Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Házi praktikák

A tejet nem tartósítószerrel tartósítják, hanem ultramagas hőmérsékleten hőkezelik. Ettől lesz csíramentes. Viszont sajnos ami a tetrapakkba kerül, az már nem tiszta tej, hanem feljavítják. Habár, elvileg, amire tejet írnak, abban tejnek kéne lennie. A reggeli ital, vagy mittomén, hogy hívják, abban van permeátum, meg ilyen tejipari melléktermékek.
 
Hát felőlem magyarázhatnak bármit a technológiáról, amióta a csirkegyárban láttam hogy készítik a rippropp-ot azóta bármilyen nagyüzemben, iparilag csomagolt ennivalónak gúnyolt cucc gyanús....
 
Nem tudom. Nekem a család tőzsgyökeres tompaiak. Szinte minden rokonnak otthon van a tehén. Unokatesóm rengeteg tejet fogyaszt, és laktózérzékeny lett a rengeteg házi jó zsíros tejtől. Én kicsinek akár napi 2-3 litert is megittam a dobozos tartósból és nem bajom. Azon kívül, hogy eltörhetetlen csontjaim lettek (viccen kívül), nem lettem érzékeny. Csak tartósítószer allergiám van, de parabén ezekben a tejekben elvileg nincs. Minden másban van :D
 
Konzerv páncélos kaja? Egyéb praktikus sokáig tárolható gyorskaják? A szociban volt májkrém amire 5 év szavatosság volt írva. Vajon miért is lett ez: "Csak tartósítószer allergiám van..."
 
Nem tudom. Nekem a család tőzsgyökeres tompaiak. Szinte minden rokonnak otthon van a tehén. Unokatesóm rengeteg tejet fogyaszt, és laktózérzékeny lett a rengeteg házi jó zsíros tejtől. Én kicsinek akár napi 2-3 litert is megittam a dobozos tartósból és nem bajom. Azon kívül, hogy eltörhetetlen csontjaim lettek (viccen kívül), nem lettem érzékeny. Csak tartósítószer allergiám van, de parabén ezekben a tejekben elvileg nincs. Minden másban van :D
Nem hinném, hogy ettől alakult ki az érzékenysége. Hajlam kérdése. És örökletes is. Amúgy az ember szervezet alaból nem tudja bontani a tejet, csak a fermentált készítményeket.
 
Doki mondta neki. Senki se laktózérzékeny a rokonságban. :/
Bár ilyen rosszlátó is csak én voltam :D még a legöregebb rokonaimnak is jobb szeme volt, mint nekem műtét előtt :D
 
Hát felőlem magyarázhatnak bármit a technológiáról, amióta a csirkegyárban láttam hogy készítik a rippropp-ot azóta bármilyen nagyüzemben, iparilag csomagolt ennivalónak gúnyolt cucc gyanús....
Itt van mellettünk ugye a Sága. Barátnőm férje itt dolgozott. a Füstlire ugye rá van írva, h ilyen-olyan bükkfánfüstölt (úgy hanzik, mint vmi :karomkodik2: :D )
Az, meg a macifaszát... (bocs, Mina, nem a Maciét :D) Füst ízű páclevet kevertek a virslimasszához. Jocó kezelte a gépet, amelyik adagolta a hozzávalókat. Na, az elromlott, nem tudta leállítani, sem kikapcsolni. annyi füstlevet engedett a cucchoz, aztán azt meg úgy azonnyomban bélbe is töltötte, h úgy nézett ki a füstli, mint régen a Bubós toll :D Ide-oda mászott benne a buborék, ha mozgattad :D Felhívta a főnököt, h akkor most mi legyen? Ki kellett vagdosni a betöltött ivóleveket, és újrakeverni a masszát :D
 
Itt van mellettünk ugye a Sága. Barátnőm férje itt dolgozott. a Füstlire ugye rá van írva, h ilyen-olyan bükkfánfüstölt (úgy hanzik, mint vmi :karomkodik2: :D )
Az, meg a macifaszát... (bocs, Mina, nem a Maciét :D) Füst ízű páclevet kevertek a virslimasszához. Jocó kezelte a gépet, amelyik adagolta a hozzávalókat. Na, az elromlott, nem tudta leállítani, sem kikapcsolni. annyi füstlevet engedett a cucchoz, aztán azt meg úgy azonnyomban bélbe is töltötte, h úgy nézett ki a füstli, mint régen a Bubós toll :D Ide-oda mászott benne a buborék, ha mozgattad :D Felhívta a főnököt, h akkor most mi legyen? Ki kellett vagdosni a betöltött ivóleveket, és újrakeverni a masszát :D
Azt olvastam, hogy a Jojó :gyogyeger:
 
Doki mondta neki. Senki se laktózérzékeny a rokonságban. :/
Bár ilyen rosszlátó is csak én voltam :D még a legöregebb rokonaimnak is jobb szeme volt, mint nekem műtét előtt :D
Hú arról jól ki kell kérdezzelek. Meg a könyvekért is el kell mennem, mert lassan vizsgaidőszak. Csak sok a meló :S
 
A tejet nem tartósítószerrel tartósítják, hanem ultramagas hőmérsékleten hőkezelik. Ettől lesz csíramentes. Viszont sajnos ami a tetrapakkba kerül, az már nem tiszta tej, hanem feljavítják. Habár, elvileg, amire tejet írnak, abban tejnek kéne lennie. A reggeli ital, vagy mittomén, hogy hívják, abban van permeátum, meg ilyen tejipari melléktermékek.
Tudom, de akkor is mellékíze van a tartósnak ....
 
Jó, hát attól nem félünk hogy ipari szinten bükkfán füstölnek, van az a mennyiségű füstaroma ami nagyságrendekkel olcsóbb, kevesebb macerával jár és cserébe jól meg lehet érte vágni a népet. Nah, de akkor elmesélem a riproppos dolgot. Zagyvarékason a Hajdú-Bétet a Sága vette meg, ott is volt nagy daráló amibe a a csirkehulladékot teszik. A levágott bőröket, csontokat, húscafatkákat hamufinomságúra őrölik, hozzányomnak 80% szóját, tartósítószert, fűszereket meg egy csomó vizet amit a szója jól felszív és nehezebb lesz a cucc Így lesz belőle egy világosrózsaszín pép, az kinyomják, panírozzák, majd lefagyasztva megy a zacsiba oszt sütögessed birka. Gyakorlatilag a hulladékból gyártják. Na de még nem is ez a legbrutálabb. Elszabadult a gépsor csirkeakasztó részéről egy pipi, ott szaladgált az üzemben, egészen eljutott a darálóig. Nah, az azt kezelő srác szeme felcsilland, és megszólalt: ezt várom már három éve! Majd fogta a csirkét, és úgy tollastul, mindenestül beledobta a darálóba. A gép észre se vette, egy kicsit pirosabb lett a paszta egy szakaszon.... A másik darálógépes sztori, hogy egyszer augusztusban leállították a gépsort, majd 3 nap múlva újraindították. A bibi ott volt, hogy a leállítás után nem volt eltakarítva, és nyomta ki magából a megzöldült büdös trutyit, de a szalagról meg már jött rá a friss cucc... A főnök meg csak annyit mondott 300 kilónál ma többet fogunk gyártani, abba már ez elveszik, nem fogja ezt senki se észrevenni.... Na így faljátok az előregyártott panírozott fasírtokat.
 
Én igyekszem a cserpes cuccokat venni. Mondjuk tejből nem, mert nem vagyok hajlandó annyit adni érte amennyi. A sima házitól meg kicsit félek. Szóval marad a dobozos, de ha lehet nem a féléves ultratartós, hanem az 1-2 hetes lejáratú. Régebben azt hittem, hogy azért nem csípem a másfeles tartósat, mert nem elég zsíros. De a 2,8-as is szar. Rá kellett jönnöm, hogy tartósítós, ezért nem szeressem. Frissből még a mésfeles is jó :)

A Cserpes cuccokat imádom! Nemrég fedeztem fel őket, vagyis öcsém mutatta meg, azóta, ha Pesten vagyok a Deák közelében, mindig bemegyek! Amikor ott ittam kakaót, csak pislogtam, hogy ennek "gyerekkor" íze van! :D Mint amit nagymamám csinált! És ő igazi tejből és Bedeco-ból készítette. A joghurtjaikat is imádom, csak kissé húzós az áruk. De ha ez az ára annak, hogy finom és egészséges dolgokat ehessek, akkor megfizetem. A mangalicás cuccaik is irtó finomak! Várom is a jövő hét vasárnapot, hogy a Cserpesben reggelizhessek, ráadásul legeslegjobb barátnőm is jön, neki is megmutathatom, ha nem ismeri, ezt a finomságot.
 
Mina, igen, ez sajnos így van. Csak a birkák nem gondolnak bele, h az a pipifasírt vajon mitől bír 500,- Ft lenni kilónként. Párom is dolgozott itt, a csomagolástech részlegen. De ő is hallott akkor érdekes sztorikat. Itt amúgy bármelyik ságás dolgozót megkérdezed, egyik sem vesz ságás terméket :) még a drágább fajtát se, vagy akár a friss húst se. Túl sokat "látnak"...
 
Nem hinném, hogy ettől alakult ki az érzékenysége. Hajlam kérdése. És örökletes is. Amúgy az ember szervezet alaból nem tudja bontani a tejet, csak a fermentált készítményeket.
Tejérzékenység sok mindentől lehet, még betegségtől is. Én is voltam laktózérzékeny másfél hónapig. De elmúlt:) (Elvileg.)
 
Érdekes dolgok ezek.....Asszem' holnap elcsavarok aszt' veszek egy tehenet,egy pár darab csirkét,meg egy pár malacot......:D
Én olyat eszek ami ízlik,nem firtatom a származását,meg azt hogy,hogyan készül.....(ha nagyon belemerülnék,tuti éhen halnék).
 
Insta360 karácsonyi akció

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére