Az elgondolás logikus, de hibás
Az élesztő, mint a neve is mutatja, inkább "élteti" az ételt,ezért nem romlik meg pl. az öregtészta sem (Babutól hallottam ezt a nevet). Viszont a gabonaszenek felületén baktériumok és penészgombák vannak, ezek kerülhetnek bele a lisztbe, amiktől aztán elromlik az ebből készült kenyér. A nem tiszta élesztőben is vannak baktériumok, de ezek azok a fajták, amik sütés közben elpusztulnak.
A mikrós búra alatt pedig magas nedvességtartalmú lesz a levegő épp a kenyér miatt, ez pedig kedvez ezeknek a baktériumoknak és penészgombáknak. Ezért javasoltam a vászonzacskót (de egy vászontáska is megteszi, alaposan kimosva).
Nem kötözködni akarok, de tanultam áruismeretet (vendéglátós). A vizsgatételem a sajt volt, a B része pedig a vírusok - fágok, amik szoros rokonságban vannak a baktériumokkal.