ha üvegtálban csinálod, mindjárt működni fog a leves melegedése. A műanyagot csak azért nem mondom, mert a forró folyadék és a műanyagok találkozása feltételezhet némi oldódást...
Fizikaórán ki merre járt lélekben? De a használati útmutató elolvasása is segíthet ezeken a gondokon....
 
Nálam a rizs minden körülmények között leég.
10 perc alatt gyak. semmilyen kaját nem tudok megfőzni - de szerencsére van egy nemtáviratom, aki besegít és átveszi. Én általában a zöldségvágás-részét élvezem, de kavargatni, ott állni mellette már utálok.

Gondold azt, hogy valami titkos laborban különleges összetevőkből hőenergia hozzáadásával egy különleges anyagot készítesz, amit végig gondosan felügyelni kell... :igenis: :D
 
  • Like
Reactions: bae
no, én a fizikához (és általában minden reál tárgyhoz :D ) világ életemben sült tök voltam, viszont miután huzamos időn keresztül nem volt mikróm, le is szoktam a használatáról. Most megint van, de nagyjából az egyetlen dolog, amit melegítek benne, az a reggeli kávémhoz való víz (nescafét iszom), azt is csak azért, mert még mindig nem ruháztam be egy vízforralóra, ami meg még ennél is kényelmesebb lenne :D
Kajáknál viszont még anno azt vettem észre, hogy a mikróban melegített kaja sokkal hamarabb kihűl... egy főzelék pl tűzforró az első falatnál, és hideg az utolsónál (és nem, nem attól van, hogy nem kevertem össze az elején és mivel a mikró kívülről befelé melegít így a széle forró, a közepe langyos mindennek, mert épp ezért amit lehet, összekevertem, amit nem, azt meg forgattam melegítés közben). Már csak ezért sem szeretem a mikrót... :boa:
 
nem pirítod meg előtte? Fel se forralod? Vagy hogy? :eek:
Mert én a tarhonyát is úgy csinálom, hogy megpirítom, rá a kétszeres víz, felforralom és úgy fedő rá, sütőbe be... de a rizs ugyanígy, csak fedő és sütő nélkül is tökéletes lesz - úgy, ahogy NaNa írja: mielőtt végképp elfogyna a víz róla, elzárom, ráteszem a fedőt és bebugyolálom :)


nem az örömödet akarjuk elrontani, dehogy! Pont, hogy még nagyobb örömet szeretnénk szerezni Neked azzal, hogy se nem leégett, se nem ragacsos rizst sikerül végre főznöd! :)
na jó a tarhonyát megpirítom...de utána egyből sütő :D
 
Hm, egy egész sütőt beizzítani egy lábos rizsért.... Még sütni is úgy szoktam, hogy ha már beizzítom, 2-3 dolgot elintézek... (pl sülthús után még a hús szaftjában a padlizsánkrémhez a padlizsán lesütése, ilyenek). Nagyimtól tanultam, hogy ha már süt az ember, intézzen több dolgot is....
 
Tök egyszerűen le tudjátok ellenőrizni a mikrót, hogy működik-e az árnyékolása. Ha beleteszed a telefonodat (és nem indítod el a mikrót!, csak simán rácsukod az ajtót) és egy másikkal megcsörgeted, ha teljesen jól működik az árnyékolás, akkor nem kapcsolhatónak kell lenned a telefonnak mert le van árnyékolva.
Birge, a tényér azért forr, mert és az a kerámia fémtartalmú és jobban ráugranak az elektromágnese hullámok mint a vízre. Ha üvegtálban csinálod, mindjárt működni fog a leves melegedése. A műanyagot csak azért nem mondom, mert a forró folyadék és a műanyagok találkozása feltételezhet némi oldódást...
Fizikaórán ki merre járt lélekben? De a használati útmutató elolvasása is segíthet ezeken a gondokon....
Mina majd egyszer mesélek a fizikaóráimról bővebben. Röviden csak annyit, hogy az osztály legjobb tanulóját (aki orvosnak készült, ezért kellett neki a fizika) az idegösszeroppanásba kergette, a csaj olyan beteg lett, hogy ki kellett hagynia egy évet. A terroron kívül nem sokra emlékszem az óráiból.
 
  • Like
Reactions: bae
Tök egyszerűen le tudjátok ellenőrizni a mikrót, hogy működik-e az árnyékolása. Ha beleteszed a telefonodat (és nem indítod el a mikrót!, csak simán rácsukod az ajtót) és egy másikkal megcsörgeted, ha teljesen jól működik az árnyékolás, akkor nem kapcsolhatónak kell lenned a telefonnak mert le van árnyékolva.
Birge, a tényér azért forr, mert és az a kerámia fémtartalmú és jobban ráugranak az elektromágnese hullámok mint a vízre. Ha üvegtálban csinálod, mindjárt működni fog a leves melegedése. A műanyagot csak azért nem mondom, mert a forró folyadék és a műanyagok találkozása feltételezhet némi oldódást...
Fizikaórán ki merre járt lélekben? De a használati útmutató elolvasása is segíthet ezeken a gondokon....
Nem nagyon tartok itthon üveg levesestányért:)
 
  • Like
Reactions: bae
Mina majd egyszer mesélek a fizikaóráimról bővebben. Röviden csak annyit, hogy az osztály legjobb tanulóját (aki orvosnak készült, ezért kellett neki a fizika) az idegösszeroppanásba kergette, a csaj olyan beteg lett, hogy ki kellett hagynia egy évet. A terroron kívül nem sokra emlékszem az óráiból.
Akkor marad a használati útmutató, és a mikrohullámról a fizikai ismeretek önálló kibővítése. Nekünk olyan fizikatanárunk volt aki egyben a matektanárunk is volt, és matekból 37 emberből 35 bukott meg nála harmadik félévkor, ami már beleszámít a továbbtanulásba. Nem egy ember borult ki miatta. Kiderült rosszul adta le a tételeket és a fizikát se tartotta jobban.... utáltuk mint a szart, és ővele együtt a fizikát is. Ma már bánom, hogy nem volt fizikából jó tanárom aki megszerettesse velem, most tökjól jönne egy csomószor ha jobban értenék az elektronikához...
 
Akkor marad a használati útmutató, és a mikrohullámról a fizikai ismeretek önálló kibővítése. Nekünk olyan fizikatanárunk volt aki egyben a matektanárunk is volt, és matekból 37 emberből 35 bukott meg nála harmadik félévkor, ami már beleszámít a továbbtanulásba. Nem egy ember borult ki miatta. Kiderült rosszul adta le a tételeket és a fizikát se tartotta jobban.... utáltuk mint a szart, és ővele együtt a fizikát is. Ma már bánom, hogy nem volt fizikából jó tanárom aki megszerettesse velem, most tökjól jönne egy csomószor ha jobban értenék az elektronikához...
Hálistennek az én munkámhoz nem kell fizika:)
 
Hm, egy egész sütőt beizzítani egy lábos rizsért.... Még sütni is úgy szoktam, hogy ha már beizzítom, 2-3 dolgot elintézek... (pl sülthús után még a hús szaftjában a padlizsánkrémhez a padlizsán lesütése, ilyenek). Nagyimtól tanultam, hogy ha már süt az ember, intézzen több dolgot is....
Nálunk olyan tűzhely van, amin két gáz, két villany sőző rész van. A villanyosat sosem használom, mert egyszerűen nincs türelmem megvárni, míg megmelegszik, meg utána a hőmérsékletét tök nehéz szabályozni.
Most itt van Anyu két hónapig, és ő főz. Mivel az egyik gázfej nehezen gyullad be, ő a villanyossat használja inkább. Az egy dolog, hogy leégett a tűzhely körül a műanyag szigetelés, de még órák múlva is hőségvan a konyhában, mert a rezsó még mindig fűt. Ugyanaz, mint a sütő. Lehetne rajta pl. kenyeret pirítani, vagy mittudomén, hogy felhasználjuk a hőenergiát. :D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére