Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Es ezt mennyi idore kellene hagynom kb? Bocsi hogy zaklatlak Titeket, de nem vagyok ebben meg joSzerintem itt kovásznak nevezi azt, amit máshol úgy írnak, hogy az élesztőt tejben felfuttatjuk...
Ha belerakod langyos tejbe cukorral, akkor elkezd habzani, beindul az erjedés, amitől majd jobban megkel a tészta.

Újabban krumplival is szoktak. De amúgy az savanyítás. A lényege meg nem a kenyér lenne, hanem a kovászos kenyérA kovászos uborkát nem szimplán kenyérhéjjal nyomják tele? Vagy az a másik savanyítási módszer??? (mondjuk sosem csináltam mert én nem vagyok uborkás, inkább céklás)

Az élesztőt langyos tejben felfuttatod, bedagasztod a tésztát (úgy hogy ez a cucc is benne legyen) és után keleszted. Nem szoktak időtartamot írni, mert ez liszt, élesztő és körülményfüggő. Ezért írják azt, hogy duplájára. Ha friss az élesztő fél-1 óra szokott lenni, de nem szentírás.Es ezt mennyi idore kellene hagynom kb? Bocsi hogy zaklatlak Titeket, de nem vagyok ebben meg jo![]()
A KOVÁSZ az a megkelesztett élesztő
)... ha már jóban vagy legalább a palacsintával, megbarátkoztál a piskótatésztával, kezdesz rájönni-ráérezni, hogyan és miért úgy viselkedhet a liszt, a tojás, az egész tészta, mi minden lehet jó és rossz egy sütinél, na, majd akkor próbálkozz egy élesztős verzióval
20 éve vezetek háztartást, de soha nem realizálódott még igény sem saját, sem más részről lekváros buktára... reggelinek túl macerás és sok idő, elvinni valónak megszikkad, mire oda jutnál, hogy megedd, délutáni sütinek nem passzol igazán... ha már, akkor legyen majd inkább aranygaluska, az lehet desszert ebéd-vacsora után 



