Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Meg szoktam tejszínnel is ezek szerint habarni. Legutóbb a zöldbabot feltettem főni füstölthusival főzeléknek, aztán megpirítottam olíván egy kis lisztet és tejszínnel felengedve rottyantottam össze az egészet. Söndör annyira nem szereti a zöldbabot, de estére az egész nagy lábas elfogyott... mi lett volna ha szereti....
 
Na szóval én úgy tudod ,hogy úgy nem lesz galacsinos ha a liszthez kicsi vizet raksz és összekevered nagyon, aztán megint kicsi víz és megint kavar ...szóval fokozatosan.. (vagy szűrű kell a galacsin bent marad a szűrőbe ....... :D)
 
Meg szoktam tejszínnel is ezek szerint habarni. Legutóbb a zöldbabot feltettem főni füstölthusival főzeléknek, aztán megpirítottam olíván egy kis lisztet és tejszínnel felengedve rottyantottam össze az egészet. Söndör annyira nem szereti a zöldbabot, de estére az egész nagy lábas elfogyott... mi lett volna ha szereti....
Mina, szívem a habarás NYERS :) Azt nem pirítjuk :) A rántás az valamiféle zsiradékon pirított liszt, mindegy, ha aztán erjesztett kengurutejjel engeded is fel, az akkor is rántás marad - a habarás pedig hideg tejfölben kevert nyers liszt, ilyen állapotában kutymolandó a rotyogó kajába, és majd amikor már benne van, akkor megfő a liszt szépen :)
Mindkettőnél alkalmazható, hogy a forró kajából kimeregetett kevés lével keverjük először simára, így visszaöntve a keveréket már nem fog csomósodni (plusz én általában habverővel szoktam az ételbe keverni, ami szétküldi a csomókat, egyébként a palacsintatésztát is ezért keverem habverővel, de még a tejbegrízt is) :)
 
Akkor a rántásba is meleg levet kell tenni?
persze :) Valójában asszem, az a fizikája a dolognak, hogy egy hőmérsékletre kell hozni a sűrítőanyagot a sűrítendővel, hogy ne kapja össze a lisztet a hirtelen sokkoló hőmérséklet-különbség... bár fizikából sose voltam jó, szóval inkább azzal magyaráznám, hogy a suliban így tanították, és kipróbálás alapján 20 éve így működik :D :D :D
 
Lehet, hogy nekem is ilyen kéne... kaptam egyik ügyfelemtől félkész kajákat tesztelésre, a háromból kettőt megcsináltam a hétvégén és mindkettő borzalmas lett. Most azon gondolkodom, hogy rosszul csináltam, vagy csak nagyon távol áll az ízlésemtől ez a cucc.
 
Na Csajok, Szőrmók szerint túlontúl nehéz kaját választottam első igazi próbálkozásomra...
http://www.bien.hu/sajtos-csirkemell-tepsiben/receptek/husok/114301
A húst bepácoltam, csak 24 órát fog állni 4-5 helyett, mert reggel nem fogok azért 4-kor kelni, hogy megcsináljam meló előtt :D Kíváncsi vagyok mennyire cseszem el :gurul:
Ez nem pác :cool:

Hát az a reszelt sajt minek az aljára? Szerintem nem nehéz. Ex anyósjelöltnek volt egy frankó kis tepsis csirke receptje, még áztatni se kell. Csirkemellet feldarabolsz, tejfölt tojással és reszelt sajttal összekeversz, tepsibe rakod ráöntöd, megsütöd, míg piros nem lesz a teteje. Nyamm rizzsel kíváló.
 
Na Csajok, Szőrmók szerint túlontúl nehéz kaját választottam első igazi próbálkozásomra...
http://www.bien.hu/sajtos-csirkemell-tepsiben/receptek/husok/114301
A húst bepácoltam, csak 24 órát fog állni 4-5 helyett, mert reggel nem fogok azért 4-kor kelni, hogy megcsináljam meló előtt :D Kíváncsi vagyok mennyire cseszem el :gurul:
szerintem finom lesz nagyon, és biztosan nem fogod elrontani, ez tök egyszerű kaja, én drukkolok Neked :gratula2:
(De ha rám hallgatsz, a főzőtejszínt elfelejted, se íze, se bűze, se állaga, valójában nagy kiszerelésű kávétejszín, és még drágább is, mint a rendes habtejszín... :boa: )
 
szerintem finom lesz nagyon, és biztosan nem fogod elrontani, ez tök egyszerű kaja, én drukkolok Neked :gratula2:
(De ha rám hallgatsz, a főzőtejszínt elfelejted, se íze, se bűze, se állaga, valójában nagy kiszerelésű kávétejszín, és még drágább is, mint a rendes habtejszín... :boa: )
A cserpes rendes az jó az, de nem is 10%-os a zsírtartalma ;)
 
A cserpes rendes az jó az, de nem is 10%-os a zsírtartalma ;)
a "rendes" tejszín mindenképpen jobb a főzőtejszínnél,:) lévén, hogy 30 %-os a zsírtartalma, nem 10... ;) Cserpes-félét sajnos még nem próbáltam, de készülök rá mindenképp :ok:
(egyébként itt Svájcban meg 35% a sztenderd zsírtartalom a tejszínben, és még hozzá milyen minőség?!?!? Rendesen krémmé sül vagy fő össze, külön meg kell tanulni főzni vele - itt általában tejjel vagy vízzel fel szokták hígítani... :eek: )
 
Ma mar megvettem a fozotejszint, szoval mostmar ki nem dobom :D
Holnap meglatjuk, hogy ez vagy pizza lesz a vacsi :gurul:
ne dobd ki, igyátok meg kávéban :D :D :D Molekulára pontosan ugyanaz :D :D :D
De viccen kívül: akkor legközelebb majd csináld meg ugyanezt a kaját normális habtejszínből is... ahogy megérzed a különbséget, soha többet:) az életben eszedbe sem fog jutni főzőtejszínt venni ;)
 
Amúgy nekem már sikerült néha olyan 10%-os főzőtejszínt venni, ami nem kifolyt a dobozból, hanem ki kellett nyomni a krémet. Véletlenek mindig vannak :D A Cserpest csak példának írtam, mert itthon nagyon nehéz teljes tejszínt kapni és az az. Mint ahogy rendes teljes tejet is. Múltkor lent voltam vidéken és házi tejet kaptam a kévémba. Meglepő, de nem fosatott meg :D Viszont az íze, mintha tejszínt ittam volna kb, össze se lehet hasonlítani ezekkel a dobozos utánzatokkal...:boa:
 
a
Amúgy nekem már sikerült néha olyan 10%-os főzőtejszínt venni, ami nem kifolyt a dobozból, hanem ki kellett nyomni a krémet. Véletlenek mindig vannak :D A Cserpest csak példának írtam, mert itthon nagyon nehéz teljes tejszínt kapni és az az. Mint ahogy rendes teljes tejet is. Múltkor lent voltam vidéken és házi tejet kaptam a kévémba. Meglepő, de nem fosatott meg :D Viszont az íze, mintha tejszínt ittam volna kb, össze se lehet hasonlítani ezekkel a dobozos utánzatokkal...:boa:
anno volt egy néni a kispesti piacon, házi tejfölt árult... olyan állagú volt szinte, mint a habosított túrókrémek, de közben masszív és sűrű is volt, hogy a kanál megállt benne, és a 7 decis befőttes üvegbe pont egy kiló fért belőle, és olyan tejszínesen-édeskésen-savanykásan istenien tejföl-ízű volt, amiről a dobozos tejfölöknek még csak halvány segéd fogalmuk sincs... hogy a kajákkal milyen csodát művelt, az meg végképp leírhatatlan... :sze:
Számomra egyszerűen felfoghatatlan, miért nagyítóval kell keresni az ilyen termelőket, miért nem lehet legalább egy kis teret adni nekik - én hajlandó lennék megfizetni azt a kicsit drágább árat, amit a csodával határos ízű házi tejtermékekért kérnének, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül... lehet, nem terítenénk azonnal tele ezzel a magyar piacot (az átlagos anyagi helyzetből kifolyólag), de azért szerintem lennénk páran, akik fizetőképes keresletként szerepelnénk...
Addig is, míg ez az utópia nem járhat a realitás talaján, hordom szépen haza kilószámra a svájci sajtot, vajat, tejszínt, mert az otthoniakkal ezeket nem egy lapon, vagy egy könyvben, de még egy könyvtárban se lehet emlegetni... pedig ezek is, itt is iparilag készülnek ám...
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére