Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Nekem nincs is mikróm...Én minimalizálom a mikro használatát ha tehetem. Nekem megy a főzölapon főzés. Megpirit, felenged dupla vizzel, felforral, visszavesz vagy lezár. Basmati vagy előfőzött rizzsel sosem ég se és nem ragad össze. Igazából még nem sikerült soha elrontani max elsózni vagy elfűszerezni. IKEA 365+ lábos, inox, mindent csak abba csinálok. Imádom öket.
Szerintem tutira számít az is, hogy milyen rizst veszel. Én a panda (jázmin) rizsre esküszöm. Szintén gázon főzöm, úgy, ahogyan Nana írta, de csak a fedőt hagyom rajta a végén, nem teszek rá kabátot és így is tökéletes lesz, nem ég le, nem ragad...[/QUOTE
Én meg egyáltalán nem állok mellette. Amikor csilingel, odasétálok szépen.Én annyit teszek, hogy lehetőleg nem állok végig a mikró mellett, mikor fél órán át fő benne valami - hátha véletlenül szarul árnyékolták
Mert az tény, hogy elég víztartalmú vagyok ahhoz, hogy engem is melegítsen, ha véletlenül elszabadul
Különben meg az ételnek mi baja lenne tőle? Valahol olvastam olyat, hogy "rezgésbe hozza az anyag molekuláit", és az milyen szörnyen veszélyes. Vazz. A molekulák rezgését parasztosan csak úgy hívják, hogy hő...
Nálam a rizs minden körülmények között leég.
10 perc alatt gyak. semmilyen kaját nem tudok megfőzni - de szerencsére van egy nemtáviratom, aki besegít és átveszi. Én általában a zöldségvágás-részét élvezem, de kavargatni, ott állni mellette már utálok.
nekem minden féle rizst sikerült leégetnem. sütőbe semmitSzerintem tutira számít az is, hogy milyen rizst veszel. Én a panda (jázmin) rizsre esküszöm. Szintén gázon főzöm, úgy, ahogyan Nana írta, de csak a fedőt hagyom rajta a végén, nem teszek rá kabátot és így is tökéletes lesz, nem ég le, nem ragad...
na jó a tarhonyát megpirítom...de utána egyből sütőnem pirítod meg előtte? Fel se forralod? Vagy hogy?
Mert én a tarhonyát is úgy csinálom, hogy megpirítom, rá a kétszeres víz, felforralom és úgy fedő rá, sütőbe be... de a rizs ugyanígy, csak fedő és sütő nélkül is tökéletes lesz - úgy, ahogy NaNa írja: mielőtt végképp elfogyna a víz róla, elzárom, ráteszem a fedőt és bebugyolálom
nem az örömödet akarjuk elrontani, dehogy! Pont, hogy még nagyobb örömet szeretnénk szerezni Neked azzal, hogy se nem leégett, se nem ragacsos rizst sikerül végre főznöd!
Mina majd egyszer mesélek a fizikaóráimról bővebben. Röviden csak annyit, hogy az osztály legjobb tanulóját (aki orvosnak készült, ezért kellett neki a fizika) az idegösszeroppanásba kergette, a csaj olyan beteg lett, hogy ki kellett hagynia egy évet. A terroron kívül nem sokra emlékszem az óráiból.Tök egyszerűen le tudjátok ellenőrizni a mikrót, hogy működik-e az árnyékolása. Ha beleteszed a telefonodat (és nem indítod el a mikrót!, csak simán rácsukod az ajtót) és egy másikkal megcsörgeted, ha teljesen jól működik az árnyékolás, akkor nem kapcsolhatónak kell lenned a telefonnak mert le van árnyékolva.
Birge, a tényér azért forr, mert és az a kerámia fémtartalmú és jobban ráugranak az elektromágnese hullámok mint a vízre. Ha üvegtálban csinálod, mindjárt működni fog a leves melegedése. A műanyagot csak azért nem mondom, mert a forró folyadék és a műanyagok találkozása feltételezhet némi oldódást...
Fizikaórán ki merre járt lélekben? De a használati útmutató elolvasása is segíthet ezeken a gondokon....
Nem nagyon tartok itthon üveg levesestányértTök egyszerűen le tudjátok ellenőrizni a mikrót, hogy működik-e az árnyékolása. Ha beleteszed a telefonodat (és nem indítod el a mikrót!, csak simán rácsukod az ajtót) és egy másikkal megcsörgeted, ha teljesen jól működik az árnyékolás, akkor nem kapcsolhatónak kell lenned a telefonnak mert le van árnyékolva.
Birge, a tényér azért forr, mert és az a kerámia fémtartalmú és jobban ráugranak az elektromágnese hullámok mint a vízre. Ha üvegtálban csinálod, mindjárt működni fog a leves melegedése. A műanyagot csak azért nem mondom, mert a forró folyadék és a műanyagok találkozása feltételezhet némi oldódást...
Fizikaórán ki merre járt lélekben? De a használati útmutató elolvasása is segíthet ezeken a gondokon....
Akkor marad a használati útmutató, és a mikrohullámról a fizikai ismeretek önálló kibővítése. Nekünk olyan fizikatanárunk volt aki egyben a matektanárunk is volt, és matekból 37 emberből 35 bukott meg nála harmadik félévkor, ami már beleszámít a továbbtanulásba. Nem egy ember borult ki miatta. Kiderült rosszul adta le a tételeket és a fizikát se tartotta jobban.... utáltuk mint a szart, és ővele együtt a fizikát is. Ma már bánom, hogy nem volt fizikából jó tanárom aki megszerettesse velem, most tökjól jönne egy csomószor ha jobban értenék az elektronikához...Mina majd egyszer mesélek a fizikaóráimról bővebben. Röviden csak annyit, hogy az osztály legjobb tanulóját (aki orvosnak készült, ezért kellett neki a fizika) az idegösszeroppanásba kergette, a csaj olyan beteg lett, hogy ki kellett hagynia egy évet. A terroron kívül nem sokra emlékszem az óráiból.
Hálistennek az én munkámhoz nem kell fizikaAkkor marad a használati útmutató, és a mikrohullámról a fizikai ismeretek önálló kibővítése. Nekünk olyan fizikatanárunk volt aki egyben a matektanárunk is volt, és matekból 37 emberből 35 bukott meg nála harmadik félévkor, ami már beleszámít a továbbtanulásba. Nem egy ember borult ki miatta. Kiderült rosszul adta le a tételeket és a fizikát se tartotta jobban.... utáltuk mint a szart, és ővele együtt a fizikát is. Ma már bánom, hogy nem volt fizikából jó tanárom aki megszerettesse velem, most tökjól jönne egy csomószor ha jobban értenék az elektronikához...
Nekem a tarhonya még sosem sikerült (igaz hamar el is ment tőle a kedvem, úgyhogy sokszor nem is próbáltam, pedig sokkal jobban szeretném, mint a rizst). Azt már a megpirításnál le szoktam égetni, aztán kibaszom a kukába, és főzök rizst. Vagy tésztát.na jó a tarhonyát megpirítom...de utána egyből sütő
Nálunk olyan tűzhely van, amin két gáz, két villany sőző rész van. A villanyosat sosem használom, mert egyszerűen nincs türelmem megvárni, míg megmelegszik, meg utána a hőmérsékletét tök nehéz szabályozni.Hm, egy egész sütőt beizzítani egy lábos rizsért.... Még sütni is úgy szoktam, hogy ha már beizzítom, 2-3 dolgot elintézek... (pl sülthús után még a hús szaftjában a padlizsánkrémhez a padlizsán lesütése, ilyenek). Nagyimtól tanultam, hogy ha már süt az ember, intézzen több dolgot is....