Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Mina, szívem a habarás NYERS Azt nem pirítjuk A rántás az valamiféle zsiradékon pirított liszt, mindegy, ha aztán erjesztett kengurutejjel engeded is fel, az akkor is rántás marad - a habarás pedig hideg tejfölben kevert nyers liszt, ilyen állapotában kutymolandó a rotyogó kajába, és majd amikor már benne van, akkor megfő a liszt szépenMeg szoktam tejszínnel is ezek szerint habarni. Legutóbb a zöldbabot feltettem főni füstölthusival főzeléknek, aztán megpirítottam olíván egy kis lisztet és tejszínnel felengedve rottyantottam össze az egészet. Söndör annyira nem szereti a zöldbabot, de estére az egész nagy lábas elfogyott... mi lett volna ha szereti....
persze Valójában asszem, az a fizikája a dolognak, hogy egy hőmérsékletre kell hozni a sűrítőanyagot a sűrítendővel, hogy ne kapja össze a lisztet a hirtelen sokkoló hőmérséklet-különbség... bár fizikából sose voltam jó, szóval inkább azzal magyaráznám, hogy a suliban így tanították, és kipróbálás alapján 20 éve így működikAkkor a rántásba is meleg levet kell tenni?
Ez nem pácNa Csajok, Szőrmók szerint túlontúl nehéz kaját választottam első igazi próbálkozásomra...
http://www.bien.hu/sajtos-csirkemell-tepsiben/receptek/husok/114301
A húst bepácoltam, csak 24 órát fog állni 4-5 helyett, mert reggel nem fogok azért 4-kor kelni, hogy megcsináljam meló előtt Kíváncsi vagyok mennyire cseszem el
szerintem finom lesz nagyon, és biztosan nem fogod elrontani, ez tök egyszerű kaja, én drukkolok NekedNa Csajok, Szőrmók szerint túlontúl nehéz kaját választottam első igazi próbálkozásomra...
http://www.bien.hu/sajtos-csirkemell-tepsiben/receptek/husok/114301
A húst bepácoltam, csak 24 órát fog állni 4-5 helyett, mert reggel nem fogok azért 4-kor kelni, hogy megcsináljam meló előtt Kíváncsi vagyok mennyire cseszem el
A cserpes rendes az jó az, de nem is 10%-os a zsírtartalmaszerintem finom lesz nagyon, és biztosan nem fogod elrontani, ez tök egyszerű kaja, én drukkolok Neked
(De ha rám hallgatsz, a főzőtejszínt elfelejted, se íze, se bűze, se állaga, valójában nagy kiszerelésű kávétejszín, és még drágább is, mint a rendes habtejszín... )
a "rendes" tejszín mindenképpen jobb a főzőtejszínnél, lévén, hogy 30 %-os a zsírtartalma, nem 10... Cserpes-félét sajnos még nem próbáltam, de készülök rá mindenképpA cserpes rendes az jó az, de nem is 10%-os a zsírtartalma
ne dobd ki, igyátok meg kávéban Molekulára pontosan ugyanazMa mar megvettem a fozotejszint, szoval mostmar ki nem dobom
Holnap meglatjuk, hogy ez vagy pizza lesz a vacsi
anno volt egy néni a kispesti piacon, házi tejfölt árult... olyan állagú volt szinte, mint a habosított túrókrémek, de közben masszív és sűrű is volt, hogy a kanál megállt benne, és a 7 decis befőttes üvegbe pont egy kiló fért belőle, és olyan tejszínesen-édeskésen-savanykásan istenien tejföl-ízű volt, amiről a dobozos tejfölöknek még csak halvány segéd fogalmuk sincs... hogy a kajákkal milyen csodát művelt, az meg végképp leírhatatlan...Amúgy nekem már sikerült néha olyan 10%-os főzőtejszínt venni, ami nem kifolyt a dobozból, hanem ki kellett nyomni a krémet. Véletlenek mindig vannak A Cserpest csak példának írtam, mert itthon nagyon nehéz teljes tejszínt kapni és az az. Mint ahogy rendes teljes tejet is. Múltkor lent voltam vidéken és házi tejet kaptam a kévémba. Meglepő, de nem fosatott meg Viszont az íze, mintha tejszínt ittam volna kb, össze se lehet hasonlítani ezekkel a dobozos utánzatokkal...